Gospodarica tvoga srca


Pročitajte članak o telenoveli Gospodarica tvoga srca

Gospodarica tvoga srca
Na rasporedu: HTV 1, od ponedjeljka do petka u 12:30 sati

Epizoda 142/142 (21.09.2011.)
Leonor kaže Valentini da je došla poravnati račune s njom te da joj kaže da nije željela da bude u blizini njezina sina zbog Rosenda. Morala je Joseu Moguelu reći istinu kako ovaj ne bi ubio vlastita oca. Valentina zahvali Leonor na pomoći. Leonor kaže Valentini da sada više nema zapreka za njezinu sreću s njezinim sinom. Njih dvije se zagrle. Gđa Isabel govori odvjetniku Gaelani da će ona ostati sama nakon što se Valentina i Jose Miguel vjenčaju, i predloži mu da započnu vezu. G. Ernesto je zagrli. Leonor zahvali Sabinu na odanosti i naklonosti koju je oduvijek pokazivao za Josea Miguela. Moli ga da joj oprosti i nastavi biti uz njezina sina. Leonor moli Josea Miguela za oprost i govori mu da je bila slijepa i da nije vidjela da je Valentina najbolja žena koju je mogao odabrati. Jose Miguel joj kaže kako bi trebali pokušati zaboraviti prošlost. Jose Miguel zaprosi Valentinu.

Epizoda 141/142 (20.09.2011.)
Horacio i Alonso kažu Joseu Miguelu i Sabinu da je Rosendo mrtav i zakopan u rudniku. Ivana čuje kako Bruno Toledo govori da će Ivana završiti u zatvoru, te da će provjeriti boluje li od neke psihičke bolesti. Inspektor govori Zamarripi da je saznao da se koristio lažnim imenom, te da je njegovo pravo ime Ursulo Barragaín te da je obavljao prodaju zemlje imanja Montesinos na nezakonit način, i to u suradnji s Rosendom. Ivana bježi i zaključa se u hambar. Inspektor govori Valentini da je u rudniku došlo do eksplozije i da je Rosendo zatočen ondje. Ivani se priviđa Oscar koji joj govori da će završiti u zatvoru te da će svi saznati da nije trudna. Ivana ne želi otvoriti vrata, unatoč tome što je majka pokušava na to nagovoriti. Jose Miguel odluči provaliti. Ugledaju Ivanu kako visi. Moises predaje Enriqueti dokumente za rastavu braka i ona ih potpiše. Ona ga uplakana moli da ostane uz nju te da će učiniti sve da se promijeni. Felipe kaže Joseu Miguelu, Valentini i Isabel da je obdukcijom dokazano da Ivana nije bila trudna.

Epizoda 140/142 (19.09.2011.)
Jose Miguel kaže Sabinu da je znao da mu je Rosendo otac jer mu je majka to već priznala. Sabino mu kaže da je Valentina na sigurnom te da je za sve najbolje da kažu da ju je on izbavio. Jose Miguel mu kaže da će ga načelnik ispitati, te da će ubrzo uhvatiti Rosenda. Ivana sazna da se Valentina vratila i pita Gabrielu je li mrtva. Gabriela joj odgovara da se vratila bolesna, ali će uskoro biti bolje. Kada ozdravi, reći će joj sve što joj je ova učinila. Ivana pokušava uvjeriti majku da se kaje. Valentina kaže Ivani da zna da je ubila Benitu. Ivana to pokuša poreći, no Valentina joj kaže da ju je Rosendo vidio. Ivana priznaje i govori joj da će i nju ubiti. Pokušava je udaviti rukama. U tome trenutku ulaze gđa Isabel i Jose Miguel i Valentina im kaže kako je Rosendo vidio Ivanu kako je bacila Benitu s balkona. Ivana, u ludilu, kaže da je vidjela Rosenda kako podmeće požar u Sabinovoj kolibi te da je Leonor za to znala, ali nije željela ništa reći jer je nekad bila Rosendova ljubavnica. Isabel kaže Ivani da je došlo vrijeme da prizna zločin. Priznaje Valentini i Joseu Miguelu da je Ivana ubila Oscara Ampudiju. Ivana shvati da nema izlaza i pokuša izbosti majku škarama.

Epizoda 139/142 (16.09.2011.)
Teško ranjen, Zamarripa kaže kumčetu da riješi problem s Rosendom. Teresita i Chuy odvoze kolica koja je Rosendo pripremio za Valentinu, Juanu i Teresi. Oni nalaze odjeću i novac i odnose ih načelniku. Valentina je i dalje bolesna. Leonor joj govori da mora pokušati smoći snage kako bi je izbavili. Alonso i Horacio pronalaze Zamarripu teško ranjenog. Felipe priznaje da je lagao zbog Ivanine trudnoće. Ivana pokušava uvjeriti majku da je nevina te da je Rosendo želi okriviti. Priznaje da je to učinila jer je očajnički trebala novac za putovanje u inozemstvo. Ivana traži od gđe Isabel da joj da zlatnike koje joj je dao Rosendo. Majka joj kaže da će ići na liječenje u Pacuchu. Ivana gubi razum i kaže majci da nikada nije voljela nju nego samo Valentinu. Jose Miguel stiže k Leonor i Sabinu i vidi kako iznose Valentinu koja je izgubila svijest. Rosendo i Jose Miguel se bore. Jose Miguel uzima pištolj i zaprijeti Rosendu da će pucati. Leonor u očaju vikne da ne puca jer mu je Rosendo otac. Rosendo želi objašnjenje, a uza sve to shvati da je Valentina nestala.

Epizoda 138/142 (15.09.2011.)
Rosendo kaže Ivani da mu treba Valentinina putovnica. Ona mu odgovara da će mu je dati, ali za to treba platiti. Potrebna joj je velika količina novca kako bi mogla otputovati jer ima problem. Rosendo joj kaže da nema samo jedan problem već više njih. Ali, možda će joj pomoći. Ivana ga zavede i sigurna je da će sada zatrudnjeti. Iluminada čuje Ivanine i Rosendove glasove i o tome obavijesti sve na imanju. Rosendo uspije pobjeći. Chuy i Teresita pokušavaju osloboditi Valentinu. Iluminada govori Joseu Miguelu i Isabel da je Rosendo s Ivanom. Ova im pokušava objasniti da je Rosendo od nje tražio Valentininu putovnicu. Govori Joseu Miguelu da mora prihvatiti činjenicu da je Valentina sada Rosendova. Sabino pokušava nagovoriti Leonor da pođu spasiti Valentinu. Kaže joj da će Jose Miguel saznati sve o njezinoj prošlosti ako mu sada ne pomogne te će shvatiti tko je njegov otac. Leonor mu pristane pomoći. Zamarripa daje Rosendu zrakoplovne karte. Rosendo mu kaže da će ga ubiti izda li ga. Leonor i Sabino uspiju izvući Valentinu. Rosendo pomisli da ga je Zamarripa izdao i puca u njega.

Epizoda 137/142 (14.09.2011.)
Rosendo izazove urušavanje rudnika u želji da ubije Alonsa i Josea Miguela. Jose Miguel nije ozlijeđen, a Alonso izlazi sa slomljenom nogom. Ivana se želi vratiti na Los Cascabeles prije nego što Leonor sazna da nije trudna. Valentina je bolesna i naziva Rosenda ubojicom nakon što joj ovaj kaže da je Jose Miguel mrtav. Ivana se vraća na Los Cascabeles i pretvara se da se kaje. Majka je moli da razgovara s odvjetnikom Galeanom i daje joj veliku količinu novca jer želi da ode na liječenje u psihijatrijsku kliniku u inozemstvu. Odvjetnik Gaelana govori gđi Isabel da će pomoći Ivani, no prvo moraju znati koju kliniku je odabrala. Horacio priznaje Gabrieli da je voli i da želi provesti ostatak života s njom. Gabriela je oduševljena zaručničkim prstenom i prošnjom. Rosendo govori Valentini da će je odvesti u Guatemalu, no prvo će izazvati urušavanje kako bi svi pomislili da su ostali zakopani. Ivana, koja očajnički treba novac kako bi mogla otputovati, ulazi u Valentininu sobu kako bi ukrala novac i tamo susreće Rosenda.

Epizoda 136/142 (13.09.2011.)
Alonso i Jose Miguel se svađaju. Sabino i Horacio ih mole da prestanu jer su došli tražiti Valentinu. Valentina moli Rosenda da je pusti jer je potrebna svojoj obitelji, a i Ivana je bolesna. Rosendo joj kaže kako njezina sestrična ne zaslužuje njezinu ljubav ni oprost jer je zla. Priznaje Valentini da su je njih dvoje planirali ubiti, da je on stavio zmiju u njezinu sobu, no ideja je bila Ivanina. Kaže joj da je Ivana bacila Benitu s balkona te je čak otišla provjeriti je li mrtva. Rosendo se zabrine kada shvati da Valentina ima vrućicu. Gđa Leonor pokušava nagovoriti Josea Miguela da nastavi sa svojim planovima, a on joj odgovara da ne misli otići dok ne pronađe Valentinu. Ivana kaže Leonor neka se navikne na ideju da će se Jose Miguel i Rosendo sukobiti i da će jedan sigurno umrijeti. Ako se Jose Miguel ne želi oženiti njome onda je bolje da umre. Leonor joj odgovara da sada shvaća zašto je ostala trudna te da će sve reći Joseu Miguelu ako ne ode iz njezine kuće. Alonso i Jose Miguel nađu Rosendovo skrovište.

Epizoda 135/142 (12.09.2011.)
Jose Miguel govori majci da je Sabinu rečeno da proda stoku te da tim novcem može otplatiti troškove na imanju. Kaže joj da će svi radnici i dalje raditi na imanju. Gospođa Leonor mu kaže da se ne misli zatočiti na tu imanju te da odlazi s njim, no Jose Miguel to odbija. Horacio obavijesti Josea Miguela da je Rosendo oteo Valentinu te on odlazi načelniku kako bi osigurao ljude koji će krenuti u potragu. Valentina je vezana i čuje glas Josea Miguela koji ju zove. Rosendo, ljutit, udari je i kaže joj da će ih Jose Miguel i Alonso naći mrtve. Gđa Leonor pita Teresu je li njezin sin već otputovao. Ivana joj kaže kako joj je Horacio rekao da je Rosendo oteo Valentinu i da je Jose Miguel krenuo u potragu. Rosendo govori Valentini da ju je pokušao osvojiti mirnim putem, no ona ga je natjerala da učini ovo. Bit će zajedno, živi ili mrtvi.

Epizoda 134/142 (09.09.2011.)
Ivana zamjeri Joseu Miguelu što joj nije rekao da odlazi i pokušava ga nagovoriti da je povede. Kako to ne želi, ona posumnja da je bio s Valentinom. Bijesna, zaprijeti da će se ubiti, no Jose Miguel ne nasjeda na ucjenu. Načelnik govori Valentini da je krv pronađena na Rosendovoj odjeći pripadala Nazariju. Time je dokazano da ga je on ubio i zbog toga će odgovarati. Napokon Ivana priznaje Valentini da je mrzi čitav život te da zato želi imati Josea Miguela. Zaprijeti joj da mu se ne približava jer ni ne zna što je sposobna učiniti. Gđa Isabel upozori Ivanu da će Valentina uskoro saznati da je ona ubila Oscara Ampudiju, a Ivana joj zaprijeti da je nikada više neće vidjeti ako je razotkrije. Jose Miguel kaže Alonsu da nikada neće moći razdvojiti njega i Valentinu, a Alonso odgovara kako on nema što za izgubiti te će se boriti do zadnjeg trenutka. Rosendo pokušava prijetiti Crisanti i ona mu prizna da je predala njegovu krvavu odjeću načelniku. Rosendo udari Gabrielu u glavu i ostavlja je onesviještenu. Drogira Valentinu u namjeri da je otme.

Epizoda 133/142 (08.09.2011.)
Gđa Leonor zaprijeti Ivani da će zažaliti zbog toga što je rekla. Valentina zahvaljuje Ivani što ju je branila. Alonso govori Joseu Miguelu da zna da mu je Valentina mnogo puta rekla da ga voli, no da je ta ljubav počela blijedjeti jer Valentina ne može prijeći preko činjenice da njezina sestrična očekuje njegovo dijete. Jose Miguel mu kaže da ne bježi od odgovornosti, ali da se nikada neće oženiti Ivanom. Valentina kaže Ivani da se može vratiti na Los Cascabeles. Ivana, koja gubi razum, kaže joj da samo želi da se Jose Miguel oženi s njom. Leonor kaže Joseu Miguelu da je vrijeme da se Ivana vrati na Los Cascabeles. Ivana je ljutita jer, unatoč svojim nastojanjima, nije uspjela zatrudnjeti. Leonor govori Ivani da zna da ona uopće ne voli Josea Miguela, te podrugljivo dodaje da ga je izgubila zauvijek. Jose Miguel kaže Valentini da je izgubio sve te da odlazi iz grada. Rosendo vidi Valentinina i Joseova konja ispred kolibe i naljuti se jer pretpostavlja što se unutra događa.

Epizoda 132/142 (07.09.2011.)
Ivana se umiri nakon što čuje da je Benita pala s balkona zbog vrtoglavice. Licemjerno, plače uz njezin lijes. Alonso zaplješće i kaže kako Ivana zaslužuje nagradu za veličanstvenu glumu jer ne vjeruje u priču da se pomirila sa sestričnom, i upozori je da joj neće dopustiti da naudi Valentini. Rosendo dolazi s vijencem i kaže Valentini da joj je na usluzi. Valentina mu naredi da izađe iz kuće, a Jose Miguel mu kaže da ju posluša. Rosendo mu objavi rat, te mu kaže da bude spreman na posljedice. Benitin sprovod je u tijeku. Valentina okuplja sve članove obitelji i zahvaljuje im na strpljenju i ljubavi. Kaže gđi Isabel da bi trebala reći Ivani da još postoji mjesto za nju u njezinoj kući te da će Jose Miguel uvijek moći vidjeti svoje dijete. Gđa Leonor, vidjevši Ivanu kako pleše, kaže joj da je začuđena da se tako brzo oporavila od Benitine smrti. Sada se prisjeća da se Benita i Ivana nikada nisu slagale. Gđa Leonor vrijeđa Valentinu, a Ivana kaže Valentini da stoji ispred ljubomorne i zavidne žene jer je gđa Leonor bila Rosendova ljubavnica.

Epizoda 131/142 (06.09.2011.)
Gđa Leonor kaže Joseu Miguelu da su ispunili svoju obavezu otišavši na Sandrino i Felipeovo vjenčanje te da bi sada trebali poći kući jer se Ivana ne osjeća dobro. On odgovara da želi ići na prijam, a gđa Leonor to smatra izgovorom kako bi bio pored Valentine. Iluminada i Crisanta pronađu Benitino tijelo. Rosendo upita Alonsa zašto je još u gradu. Alonso odgovara da mu neće dopustiti da ga ponovno pretuče. Prošli mu je put to dopustio jer si je tako osigurao boravak u Valentininoj kući. Kaže Rosendu i da ispada budala pred Valentinom. Valentina se zaprepasti kad sazna da je Benita mrtva. Felipe kaže načelniku da je Benita umrla od udarca u glavu te da je vjerojatno pala uslijed vrtoglavice. Gđa Leonor zamjeri Joseu Miguelu što je čitav dan proveo s Valentinom; kaže mu da Ivana sumnja da su njih dvoje u vezi. Jose Miguel joj kaže da je Benita umrla te je obavijesti da će biti uz Valentinu.

Epizoda 130/142 (05.09.2011.)
Valentina je sretna jer je gđa Isabel puštena na slobodu. Ivana govori Leonor da bi mogla ubiti Valentinu jer je obećala da će ostaviti Josea Miguela, a to obećanje nije ispunila. Toledo kaže Ivani da je njezina majka puštena na slobodu. Ivana je zatečena, ali pretvara se da je sretna. Toledo joj govori da će se istraga nastaviti. Enriqueta kaže Felipeu da misli da njegov brak sa Sandrom neće potrajati, no Felipe odgovara da bi Sandra bila sretna kada bi joj majka došla na vjenčanje. Gđa Isabel govori Beniti da će se sada uskoro otkriti da je Ivana ubila Oscara. Moli Benitu da čuva njezinu tajnu. Sandrino i Felipeovo vjenčanje je u tijeku. Enriqueta kaže Sandri da je došla samo zbog nje. Ivana ima priviđenja; Benita stoji ispred nje, a ona misli da razgovara s Oscarom i priznaje da nije trudna i da ga je ubila. Pokuša se baciti s balkona, ali Benita je spasi. Ivana baci Benitu i ona umire. Rosendo je vidio što se dogodilo.

Epizoda 129/142 (02.09.2011.)
Toledo kaže gospođi Leonor i Ivani da će Isabel uskoro biti puštena na slobodu. Leonor se pita tko je ubio Oscara ako ona nije. Valentina kaže Joseu Miguelu da će otpustiti Filadelfa ako otkrije da laže. Moli Josea Miguela da se ne sukobljava s Rosendom. Kažu jedno drugome da se vole i nedostaju si. Jose Miguel kaže Valentini da nikada neće zavoljeti Ivanu jer njegova ljubav pripada samo njoj. Filadelfo kaže Rosendu da Jose Miguel ne vjeruje su njih dvojica bili zajedno na dan smrti Joseovog oca. Rosendo mu zaprijeti pištoljem i upozori ga da ga mora i dalje štititi ili će ga ubiti. Jose Miguel kaže Valentini da ne može podnijeti Alonsovu prisutnost, a još manje njegovog sina kojeg je doveo da joj se približi. Valentina kaže Filadelfu da može nastaviti raditi na imanju Los Cascabeles ako uvjeri Rosenda da je njegov partner, a njoj ispriča sve što je Rosendo učinio. Alonso kaže Ivani da je saznao za njezinu vezi s Toledom. Smatra da je to neoprostivo, jer se njezina sestrična žrtvuje za nju dok joj je majka u zatvoru. Alonso joj govori da će uskoro svi vidjeti dokaze.

