PILOT WATCH: Crowded i Supergirl

22.06.2015

Najave, Recenzije, Strane TV


supergirl

Naši urednici Ivan Čalić i Franko Blažina pogledali su pilote za dvije nove serije koje startaju ove i sljedeće godine.

U ovim blic-recenzijama (u kojima će nam se naposljetku pridružiti i naš Adrian), donosimo vam kratka razmišljanja o novim, nadolazećim televizijskim serijama. Opširnije i detaljnije recenzije bit će dostupne nakon premijera serija u SAD-u. Imamo tri “konačna suda” – gledajte (pod obavezno, pod razno), imajte u vidu (postoji šansa za poboljšanjem, treba im vremena da se ufuraju) i preskočite (ne, ne, jednostavno NE).

CROWDED

Ivan Čalić:

Kad sam prije nekoliko tjedana pisao opis serije, nakon što ju je NBC naručio, djelovala mi je izrazito otrcano i nezanimljivo. Pa možete zamisliti moje iznenađenje nakon pogledanog pilota (slučajno dvaput). Serija nema niti jednu pozitivnu točku, možda Miranda Cosgrove, ali jedva. Bit će to još jedna porezna olakšica i za studio i NBC.

KONAČNI SUD: Preskočite.

crowded

Franko Blažina:

Trailer nije ulijevao veliko povjerenje u ovu seriju. Onda se pojavila pilot epizoda i čak i mala trunčica povjerenja je nestala. Radnja serije je nešto neviđeno dosad. Mama i tata opraštaju se sa svojim kćerima koje idu na koledž. Na što će sada ličit njihov život, ima li uopće smisla živjet dalje? Bum #1, flash-forward 5 godina nakon. Mama i tata su se u 5 godina skroz razuzdali, seksaju se na svakom ćošku, a čak i travu zapale u podrumu. Bum #2 –šok #1. Obje kćeri odluče se vratit doma – jednu je nogirao dečko, druga se vraća jer je nezaposlena i nema od čega živjet. Šok #2 – tatina maćeha i otac odluče ostati u gradu i pomagati u odgoju (dviju odraslih žena -.- ) iako su prije par trenutaka najavljivali mirovinu u Floridi. Puna kuća aka Crowded. Kužite? Kroz godine dobivamo te sitcome na koje nam je prva reakcija “joj, dajte ostavite ovakve serije u 90.-ima”. Crowded nije mjesto u 90.-ima. Crowded je mjesto na televizijskom groblju.

Patricka Warburtona ne mogu smislit još otkad ga je Ghostface smaknuo u Vrisku 3 u kojem je glumio tjelohranitelja i dotični istu ulogu već igra dobrih 15 godina. Jadna Carrie Preston, zašto si je ovo dopustila? Ovaj NBC, a da vratite About a boy? I da date drugu šansu Bad Judge? Ne, a?

KONAČNI SUD: Preskočite.

SUPERGIRL:

Ivan Čalić:

Serija mi je sjela na prvu, još za vrijeme 5-minutnog trailera, a cijela epizoda je samo proširenje. Melissa Benoist (podcijenjena u Glee) se dobro snašla kao Kara / Supercura, dok je ostatak glumačke postave dobro pogođen, posebice Chyler Leigh u ulozi Karine sestre. Pilot je izrazito vedar i pun humora što nadoknađuje neke nespretno napisane dijaloge. Nastavljam gledati sigurno, kao i sve nastalo po nekom stripu (osim Gothama, to ne gledam više).

KONAČNI SUD: Gledajte.

Franko Blažina:

Volim Arrow (čak i Laurel toleriram, jedva, ali toleriram). Volim The Flash (omilila mi se s vremenom i Iris, iako prvu polovicu sezone – jao). U obje serije ‘zaljubio’ sam se na prvi pogled. Imaju uspona, imaju padova, kao skoro i svaka serija ikad snimljena. Ako sudim Supergirl samo na temelju jedne epizode – nisam pretjerano zadovoljan viđenim. Prije nego što je i naručena sama serija, moja prva misao je bila “YAY, Kitty Walker i Lexie Grey se vraćaju na male ekrane!”. Tako da sam se na kraju više radovao što ću ponovno gledati Calistu Flockhart i Chyler Leigh ove jeseni nego samoj seriji o čijoj radnji sam čuo nakratko u par epizoda Smallvillea. Kakav je pilot? Meh. Gledljivo. Pristojna gluma (iako Melissa Benoist ima još puno palente za papati), tanašan scenarij i na momente očajni dijalozi obilježili su prvi nastavak. U nekim trenucima niste sigurni gledate li “ozbiljnu” seriju o superjunakinji ili SNL-ovu parodiju, za što mislim da im i nije konačni cilj? Iako će vjerojatno svi isticati upravo Benoist kao zvijezdu serije, meni je to zasad Chyler Leigh u ulozi Karine sestre Alex. Jedina glumica u prvoj epizodi koja me u potpunosti uvjerila u sve one Televisine “đosoj tu madre, tueres mi iha” dijaloge. Serija ima potencijala razvit se u kvalitetnu seriju i zaista se nadam da će Berlanti dovest Supergirl u istu formu kao što je i njene CW-jeve pandane.

KONAČNI SUD: Imajte u vidu.

, , , ,

About Franko Blažina

Jedan od urednika portala MojaTV. Apsolvent kulturologije (smjer mediologija i popularna kultura) na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Pričajmo o TV-u na: https://twitter.com/Franko12

Pogledaj sve objave od Franko Blažina

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.