Život na vagi – treća sezona

Jedan bi htio postati vatrogasac, drugi vozač kamiona, a treća kandidatkinja silno želi biti majka. U tom ih priječe kilogrami, njihov višak koji je toliko ozbiljan da im ugrožava zdravlje i da su zbog njih odlučili ući u RTL-ov show “Život na vagi”, samo kako bi riješili svoj dugogodišnji problem.

Nije im bilo druge nego hrabro stati pred kamere, izvagati se pred cijelom Hrvatskom jer samo tako su mogli dobiti i osobnog trenera, psihologa, liječnički nadzor i od stručnjaka složen jelovnik.

Iako je u početku svog prikazivanja u svojoj prvoj sezoni taj show zaradio i loših kritika jer su neki zaključili da je to ponižavanje kandidata, vrlo brzo je cijeli projekt prerastao u pravi pokret zdravog življenja. Zato i ne čudi što na RTL-u nisu imali nikakvih problema naći nove kandidate za već treće izdanje “Života na vagi” koji u emitiranje kreće u subotu 15. rujna. Prijavilo im se gotovo nevjerojatnih 2000 ljudi, a odabrano je njih 18.

Puno je tu u novoj sezoni životnih priča, u pravilu teških, potresnih no i vrlo zanimljivih kandidata. Među njima je svakako 18-godišnji Domagoj Santo iz Kloštara Podravskog.

S debljinom se bori od svoje desete godine, a sada ima 155 kilograma. Zdravlje mu još nije narušeno, no jesu obiteljski odnosi, jer se Domagoj, kako sam priznaje, neprestano svađa s članovima obitelji zato što nekontrolirano i prekomjerno jede pa ostali često nemaju dovoljno hrane. Koliko ga težina priječi da ostvari ono, što je i dalje za većinu ljudi sasvim normalna i obična stvar, najbolje govori činjenica da ne može ići ni u autoškolu jer ne može sjesti u automobil. A želi postati vozač kamiona…

I 26-godišnjeg Zagrepčanina Marija Mandića kilogrami priječe u ostvarivanju životne želje. Mario, inače prodavač, ima 170 kilograma i dobrovoljni je vatrogasac, točnije zapovjednik DVD-a Sesvetski Kraljevec. No silno želi postati profesionalni vatrogasac, što iz razumljivih razloga trenutno ne može.

– Mislim da sam se počeo debljati kada sam se oženio i dobio dijete. Kad je žena bila trudna, dobio sam 25 kilograma i onda se samo nastavilo. Kad je došlo drugo dijete, ponovno sam počeo dobivati kilograme i nikako da stanem – objašnjava Mandić.

Marijo Barišić, 45-godišnji je policajac za očevid iz Osijeka i otac troje djece. Težina od 150 kilograma natjerala ga je da se zabrine za zdravlje, a i želi se više posvetiti svojoj djeci od kojih jedno boluje od autizma. Koliko vas enormna pretilost priječi u normalnim, svakodnevnim aktivnostima postaje jasno kada čujete da zbog nje Barišić nije mogao naučiti kćer voziti bicikl.

U ovoj sezoni među natjecateljima je i 25-godišnja Jelena Lopac, prodavačica iz Senja. U “Život na vagi” ušla je težeći 146 kilograma, počela se debljati kada se udala i sada, osim što je u strahu da će umrijeti mlada, smatra da zbog debljine ne može postati majka.

Kroz dosadašnje dvije sezone “Života na vagi” prošlo je 39 kandidata i svi su iz showa izašli s manje kilograma nego što su ušli. Sveukupno su težili 4928, a u prosjeku su po sezoni izgubili više 600 kilograma. Rekorder po gubitku kilograma je i dalje Dorian Crnković koji je smršavio čak 77 kilograma.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.