Epizoda 128/142 (01.09.2011.)
Jose Miguel upozori Rosenda da će platiti za očevu smrt. Rosendo odgovara da ga on nije ubio te mu zaprijeti pištoljem. Započne tučnjava, a u tome trenutku stižu Toledo i Sabino s dvojicom policajaca. Alonso dolazi sa Santiaguitom na Los Cascabeles i upozna ga s Valentinom. Gabriela kaže Alonsu da ne bi bilo u redu da se poslužio Santiaguitom da se pribiži Valentini, no Alonso odgovara da to nikada ne bi učinio. Govori da će se boriti za njezinu ljubav i misli da je Jose Miguel pogriješio jer Ivana očekuje njegovo dijete. Kaže Gabrieli i da je otkrio da se Ivana i načelnik Toledo viđaju. Gabriela mu savjetuje da ništa ne govore Velentini dok to ne dokažu. Načelnik Toledo govori Valentini da je pronašao mnogo podataka koji se ne podudaraju s iskazom gđe Isabel. Kaže da će je opet ispitati, te da će je vjerojatno osloboditi. Toledo zamjeri Ivani što je krila od njega da je trudna, te želi znati tko je djetetov otac. Ivana mu kaže da je otac Jose Miguel…

Epizoda 127/142 (31.08.2011.)
Alonso pita zaštitare u hotelu tko je žena koja posjećuje načelnika Toleda, a g. Ambrosio misli da je to rođakinja. Gđu Isabel napadnu zatvorenici i traže od nje novac. Jedna zatvorenica stane u njezinu obranu. Valentina želi znati kako je Ivanina trudnoća i njezino mentalno stanje. Felipe joj govori da je Ivana obavila pretrage u Mexicu koje su potvrdile da je trudna. On je nikada nije osobno pregledao. Što se tiče njezinog mentalnog zdravlja vrlo je važno da bude smirena, a ako joj se nastave priviđati osobe morat će je pregledati psihijatar. Timo čuje kako Iluminada razgovara s majkom o silovanju, no ne shvati o čemu je zapravo riječ. Kaže joj da je više ne želi vidjeti. Crisanta kaže Iluminadi neka razgovara s Timom i objasni mu sve. Načelnik potvrdi Joseu Miguelu da je njegov otac podlegao ozljedama dobivenima u paležu. Jose Miguel zaključuje da je Rosendo krivac i zakune se da će se osvetiti. G. Moisés obavijesti Enriquetu da se Sandra udaje. Alonso kaže Toledu da je saznao da se on i Ivana viđaju u hotelu. Upozorava ga da je ona spremna na sve kako bi postigla svoj cilj. Savjetuje mu da ne nasjeda na njezine spletke i ponavlja mu da je ona ubila Oscara Ampudiju. Gabriela kaže Valentini da je Rosendo silovao Iluminadu. Valentina pokuša nagovoriti Iluminadu da ga prijavi…

Epizoda 126/142 (30.08.2011.)
Ivana kaže Toledu da nije zgodno da ih viđaju zajedno. Valentina govori Joseu Miguelu da se ne bi smjeli više viđati zbog Ivane. Leonor kaže Ivani da ne želi da Toledo dolazi u njihovu kuću te da njezina situacija s Joseom Miguelom nije sređena unatoč činjenici da je trudna. Valentina povjeri Gabrieli da, zbog Ivane, prekida vezu s Joseom Miguelom, no Gabriela ne vjeruje da će se Jose Miguel pomiriti s time tako lako. Ivana govori Joseu Miguelu da je depresivnog raspoloženja zbog svega što se događa s njezinom majkom, a on je uvjerava da nema razloga za zabrinutost te da može na njega računati. Kaže joj da je Valentina odlučila žrtvovati svoju ljubav prema njemu zbog nje. No, također joj kaže da je još zaljubljen u Valentinu. Valentina poziva načelnika i oca Venturu na potpisivanje ugovora između nje i Rosenda. Rosendo želi postaviti neke uvjete prije potpisivanja. Ona mora primiti nakit koji joj je on poklonio. Ona pristane, ali traži oca Venturu da organizira tombolu kako bi prikupili novac od prodaje nakita s ciljem izgradnje radionice. Rosendo je pita zašto želi prodati nakit. Valentina mu kaže da ne može primiti tako skupi poklon od njega; ako on misli da time može kupiti nečiju ljubav, griješi.

Epizoda 125/142 (29.08.2011.)
Gabriela govori Beniti da se osjeća krivom jer je sretna što Horacio želi s njome izlaziti, a Valentina sada pati u zatvoru zajedno sa svojom tetom, a sve zbog Rosendovih igrica. Valentina moli gđu Isabel da joj kaže istinu prije nego je odvedu u Pachucu. Gđa Isabel joj kaže kako je sigurna da postupa ispravno. G. Ernesto je uvjerava da će dokazati njezinu nevinost i izbaviti je iz zatvora. Sandra kaže Valentini da je čula što je dogodilo njezinoj ujni i ponudi joj svoju pomoć. Ivana odlazi posjetiti Valentinu i pretvara se da joj je teško zbog svega što se događa s njezinom majkom. Odjednom joj se počne priviđati Oscar koji je optužuje za ubojstvo. Valentina, prestrašena, pita je što se događa. Ponudi joj svoju pomoć. Ivana moli Valentinu da nagovori Josea Miguela da je zavoli. Valentina joj kaže da ne može utjecati na njegove osjećaje, ali joj obeća da će se maknuti od njega. Valentina kaže Joseu Miguelu da se ne bi više trebala viđati, no on kaže da Ivana, po običaju, glumi i laže. Valentina plače i govori mu da je sve ovo za nju preteško.

Epizoda 124/142 (26.08.2011.)
Jose Miguel kaže Valentini da bi on mogao, ako mu ona to dopusti, pokazati Rosendu gdje mu je mjesto. Alonso se također ponudi. Valentina im govori da Rosendo sigurno neće s njima pregovarati i zato će se ona sama suočiti s njime. Moli ih da je ostave na miru kako bi o svemu mogla razmisliti. Felipe kaže Sandri da je njegov odnos s Ivanom ovakav samo zbog toga što je ona trudna, a da je njezino zdravlje jako narušeno. Jose Miguel voli Valentinu i to dijete bi moglo uništiti planove za vjenčanje. Valentina i Jose Miguel ne skrivaju svoju ljubav. Ivana, koja jako želi zatrudnjeti, zavede načelnika Toleda i poslije se pretvara da je posramljena. Gđa Isabel želi da joj Ivana ispriča u detalje kako je ubila Oscara jer mora istu priču ispričati na ispitivanju. Odvjetnik Gaelana će učiniti sve kako bi je oslobodio optužbi. Valentina govori Rosendu kako već zna da je on novi vlasnik mljekare te da je ona želi otkupiti. Rosendo odgovara kako nije zainteresiran za prodaju jer mu novac ne treba. Siguran je da nikada nije ni pomislila da bi netko od njezinih zaposlenika mogao postati vlasnikom imanja. Valentina mu kaže kako ga očekuje navečer kako bi potpisali ugovor.

Epizoda 123/142 (25.08.2011.)
Valentina kaže Rosendu da ne želi ništa od njega, no želi samo da joj proda zemlju koja je pripadala Montesinosima. Rosendo kaže da zemlja nije za prodaju te da on namjerava uzeti i ostatak imanja Montesinos. Valentina, bijesna, istjera ga iz svoje kuće. Alonso govori Rosendu da Valentina nikada ne bi bila s nekim poput njega, a Rosendo mu kaže da će Valentina biti njegova, a da on i Jose Miguel dotad mogu paziti na nju. Gđa Isabel pokušava uvjeriti Benitu da je ona ubila Oscara Ampudiju, no Benita zna da je ona u to vrijeme bila kod kuće. Kaže joj da će sve ispričati načelniku. Sandra prati Felipea i sazna da je otišao na imanje Montesinos te pomisli da je još zaljubljen u Ivanu. Felipe kaže Ivani da ju nije prijavio policiji samo zbog djeteta, no da bi njezine promjene raspoloženja mogle utjecati na dijete. Savjetuje joj da posjeti psihijatra. Ivana govori da nije luda i izbacuje ga iz kuće. José Miguel kaže Valentini da je Rosendo bojkotira. Valentina se pita što Rosendo pokušava učiniti, a Jose Miguel joj kaže kako je to očito: Rosendo želi postati glavni.

Epizoda 122/142 (24.08.2011.)
Gđa Isabel kaže Ivani kako je primijetila da joj se priviđa Oscar te da joj govori da ga je ona ubila. Ivana odgovara da nikada nije imala priviđenja jer nije luda. Teško joj je jedino jer zna da je ubojičina kći. Valentina se začudi što je mljekara odbila njezine proizvode bez objašnjenja. Rosendo kaže Zamarripi da će Valentina biti neugodno iznenađena kada sazna da je on vlasnik mljekare. Valentina zamoli Sabinu da sazna tko je novi vlasnik mljekare. U međuvremenu mora odvesti mlijeko stanovnicima njihova i susjedna sela kako ne bi propalo. Isabel uvjerava Valentinu da je ona ubila Oscara i opisuje joj kako je to učinila. No, Valentina joj kaže da je sigurna da ga nije ubila te će učiniti sve da je izbavi iz zatvora. Kako bi spasio gđu Isabel, Alonso govori načelniku da je on ubio Oscara. Gđa Isabel govori Felipeu da Ivana gubi razum i moli ga da joj pronađe liječnika. Felipe joj kaže da mu je Ivana priznala da je ubila Oscara. On je nije želio prijaviti jer ne želi biti taj zbog kojega će njezino dijete biti rođeno u zatvoru. Gđa Isabel ga moli da ne izda Ivanu. Valentina zahvaljuje Alonsu na njegovoj plemenitosti, no kaže mu da neće dopustiti da odgovara za nešto što nije učinio.

Epizoda 121/142 (23.08.2011.)
Felipe govori ocu Venturi da se ne osjeća dobro jer je lagao kako bi zaštitio Ivanu. Otac Ventura mu kaže da je situacija postala ozbiljna jer je gđa Isabel priznala krivnju i on joj ne može pomoći jer ne smije otkriti što mu je rekla na ispovjedi. Ali zato Felipe može reći istinu. Felipe mu odgovara kako je obećao da će štititi Ivanu zbog djeteta koje nosi. Valentina odlazi na imanje Montesinos kako bi razgovarala s Ivanom. Ivana licemjerno kaže Valentini da je ona kriva što je njezina majka postala ubojica i što je bila u vezi s oženjenim čovjekom. Gđa Leonor govori Ivani da je izlazila s mnogo muškaraca te da više nije sigurna je li ona prava žena za Joséa Miguela. Licemjerno Ivana joj odgovara kako zna da je griješila, ali da otkad je upoznala Joséa Miguela nije bila s drugim muškarcem. Gabriela kaže Alonsu da nije upletena u Oscarovu smrt, te da postoji mogućnost da je Ivana to počinila. Valentina kaže Beniti da ju je jako pogodilo kada je čula da je Isabel u zatvoru, a Benita joj kaže da ne vjeruje Ivaninim riječima jer vješto laže. Alonso i José Miguel susretnu se u Valentininoj kući i počnu optuživati jedan drugoga.

Epizoda 120/142 (22.08.2011.)
Gđa Isabel govori naredniku Toledu da je ona ubila Oscara Ampudiju. José Miguel pita tko je Oscar, a Valentina mu odgovori da je on bio Alonsov partner te da je bio u vezi s Ivanom. Gđa Isabel daje izjavu i govori da je Ivana bila Oscarova i Alonsova žrtva i ona je ubila Oscara kako bi spasila svoju kćer. Valentina dolazi u šerifov ured i želi vidjeti svoju tetu. José Miguel uvjerava Valentinu da je nikada neće ostaviti samu te da će zajedno osloboditi njezinu tetu. Isabel govori odvjetniku Gaelanu i Valentini da je ona ubila Oscara. Šerif obavijesti odvjetnika Gaelanu i Valentinu da će Isabel biti premještena u kaznionicu u Pachuci. Alonso se pojavljuje kod Valentine i uvjerava je da Isabel nije ubojica. José Miguel ga pita zna li tko je ubojica. Alonso odgovara da nema dokaza te da ne može ništa tvrditi. Gđa Isabel se ispovijeda i priznaje ocu Venturi da je priznala krivnju kako bi zaštitila Ivanu jer je trudna i da ne bi bilo pošteno da život provede u zatvoru.

Epizoda 119/142 (19.08.2011.)
Alonso poljubi Valentinu i razočaran je jer ona ne osjeća ništa prema njemu. Kaže joj da će je čekati dok ne promijeni mišljenje. Enriqueta odluči kupiti pokućstvo za Sandrinu i Felipeovu kuću. Isabel posjeti Ivanu kako bi je pitala kako je prošlo ispitivanje te joj ponudi svoju pomoć. Felipe se ispriča Sandri zbog svoga ponašanja. Sandra kaže Felipeu kako vidi da se nešto čudno događa s njim i zna da joj je lagao te želi znati što se događa. On joj odgovara da joj još ništa ne može reći, ali je moli da mu vjeruje. José Miguel i Valentina sastaju se u kolibi i zagrle se. José Miguel joj kaže da ga ubija ljubomora, a Valentina mu prizna da joj jako nedostaje. Trebali bi zaboraviti na sve probleme i zamisliti da su sami na svijetu. Poljube se.

Epizoda 118/142 (18.08.2011.)
Rosendo govori Valentini da će ubrzo saznati kakav je on čovjek. Ona mu odgovara da pravi muškarac nikada ne tjera ženu ni na što. Felipe je nervozan jer laže naredniku Toledu da zaštiti Ivanu. Rosendo bijesno govori Valentini da kaže Joséu Miguelu da će požaliti što ga je poslao u zatvor. Sandra je očajna jer Felipe laže i Amparo joj također potvrdi da se ponaša čudno. Zamarripa kaže Rosendu da bi trebao razgovarati s Joséom Miguelom ako želi izaći iz zatvora. Šerif kaže Joséu Miguelu da će Rosendo u zatvoru provesti sedam godina. Valentina govori Alonsu da je mislila da ga voli, ali da je to bila samo zaljubljenost. Sada voli Joséa Miguela, a on čeka dijete s Ivanom. Alonso kaže Valentini da Ivani ne treba zaštita te da bi se trebala čuvati nje jer ju ona nikada nije voljela.

Epizoda 117/142 (17.08.2011.)
Rosendo ne želi otvoriti branu tvrdeći da je to njegova zemlja i da može činiti što želi. Amparo odlazi s Crisantom odnijeti Rosendovu krvavu odjeću šerifu kao dokaz da je ubio Nazarija, a on predloži da ga optuže i za silovanje Iluminade. Ivana moli Felipea da kaže na sudu da je bio s njom kad je Oscar umro. Priznaje da ga je ubila, ali sada je trudna i dijete je Joséovo Miguelovo. Ne želi da se njihovo dijete rodi u zatvoru. Ivana pokušava zavesti Alonsa, a on joj kaže da ne osjeća ništa za nju i da mu se sama pomisao da bude intiman s njom gadi. Također joj kaže neka pripazi što govori naredniku Toledu jer bi se moglo otkriti da je ona ubila Oscara. Rosendo je siguran da bi Valentina željela biti s njim jer joj je dvaput poslao cvijeće, a ona ga je zadržala. Valentina ponovno dobiva cvijeće i nakit, potraži Rosenda i baci mu ih u lice i kaže mu da je lud. Rosendo je poljubi. Ona ga udari, a on joj zaprijeti da će voditi ljubav s njom.

Epizoda 116/142 (16.08.2011.)
José Miguel traži od Rosenda da mu dokaže da je vlasnik zemlje Montesinosa i da mu neće dopustiti da zadrži zemlju. Leonor uvjerava Enriquetu da uvjeri Felipea da je prihvatila njihov brak, a Amparo savjetuje Felipeu da ne vjeruje svekrvi jer ju ona predobro poznaje i ne vjeruje joj. José Miguel kaže Moisésu da je Rosendo kupio njegovu zemlju i želi znati postoji li način da ospore ugovor. José Miguel kaže Leonor da je Rosendo Gavilan novi vlasnik zemlje. Gabriela pita Ivanu kako ima obraza tražiti Valentinu nakon što joj je ukrala novac i očev sat; kaže joj i da misli da je lagala o trudnoći i da to čini samo da razdvoji Valentinu i Joséa Miguela. Ivana moli Valentinu da joj oprosti što je ukrala novac i očev sat te je moli da joj pomogne da uvjeri Joséa Miguela da prizna dijete.

Epizoda 115/142 (15.08.2011.)
Narednik Toledo govori Nardi da se njegov put u San Pedro pokazao uspješnim jer je uspio prikupiti informacije o Valentini. Stanovnici su ga uvjerili da je ubila jednog od svojih zaposlenika te da je umiješana u nesreću u kojoj je umro vlasnik imanja Montesinos. José Miguel kaže Valentini kako je siguran da on nije otac Ivaninom djetetu i da nikada nije vodio ljubav s njom. Govori joj da je voli i da je ne želi izgubiti. Valentina mu govori da se mora oženiti Ivanom. Kaže mu da je povrijeđena i da ne zna što da radi s toliko ljubavi koju osjeća za njega. Zagrle se. José Miguel govori Ivani da je pretvorila njegov život u pakao. Ona mu odgovara da nikada nije željela ostati trudna, no da će ih to dijete povezati. Crisanta govori Amparo da ju je Rosendo ponizio. Ima dokaze da je on ubio Nazarija. Valentina dobiva cvijeće od Rosenda, ali naredi Iluminadi da ga baci. José Miguel ostaje zatečen shvativši da je novi vlasnik njegove zemlje Rosendo Gavilán.

Epizoda 114/142 (12.08.2011.)
Rosendo podrugljivo govori Ivani da već ima mrtvaca na savjesti. Rosendo joj kaže kako smatra da je ona sposobna učiniti sve kako bi dobila sve što poželi. Benita kaže Valentini da ne bi trebala prekinuti vezu s Joséom Miguelom. Ne brani ga, ali misli da je Ivana iskoristila priliku. Enriqueta dolazi k svijesti. Govori Moisésu da se osjećala kao da umire gledajući Sandru kako se udaje za tog liječnika kojega nikada neće prihvatiti. Alonso plaća svoj dug Valentini. Moli je da mu pruži još jednu priliku i uvjerava je da se promijenio. Benita pita Valentinu zašto je Alonso došao k njoj. Kaže joj da je došao vratiti dug i zamoliti je da pokušaju obnoviti svoju vezu. Gospođa Isabel kaže Ivani da moraju razgovarati o njezinoj trudnoći. Ivana joj kaže da samo želi pobijediti Valentinu.

Epizoda 113/142 (11.08.2011.)
Ivana uvjerava Valentinu i Joséa Miguela da je trudna i da je José Miguel otac djeteta. Valentina, bijesna, pljusne Joséa Miguela. On je moli da posluša njegovu stranu priče. José Miguel, bijesan, pita Ivanu što želi. Ivana mu odgovara kako želi da se vjenčaju i da njihovo dijete ima obitelj. José Miguel joj govori kako se nikada neće oženiti njome jer voli Valentinu. Felipe kaže Sandri i Moisésu da će Enriqueta biti dobro. Valentina, uplakana, zamjera svojoj teti Isabel što je šutjela da je Ivana u vezi s njezinim zaručnikom. Sada je Ivana zavela Joséa Miguela, a Isabel je to znala i šutjela jer je željela zaštititi svoju kćer. Isabel je u njezinoj kući samo zato jer nema kamo otići. Benita kaže Isabel da mora shvatiti da Valentina pati i da je zato sve ovo rekla. Valentina, uplakana, moli Isabel da joj oprosti. Ivana govori Rosendu da je već rekla Valentini da je trudna s Joséom Miguelom. Put do Valentine mu je sada čist i dužnik joj je.

Epizoda 112/142 (10.08.2011.)
Alonso govori Leoneli da zna da mu ona ne vjeruje, ali dokazat će joj da zna kako biti otac i da će Santiaguitu pružiti svu ljubav koja mu je nedostajala svih ovih godina. José Miguel govori Sabinu da je otpustio Rosenda i da je mjesto nadzornika njegovo. Valentina moli Joséa Miguela da joj oprosti što je sumnjala u njega i traži da joj pruži još jednu priliku. Poljube se i u taj trenutak Chuy se budi. Felipe i Sandra se vjenčaju. Enriqueta pokuša počiniti samoubojstvo. Ivana izmišlja samo kako bi se domogla onog što želi. Sandra plače, zabrinuta za majčino zdravlje. Ne želi da umre. Kaže ocu da se osjeća krivom, a on je tješi govoreći joj da je majka učinila nešto što nije smjela i da je to sama odlučila. Ivana govori Joséu Miguelu, pred Valentinom, da je trudna i da je dijete njegovo.

