The Mindy Project neće se nastaviti na FOX-u, nudi li Hulu spas?

07.05.2015

Novosti, Strane TV


Nakon tri godine FOX je odlučio otkazati The Mindy Project, no to možda nije kraj serije.

mindy

Kad je 2012. FOX naručio seriju glumice i autorice Mindy Kaling očekivanja su bila velika. Kaling je do tada bila poznata po sporednoj ulozi u The Officeu, a njezina knjiga Is Everyone Hanging Out Without Me? (And Other Concerns) postala je bestseller. Serija se trebala uklopiti u blok komedija utorkom koji je pokrenut godinu prije, a predvodio ga je New Girl. Međutim, serije nije postigla očekivanu gledanost, no dovoljno stabilnu pa je naručena druga, a godinu kasnije i treća sezona.

Razlog slabe gledanost dijelom je krivica gledanosti New Girl koja je bila dobra u prvoj sezoni, međutim pala je u drugoj i nikada se nije oporavila. Drugi razlog je pomalo konfuzna prva sezona. Serija je prošla kroz transformaciju i radnjom i glumačkom postavom. Rezultat je bio fokusiranija radnja i bolje profilirani likovi. I dok su kritičari počeli hvaliti seriju (posebice u trećoj sezoni), gledanost je polako padala. Čini se da je pala na dovoljno niske grane, stoga je FOX seriju najprije ovog proljeća zamijenio s drugom, a sada i otkazao.

I dok bi prije nekoliko godina to bio kraj cijele priče, danas to nije slučaj. Producentski Universal TV nudi seriju drugim mrežama, a najozbiljniji kandidat je online streaming plaforma Hulu koji od jesenas ima ekskluzivno pravo na emitiranje serije. S obzirom na Mindyin broj epizoda (67), Universal bi htio da narudžba bude za više sezona kako bi se prešla brojka od 100 nastavaka koji su standard za sindikaciju serije.

Hoće li The Mindy Project doživjeti sudbinu sitcoma Community, kojeg je NBC otkazao nakon pet sezona da bi ga za šestu pokupio Yahoo, ili drama The Killing i Longmire koje je spasio Netflix, doznat ćemo vjerojatno do kraja lipnja kad istječu ugovori glumaca za ovu sezonu.

Oglasi
,

About Ivan Čalić

Ivan je urednik portala MojaTV. Novinarstvom se bavi od 2011. godine kad je za vrijeme završne godine Ekonomskog fakulteta počeo raditi na portalu Dnevnik.hr. Nakon završetka fakulteta u Zagrebu počinje raditi kao novinar i urednik na Slavonskobrodskoj televiziji, a trenutačno je glavni i odgovorni urednik programa. Televiziju prati od malih nogu kada je petkom čekao povratak tate s posla i dolazak TV priloga dnevnih novina. Danas gleda više serija nego što ima vremena, ali za dobar maraton uvijek se nađe koji dan.

Pogledaj sve objave od Ivan Čalić

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s