Epizoda 111/142 (09.08.2011.)
Amparo govori Felipeu da u grad dolazi matičar i da je trenutak da se oženi Sandrom. Valentina se ispriča Joséu Miguelu što je sumnjala u njega. José Miguel joj odgovara kako se više ne želi opravdavati svaki put kada ona posumnja u njega. Obećali su jedno drugome da će si vjerovati, a ona je prekršila taj zavjet. Odveo ju je k Arceliji kako bi saznala istinu. Sada može zadržati tu ispriku za sebe. Felipe kaže Sandri da će matičar sutra biti u gradu i da će se tada vjenčati. Horacio napokon uspije uvjeriti Gabrielu da je Ivana došla k njemu i tražila od njega da nagovori Joséa Miguela da se oženi njome. Horacio joj kaže kako ne zna voli li ga, ali zna da on ne može živjeti bez nje. Poljube se. José Miguel otpusti Rosenda i njih dvojica se potuku. Enriqueta kaže Sandri da ju, ako se uda za Felipea, može smatrati mrtvom. Moisés govori Sandri da Enriqueti treba vremena da shvati da je njihova kći odrasla i da se udaje. Brendina majka, uplakana, govori Alonsu kako se ona ne može boriti za skrbništvo nad Santiaguitom.

Epizoda 110/142 (08.08.2011.)
Leonor uhvati Ivanu kako pokušava zavesti Rosenda. Valentina kaže Joséu Miguelu da bi željela da budu u kontaktu zbog Chuya. José Miguel joj kaže da mu je žao što je izgubio njezino povjerenje, a Ivana je organizirala sve podle trikove da ih razdvoji. Ljutita Leonor pokušava izbaciti Ivanu iz kuće. Kaže joj kako je vidjela nju i Rosenda kako koketiraju. Leonor se požali gospođi Isabel da je oduvijek željela njezinog muža, ali on je ipak odlučio oženiti se njome. Ljudi vjeruju da je Valentina Rosendova ljubavnica, a da je Ivana trudna. Misli da nije uspjela biti dobra majka jer je njezina kći mrzi. José Miguel pokušava razgovarati s Valentinom, a kako ga ova ne želi vidjeti, on uleti u njezinu spavaću sobu. José Miguel odvodi Valentinu k Arceliji kako bi joj sve ispričala.

Epizoda 109/142 (05.08.2011.)
Valentina i José Miguel se poljube. José Miguel joj kaže da je osjetio da ga je poljubila s ljubavlju. Kaže joj da bi trebali zaboraviti na sve i početi svoju vezu iznova. Horacio pokušava doći do Gabriele, a gospođa Isabel mu kaže da ga ona ne želi vidjeti i da se planira vratiti u Mexico. Valentina kaže Beniti da je prekinula s Joséom Miguelom jer je Ivana zaljubljena u njega i da je njoj obitelj na prvom mjestu. Alonso posjećuje Brendu, daje joj pismo koji joj je Santiaguito napisao i kune joj se da će se sve promijeniti i da će joj nadoknaditi sve ove izgubljene godine. Odjednom Brenda doživi srčani udar i umre. Alonso, uplakan, govori Santiaguitu da je njegova mama otišla na nebo i da će se ona o njemu brinuti od tamo. Na zemlji će on biti taj koji će paziti na njega.

Epizoda 108/142 (04.08.2011.)
Sandra govori majci da je voli, ali mora početi živjeti svoj život, donositi svoje odluke i da će se udati za Felipea, prodavati cipele, učiti da postane medicinska sestra, biti dobra žena, ali i dalje će biti njezina kći. Gabriela, uplakana, ispriča Valentini kako je uhvatila Horacija s Ivanom. Rekao joj je kako je Ivana došla k njemu da ga zamoli da razgovara s Joséom Miguelom jer očekuje njegovo dijete. Valentina joj kaže da joj je José Miguel rekao da između njih nije bilo ničega. Gabriela joj odgovara da je ne razumije jer ne zna zašto okrivljuje samo Ivanu jer je i Alonso bio preljubnik. Valentina joj odgovara da joj je Ivana kao sestra i da ne može okrenuti leđa. Valentina kaže Joséu Miguelu da se više ne bi trebali viđati jer joj je lagao. José Miguel joj kaže da je jedne noći kada je došao kući pijan, ujutro pronašao Ivanu u svom krevetu. Siguran je da nisu bili intimni. Valentina mu kaže da mu ne vjeruje.

Epizoda 107/142 (03.08.2011.)
Leonor kaže Ivani da mora otići iz njezine kuće jer više nitko ne vjeruje u njezinu priču o trudnoći. Ivana joj kaže da će rezultati testova stići za nekoliko dana. Otići će iz kuće kada ona to odluči i kaže joj da mnogo toga imaju zajedničkoga jer i ona misli da je Rosendo poseban. Ivana pokušava razgovarati s Joséom Miguelom, no on je izbjegava. Brenda će biti operirana i govori Alonsu da kaže Santiaguitu da ga voli i da će zauvijek biti uz njega. Moli Alonsa da se pobrine za njihovog sina u slučaju da ona umre. Alonso joj govori neka ne brine i da će sve biti u redu. José Miguel se iznenadi kada sazna da već postoji kupac za njegovu zemlju. Rosendo kaže Filadelfu da će biti vlasnik zemlje s jezerom koje pripada Montesinosima. Moisés, ljutit, kaže Enriqueti da će još više udaljiti Sandru od sebe. Kaže joj da se i on osjeća krivim jer joj je dopustio da sama odgaja Sandru. Da je po njegovu, Sandra bi sad bila na fakultetu i ne bi bila vezana za Enriquetine skute.

Epizoda 106/142 (02.08.2011.)
Alonso govori Brendi da mu je postala prijateljica i zahvaljuje joj što je tako dobra majka Santiaguitu. Ona mu, uplakana, govori da se boji smrti. Ne zbog sebe već zbog svog sina. Alonso je zagrli i kaže joj da će sve biti u redu. Enriqueta sazna da se Sandra i Felipe namjeravaju vjenčati i, bijesna, pita Moisésa je li znao za to. Moisés joj odgovara da je znao, ali joj nije želio reći jer zna kako bi reagirala. Enriqueta kaže Sandri kako već zna da se namjerava udati za Felipea, no to se neće dogoditi jer joj ona brani udaju. Sandra joj odgovara kako ne traži njezin blagoslov, već ju je samo željela obavijestiti o tome u slučaju da želi biti uz nju. Leonor govori Rosendu da joj je on uvijek bio poseban i da se prisjeća trenutaka koje su proveli zajedno. Kaže mu da je Federico bio dobar čovjek, ali ona ga nikada nije voljela, a sada je mrtav i ne vidi razloga zašto ne bi mogli ponovno proživjeti te trenutke zajedno. Rosendo je odbije uz objašnjenje da treba ženu, ali da ona pripada prošlosti. Ivana sluša njihov razgovor. Leonor kaže Ivani da njezina kuća nije hotel u koji može dolaziti kad joj se prohtje.

Epizoda 105/142 (01.08.2011.)
José Miguel kaže Sabinu da zloba njegove majke nema granica. Nije joj bilo dovoljno što je zbog Arcelije izbačen iz sjemeništa, već je htjela uvjeriti Valentinu da je on otac Arcelijina djeteta. Valentina, uplakana, moli Joséa Miguela da joj oprosti što je podmetnula požar u njegovoj kolibi, ali mu isto tako kaže da nije bila upletena u smrt njegova oca. José Miguel joj kaže kako je oduvijek znao da nije kriva i poljube se. Rosendo ih vidi i, bijesan, u Joséa Miguela uperi pištolj. Filadelfo mu kaže neka to ne čini i odvede ga. José Miguel kaže Valentini da je ona ljubav njegova života. Ona želi znati što njemu znači Ivana. José Miguel pokušava nagovoriti majku da otpusti Rosenda jer ga ne želi na imanju. Također joj kaže da se pomirio s Valentinom, na što mu ona odgovara da je ta veza osuđena na propast.

Epizoda 104/142 (29.07.2011.)
Leonor ovlasti Joséa Miguela da proda njezin dio imanja. Govori Rosendu da su joj hitno potrebni rezultati njegova upravljanja imanjem jer mora Joséu Miguelu dokazati da nije griješila. José Miguel moli Moisésa Macotelu da ponudi zemlju svojim klijentima. Gđa Leonor se naljuti vidjevši da je Ivana otišla u Mexico. Brenda moli Alonsa da se pobrine za Santiaguita dok je ona u bolnici. Alonso pristaje, no podsjeća ju da on želi ponovno osvojiti Valentinu jer je voli. Felipe kaže Valentini i Joséu Miguelu da su pretrage pokazale da Chuy nema oštećenje mozga i sve što mogu učiniti je da čekaju. Filadelfo kaže Rosendu da je htio dati otkaz s mjesta nadzornika. Predlaže mu da razgovara s Valentinom kako bi ga ponovno zaposlila na imanju. Rosendo odgovara da već radi na imanju Montesinos, da ne radi tamo zbog plaće te da ima druge planove. Leonor razmišlja na glas i kaže da će nagovoriti Joséa Miguela da proda imanje i zemlju i tako ga natjerati da se vrati u Mexico. Rosendo je čuje i kaže joj da on ne bi prodavao tu zemlju da je on vlasnik. Alonso mora dati izjavu vezano uz smrt Oscara Ampudije. Brenda ga pita ima li on veze s tim. Alonso joj kaže kako ima mnogo mana, no da nikada nije ubio nikoga. Valentina se zaprepasti ugledavši Rosenda.

Epizoda 103/142 (28.07.2011.)
Ljutit José Miguel kaže Rosendu da neće još dugo biti nadglednik na njegovu imanju. Traži od njega da ode, no Rosendo mu kaže da ga je zaposlila njegova majka te da on nije jedini vlasnik. José Miguel zamjeri majci što je zaposlila njegova najgoreg neprijatelja, te što je izbacila Juana i Teresu dok se njihov sin bori za život. Ivana podrugljivo govori Rosendu kako je čula da ga je Valentina otpustila te da će on sada raditi za njih. Rosendo je istim tonom upita hoće li i ona raditi za Montesinose. Ivana mu kaže da će uskoro ona postati vlasnica. Brenda kaže majci da je Santiaguito sretan što je upoznao oca te se nada da će Alonso naučiti voljeti svog sina. Horacio moli Gabrielu da mu oprosti i traži od nje još jednu priliku. Valentina i José Miguel se susretnu u bolnici. José Miguel joj kaže da ih Chuy treba i da bi mu bilo bolje kada bi ih vidio zajedno. Ivana kaže gospođi Leonor kako namjerava otići u bolnicu kako bi rekla Joséu Miguelu, pred Valentinom, da očekuje njegovo dijete, no Leonor je spriječi i kaže joj da ne smije reći ništa dok ne bude sigurna. José Miguel kaže Ivani da je saznao za dogovor između nje, njegove majke i Arcelije te je izbaci iz kuće…

Epizoda 102/142 (27.07.2011.)
Crisanta daje Iluminadi bombonijeru i kaže joj da joj je to poslao Rosendo. Ona je uvjerava da se Rosendo jako promijenio te da želi da ga ona doživi kao oca. Iluminada joj kaže da ne želi ništa od Rosenda te da bi bilo bolje da ode od njega jer je ubojica. Enriqueta je šokirana kada čuje da će Sandra prodavati cipele preko kataloga. Brenda stiže u México sa sinom i moli Alonsa da im dopusti da odsjednu u njegovoj kući. Ona mu govori da ima bolesno srce te da mora ići na pretrage kako bi se mogla podvrgnuti operaciji. Uvjerava ga da mu neće smetati, no nema se komu obratiti. Alonso pristaje. Leonor kaže Rosendu da će ga zaposliti kao nadzornika na imanju ako će doista učiniti da ona postane najuspješnija, bez obzira na metode koje će upotrijebiti. Leonor kaže Ivani da bi trebala otići na liječnički pregled te da bude sigurna da je trudna prije nego išta kaže Joséu Miguelu. Felipe bi joj mogao pomoći. Ivana joj odgovara kako neće otići k njemu jer je on nekada bio zaljubljen u nju te joj je zato neugodno. Sigurna je da je trudna. José Miguel dolazi na imanje i zapanjen je kad vidi Rosenda, a još se više iznenadi kad sazna da je postao nadzornik na imanju.

Epizoda 101/142 (26.07.2011.)
Felipe obavijesti Chuyeve roditelje i Valentinu da je Chuy u tešku stanju. Valentina kaže Felipeu neka učini sve što može i neka se ne brine za troškove, a on je zamoli da ispriča Joséu Miguelu što se dogodilo. Leonor se naljuti kada ugleda Ivanu koja se vratila bez Joséa Miguela. Pita ju je li uspjela spriječiti njezina sina da se susretne s Arcelijom, a Ivana odgovori da nije, ali se vratila jer je saznala da je trudna. José Miguel moli Arceliju da mu proda sat. Kaže joj da će joj dati novac čim proda kuću. Arcelia mu kaže kako joj hitno treba novac, ali i kako joj je žao jer mu je sve to učinila u dosluhu s njegovom majkom. Narednik Toledo kaže Alonsu da je slučaj ponovno otvoren i da bi htio da mu Alonso da neki trag koji će mu pomoći da pronađe ubojicu. José Miguel kaže svojoj majci da mu je Arcelia sve ispričala, da joj je njegova majka platila da učini sve da ga izbace iz sjemeništa te da uništi njegovu vezu s Valentinom. I da su joj i mama i Ivana platile da ode iz zemlje. Leonor pokušava uvjeriti sina da ništa od toga nije istina, no José Miguel joj kaže da se više ne miješa u njegov život. Ljutita Leonor kaže Ivani da je sve bilo beskorisno jer je José Miguel saznao cijelu istinu.

Epizoda 100/142 (25.07.2011.)
Arcelia kaže Joséu Miguelu da nema ništa protiv njega, već da je sve učinila zbog novca. Željela je otići nekamo daleko gdje nitko neće saznati za njezinu prošlost, a za to joj treba novac. Također mu govori da nije uspjela prodati sat koji joj je dala Ivana. Iluminada vrati Rosendovu odjeću majci i kaže joj da ima dokaz da je krv na odjeći ljudska. Rosendo nastavlja uvjeravati Crisantu da će se oženiti s njom jer je voli i želi da ga Iluminada počne doživljavati kao oca. Felipe govori Sandri da se želi oženiti s njom jer je želi uz sebe do kraja života. Ne može joj ponuditi puno materijalnog bogatstva, ali može joj dati puno ljubavi. Sandra mu govori da u braku oboje moraju davati i odlučila je pronaći posao i dijeliti troškove s njim. Chuy se popne na krov kolibe koja se gradi, padne i onesvijesti se. Teresita, uplašena, otrči majci i kaže joj da je Chuy pao i umro. Sandra kaže ocu da se ona i Felipe vole i odlučili su se vjenčati. Moli ga da ne govori majci ništa do dana prije vjenčanja. Valentina sazna za Chuyev pad i odjuri u bolnicu. Teresa je zagrli, a Valentina je utješi da će sve biti dobro. José Miguel razmišlja o svemu što je saznao o Ivani…

Epizoda 99/142 (22.07.2011.)
Benita kaže Valentini da je uhvatila Alonsa kako vježba te da ga više ništa ne boli. Samo se pretvara kako bi mu ona oprostila i sažalila se nad njim. Valentina, bijesna, izbaci Alonsove stvari i otjera ga s hacijende. Alonso joj kaže da je lagao kako bi dobio više vremena da joj pokaže da mu je žao, a Valentina mu kaže da je to činio samo kako bi nastavio krasti. Alonso joj kaže da nikada nije ništa ukrao te je upozori da pripazi na svoju rođakinju jer joj je ona najveća neprijateljica. Rosendo želi da ga Leonor zaposli kao novog nadzornika kako bi se mogao osvetiti Valentini. Uvjerava Leonor da će imanje Montesinos postati najuspješnije od svih, a da će Valentinino imanje potonuti s neiskusnim nadzornikom. Valentina se sukobi sa stanovnicima San Pedra, jer ne žele školovati svoju djecu. Ivana želi izaći s Joséom Miguelom na večeru, a on joj kaže da je saznao da je bila s Alonsom dok je on bio zaručen s Valentinom. Felipe govori Iluminadi da je, sudeći po rezultatima ispitivanja, krv na Rosendovoj odjeći ljudska. Arcelia govori Joséu Miguelu da joj je njegova majka platila da ga uništi kao svećenika, a zatim je uvjerila Valentinu da njih dvoje imaju dijete. Posljednje što je dobila bio je sat koji joj je dala Ivana.

Epizoda 98/142 (21.07.2011.)
Amparo uoči da je Felipe zamišljen i kaže mu da to može utjecati na rad s pacijentima. Pita ga je li u takvom stanju zbog Sandre. On odgovara da ne zna što da učini. Može se oženiti Sandrom ili je izgubiti. Ne želi ni jedno ni drugo. Ne osjeća se spremnim, a s druge strane, nema joj što dati. Amparo mu kaže da je ljubav najvažnija od svega, a što se novca tiče, ako ga Sandra uistinu voli, naučit će živjeti skromnije. Kako bi zadržala Joséa Miguela za sebe, Ivana izmisli priču da nije mogla ući u Valentininu kuću jer je brava promijenjena, a sluge je nisu željele pustiti. Uplakana, moli ga da joj dopusti da ostane s njim. José Miguel pristane, no naglasi joj da mora spavati u svom krevetu. Ivana ga ipak pokuša zavesti, no on je odbije. José Miguel zamoli oca Justina da mu pomogne pronaći Arceliju. Svećenik ga moli da mu oprosti što je posumnjao u njegove riječi. Uvjerava ga da ga Valentina voli i da pati zbog njega. Savjetuje mu da bude pažljiv s Ivanom jer je ona vrlo nestabilna osoba. Također mu govori kako je saznao da je Ivana bila u vezi s Alonsom, a on je tada bio zaručen za Valentinu…

Epizoda 97/142 (20.07.2011.)
Gospođa Leonor kaže Ivani da mora otputovati u México i pod svaku cijenu spriječiti sastanak Arcelije i Joséa Miguela, te prodaju kuće. Ivana zatim kaže majci i Valentini da je José Miguel otputovao u Mexico i želi da i ona dođe za njim. Još nisu odredili datum vjenčanja, no sigurno će to učiniti čim se vrate. Ivana kaže Valentini kako se nada da će se pristojno ponašati kada José Miguel bude zatražio njezinu ruku. Crisanta, bijesna, predbaci Iluminadi što je uzela Rosendovu odjeću. Upozori je da joj nikada neće oprostiti ako uništi njezinu sreću s Rosendom. Kaže joj da vjeruje Rosendu i da mu je potrebna. José Miguel se zaprepasti kada ugleda Ivanu. Ona kaže kako mu želi dokazati da može računati na nju, no José Miguel odgovara da neke stvari mora riješiti sam. Ivana ga obavijesti da će odsjesti u Valentininoj kući, no nada se da će barem večerati zajedno. Rosendo, ljut, upozorava Filadelfa da ga ne želi više vidjeti jer je izdajica. Ovaj mu odgovara da je Valentina odlučila dati mu taj posao. Sabino kaže Leonor da će razgovarati s Joséom Miguelom, no da neće spominjati njezinu vezu s Rosendom samo da José Miguel ne bi bio povrijeđen, ali reći će mu da je željela ubiti njegovog konja.

Epizoda 96/142 (19.07.2011.)
Ivana se iznenadi ugledavši Joséa Miguela s putnom torbom. On joj kaže da putuje u México jer mora riješiti neke stvari. Samo će tako moći razmišljati o budućnosti. Enriqueta govori Leonor da se Sandra ponaša vrlo buntovno. Leonor joj predloži da se pretvara kao da je prihvatila njihovu vezu, jer djeca uvijek čine suprotno od onoga što im roditelji kažu. Rosendo se želi vratiti na imanje jer Filadelfo nema iskustva za vođenje hacijende. Valentina mu odgovara da ga nikada ne bi ponovno zaposlila. Valentina govori Sabinu kako se nada da će se sve riješiti. Daje mu novac za obnovu kolibe i moli ga da ništa ne govori Joséu Miguelu i Chuyu. Gabriela, povrijeđena, traži od Horacia objašnjenje, a on prizna da je patio za drugom ženom. Gabriela mu kaže da će uskoro shvatiti da Ivana ne osjeća ništa prema njemu i da, iako nije lijepa kao Ivana, zna da ima nešto što Ivana nikada neće imati, a to je ponos. Alonso priznaje Valentini da je bio u vezi s Brendom te da je Santiaguito njegov sin. Na dan njihovog vjenčanja Brenda mu je zaprijetila da će se pojaviti i reći svima istinu. Pogriješio je što joj ranije nije to rekao, jer ga sada više ne voli…

Epizoda 95/142 (18.07.2011.)
Valentina, bijesna, naredi Beniti da zapali košulju i fotografije Joséa Miguela. Tada shvati da joj nedostaje i očev sat. Ivana kaže Joséu Miguelu da su se Rosendo i Alonso potukli zbog Valentine te da je Valentina u tome uživala. Također mu govori kako se nada da će mu jednoga dana moći pokazati koliko ga voli. Gospodin Ernesto isplaćuje otpremninu Rosendu. Ovaj bijesno govori Iluminadi da će platiti za to. Kaže joj da će joj majka, spomene li ikome silovanje, nastradati u nesreći. José Miguel saznaje da je Arcelia bila u San Pedru. Od majke želi dobiti objašnjenje za to, no ona ne želi reći ništa. Upozori je da će saznati istinu jer je siguran da je Arcelijin dolazak povezan s njom. Alonso moli Valentinu da mu da još jednu priliku da joj pokaže koliko je voli. Iluminada kaže majci da je Valentina otpustila Rosenda zbog nje te je sigurna da će im se zbog toga Rosendo osvetiti. Jedino što mogu učiniti je da odnesu njegovu odjeću naredniku. José Miguel kaže Horaciju da će potražiti Arceliju kako bi saznao zašto je došla u San Pedro. Gabriela kaže Valentini da ju je Horacio iznevjerio te da više ne želi biti druga žena. Valentina joj savjetuje da ne vjeruje muškarcima. Gabriela odgovara kako je sve što se dogodilo između nje i Joséa Miguela samo jedan veliki nesporazum…

Epizoda 94/142 (15.07.2011.)
Alonso želi objasniti Valentini zašto ju je ostavio pred oltarom. Zna da je sve trebao objasniti Joséu Miguelu i reći mu da između njih ne postoji ništa, no ljubomora ga je u tome spriječila. Želi se boriti za njezinu ljubav. Valentina mu ljutito odgovara da nikada neće biti zajedno te mu kaže neka ode s hacijende čim se oporavi. Rosendo uvjeri Crisantu da se promijenio i shvatio koliko je usamljen. Govori joj da mu je nedostajala i pita je želi li mu se vratiti. Valentina primijeti da joj nedostaje novac i pita Benitu i Iluminadu znaju li one nešto o tome. Ilumiada, uplašena, govori joj da nije ništa uzela. Valentina ju uvjerava da im vjeruje. Gabriela kaže Valentini kako je sigurna da je Alonso uzeo novac. Rosendo upozori Iluminadu da se ne miješa u njegove stvari jer bi mogla zažaliti zbog toga. Valentina ga uhvati na djelu i otjera ga s hacijende. Kaže mu da će mu isplatiti otpremninu. Rosendo joj kaže kako ga otpremnina ne zanima, već želi biti uz nju jer je voli. Valentina mu odgovara da je to još jedan razlog zbog kojega ga ne želi na hacijendi…

Epizoda 93/142 (14.07.2011.)
Alonso uhvati Ivanu kako krade novac od Valentine. Ivana se zaprepasti vidjevši ga i pokuša ga zavesti. Alonso joj predbaci što uzima Valentini novac kako bi uzdržavala Joséa Miguela. Ona mu odgovara da to čini zato da spriječi mogućnost ponovne veze između njih dvoje. Ivana Arceliji daje novac i sat koji je pripadao Valentininom ocu. Gospodin Ernesto kaže Valentini da je otkrio da Rosendo nepošteno posluje te da će saznati gdje je novac. Ivana kaže Joséu Miguelu da je bila na hacijendi Los Cascables gdje je naišla na nešto što ju je iznenadilo. Neće mu ništa reći, već on sam mora odmah otići tamo. Iluminada nagovara majku da odnese Rosendovu odjeću naredniku, no Crisanta se boji jer je Rosendo vrlo opasan. Alonso kaže Valentini da ona sigurno nešto osjeća prema njemu kad mu je dopustila da ostane u njezinoj kući. Pojavljuje se José Miguel i složi se s onim što je rekao Alonso. Obeća Valentini da se nikada više neće miješati u njezin život. Valentina mu pokušava objasniti, no José Miguel je ne želi slušati. Valentina kaže Alonsu da ga mrzi…

Epizoda 92/142 (13.07.2011.)
Leonor kaže Joséu Miguelu da mora snositi odgovornost za svoje postupke i oženiti se s Ivanom, a on joj, bijesan, odgovori da se prestane miješati u njegove stvari. José Miguel pita Ivanu tko je bio čovjek koji ju je posjetio. Ivana odgovori da je to bio Alonso, no da je zapravo želio razgovarati s njim. José Miguel joj kaže da laže jer ju je Chuy vidio kako se ljubi s Alonsom. Gospodin Ernesto kaže Valentini kako za Rosendovo ponašanje nema isprike, a Isabel joj kaže da je on iznimno opasan čovjek te da bi ga trebala otpustiti. Valentina kaže da mora imati dobar razlog za to. Arcelia odlazi k Leonor kako bi dobila još novca. Kaže joj da otac Justino zna da nikada nije imala dijete s Joséom Miguelom. Ivana joj želi dati novac da ode zauvijek. Felipe kaže Valentini da će Alonso nekoliko dana morati ostati u krevetu, a Alonso se ispriča Valentini i kaže da će otići čim se oporavi. Enriqueta uhvati Sandru s Felipeom i načini skandal. Sandra govori Felipeu da je izgubila nadu da će njezina majka ikada prihvatiti njihovu vezu. Predloži da se vjenčaju…

Epizoda 91/142 (12.07.2011.)
Leonor pokušava nagovoriti Joséa Miguela da se oženi s Ivanom. Sandra se više ne ljuti na Felipea, misli da je stvarno voli jer je bio ljubomoran. Ivana kaže Leonor da ne želi da José Miguel prisilno bude s njom, no Leonor kaže da bi José Miguel trebao podnijeti žrtvu i ispraviti pogrešku. Felipe ispriča Valentini da je bio s Joséom Miguelom te da je ovaj o Valentini govorio s tugom i boli. Ne zna u čemu je problem, ali zna da José Miguel pati zbog nje. Sandra kaže ocu da majka misli da on ima ljubavnicu. Ivana odlazi na ispovijed k ocu Venturi. Moli ga da nagovori Joséa Miguela da se oženi s njom. Ivana ispriča Joséu Miguelu kako se sve dogodilo, kaže mu da mu se predala iz ljubavi te da ni za čime ne žali. José Miguel odgovara da je sve bila pogreška. Otac Justino otkrije da je Arcelia lagala kada je rekla da je djetetov otac José Miguel te kaže da će skinuti ljagu s njegovog imena. Rosendo pretuče Alonsa jer se u selu priča da su on i Valentina ljubavnici…

Epizoda 90/142 (11.07.2011.)
Ivana uvjerava Valentinu da je José Miguel rekao kako je ne želi više vidjeti. Valentina ne zna da José Miguel tuguje u Horaciovu društvu. José Miguel dolazi pijan kući, Ivana ga pokušava zavesti, no ne uspijeva u svojoj namjeri. Horacio i Felipe u sve su boljim odnosima. Valentina kaže Beniti da je posjetila Joséa Miguela, no on se nije htio sastati s njom, već joj je po Ivani poručio da je više ne želi u svom životu. Valentina priznaje Beniti da ga voli, no da joj ponos ne dopušta da bude ponižena. Benita kaže da José Miguel nikada ne bi rekao Ivani da prenese takvu poruku. Možda nije bio kod kuće te je Ivana samo iskoristila situaciju. José Miguel se budi i zaprepasti se kad ugleda Ivanu pored sebe, a ona ga uvjeri da su vodili ljubav. José Miguel se ničega ne sjeća. Leonor se pretvara da je iznenađena kad vidi Ivanu u Joséovu Miguelovu krevetu te kaže da on sad ima obavezu prema njoj…

Epizoda 89/142 (08.07.2011.)
Ivana govori Alonsu da je njihova veza bila samo slučajnost jer ga ona nikada zaista nije voljela te da voli Joséa Miguela. On je upozorava da će se njih dvoje ponovno sresti. José Miguel kaže Valentini da je njegova ljubav prema njoj jedino što ga drži u životu. Ivana pokušava biti dobra prema Chuyu kako bi ga nagovorila da ne kaže ništa o Alonsovom posjetu. Dječak to odbije i José Miguel to primijeti. José Miguel pita Gabrielu zna li što je Arcelia rekla Valentini. Gabriela mu odgovara da ne zna detalje, ali zna da ju je Arcelia uvjerila da je otac djeteta kojeg je imala u naručju José Miguel. Gabriela ga pita je li to istina. José Miguel joj odgovara da nikada nije imao ništa s Arcelijom. Gabriela želi sve ispričati Valentini, no José Miguel joj govori kako to nema smisla jer ona već ima Rosenda i Alonsa. Ona ga uvjerava da Valentina voli njega. Valentina, bijesna, ukori Gabrielu jer joj je rekla da ne spominje ništa Joséu Miguelu. Gabriela joj odgovara kako joj je dosta nesporazuma te da je José Miguel ljubomoran na Rosenda i Alonsa, a što je najgore, misli da je ona kriva za smrt njegova oca. Valentina želi da Alonso ode, a on je poljubi protiv njezine volje. José Miguel to vidi i čestita im na sarkastičan način.

Epizoda 88/142 (07.07.2011.)
Valentina prekori Rosenda jer nije izvršio njezine naredbe da sruši školu. On joj odgovori da ga je spriječio g. Ernesto. Valentina govori g. Ernestu da ne zanemaruje njezine naredbe za rušenjem škole, a on odgovara da bi trebala misliti na svoju tetu koja je mnogo tog pretrpjela. Iluminada govori Felipeu kako sumnja da je Rosendo ubio Nazarija. Ivana traži Felipea novac i zavodljivo mu govori da će mu vratiti s kamatama, no on joj odgovara kako nije zainteresiran te joj ponudi sastanak sa svojim puncem, upraviteljem banke. José Miguel vrati dug Valentini, no ona ljutito kaže kako to nije cjelokupni iznos. José Miguel joj priznaje da je voli i da ga boli činjenica da je gubi, kao i to što je izgubio oca. Bijesan, kori majku što je uvjerila Valentinu da je on želio samo njezin novac i želi da joj majka vrati sav novac koji je od nje posudila. Leonor odgovara da im treba novac kako bi pristojno živjeli, a José Miguel joj kaže kako bi bilo najbolje da ode u México i ostavi ga na miru. Ivana traži majku da joj posudi novac. Isabel joj odgovori da mora raditi ili neka pita Leonor. Gabriela priznaje Sandri da je Alonso bio intiman s Ivanom dok je bio zaručen s Valentinom, a na dan vjenčanja ju je ostavio…

Epizoda 87/142 (06.07.2011.)
José Miguel se ne može prestati smijati nakon što je vidio Valentinu na prozoru koja viče na Alonsa i na njegov bend. Benita kaže Valentini da je dobro uplašila Alonsa. Gđa Isabel joj kaže kako Alonso neće prestati sve dok ne dođe u México. Benita se onesvijesti i Iluminada, uplašena, pomisli da je umrla. Valentina joj kaže da se mora odmoriti. U međuvremenu, Gabriela odlazi k doktoru. Felipe, bijesan govori ocu Venturi da je Alonso u San Pedru. Sandra se požali Felipeu jer ju je ostavio samu. José Miguel pronalazi Ivanu u svom krevetu, spremnu da ga zavede. On joj kaže da je ne voli i da ne bi bilo u redu da je iskoristi. Ivana mu govori kako ne razumije njegovu apsurdnu zaljubljenost u Valentinu kad je ona još uvijek zaljubljena u Alonsa. José Miguel joj kaže kako je saznao da Valentina ne voli Alonsa. Alonso se ispričava Sandri što joj je uzrokovao probleme s Felipeom i ponudi se da on razgovara s njim. Sandra mu odgovara da ona sama rješava svoje probleme te da ne želi imati ništa s čovjekom koji je prevario svog prijatelja. Alonso joj kaže kako nije prevario prijatelja jer nikada nije bio u vezi s Ivanom, već je bio zaljubljen u Valentinu. Sandra ga pljusne…

Epizoda 86/142 (05.07.2011.)
Rosendo govori Leonor da ga, ako želi da on ostavi njezinog sina na miru, pošalje negdje zauvijek. Leonor mu kaže da to i pokušava i moli ga da joj da vremena. Rosendo je upozori da to ne smije trajati predugo jer José Miguel može završiti kao i njegov otac. Gabriela govori Valentini kako je sigurna je da je Ivana odgovorna za njihov prekid, ali nije joj jasno zašto toliko želi Joséa Miguela kad joj ovaj nema što pružiti. Rosendo priznaje Filadelfu da je bio zaljubljen u Leonor, no da je Leonor njega zavela, iako je bio samo pomoćnik na imanju. Natjerala ga je da se zaljubi u nju i poslala ga u pakao. Leonor govori Ivani kako mora natjerati Joséa Miguela da se oženi s njom. Ivana traži Joséa Miguela da joj pruži priliku da mu pokaže da ga može usrećiti, no José Miguel odgovara da on još uvijek voli Valentinu te da će tako biti do kraja njegova života. Alonso kaže Valentini kako je siguran da ga nije zaboravila i moli je da ga sasluša, no Valentina mu kaže da ako ima imalo dostojanstva, neka ode zauvijek. Felipe je ljubomoran vidjevši Alonsa i Sandru zajedno…

Epizoda 85/142 (04.07.2011.)
Valentina naredi Rosendu da ne dopusti Alonsu da uđe na njezin posjed. Gospodin Ernesto izrazi sućut Joséu Miguelu. Kaže mu kako Valentina nije kriva za smrt njegova oca iako sve ukazuje na to. Pita Joséa Miguela misli li on da je ona doista spremna nekoga ubiti, ili je sve ovo samo izgovor da je može mrziti. José Miguel je zbunjen. G. Ernesto mu savjetuje da se bori za njezinu ljubav. Iluminada kaže Valentini da je sigurna da njezin konj nije ubio Nazarija, no ne usuđuje joj se reći da je to učinio Rosendo. Leonor kaže Joséu Miguelu da se ništa od svega ovoga ne bi dogodilo da se nije zbližio s Valentinom. Govori kako je Valentina žena puna mržnje i misli da bi jednog dana mogla nauditi i njemu. José Miguel joj odgovara da ne želi ići u México, nego će ostati na hacijendi kao što je obećao svome ocu. Leonor želi saznati od Ivane tko je bio u blizini zapaljene kolibe. Kaže da je Rosendo zaprijetio da će se osvetiti njezinoj obitelji i da smatra da bi mogao ubiti Joséa Miguela. Leonor optuži Rosenda da je ubojica. Zaprijeti mu da će ga poslati u zatvor, No Rosendo joj kaže da ona nije u poziciji da mu prijeti jer sigurno ne bi željela da joj sin sazna da je varala njegova oca sa siromahom.

Epizoda 84/142 (01.07.2011.)
Crisanta govori Iluminadi da je Rosendo opasan i da ne želi da zbog njega bude u opasnosti. Sandra kaže Felipeu da je otišla od kuće zajedno sa svojim ocem, no osjeća se krivom jer je ostavila majku samu, u depresivnu stanju. Zna da njezini roditelji imaju probleme, ali ne želi biti ta koja će potaknuti razvod. Felipe joj govori da ni on ne želi da joj se roditelji rastanu. Otac Ventura pokušava uvjeriti Enriquetu da je sama otjerala svoju kćer i supruga te da ne bi smjela kriviti druge za svoje pogreške. Valentina i José Miguel se susretnu. On joj kaže kako moraju razgovarati. Pojavljuje se Alonso koji joj kaže kako ponovno želi osvojiti njezinu ljubav. Valentina mu odgovara da je raskinula zaruke, ali on nije tome razlog. Alonso i José Miguel se potuku. Dolazi Rosendo i zaprijeti Alonsu pištoljem. Kaže Joséu Miguelu kako mu nitko neće oduzeti to zadovoljstvo da ga on ubije. José Miguel govori Ivani da je ona posljednja osoba koja bi ga trebala prozivati da je učinio nešto loše, jer je ona sama bila u vezi s Horaciom u vrijeme kada su on i Sandra bili u vezi. Ljubovala je i s Alonsom za vrijeme kada su on i Valentina bili u vezi.

Epizoda 83/142 (30.06.2011.)
Valentina upozori Alonsa da će pozvati svoje ljude da ga izbace iz njezine kuće ako sam ne ode. Kaže Beniti da Alonso tvrdi da želi njezin oprost, no da vjerojatno to čini samo kako bi je nagovorio da mu oprosti dug. Želi znati kako on toliko toga zna o njezinom životu i udaji za Joséa Miguela. Benita joj kaže kako misli da su mu sve o tome ispričali gospodin Ernesto ili Ivana. Gabriela govori Joséu Miguelu da postoji razlog za Valentininu drastičnu promjenu. Ona mu kaže kako se, dok je bio odsutan, pojavila žena s djetetom u naručju i uvjerila Valentinu da je dijete njegovo. Ženino ime je Arcelia Olivares. Nakon tog događaja Valentina je nazvala oca Justina i on joj je potvrdio sve što joj je Arcelia rekla. José Miguel pita Gabrielu je li zbog toga Valentina zapalila Sabinovu kolibu iako je njegov otac bio u njoj. Gaby pita Joséa Miguela misli li on doista da je Valentina odgovorna za smrt njegova oca. Ivana pita gospođu Leonor zašto ne okrivi Rosenda ako je stvarno voljela Federica i ako je sigurna da je Rosendo zapalio kolibu. Gospođa Leonor je uvjerava da je voljela svog supruga, no da svog sina voli više i da je jedini način da se José Miguel ne vrati Valentini taj da on i dalje vjeruje da je ona kriva za smrt njegova oca. Iluminada govori Crisanti kako bi sama mogla optužiti Rosenda i natjerati ga da plati za sve što im je učinio…

Epizoda 82/142 (29.06.2011.)
Gospođa Isabel ispriča se Valentini što ju je okrivila za Federicovu smrt. Valentina naredi Rosendu da unajmi ljude koji će srušiti školu. José Miguel podsjeća majku da ju je već nekoliko puta upozorio da od Valentine ne posuđuje novac te da će joj on zauzvrat dati kuću u Méxicu. Leonor mu odgovara kako je ona vlasnica kuće i zabranjuje mu da je daruje Valentini. Felipe govori gospodinu Moisésu kako je pokušavao razgovarati s njegovom suprugom, no to nije izvedivo. Iznevjerio je Sandru jer mu je gospođa Enriqueta zabranila da uđe u kuću. Pokušao se ispričati Sandri, no gospođa Enriqueta mu je i to zabranila. Kaže mu da je zaljubljen u njegovu kćer i da je ne želi izgubiti. Gospodin Moisés ga uvjerava da će riješiti problem jedanput zauvijek. José Miguel govori Valentini da će joj vratiti novac i ostavlja joj ugovor o vlasništvu njegove kuće u Mexicu kao jamstvo. Također je upozori da će joj se osvetiti za sve što je učinila. Ivana je ustrajna u tome da uvjeri Joséa Miguela da je Valentina još uvijek zaljubljena u Alonsa te da se željela udati za Joséa iz inata. Alonso se pojavljuje na hacijendi Los Cascables i želi zamoliti Valentinu da mu oprosti…

Epizoda 81/142 (28.06.2011.)
Narednik želi postaviti nekoliko pitanja Valentini u vezi sa smrću gospodina Federica. Ona želi poći s njim u postaju. Rosendo kaže Filadelfu da će Valentina biti njegova. Filadelfo mu kaže neka se spusti na zemlju jer je Valentina preveliki ulov za njega, a i zaljubljena je u Joséa Miguela. Juan kaže Joséu Miguelu kako mu je Chuy rekao da je uhvatio Rosenda kako vreba na imanju te da mu je prijetio. Sabino posjeduje dokument u kojem piše da trava koju je stoka pasla nije bila otrovna. Valentina kaže naredniku da će iskoristiti svu svoju moć da dokaže da je nevina, a narednik joj govori da ju je njezina rođakinja prva optužila za ubojstva. Ivana kaže Rosendu kako je Valentina zasigurno već u pritvoru i upozori ga da joj ne smije ni na koji način pomoći. Zaprijeti mu da će reći naredniku da ga je vidjela u blizini mjesta ubojstva. Gospođa Enriqueta upozori Felipea da ga ne želi vidjeti u blizini svoje kćeri. José Miguel je u svojoj izgorjeloj kolibi, a Valentina odlazi na jahanje. Rosendo je prati i, nakon što ih José Miguel vidi zajedno, pomisli da su zaista ljubavnici. Moisés Macotela kaže Joséu Miguelu da je njegova majka otplatila kredit zahvaljujući Valentini.

Epizoda 80/142 (27.06.2011.)
Sabino kaže Joséu Miguelu da mu je Ivana rekla kako je čula da je Valentina naredila Rosendu da otruje stoku te da je prsten dokaz da ja ona podmetnula požar. José Miguel ne želi u to vjerovati. Moli Ivanu da bude iskrena i da mu kaže istinu, a ona mu odgovara da je vidjela kako se njegov otac i Valentina svađaju. Nakon toga je otišla posjetiti Federica, a Valentina je već podmetnula požar. Valentina traži od Rosenda da joj kaže zašto ne voli Montesinose. Rosendo joj odgovara kako je želio uznemiriti Joséa Miguela, no više to ne želi jer je voli iako zna da neće biti njegova. Također joj kaže da neće biti ničija. José Miguel pokazuje Valentini zaručnički prsten koji joj je poklonio i želi da mu kaže zašto se svađala s njegovim ocem. Valentina kaže da su razgovarali, ali da se nisu svađali. José Miguel joj kaže da će požaliti ako on sazna da je ubila njegovog oca. Istražitelj kaže Joséu Miguelu da mora istražiti požar u Sabinovoj kući. Ivana licemjerno napomene na je Valentina za to kriva. José Miguel joj govori kako mu je jasno da ona jako želi svoju sestričnu poslati u zatvor, a Ivana kaže da samo želi da se sazna istina. Gabriela želi da Valentina objasni Joséu Miguelu što se dogodilo, kako bi je prestali smatrati ubojicom. Odvjetnik Galeana stiže na Los Cascabeles. Ivana ostaje zatečena nakon što joj Leonor kaže da Valentina nije mogla podmetnuti požar u Sabinovu kuću. Rosendo Gavilán je imao razlog da to učini.

Epizoda 79/142 (24.06.2011.)
José Miguel naredi Valentini da ode. G. Moisés, nakon što je saznao za Federicovu smrt, uplakan kaže Sandri da je izgubio dobrog prijatelja. Valentina govori Gabrieli kako je otišla izraziti sućut Joséu Miguelu te da je očekivala da će željeti da bude uz njega, no uz njega je bila Ivana. Gabriela joj govori kako je bilo nerazborito otići tamo i očekivati da će sve biti kao da se ništa nije dogodilo. Gđa Leonor uvjerava Joséa Miguela da je i ona žalosna zbog smrti njegova oca jer ga, unatoč svemu, nikada nije prestala voljeti. Ivana licemjerno glumi podršku Joséu Miguelu, no ustvari je sretna što je Federico umro jer sada može pokazati Joséu Miguelu da ga voli. Gđa Isabel odlazi na bdijenje, no Leonor, bijesna, govori kako nije dobrodošla i govori Joséu Miguelu da je odvede. Ivana, bijesna, zamjeri majci zbog toga. Kaže joj kako joj je jasno da je voljela gospodina Federica, no da je ona sada zaljubljena u Joséa Miguela te da joj njezina prisutnost ne pomaže. Rosendo se pretvara da je iznenađen Federicovom smrću, a Filadelfo mu kaže kako je siguran da je on bio u to umiješan. Rosendo mu zaprijeti da mora reći da su njih dvojica čitavo vrijeme bili skupa. Sabino pronalazi zaručnički prsten koji je José Miguel dao Valentini i kaže joj da je to dokaz da je netko podmetnuo požar te da znaju tko je to bio.

Epizoda 78/142 (23.06.2011.)
Gospodin Federico, na umoru, kaže Rosendu neka ga ubije jer ako to ne učini platit će za ponižavanje. Rosendo mu kaže da će ponijeti tu tajnu u grob te podmetne požar u Sabinovoj kući. Ivana to vidi. José Miguel, očajan, odlazi u kolibu kako bi spasio oca koji umre prije nego mu uspije reći tko je odgovoran za požar. Gabriela savjetuje Valentini da se vrati u Mexico City; kaže joj da je ovdje nitko ne voli, dok tamo ima ljudi kojima je stalo do nje. Valentina joj kaže da nije rješenje bježati svaki put kada je neki muškarac iznevjeri. Brenda kaže Alonsu da se bliži Santiaguitov rođendan te da organizira zabavu njemu u čast. Jedino što Santiaguito želi je da dođe njegov otac. Leonor, uplakana, traži Federicov oprost. Valentina ostaje zapanjena nakon što od Benite saznaje da ju je Sabino zamolio da kaže Isabel da je Federico umro. Valentina joj kaže kako to nije istina jer je prije nekoliko minuta s njim razgovarala. Benita joj kaže kako joj je Sabino rekao da je njegova kuća izgorjela u požaru te da je unutra bio Federico. Filadelfo kaže Rosendu da ga je Valentina tražila. Rosendo mu odgovara da je bio na polju, no ovaj mu kaže kako ga je i tamo tražio, no nije ga mogao pronaći. Uplakana gđa Isabel kaže Beniti da želi biti s Federicom. Benita joj kaže da joj Leonor neće to dopustiti. Valentina traži Joséa Miguela. Ivana joj kaže kako nema pravo biti tamo, a zatim se pojavljuje i José Miguel i zamoli je da ode.

Epizoda 77/142 (22.06.2011.)
Ivana uvjeri Joséa Miguela da je Valentina poludjela. Govori mu da je već nekoliko dana zaključana u svojoj sobi, da viče te govori da je željela pronaći muškarca koji bi platio za sve ono što joj je Alonso učinio. Očajan, José Miguel joj kaže da ne zna bi li joj vjerovao ili ne jer voli Valentinu više od svog života. Leonor uvjerava Valentinu da je José Miguel želio da ona od Valentine posudi novac. Podrugljivo je pita je li stvarno mislila da je José Miguel iskreno voli. Valentina, bijesna, govori joj da će ih izbaciti s haciende. Rosendo sruši zid u haciendi Montesinos i natjera stoku prema haciendi Los Cascabeles. Sabino kaže Joséu Miguelu da je prije nekoliko dana pronašao mrtvu stoku te da je siguran da iza toga stoji Rosendo. José Miguel, bijesan, kaže kako ne vjeruje da su Valentina i Rosendo slični te da će platiti zbog toga. Gospodin Federico kaže Ivani da njezina majka pati jer ju je ona napustila. Ivana mu licemjerno odgovori da njezina majka nije onakva kakvom se čini jer je imala nekoliko muškaraca u životu. Federico je, bijesan, upozori da joj neće dopustiti da tako govori o svojoj majci. Valentina zamoli Federica da vrati Joséu Miguelu zaručnički prsten i kaže mu da će mu nadoknaditi štetu i odbiti mu taj iznos od duga. G. Federico je pokušava uvjeriti da je José Miguel voli.

Epizoda 76/142 (21.06.2011.)
José Miguel ostaje zatečen vidjevši Ivanu u svom krevetu. Gđa Leonor mu kaže kako je imala problema s majkom i da joj je zato dopustila da ostane kod njih. Također mu kaže da je njegov otac kod Sabina. Valentina obavijesti oca Venturu da je vjenčanje s Joséom Miguelom otkazano. José Miguel kaže svom ocu da mu je netko zapalio kolibu dok ga nije bilo, a još uz to Ivana živi u njegovoj kući. Gospodin Federico mu kaže kako svi govore da je Valentina zapalila kolibu, no on je ne želi optužiti sve dok ne sazna zašto je to učinila. José Miguel traži Valentinu; ona mu odlučno kaže da je njihova veza završila te neka joj pošalje račun za popravak kolibe. Uvjerava ga da je Rosendo njezin ljubavnik. Rosendo, koji vjeruje da bi moglo biti nešto između njega i Valentine, pokuša joj prići. Valentina, bijesna, govori mu da je to bila samo predstava te da se neće ponoviti. Rosendo kaže da će jednoga dana biti njegova. Gabriela je očajna jer Valentina ne želi priznati Joséu Miguelu zašto je odlučila prekinuti vezu. Odvjetnik Galeana kaže Alonsu da mora platiti Valentini sav iznos koji joj duguje jer bi ga, u protivnom, ona mogla poslati u zatvor. Gđa Leonor se pretvara da je zabrinuta za Joséa Migeula i Valentinu. Govori Ivani da je njezin plan s Arcelijom uspio.

Epizoda 75/142 (20.06.2011.)
Gđa Leonor, bijesna, uvrijedi gđu Isabel i upozori je da će joj se osvetiti. Federico govori Leonor da je njegova najveća pogreška bila ta što se oženio s njom. Kaže joj kako će umrijeti daleko od nje. Sabino kaže Joséu Miguelu da je, ako vjeruje Ivaninim riječima, Valentina naredila Rosendu da otruje stoku. Chuy uhvati Rosenda kako hoda haciendom Montesinos; Rosendo ga upozori da će se dogoditi nešto loše njegovim roditeljima ako nekome kaže da ga je vidio. Valentina moli Benitu da joj oprosti. Benita joj kaže da se nikada više neće miješati u njezine privatne poslove jer je ona ipak samo sluškinja. Gđa Leonor kaže Ivani da je zatekla njezinu majku u krevetu s gospodinom Federicom. Gabriela pokušava nagovoriti Valentinu da riješi probleme s Joséom Miguelom. Valentina, van sebe, govori joj da je nije dovela na haciendu kako bi slušala njezine savjete. Gabriela joj kaže da je došla kako bi joj pomogla sa školom, a otići će čim joj ona to kaže. Ivana, pretvarajući se uzrujanom zbog majčinog nemorala, odluči živjeti na haciendi Montesinos. Gabriela je razočarana nakon što je Felipe zamoli da kaže Sandri kako nikada između njih nije ničega bilo. José Miguel ostaje zatečen vidjevši Arceliju Olivares na autobusnoj stanici.

Epizoda 74/142 (17.06.2011.)
José Miguel uvjerava odvjetnika Galeanu da je oduvijek iskren prema Valentini, te da je voli i da to može dokazati. Filadelfo kaže Rosendu da je Valentina zapalila njegovu kolibu. Gđa Leonor namjerava tužiti Valentinu zbog štete koju joj je nanijela. Gospodin Federico ne želi ništa učiniti prije nego razgovara s Joséom Miguelom i da je, do njegove smrti, hacienda njegova. José Miguel zamjeri ocu Justinu za ono što je rekao. Otac Justino mu kaže kako ne može prihvatiti što nikada s njim nije razgovarao o Arceliji Olivares. José Miguel mu kaže da Valentina zna istinu. Otac Justino mu kaže kako je prije nekoliko dana došla jedna žena s djetetom u rukama i zamolila ga je da krsti dijete, pod imenom José Miguel. Sabino upozori Rosenda da će ga optužiti za trovanje stoke. Rosendo to porekne i Ivana kaže Sabinu kako je za to kriva Valentina. Ivana ga moli da je ne izda jer bi njezina rođakinja bila u stanju izbaciti je. Valentina uništava svoju spavaću sobu. Benita ju pokušava umiriti i Valentina joj govori da je ona najobičnija sluškinja koja mora učiniti ono što joj se kaže. José Miguel ostaje zatečen saznavši što se dogodilo s njegovom kolibom. Gospodin Federico kaže gospođi Isabel da će uskoro umrijeti i da će je, kada već u ovom životu nisu mogli biti zajedno, čekati na onom drugom svijetu. Pita ju smije li je poljubiti, ona pristane, a Leonor ih promatra.

Epizoda 73/142 (16.06.2011.)
Rosendo kaže Filadelfu da će iskoristiti priliku i uvjeriti Valentinu u to tko je zapravo José Miguel. Gospodin Moises kaže Felipeu da se ne želi miješati u život svoje kćeri, no ne može je gledati depresivnu; ako nije zainteresiran za Sandru, ne bi joj trebao davati lažne nade jer ona to ne zaslužuje. José Miguel nazove Valentinu, koja baca telefon ne želeći se javiti. Gabriela je pita zašto je zapalila kolibu. Valentina joj odgovara kako je nije briga za Joséa Miguela. Sabino primijeti da nedostaje nekoliko grla stoke. Benita pita Valentinu što se događa s njom. Pita je ima li njezino ponašanje veze s posjetom one žene. Valentina, uplakana, odgovara potvrdno. Ta žena joj je rekla da je José Miguel otac njezina djeteta. Ivana kaže gđi Leonor da je Valentina podmetnula požar u kolibi. Arcelia posjećuje gospođu Leonor, a Ivana sazna da je Leonor platila toj ženi da kaže Valentini da ima dijete s Joséom Miguelom. Odvjetnik Galeana kaže Joséu Miguelu kako je od oca Justina čuo da je trebao postati svećenik te ne misli da će biti dobar suprug Valentini. José Miguel ga uvjerava da voli Valentinu te da ga vrijeđa da ga uspoređuju s Alonsom.

Epizoda 72/142 (15.06.2011.)
José Miguel i Alonso odluče zajedno večerati kako bi definirali detalje o prodaji kuće Joséa Miguela. Gđa Leonor pokazuje Valentini spavaću sobu i govori joj da će tu spavati s Joséom Miguelom. Ova joj odgovara da njih dvoje još nisu odlučili gdje će živjeti. Rosendo ponizi Crisantu i ponudi joj posao sluškinje. Kaže joj da samo to zna raditi. Otac Ventura ga izbaci i kaže Crisanti kako se nada da je Rosendo nije nagovorio da mu se vrati. Valentina se začudi što djeca radnika nisu došla upoznati učiteljicu. Chuy joj kaže da djeca neće doći. Juan joj govori kako im roditelji nisu dopustili jer se boje da bi im ova mogla nešto učiniti. Arcelia Olivares se pojavljuje u Valentininoj kući i govori joj da je José Miguel otac njezina djeteta, te da mu je dala ime po njemu. Kaže joj da se vratila kako bi ponovno osvojila srce Valentinina zaručnika. Arcelia daje Valentini papir s imenom osobe koja može potvrditi da je José Miguel Montesinos otac njezina djeteta. Ta osoba je otac Justino, koji je znao da je José Miguel izbačen iz sjemeništa. José Miguel i Alonso napokon priznaju jedan drugome tko je tko. Alonso ga uvjerava da je cijelo vrijeme održavao kontakt s Valentinom te da se ona udaje za Joséa Miguela samo kako bi njega zaboravila. José Miguel mu govori da to nije istina jer je on bio u kontaktu s Ivanom, a ne s Valentinom. Otac Justino prizna Valentini da zna za navodno zajedničko dijete Joséa Miguela i Arcelije te da ga je osobno krstio. Valentina, misleći kako je još jednom izdana, zapali kolibu Joséa Miguela.

Epizoda 71/142 (14.06.2011.)
Ivana kaže Rosendu kako se nada da je shvatio da je spremna sve učiniti kako bi razdvojila Joséa Miguela i Valentinu, te da bi trebao iskoristiti činjenicu da će José Miguel otputovati na nekoliko dana i pokušati osvojiti Valentinu. Rosendo joj čestita na tome što je okrivila Joséa Miguela za nešto što je sama učinila, no upozori je da će, učini li nešto Valentini, zbog toga ispaštati. Gđa Leonor, iskoristivši odsustvo Joséa Miguela, zamoli Valentinu da joj posudi novac kako bi otplatila hipoteku na imanje. Valentina joj odgovori kako je ona sama već to ponudila Joséu Miguelu, no on ju je odbio. Gđa Leonor je uvjerava da će naći uvjerljivo objašnjenje, te da on nikada neće saznati da joj je ona dala novac. Ivana nazove Alonsa kako bi mu rekla da se Valentina udaje za Joséa Miguela. Uvjerava ga da je Valentina još zaljubljena u njega, ali udaje se iz inata. Savjetuje mu da dođe na Los Cascables prije nego bude prekasno. G. Ernesto kaže Joséu Miguelu da je on već saznao tko je Alonso te da bi trebao zatražiti novoga agenta za nekretnine, osim ako ne želi bolje upoznati Alonsa. José Miguel mu odgovara da želi saznati zašto je Valentina bila ludo zaljubljena u njega jer je katkad ljubomoran. Gđa Leonor govori Moisésu da će otplatiti hipoteku, no da će ostatkom novca otvoriti račun na svoje ime. Kaže mu da ni njezin sin ni suprug ne smiju saznati da joj je Valentina dala novac koji će joj vratiti nakon što proda kuću. Alonso i José Miguel razgovaraju o Valentini kao o najljepšoj zaručnici, no nijedan ne spominje njezino ime. Alonso mu kaže kako se trebao oženiti, no vjenčanje je otkazano u posljednji trenutak zbog nesporazuma.

Epizoda 70/142 (13.06.2011.)
Valentina ispriča Gabrieli što se dogodilo. José Miguel kaže Horaciju da su Valentinu ponizili, a ona je, unatoč tome što ljudi misle, najdivnija osoba koju poznaje. Ivana sve više mrzi Valentinu i učinit će sve da spriječi vjenčanje. Valentina želi od Ivane čuti objašnjenje, a Rosendo želi da joj Ivana sve ispriča. Ivana kaže Valentini kako ljudi govore da se José Miguel želi njome oženiti samo radi novca. Valentina joj kaže kako ne mari za govorkanja ljudi jer ne sumnja u njegovu ljubav. Enriqueta ispriča Leonor kako su Valentinu ponizili, a Leonor se pretvara da joj je žao zbog toga. Ivana kaže Horaciju da ga je tražila. Horacio joj kaže da zna da je ona još zaljubljena u Joséa Miguela iako zna da je on u vezi s Valentinom. José Miguel se iznenadi saznavši da je Alonso Penalvert osoba koja će mu pomoći prodati kuću.

Epizoda 69/142 (10.06.2011.)
Felipe odlazi Sandri, no gospodin Moisés mu kaže da ga Sandra ne želi vidjeti. Moisés pita Sandru zašto ne želi razgovarati s Felipeom, a ona mu odgovori da joj Felipe ne vjeruje te da ne može podnijeti njegovu ljubomoru. Moises je podsjeti da je i ona bila ljubomorna dok je bila u vezi s Horaciom. Na festivalu se pojavljuju ljudi noseći lutku sa zmijskom glavom. José Miguel udari čovjeka s lutkom. Rosendo otima Valentinu. Šerif ga zaustavlja, no on mu govori da ne ide nikamo dok ne smjesti Valentinu u kuću na sigurno. Gabriela kaže Joséu Miguelu da je Rosendo odveo Valentinu. Ovaj ga pronađe i zatraži od njega da mu kaže gdje je Valentina. On mu odgovara da ga je načelnik zaustavio te da ne zna kamo je Valentina otišla. José Miguel pronalazi Valentinu uplakanu u crkvi i moli je da mu oprosti jer ju nije uspio zaštititi. José Miguel joj kaže kako želi da pođe s njim u grad te da je voli više od svega. Sandra dolazi k Felipeu, no stiže Gabriela i njih dvoje odlaze. Horacio je ugleda i ponudi joj prijevoz, no pojavljuje se Ivana i počne ga ljubiti.

Epizoda 68/142 (09.06.2011.)
José Miguel i Valentina upoznaju Gabrielu s Horaciom, no oni se već poznaju od ranije. Otac Ventura razgovara s Felipeom, a Felipe mu kaže kako je prekinuo sa Sandrom jer ga je iskoristila. José Miguel, Valentina, Gabriela i Horacio provode se na festivalu koji se održava u selu. Iluminada plače i moli se djevici jer ne zna hoće li se ikada moći udati nakon što ju je Rosendo silovao. Federico i Leonor se prepiru jer ona vrijeđa Valentinu, govori mu da je ona Rosendova ljubavnica, a Federico joj govori da ne može tako govoriti o budućoj supruzi njihova sina. Leonor mu kaže neka slobodno ode na festival i bude uz svoju voljenu Isabel, no ona se nikada neće rastati od njega. Ivana optuži majku da je u vezi s Federicom. Gđa Isabel joj odgovara da Federicu nije davala lažnu nadu jer je on oženjen čovjek.

Epizoda 67/142 (08.06.2011.)
Gabriela kaže da se Ivana samo pretvara da joj je drago zbog njih dvoje te da je ljubomorna i licemjerna. Valentina joj kaže da je i ona posumnjala u to. Enriqueta kaže Felipeu kako joj je Sandra rekla da joj on ne znači ništa i da je pristala biti njegovom djevojkom samo da učini Horacija ljubomornim. Shvativši da Enriqueta previše priča, Leonor joj kaže da Arcelia Olivares govori da je imala sina s Joséom Miguelom. José Miguel kaže Valentini da će otići u grad kako bi prodao kuću jer želi uložiti novac u imanje. Valentina mu govori da će poći s njim jer se boji da bi ih netko mogao razdvojiti prije vjenčanja. Sandra moli oca Venturu da razgovara s njezinom majkom. Felipe optuži Sandru da ga je iskoristila kako bi učinila Horacija ljubomornim. Sandra kaže majci da je više ništa ne veže uz ovaj grad te da odlazi na studij u inozemstvo. Horacio ispriča Joséu Miguelu kako kruže glasine da se ženi Valentinom samo zbog njezina bogatstva. Rosendo kaže Filadelfu da će oteti Valentinu jer ne dopušta nikome da mu ponovno uzme ženu koju voli.

Epizoda 66/142 (07.06.2011.)
Valentina zamoli Joséa Miguela da joj kaže zašto su ga izbacili iz sjemeništa. On joj odgovara da se ta žena zvala Arcelia Olivares te da joj je želio pomoći, no ona se zaljubila u njega i ušla u njegovu sobu u trenutku kada se on tuširao. Rektor je pretpostavio da su u vezi i izbacio ga iz sjemeništa. José Miguel joj daje zaručnički prsten i govori joj da je pripadao njegovoj baki te da bi želio da ga prihvati jer je vrlo vrijedan. Moisés govori Sandri da Horacio nije idealan muškarac za nju, no da on poštuje njezinu odluku. Ivana bijesno pita Leonor zašto je prihvatila vjenčanje. Ona joj odgovara da ona ovisi o Valentini. Federico govori gđi Isabel da je odlučio ostaviti Leonor i živjeti s Isabel do smrti. Isabel mu uplakana govori da njihova ljubav pripada prošlosti. Isabel priznaje Valentini ljubav koju osjeća prema Federicu. Valentina joj kaže da ne misli da je loše ako živi s čovjekom kojeg voli, a gđa Isabel joj kaže da je to u njezinim godinama nemoguće. Rosendo udari čovjeka koji se ruga Valentini.

Epizoda 65/142 (06.06.2011.)
Ivana pokušava nagovoriti majku da ne prisustvuje zabavi u povodu zaruka, no ona joj odgovara da i ona može biti sretna, te se nada da će jednom prihvatiti i njihovu ljubav. Bit će uz Valentinu jer joj je ona poput kćeri. José Miguel i Valentina plivaju, a Ivana sakrije Valentininu odjeću. Vraća se na imanje odjevena samo u Joséovu košulju i svima objašnjava kako joj je netko uzeo odjeću. Gđa Leonor licemjerno predaje Joséu Miguelu zaručnički prsten i kaže mu kako je on jako vrijedan jer je pripadao njegovoj baki. Felipe govori Sandri da želi razgovarati s njezinom majkom jer se ne želi skrivati kao da čine nešto loše. Enriqueta poludi vidjevši Sandru i Felipea kako se ljube. Sandra joj kaže kako je Horacio nikada nije volio, a prihvatila ga je zbog njezinog pritiska, ali od sada više neće dozvoliti majci da se miješa u njezin život.

Epizoda 64/142 (03.06.2011.)
Gabriela kaže gđi Isabel da je vidjela kako se Ivana i Rosendo ljube. Ivana pita majku kome više vjeruje. Majka zaprijeti Ivani da će je poslati natrag u grad. Valentina uvjerava gđu Isabel da bi otjerala Rosenda da je znala da je učinio nešto protiv Ivanine volje. Iluminada govori Gabrieli kako vjeruje da su Rosendo i Ivana u vezi jer je taj čovjek zao. Felipe kaže Sandri da su njegove namjere ozbiljne te da razmišlja o zajedničkoj budućnosti s njom. Horacio ih ljubomorno promatra. Leonor uvjeri Federica da je prihvatila sinovo vjenčanje s Valentinom te da jedva čeka postati bakom. Gđa Isabel pljusne Rosenda i upozori ga da se ne približava više njezinoj kćeri. Valentina iznenadi Rosenda izašavši iz Ivanine sobe i kaže mu kako ona ne dopušta da ulazi u njezinu kuću bez dopuštenja, a još manje u spavaće sobe. Valentina kaže Ivani da neće otpustiti Rosenda da brani njezinu čast te da zna s kime je u vezi, a razlika između Alonsa i Rosenda je golema. Valentina kaže Ivani da će José Miguelovi roditelji prespavati u njezinoj kući.

Epizoda 63/142 (02.06.2011.)
Ivana sazna da će se José Miguel i Valentina vjenčati i bijesna istrči iz kuće. Benita govori Valentini da je sretna zbog nje, te da će Ivana to morati prihvatiti. José Miguelov otac je također sretan i kaže mu kako bi htio dobiti unuke prije nego umre. Gđa Isabel pokuša uvjeriti Ivanu da prihvati njihovu vezu jer se Valentina i José Miguel vole. Ivana je bijesna i govori joj da će učiniti sve da spriječi to vjenčanje. José Miguel obznani majci da će se oženiti s Valentinom, a ona mu odgovara da mu nikada neće dati blagoslov. Federico kaže Leonor da će takvim stavom samo otjerati Joséa Miguela od sebe. Valentina ponudi Crisanti posao kod oca Venture. Ivana, bijesna, govori majci da mora spriječiti vjenčanje. Ivana joj kaže kako su Valentina i Rosendo bili ljubavnici, a Rosendo to potvrdi i ispriča Leonor. Gabriela optuži Ivanu da je ona Rosendova ljubavnica.

Epizoda 62/142 (01.06.2011.)
Valentina kaže Ivani da slobodno ode Joséu Miguelu i kaže mu za Alonsovo pismo, no neće ih moći razdvojiti. Valentina kaže Gabrieli da je Ivana zaljubljena u Joséa Miguela. Amparo govori Felipeu da je Rosendo bio otac Crisantina djeteta. Felipe kaže da je to laž. Filadelfo kaže Rosendu da će svima reći da je on naredio ubojstvo Joséa Miguela ako mu se stanje pogorša. José Miguel se prepire s majkom jer ona tvrdi da Valentina želi da sve bude po njezinu, te da nije dovoljno dobra za njega. José Miguel kaže Valentini kako zna da ju je posjetila njegova majka i želi znati zašto. Valentina mu odgovara da joj je njegova majka ponudila polovicu imanja u zamjenu da ga ostavi. José Miguel je zaprosi. Uplakana mu govori da se boji da joj se ne ponovi ono što joj se dogodilo s Alonsom. No, on kaže da je voli više od svega na svijetu i Valentina pristane. José Miguel i Valentina odlaze ocu Venturi kako bi mu rekli da će se vjenčati te da to žele učiniti što je prije moguće.

Epizoda 61/142 (31.05.2011.)
Gđa Leonor kaže Ivani da je sve što joj je Enriqueta Macotela rekla o Joséu Miguelu laž, da nikada nije bio svećenik, te da je navodna veza sa ženom također izmišljotina, ali zbog te laži njezin je sin morao napustiti sjemenište. Ivana joj kaže kako je to rekla Valentini misleći da će zbog toga prekinuti svoju vezu. Leonor kaže kako je sigurna da zaruke neće potrajati jer ona ima adut u rukavu. Felipe kaže Sandri da je susreo njezina bivšeg momka, te da ga je on pitao je li on slavni liječnik Santibáñez. Nije mu to porekao jer mu laska što svi smatraju da ima lijepu djevojku. Otac Ventura govori Crisanti da razmisli o ponudi i prihvati posao, no ona to ne može prihvatiti i pokazuje mu anonimno pismo. Otac Ventura shvati da, unatoč svemu, ona još voli Rosenda. José Miguel i Valentina se ljube, a Rosendo ih promatra, bijesan. José Miguel joj govori kako je Rosendo zaljubljen u nju, no ako ga otpusti, on bi mogao utjecati na radnike da odu od nje, tako da je bolje držati se podalje od njega. Valentina je sretna zbog Gabrielina dolaska i kaže joj kako je zaljubljena u prekrasnog muškarca, čije ime je José Miguel. Gabriela joj daje Alonsovo pismo…

Epizoda 60/142 (30.05.2011.)
Valentina moli Crisantu da prihvati posao, barem zbog Iluminade. Sandra brani Valentinu pred nekim ženama koje je vrijeđaju. Valentina je čuje i kaže joj kako je shvatila da je pronašla iskrenu prijateljicu u njoj. Jose Miguel traži Valentinu, Ivana mu otvara vrata i kaže kako im želi svu sreću, ali nije sigurna da je Valentina zaboravila Alonsa. Valentina predbaci Joseu Miguelu što joj nije rekao da je bio svećenik i zašto je izbačen. Jose Miguel joj kaže kako je želio pomoći jednoj ženi, a svi su mislili da između njih dvoje ima nešto. Kaže joj da se nema čega sramiti. Kaže Valentini da ni ona nije njemu ništa rekla o Alonsu, ni ispričala mu o tome kako ju je ostavio pred oltarom. Oboje su prošli bolno razdoblje, no sada imaju jedno drugo. Poljube se. Ivana ih gleda i bijesna je. Pred Joseom Miguelom laže Valentini da je zove Alonso. Kasnije priznaje da je lagala kako bi vidjela reakciju Josea Miguela. Kaže Valentini da ga voli te da će se boriti za njegovu ljubav. Rosendo ostaje zatečen nakon što mu Valentina kaže da je otpušten. Rosendo priznaje da je zaljubljen u nju, no da ne očekuje ništa.

Epizoda 59/142 (27.05.2011.)
Ivana sarkastično govori Valentini kako se nada da će s vremenom otvoriti oči jer ova već zna kakve će biti posljedice. Gđa Leonor kaže Joseu Miguelu da Rosendo i Valentina možda nisu ljubavnici, ali Rosendo je zaljubljen u nju i neće dopustiti Joseu Miguelu da mu stane na put. Narednik Toledo govori udovici Oscara Ampudije kako nije pronašao dovoljno dokaza koji bi ukazivali na Alonsovu upletenost u ubojstvo njezina supruga. Crisanta daje otkaz kod oca Venture jer će joj Valentina davati plaću. Horacio susretne Felipea i pita ga je li izlazio sa Sandrom. Felipe mu kaže da su njih dvoje počeli izlaziti nakon što je ovaj prekinuo s njom zbog Ivane. Felipe govori Horaciju da je na kraju postao gubitnik. Ivana pljusne Rosenda i kaže mu kako ga je upozorila da ne dira Josea Miguela. Rosendo je pljusne i kaže joj da će joj pokazati da je pravi muškarac. Pita je zašto brani Josea Miguela ako je ovaj i ne primjećuje. Ivana mu kaže da će Jose Miguel biti njezin. Alonso moli Gabrielu da preda njegovo pismo Valentini. Pokušao je razgovarati s njom, no nije mu odgovarala na pozive.

Epizoda 58/142 (26.05.2011.)
Sandra kaže ocu da je jedanput uvrijedila Valentinu misleći da je ona ta koja trči za Horaciom te da joj je Felipe savjetovao da joj se ispriča. Moises joj govori neka učini kako joj savjest nalaže. Jose Miguel poziva Valentinu na vožnju gradom. Kaže joj kako želi da svi vide da mu je ona djevojka jer je najljepša žena u gradu. Ivana pobijesni vidjevši ih zajedno. Rosendo govori ocu Venturi da se želi ispovijediti. Cinično mu povjerava da je ubio Nazarija, da je silovao Iluminadu te da je zbog njega Crisanta pobacila. Ni za što se ne kaje. Sandra se ispriča Valentini, kaže joj da nije imala pravo kad je mislila da joj želi preoteti Horacija te da je žena koja ga je zavela bila Ivana. Kaže joj da su Ivana i Horacio bili ljubavnici dok su njih dvoje još bili zaručeni te da je sigurna da je Ivana već spavala s njim. Teresita i Chuy nalaze Josea Miguela u nesvijesti, no nakon što dođe k sebi, kaže svom ocu da ga čovjek koji ga je pretukao nije želio ubiti, nego samo upozoriti. Nakon što Valentina sazna da je Jose Miguel pretučen, odmah požuri k njemu…

Epizoda 57/142 (25.05.2011.)
Leonor govori g. Federicu da ga je prvi put čula da razgovara na takav način. G. Federico joj kaže da je spreman učiniti sve kako bi obranio svog sina jer je Jose Miguel njegov sin. Jose Miguel kaže Valentini kako misli da previše vjeruje Rosendu te da mu nije drago što je taj čovjek stalno uz nju. Gđa Leonor kaže Ivani da se razočarala u nju jer je govorila o Joseu Miguelu, a zapravo je izlazila s njegovim najboljim prijateljem. Ivana joj kaže kako Jose Miguel to radi kako Valentina ne bi osjetila sažaljenje jer su njih dvoje već u vezi. Valentina kaže Ivani da je ni ona ni Jose Miguel nisu htjeli povrijediti. Ivana govori Valentini kako zna zašto je Jose Miguel izabrao nju, jer je zgodnija i bogatija od nje. Gđa Leonor prigovori Joseu Miguelu zbog njegove veze s Valentinom i upozori ga da ona nju nikada neće prihvatiti, osim ako ne traži bogatu ženu koja će mu pomoći da spasi imanje. Jose Miguel govori Leonor da voli Valentinu zbog nje same, a ne zbog novca. Upozori je da će, usudi li se umiješati u njihovu vezu, zaboraviti da mu je ona majka. Valentina ispriča Beniti svoje sumnje vezane uz Josea Miguela. Leonor predloži Valentini da joj proda svoj dio imanja u zamjenu da ostavi njezina sina. Kaže Valentini da ne može za snahu prihvatiti ženu koja je Rosendova ljubavnica. Valentina joj ljutito govori da je to spletka…

Epizoda 56/142 (24.05.2011.)
Ivana kaže majci kako neće dopustiti Valentini da joj preotme Josea Miguela. Valentina ulazi i izgleda sretno. Odvjetnik Galeana kaže Beniti da je Valentina došla dobro raspoložena te da ih je sve izljubila. Benita kaže Iluminadi da će sada upoznati Valentinu o kojoj joj je toliko govorila. Sabino i Juan govore Joseu Miguelu da je krava bila otrovana te da misle kako je to Valentinino zlodjelo. Jose Miguel ih uvjerava da Valentina nema ništa s time, te da je to učinio netko drugi tko je vrlo ljut na njega te da će mu ta osoba sada pokušati još više nauditi. Valentina kaže Beniti da su si ona i Jose Miguel priznali da se vole. Nakon što Ivana čuje što Valentina govori, poludi i optuži je da joj je preotela Josea Miguela te joj kaže kako se nada da će je on iznevjeriti kao što je to učinio Alonso. Jose Miguel kaže svojoj majci da prestane davati Ivani nadu jer nije zainteresiran za nju i ne želi biti s njom. Ivana govori Rosendu da je Jose Miguel osvojio Valentinu te da ne može sjediti prekriženih ruku. Rosendo je upozori da će ukloniti sve koji mu se nađu na putu…

Epizoda 55/142 (23.05.2011.)
Benita pita Valentinu što je osjećala nakon što je saznala da je Alonso nazvao. Valentina joj kaže da je mirno spavala, a Benita joj kaže da je sada Jose Miguel u njezinim snovima te da bi bila luda pusti li ga. Sabino pita gospodina Federica je li žalostan jer Jose Miguel nije njegov pravi sin i jer ne zna tko mu je otac. Kaže mu da je jedanput Rosendo rekao Joseu Miguelu kako zna da nije njegov sin te da cijelo selo to zna. Odvjetnik Galeana ispriča se gđi Isabel zbog svog stava i zamoli je da ponovno postanu prijatelji. Na Valentinin zahtjev, otac Ventura moli Crisantu da pristane raditi za njega u crkvi. Gđa Leonor kaže Ivani da ju je zasmetalo to što je Jose Miguel pristao raditi na izgradnji Valentinine škole. Ivana joj kaže da nije jednostavno odreći se žene koja je zgodna i bogata kao što je to njezina sestrična. Jose Miguel i Valentina se susretnu. Ona pokuša otići, no Jose Miguel je zaustavi i objasni joj kako je Ivana njega poljubila te da mu ona ne znači ništa. Ne pušta je sve dok mu Valentina ne prizna da je zaljubljena u njega…

Epizoda 54/142 (20.05.2011.)
Iluminada govori Valentini da se Alonso Penalvert raspitivao o njoj. Ivana kaže Valentini da je spustila slušalicu jer joj je nekoliko puta naglasila da s njim više ne želi ništa imati. Valentina kaže Iluminadi da ga, ako Alonso ponovno nazove, uputi odvjetniku Galeani. Ivana govori Rosendu kako je sigurna da je Valentina otišla na sastanak s Joseom Miguelom jer će on raditi na izgradnji škole. Rosendo joj kaže da plan s okladom nije dobro prošao te on odsad uzima stvar u svoje ruke. Benita kaže Ivani da nije znala da su ona i Rosendo dobri prijatelji. Savjetuje joj da bude oprezna jer on nije kao drugi muškarci s kojima se viđala i mogao bi je povrijediti. Ivana joj kaže neka takve savjete daje Valentini koja je s njim stalno. Počinje vjerovati u priču koju svi pričaju, da su ona i Rosendo ljubavnici. Benita pita Ivanu što bi Jose Miguel mislio o njezinoj vezi s Oscarom Ampudiom, koji je bio oženjen i umro pod sumnjivim okolnostima. Ivana je želi pljusnuti, ali Iluminada je upozori da će se, usudi li se dotaknuti Benitu, morati obračunati s njom…

Epizoda 53/142 (19.05.2011.)
Enriqueta je na mukama jer Sandre nema već neko vrijeme, te kaže Moisesu da je ide potražiti. On je odbije govoreći joj da bi već saznali da joj se nešto loše dogodilo. Felipe kaže Sandri da bi trebala studirati jer je još mlada, a Sandra mu kaže da njezina majka misli da studiranje nema smisla jer će je, nakon udaje, njezin suprug morati uzdržavati. Benita zatječe Valentinu kako plače. Kaže Beniti kako je imala pravo kad joj je rekla da je zaljubljena u Josea Miguela, no da je sada prekasno jer je on u vezi s Ivanom. Iluminada govori Rosendu da će ga se riješiti zauvijek. Uperi u njega pištolj. Namjerava pucati, no Filadelfo je spriječi. Rosendo je pokuša pretući, no Filadelfo mu kaže da je Iluminada još dijete te da mu neće dopustiti da joj naudi. Valentina pita tetu Isabel misli li da će se Ivana jednoga dana udati za Josea Miguela. Pita je što bi ona učinila da Jose Miguel, recimo, voli Ivanu. Gđa Isabel joj kaže da im jedino može dati svoj blagoslov. Enriqueta je šokirana kad sazna od Sandre da je dan provela u šetnji s Felipeom. Ivana kaže Valentini da je dan provela s Joseom Miguelom te da osjeća da je on počinje voljeti…

Epizoda 52/142 (18.05.2011.)
Jose Miguel kaže majci da bi mu trebali reći istinu. Leonor kaže Joseu Miguelu neka ne sluša što njegov otac govori jer je ljut na nju i svašta izmišlja. Jose Miguel joj kaže da ga želi saslušati, a g. Federico kaže Joseu Miguelu da se želi rastati od Leonor. Jose Miguel kaže majci da bi trebali po posljednji put pokušati spasiti svoj brak. Leonor ga uvjerava da ona voli njegova oca te da je on taj koji se želi razvesti. Progutavši ponos, Valentina se ispriča odvjetniku Galeani i moli ga da ne odlazi jer joj je potreban, no on ponavlja da je njegova ostavka neopoziva. Uzet će nekoliko dana kako bi sredio neke privatne poslove, a onda će se vratiti kako bi joj pomogao da se snađe u svemu. Rosendo licemjerno govori Valentini da je dobro što je uzela novac od njegove plaće te ga dala Crisanti jer joj ga je on sam htio dati. Felipe se ispriča Sandri jer se ružno ponašao prema njoj te je poziva da zajedno doručkuju. Valentina razmišlja o odvjetniku Galeani i Benitinim riječima, te odlazi posjetiti Josea Miguela, no zatiče ga u ljubavnom zagrljaju s Ivanom…

Epizoda 51/142 (17.05.2011.)
Ljutiti Jose Miguel kaže Valentini da, iako ga nije pozvala da radi na njezinom projektu, on se sam uključio jer smatra da ona čini nešto vrlo plemenito, ali dosta mu je njezine bahatosti i grozna ponašanja. Rosendo kukavički pretuče Crisantu i ona zbog toga pobaci. Ivana licemjerno govori Joseu Miguelu kako je rekla Valentini da će on raditi na projektu izgradnje škole, ali da nije znala da je to tajna. Horacio kaže Joseu Miguelu da cijelo selo bruji o tome da su se njih dvojica kladila tko će pridobiti Valentinino srce. Jose Miguel mu kaže kako je siguran da je Rosendo proširio glasine jer mu nije prestao prijetiti od samog dolaska. Valentina je zatečena kad odvjetnik Galeana daje otkaz. Benita kaže Valentini da on ima svoj ponos te da nije počinio nikakav zločin zaposlivši Josea Miguela na projektu. Felipe kaže ocu Venturi da je netko pretukao Crisantu te da je pobacila. Otac govori Felipeu kako je siguran da je čovjek koji je pretukao Crisantu ista osoba koja je silovala Iluminadu, no da ne može reći na koga sumnja. Leonor posjeti g. Federica kako bi ga zamolila da se vrati, on joj govori da treba vremena…

Epizoda 50/142 (16.05.2011.)
Gđa Isabel prizna Ivani svoju vezu s Federicom. Umjesto da veliča svoju majku, Ivana kaže da je gđa Leonor žena vrijedna hvale jer ju je, unatoč tome što je znala kakva je gđa Isabel, primila u svoj dom i bila bi oduševljena da ona i Jose Miguel postanu muž i žena. Gđa Isabel kaže Valentini da je rekla Ivani za svoju vezu s Federicom, te da joj se zaklela da ga više neće vidjeti. Valentina moli g. Ernesta da pažljivo pregleda račune jer misli da ju Rosendo potkrada. Jose Miguel, zbunjen nakon što je saznao da njegov otac nije proveo noć u kući, kaže majci da su oni uvijek imali razmirice, no nikada nije bilo ovako. Leonor je na rubu da kaže sinu da Federico nije njegov otac, no u zadnji tren se predomisli. Enriqueta kaže Leonor kako je čula da su se njezin sin i Horacio kladili koji od njih dvojice će prvi osvojiti Valentinu. Valentina kaže Iluminadi da će pomoći majci i djetetu te da se, iako joj možda ne vjeruje, brine zbog njezinih problema i branit će je od svakoga tko je pokuša povrijediti. Rosendo, bijesan, požali se Valentini jer mu je odbila dio plaće. Valentina se požali odvjetniku Galeanu što je nije obavijestio da je Jose Miguel arhitekt kojeg je zaposlio za gradnju škole. Kaže mu da ju je razočarao. On joj kaže da istoga trenutka podnosi ostavku.

Epizoda 49/142 (13.05.2011.)
Gđa Leonor govori Joseu Miguelu kako osjeća da je mrzi, da je ona sve činila za njegovo dobro, jer ga voli više nego vlastiti život. Valentina pronalazi Alonsovu fotografiju među Ivaninim stvarima i zatraži od nje objašnjenje. Ivana joj kaže da je oduvijek bila zaljubljena u Alonsa te joj govori da ga je, kada ih je gđa Isabel uhvatila kako se ljube, ona napala. Ivana se pravi da je uvrijeđena i Valentina joj kaže da će joj, ako sazna da je bila s Alonsom u vezi iza njezinih leđa, pokazati da nema milosti. Rosendo prijeti Iluminadi da će ubiti njezinu majku kaže li išta. Rosendo podrugljivo govori Joseu Miguelu da mu je žao zbog mrtve krave te da je sigurno vrlo teško upravljati imanjem bez ikakva iskustva te mu predloži da ga proda. Valentina odlazi Crisanti kako bi joj rekla sve o zdravlju njezine kćeri i ponudi joj pomoć. Kaže Crisanti da bi mogla raditi na imanju, no Crisanta to ne može prihvatiti. Crisanta joj savjetuje neka se riješi Rosenda prije nego što joj nešto učini, a usto, ukrao joj je veliku količinu novca. Valentina kaže da će osobno provjeriti bankovne račune. G. Federico kaže gđi Isabel da je pogriješio oženivši se s Leonor…

Epizoda 48/142 (12.05.2011.)
Jose Miguel predbaci majci jer je na pola imanja stavila hipoteku i pita je što je učinila s novcem. Leonor mu kaže da joj je novac trebao za očevo liječenje te da je njihova financijska situacija teška, te da će morati prodati imanje ako ne otplate zajam. Jose Miguel joj kaže da će, makar ga to stajalo života, otplatiti dug jer ne kani prodati imanje. Valentina pokuša uvjeriti Iluminadu da joj kaže što nije u redu, te ima li to nekakve veze s Rosendom. Iluminada joj kaže neka se ne miješa te da njezini problemi nisu povezani s imanjem. Ivana licemjerno pokušava uvjeriti Sandru da nije bila u vezi s Horaciom. Priznao joj je da je voli, no ona je zaljubljena u Josea Miguela. Sandra joj kaže da joj ne vjeruje ni riječ i izbaci je iz kuće. Sandra govori Joseu Miguelu da su Ivana i Horacio u vezi te da moraju nešto učiniti u vezi toga. Jose Miguel joj kaže da mu Ivana nikada nije bila djevojka te da nije zainteresiran za nju. G. Federico kaže Leonor kako zna da Jose Miguel nema njegovu krv, jer otišao je na pretrage i saznao je da je neplodan. Nikada nije ništa želio reći jer su se njih dvojica voljeli kao otac i sin. Također joj govori da ne želi znati tko je pravi otac. Iluminada prizna Felipeu da je bila silovana. Felipe joj savjetuje da ode na policiju, no Iluminada se boji i odluči šutjeti…

Epizoda 47/142 (11.05.2011.)
Iluminada upozori Rosenda da će, ne ostavi li je na miru, sve ispričati Valentini. On joj odgovori da će u tom slučaju njezina majka možda doživjeti nesreću, onakvu kakvu je doživio Nazario. Gđa Leonor odlazi posjetiti Sabina, navodno kako bi razgovarala o problemima s imanjem. Sabino joj kaže da se pred njim ne mora pretvarati jer zna da želi odvesti Josea Miguela kako nitko ne bi saznao kakva je bila njezina prošlost. Benita, zabrinuta, kaže Valentini da ne može naći Iluminadu i dodaje da bi trebala otpustiti Rosenda. Valentina joj kaže da će tada izgubiti kontrolu nad radnicima. Benita kaže Valentini da Iluminadu boli želudac, no ona misli kako joj se dogodilo nešto loše, te da bi trebala pozvati liječnika. Valentina pita Rosenda je li on otrovao kravu Josea Miguela. On porekne i Valentina ga upozori da će, sazna li da je on to učinio, požaliti zbog toga. Rosendo joj kaže da ona brani Josea Miguela, a on se uokolo kladi da će je zavesti. Valentina, ljutita, kaže mu da će riješiti to sama. Ivana dobiva cvijeće od Horacija i uvjeri Valentinu da je ono za nju. Valentina, bijesna, baci cvijeće na Horacija i napravi štetu u njegovoj trgovini. Jose Miguel je razočaran jer je banka odbila njegov zahtjev za zajam jer je njegova majka stavila na hipoteku pola hacijende…

Epizoda 46/142 (10.05.2011.)
José Miguel izdaleka gleda Valentinu koja se kupa u rijeci. Odvjetnik Galeana kaže gđi Isabel da je Federico iznimno cijeni, i da opaža da je njihova naklonost međusobna. Gđa Isabel odgovori da jako cijeni Federica, a Galeana joj kaže da se nada da je on barem jednako toliko voli. Leonor je zaintrigirana i kaže g. Federicu da je Galeana zaljubljen u Isabel. Moises i Sandra razgovaraju o planovima putovanja. Enriqueta ih sluša i kaže Moisesu da je Sandra još vrlo mlada i da joj je potrebna njihova skrb. Sandra iznenadi Ivanu i Horacia dok se grle i zahtijeva objašnjenje. Horacio kaže Sandri da se Ivana i on vole i da ju je zato ostavio. Ivana ljutito kaže Horaciju da nije trebao svima reći za njihovu vezu, no Horacio ne želi skrivati njihovu ljubav. Valentina kaže Iluminadi da je bila svjedok onoga što joj je Rosendo htio učiniti i ako on to ponovno pokuša neka joj smjesta kaže. Sabino upozori Valentinu neka ostavi na miru Joséa Miguela, jer zna da je ona naredila da mu pobiju stoku…

Epizoda 45/142 (09.05.2011.)
Gđa Leonor kaže Ivani da je razgovarala s Joseom Miguelom te da je sigurna da više ne misli loše o njoj, te da je vrijeme da ona preuzme stvari u svoje ruke. Sigurna je da je ona idealna žena za njezina sina, a najvažnije od svega je to da će ga, nakon što se vjenčaju, nagovoriti da se presele u grad. Valentina ispriča Rosendu svoj plan za izgradnju škole. On je pokušava odgovoriti od toga i kaže joj da to nije dobro ulaganje jer su ljudi nezahvalni te će zahtijevati s vremenom još više. Odvjetnik Galeana osjeti ljubomoru vidjevši gđu Isabel i Federica kako se smiju i razgovaraju. Sandra poludi jer je Felipeu htjela objasniti svoj stav, no on je nije želio saslušati jer je imao mnogo pacijenata. Jose Miguel priđe Valentini i kaže joj kako bi želio da mu kaže da je otišla u kolibu jer je za nju vežu lijepe uspomene. Iznenadi ga njezina suzdržanost i pita je zašto je ponovno postala ona hladna Valentina. Crisanta izbaci Rosenda iz svoje kuće i kaže mu da mu nikada neće oprostiti što je pokušao silovati njezinu kćer…

Epizoda 44/142 (06.05.2011.)
Ivana kaže Rosendu da se njoj sviđa Jose Miguel kao njemu Valentina. Kaže da će mu osloboditi put do nje. Rosendo joj odgovara kako zna da Valentina nikada neće biti njegova, no neće biti ni od Josea Miguela. Valentina pita Ivanu voli li Josea Miguela te što osjeća prema Horaciu. Ivana joj mudro odgovara da je Horacio opsjednut njome otkako su se upoznali i ne zna kako da joj priđe. Uostalom, majka Josea Miguela joj je rekla da su se njezin sin i Horacio kladili koji od njih dvojice će osvojiti Valentinu. Ivana joj kaže kako se boji da će ona nasjesti zbog te igre. Valentina joj bijesno govori da ništa ne kaže toj ženi te da neće dopustiti ni Joseu Miguelu ni Horaciu da se poigravaju njome. Horacio kaže Ivani da ne želi skrivati njihovu vezu i da se želi oženiti s njom. Ivana ga moli da joj da vremena kako bi sredila neke stvari. Rosendo, bijesan, zamjeri Crisanti što je zatrudnjela i kaže joj kako je siguran da je to učinila kako bi ga vezala uz sebe, no njega nije briga za to dijete. Bijesno, Valentina kaže Beniti da joj je Ivana ispričala sve o okladi između Josea Miguela i Horacija, no Benita se nasmije i pita je zašto vjeruje svemu što joj Ivana kaže.

Epizoda 43/142 (05.05.2011.)
Valentina odlazi u kolibu Josea Miguela. Susreće Chuya koji joj kaže da je njegov gazda voli. Filadelfo kaže Rosendu da je Jose Miguel posjetio Valentinu i kaže mu da ga je vjerojatno pobijedio. Govori mu da ih je Ivana gledala i da je izgledala vrlo ljutito. Rosendo mu ljutito kaže kako neće dopustiti da Jose Miguel osvoji Valentinu. Ivana pita Josea Miguela zašto je u posljednje vrijeme tako hladan prema njoj. Kaže mu da je zabrinuta jer Valentina ne može zaboraviti Alonsa. Čula ju je kako plače i pronašla je fotografiju njezinog bivšeg momka ispod jastuka. Jose Miguel joj kaže kako je saznao da su on i Ivana bili ljubavnici, ali Ivana mu odgovori da to nije istina. Valentina sretno pokazuje odvjetniku Galeanu mjesto gdje će sagraditi školu. G. Ernesto joj kaže da ponovno postaje ona stara Valentina, iako ne zna što je tomu razlog. Kaže joj da je izgradnja škole izvrsna ideja. Gđa Isabel govori g. Ernestu da se ne može udati za njega jer ga ne voli. Iluminada shvati da Rosendo tuče njezinu majku i traži od nje da ga prijavi policiji, ili barem izbaci iz kuće, no Crisanta odgovori da to ne može učiniti jer očekuje njegovo dijete.

Epizoda 42/142 (04.05.2011.)
Valentina kaže Beniti kako se boji da bi se mogla zaljubiti u Josea Miguela jer ne želi ponovno patiti, a i Ivana je zaljubljena u njega. Benita joj odgovori da najprije mora saznati što Jose Miguel osjeća prema njoj, a ne prema Ivani. Kaže joj da bi on mogao biti muškarac njezina života. G. Ernesto kaže Ivani da je Alonso tražio od njega da kaže Valentini da bude na oprezu zbog nje. Ivana ga pita hoće li joj to reći, a g. Ernesto je pita ima li razloga za to i predstavlja li ona opasnost za Valentinu. Benita kaže Ivani da kruže glasine da su ona i Jose Miguel u vezi. Ona joj odgovara da su to samo glasine, no jako joj se sviđa Jose Miguel i nada se da će njih dvoje biti zajedno. Iluminada kaže Rosendu da bi joj učinio uslugu kad bi ostavio njezinu majku na miru. Kaže mu da je njegov problem u tome što jedina žena koja mu se sviđa nije mu dostupna te da ga Valentina nikada ne bi pogledala. Alonso posjeti narednika Toleda kako bi mu objasnio zašto je morao pobjeći iz zemlje, no da nije bio upleten u ubojstvo Oscara Ampudije. Jose Miguel kaže Valentini da je voli te da neće odustati od nje…

Epizoda 41/142 (03.05.2011.)
Gđa Isabel je zbunjena i želi razmisliti o prošnji odvjetnika Gaelane. Valentina odlazi na jahanje, a Rosendo se ponudi poći s njom. Kaže joj kako je očito da joj je Jose Miguel udvarao. Valentina mu uzrujano odgovara neka gleda svoja posla, a uostalom, ona ne vjeruje u ljubav. Enriqueta kaže Sandri da je njezin otac došao na glupu ideju da je pošalje na studij u inozemstvo, no Sandra kaže da je to dobra ideja jer bi tako mogla zaboraviti Horacija. Valentina i Jose Miguel utrkuju se konjima, no zbog kiše sklone se u kolibu. Valentina se zabrine jer vidi da on krvari, a on skine košulju kako bi mu povila ranu. Poljube se. Odjednom se Valentina odmakne i kaže mu da je to nemoguće te traži od njega da zaboravi što se dogodilo. Leonor govori Joseu Miguelu da joj je Ivana pomogla pripremiti mu sobu. On im se zahvali i zamoli ih da ga puste da se odmori. Ivana odlazi i Leonor zamjeri sinu na stavu, no on želi biti sam. Valentina plačući kaže Beniti kako se boji da će se zaljubiti u Josea Miguela.

Epizoda 40/142 (02.05.2011.)
Narednik Toledo govori odvjetniku Galeanu da je Alonso Peñalvert glavni osumnjičenik za smrt svoga partnera, Oscara Ampudije. Sandra uplakanih očiju kaže roditeljima da joj je Horacio rekao da je više ne voli. Enriqueta kaže Moisesu da mora razgovarati s Horaciom. Moises joj govori da je to njihova stvar te da, ako je Horacio ne voli, njih dvoje tu ne mogu ništa učiniti. Sandra kaže Ivani da je Horacio prekinuo s njom i sigurna je da je to zbog njezine sestrične, što želi i dokazati. Ivana ne potvrdi njezine sumnje, no nagovijesti da je to razlog. Odvjetnik Galeana izjavi ljubav Isabel i zaprosi je. Kaže joj da mu ne mora odmah odgovoriti. Chuy kaže Valentini da je od gospođe Leonor dobio poruku za Ivanu. Valentina mu kaže da će razgovarati s Joseom Miguelom kako bi on krenuo u školu. Chuy je zabrinut i moli je da to ne čini jer ne želi da se njih dvoje svađaju. Valentina kaže odvjetniku Galeanu neka uništi Alonsa; on kaže da će vjerojatno uspjeti u tome jer je, navodno, Alonso povezan sa smrću Oscara Ampudije. Odvjetnik Galeana kaže Valentini da je zaprosio njezinu tetu Isabel.

Epizoda 39/142 (28.04.2011.)
Sandra kaže Joseu Miguelu kako je čula da je prekinuo s Ivanom te da ova pati. Kaže mu da nikada neće naći osobu poput nje te da je njezina sestrična čista suprotnost; ima lošu reputaciju. Jose Miguel joj govori kako ne treba vjerovati onome što čuje. Jose Miguel kaže Horaciju da njegova djevojka Sandra intervenira kako bi se on pomirio s Ivanom, pa Horacio uzrujano govori Sandri da prestane gurati nos u tuđe živote. Priznaje joj da mu je stalo samo do Ivane te da već postoji nešto između njih dvoje. Jose Miguel mu savjetuje da prekine sa Sandrom kako ona ne bi gajila nade o vjenčanju koje se nikada neće dogoditi. Leonor bijesno traži od Valentine da se makne od njezinog sina, a Valentina joj odgovori da je Jose Miguel dovoljno odrastao da može sam donositi odluke. Leonor joj kaže da bi je mogla ubiti ne učini li ono što ona od nje traži. Benita kaže Valentini da zna za incident s Leonor. Valentina ljutito odgovori da je bijesna na tu ženu jer misli da je zainteresirana za njezinog sina, što je neistina. Benita joj kaže da ona možda nije zainteresirana, no Jose Miguel jest. Horacio prekine vezu sa Sandrom. Jose Miguel kaže Felipeu da mu je Ivana rekla da je neki Alonso Peñalvert ostavio Valentinu pred oltarom. Felipe ga pita je li mu Ivana rekla da su ona i Alonso bili ljubavnici te da je Alonso bio izrazito zao čovjek, no Ivana je još gora jer je Valentinina sestrična s kojom je odrasla.

Epizoda 38/142 (27.04.2011.)
Nakon što Valentina shvati da je laguna prekrasna, odluči plivati, a Rosendo je promatra. Horacio uzrujano kaže Ivani da ona nikada nema vremena za njega te da joj je sve važnije od njihove veze. Ona mu odgovara kako joj je stalo, no razumjet će je nakon što mu ispriča što se dogodilo. Valentina se iznenadi vidjevši neku djecu kako rade u polju. Kaže im kako bi trebali biti u školi. Rosendo joj kaže da ih roditelji vode da rade kako bi zaradili novac, a uostalom, škola je jako daleko. Gđa Isabel se jako uzruja saznavši od Sabina da g. Federico boluje od raka u terminalnoj fazi te je otišao na imanje kako bi tamo proveo posljednje dane. Ivana kaže Horaciju da prekidaju vezu jer ona nema budućnosti. Kaže mu da će se vratiti u grad jer nikada ne bi bila sretna životom na selu. Horacio je moli da razmisli te da pokuša, a onda će vidjeti kako će se stvari razvijati. Jose Miguel govori Valentini da ne može prihvatiti stoku kao dar i daje joj ček. Valentina mu kaže kako je platila mnogo više, a on joj predloži da se novcem od duga klade na konjske utrke. Valentina naredi Rosendu da učini što može kako bi djeca koja rade na polju išla u školu. Leonor pobjesni vidjevši Isabel i Federica kako se grle i optuži je da je ljubavnica njezina supruga. Isabel joj kaže kako Federica voli kao brata te da se toga ne srami.

Epizoda 37/142 (26.04.2011.)
Benita kaže Iluminadi da, kako bi se popravila u Leonorinim očima, Ivana će učiniti sve da osvoji Josea Miguela. G. Federico iznenađeno pita Josea Miguela kako je stigao na imanje, a on mu odgovori da ga je Valentina dovezla te da je pištolj slučajno opalio. G. Federico ne razumije njegovo insistiranje da obrani Valentinu, a Jose Miguel mu sa smješkom na licu odgovori da je zaljubljen u nju. Leonor čuje njihov razgovor. Valentina moli tetu da razgovara s odvjetnikom Galeanom i kaže mu da trenutačno ne treba njegove usluge. Kaže joj također da ga pita zna li što se događalo između Ivane i Alonsa. Leonor govori Joseu Miguelu da ništa ne može spasiti Valentinu od zatvora. Jose Miguel joj odgovori da je ona puštena na slobodu te da ga je dovezla na imanje. Ivana kaže Joseu Miguelu da je Valentina divljakinja koja gubi razum, a sve zbog čovjeka koji ju je ostavio pred oltarom. Jose Miguel želi da promijene temu, a Ivana i dalje govori kako njezina sestrična nikako ne može zaboraviti Alonsa. Gđa Leonor moli načelnika da uhiti Valentinu i učini sve da Valentina odgovara za pokušaj ubojstva.

Epizoda 36/142 (25.04.2011.)
Šerif pokušava ispitati Josea Miguela, no otac Ventura kaže da je on u izrazito lošem stanju. Leonor mu govori kako ona službeno optužuje Valentinu za pokušaj ubojstva njezina sina Josea Miguela, jer mu je Valentina prije nekoliko dana prijetila. Librado joj kaže kako se Valentina sama predala i priznala da je slučajno nastrijelila Josea Miguela. Sandra i njezina majka žele saznati što se dogodilo između Valentine i Josea Miguela, no Moises ih upozori da se prestanu miješati u živote drugih osoba, jer će morati snositi posljedice. Jose Miguel dolazi k svijesti i želi vidjeti Valentinu. Leonor mu govori kako je sredila da Valentina plati za ono što mu je učinila, no Jose Miguel joj kaže kako je to bio nesretni slučaj. Librado kaže Valentini da je sada službeno uhićena zbog pokušaja ubojstva Josea Miguela. Ivana bijesno kaže da su Valentina i Jose Miguel zasigurno proveli noć zajedno. Jose Miguel kaže svojim roditeljima da se osjeća mnogo bolje te da bi oni trebali poći kući i odmoriti se žele li mu pomoći. Rosendo se nada da je Valentina preuzela krivnju kako bi ga spasila…

Epizoda 35/142 (22.04.2011.)
Valentina poljubi Josea Miguela i on joj kaže da bi svatko poželio takav poljubac na samrti, no on ipak ne umire. Valentina ga, uzrujana, pita je li se pretvarao da umire samo da bi ga ona poljubila. On potvrdno odgovori. Jose Miguel kaže Felipeu kako ne želi da Valentina to shvati, no on se jako loše osjeća. Felipe mu govori da, na sreću, metak nije dotaknuo vitalne organe, no izgubio je dosta krvi. Štoviše, potrebno je izbjeći infekciju. Leonor je uzrujana jer ne zna što se dogodilo Joseu Miguelu, Moises joj predloži da obavijesti vlasti i uzme pištolj. Otac Ventura ukori Valentinu, Valentina mu kaže kako ne zna što se događa, no njezin posjet nije društvenog karaktera. Jose Miguel kaže Valentini da bi se njezina obitelj trebala zabrinuti za nju, a ona mu odgovara da bi se trebali zabrinuti i njegovi roditelji za njega. Jose Miguel joj govori kako će pomisliti da su zajedno pobjegli. Policajac pokazuje Rosendu njegov pištolj i uhiti ga za nestanak Josea Miguela Montesinosa. Felipe obavijesti Leonor da je Valentina Villalba slučajno ranila Josea Miguela, no on je izvan opasnosti. Nakon što Leonor ugleda Valentinu, kaže joj da će trunuti u zatvoru. Valentina pokuša objasniti da je sve bila slučajnost. Leonor je ne želi slušati i otjera je, Valentina joj kaže da ostaje sve dok Jose Miguel ne bude bolje. Valentina priznaje krivnju za slučajno ranjavanje Josea Miguela i uhićena je. Izjavljuje da je Rosendo nevin.

Epizoda 34/142 (21.04.2011.)
Valentina se uplakana zakune da će se osvetiti Joseu Miguelu jer ju je ponizio. Filadelfo govori Rosendi o incidentu Valentine i Josea Miguela. On mu kaže da ju je trebao obraniti, a ovaj mu odgovori da je u to vrijeme tamo bilo prisutno mnogo radnika, te da je nijedan nije branio. Rosendo ljutito govori Valentini da Jose Miguel mora naučiti lekciju i traži od nje da to riješi na svoj način. Valentina se složi, ali mu kaže kako ne želi da pretjera. Iluminada sluša i uplašeno kaže Beniti da je Valentina jako ljuta na Josea Miguela i kako je naredila Rosendu da mu održi lekciju. Rosendo bi ga mogao ubiti. Benita kaže Valentini kako ne zna što joj je učinio Jose Miguel da ga toliko mrzi, ili se, možda, preko njega osvećuje Alonsu. Ako je to istina, onda nije trebala poslati Rosenda da ga pretuče jer, ako se nešto dogodi Joseu Miguelu, morat će nositi teret čitav život. Bit će odgovorna za to koliko i Rosendo Gavilan. Jose Miguel ima problem s kamionetom; Rosendo ulazi i govori mu da će platiti za sve što je učinio njegovoj šefici. Jose Miguel ga izaziva da ovaj uzme pištolj i ubije ga. Valentina dolazi i uzima pištolj Rosendu i kaže mu kako ga nije poslala da ubije Josea Miguela. Valentina i Jose Miguel se bore i začuje se pucanj. Jose Miguel je ozlijeđen, Valentina mu zabrinuto kaže kako ga nije željela ozlijediti i moli ga da joj dopusti da ga odveze u bolnicu. Valentina rastreseno govori Felipeu da je slučajno pucala u Josea Miguela te da ga je teško ranila. Moli ga pomoć. Leonor i Moises nalaze kamionet i Josea Miguela na cesti, a i pištolj.

Epizoda 33/142 (20.04.2011.)
G. Moises, bankovni menadžer, kaže Joseu Miguelu da bi Valentina zasigurno bila zainteresirana za kupnju njegova imanja kada bi ga on želio prodati. On kaže da imanje nije na prodaju, no kada bi ga i prodavao, prihvatio bi svaku ponudu osim Valentinine. Jose Miguel kaže Valentini da mu je rečeno da ona ruši ograde, ali da vjerojatno nije to učinila sama nego uz pomoć radnika, a posebice upravitelja koji radi sve što ona kaže. Valentina bijesno odgovara da slobodno može misliti što želi. Leonor se planira vratiti u Mexico čim otac Federico umre te povesti sa sobom Josea Miguela. Ivana planira osvojiti Josea Miguela jer, iako nije bogat, vrlo je atraktivan i njegovo imanje vjerojatno vrijedi mnogo. S druge strane, pogodniji je za nju od Horacija. Valentina predbaci Rosendu što je srušio ogradu imanja Montesinos, a ovaj joj odgovara da je to učinio kako bi pokazao svima da se nitko ne može poigravati njome te joj predloži da kupe dva grla stoke koje Jose Miguel planira kupiti. Jose Miguel poludi saznavši da su ta grla prodana Valentini Villalbi jer je ponudila dvostruko veći iznos. Ljutit dolazi na Los Cascabeles i traži Valentinu…

Epizoda 32/142 (19.04.2011.)
Valentina govori Beniti kako je žalosna jer je sama i što ne može vjerovati ljudima koje voli. Misli kako je ni Ivana ni teta ne vole. Benita joj kaže da njoj može vjerovati jer je voli kao svoju kćer koju nikada nije imala. Jose Miguel zamjeri majci što je rekla Chuyu da ostane izvan kuće, a ona mu odgovara kako bi mogao nešto ukrasti te će ona odlučivati tko smije ući u kuću. Ivana licemjerno govori Valentini kako joj je žao što joj prije nije rekla za Alonsa. Horacio kaže Ivani da ga nije trebala nagovarati da se vrati Sandri jer on želi da svi saznaju da su njih dvoje par. Ivana mu govori da je ne pritišće, te da moraju pričekati neko vrijeme prije nego što kažu svima, a ponajviše Joseu Miguelu da su u vezi. Benita vidi kako Ivana i Horacio razgovaraju. Ivana kaže da će se ispričati Valentini i poludi kad joj Benita kaže da se divi njezinoj sposobnosti izmišljanja, a onda na kraju ispadne nevinašce. Jose Miguel kaže svome ocu da bi se trebali vratiti u Mexico jer bi ondje mogli dobiti pomoć. Federico mu kaže da je on odlučio da ne želi umrijeti u bolnici, te da ostaju na imanju.

Epizoda 31/142 (18.04.2011.)
Benita poludi kada čuje Ivanu što govori o Valentini i upozori je da će joj nauditi ne prestane li. Zbog toga gđa Isabel ukori Benitu. Ivana nazove Horacija, no učini to tako da Valentina pomisli da je to José Miguel. Sandra kaže ocu da je Horacio prekinuo s njom. Valentina bijesno predbaci Joséu Miguelu da joj uzima radnike, on joj odgovara kako su oni sami došli k njemu jer im je dozlogrdilo raditi za šeficu poput nje. Smiješi joj se, ali govori joj da je i njega, a on je vrlo strpljiva osoba, počela umarati. Valentina mu kaže kako će izbrisati smiješak s njegova lica i pobrinut će se da njegovo imanje nikada više ne bude uspješno. Benita govori gđi Isabel da bi htjela da su Valentina i José Miguel par. Sandra ugleda Ivanu kako izlazi iz sobe s Horacijom i traži od njih objašnjenje. Otac Ventura pokuša dati savjet Valentini, no ona kaže da je ne zanimaju govorkanja ljudi. Otac odgovara kako je šteta da netko tako mlad i lijep može biti tako ogorčen. Gđa Isabel kaže Ivani da bi možda, da je rekla Valentini za vezu između nje i Alonsa, njih dvoje prekinuli vezu prije vjenčanja. Valentina ih čuje i zatraži objašnjenje…

Epizoda 30/142 (15.04.2011.)
Benita kaže Valentini da, ako mora preživjeti, neka to učini dostojanstveno prisjećajući se svojih roditelja koji su je voljeli i poštovali. Gđa Isabel traži od Ivane da joj kaže zašto su se Jose Miguel i Rosendo svađali, a ona odgovara da je razlog Valentina. Gđa Isabel joj kaže kako ne može uspoređivati Josea Miguela i Alonsa, a k tome, misli da se Valentina ne bi mogla zaljubiti. Filadelfo kaže Rosendu da se promijenio, te da ljudi govore da je postao vlasničin pas koji trpi njezine uvrede samo zato što je zaljubljen u nju. Benita čuje njihov razgovor i zabrinuto kaže Valentini da mora otpustiti Rosenda jer bi je mogao povrijediti. Leonor nazove Ivanu kako bi je pitala je li zainteresirana za njezina sina. Ivana odgovori da je Jose Miguel želi zadržati u selu, ali ona je gradska žena i ne želi se žrtvovati ni za koga, pa čak ni kada je zaljubljena. Leonor razmišlja kako bi joj Ivana dobro došla u njezinim planovima. Felipe pokuša prići Valentini, ali ona mu kaže da on predstavlja povijest koju želi zaboraviti te da više ne mogu biti prijatelji. Don Federico kaže Joseu Miguelu i Leonor da je bolestan te da se zato želio vratiti na imanje jer je to mjesto na kojem bi želio umrijeti.

Epizoda 29/142 (14.04.2011.)
Ivana kaže Beniti da nije zainteresirana za Felipea. Isabel joj kaže da je vidljivo da je zanima Jose Miguel Montesinos. Ivana pita Rosenda zašto je rekao Joseu Miguelu da on nije biološki sin Federica Montesinosa. Rosendo joj odgovara da je to učinio kako bi ga uznemirio jer je pokušao zavesti Valentinu. Seljani su uvjereni da je Valentina ubila Nazarija. Otac Ventura ih prekori zbog toga i upozori ih da će im, nastave li širiti klevete, biti zabranjen ulaz u raj. Jose Miguel kaže Ivani da mu je dosta ispada ljubomornog derišta i prekida s njom. Valentina se pojavljuje na bdijenju za Nazarija i njegova je majka nazove ubojicom i otjera je. Jose Miguel se uzruja čuvši Juana i Sabina kako ružno govore o Valentini i pita ih jesu li vidjeli kako ubija Nazarija. Ako jesu, u tom slučaju bi trebali dati iskaz policiji, a ako nisu, onda neka šute jer ne znaju koliku bi štetu mogli napraviti optužujući nekoga bez dokaza. Ivana uznemiruje Felipea i kaže mu da je ljubomoran. Felipe joj odgovara da bi prije bio ljubomoran, ali sada nije jer je više ne voli. Moli je da ode.

Epizoda 28/142 (13.04.2011.)
Rosendo kaže Joseu Miguelu da ne želi da prilazi Valentini Villalbi, no Josea Miguela ne zanimaju njegove prijetnje. Rosendo ga pita je li zainteresiran da sazna tko je njegov pravi otac, jer svi znaju da to nije Federico Montesinos. Jose Miguel ga udari u lice, a Rosendo mu prijeti pištoljem. Ivana nerazborito pita Josea zašto je Rosendo to rekao. Jose Miguel se uzruja i kaže joj da zaboravi sve te da je najbolje da on ode kući. Moli je da ga ispriča na zabavi. Rosendo ponizi Crisantu i kaže joj da je ona sve samo ne poštena žena za muškarca kao što je on. Jose Miguel kaže Sabinu što se dogodilo s Rosendom te da ga je ovaj udario jer je rekao da Federico Montesinos nije njegov biološki otac. Pita ga zna li on nešto o tome. Sabino je nervozan i moli ga da ne vjeruje riječima toga čovjeka jer mu želi samo zlo. Jose Miguel pita majku je li voljela njegova oca. Ona mu, oklijevajući, odgovara da jest, a tada je Jose Miguel pita poznaje li Rosenda Gavilana. Leonor se iznenadi, no odgovori da samo zna tko je on. S prozora Valentina promatra kako Ivana ljubi muškarca i pretpostavi da je to Jose Miguel…

Epizoda 27/142 (12.04.2011.)
Jose Miguel se ponudi otići u mrtvačnicu kako bi vidio Nazariovo tijelo i, nakon toga kaže Felipeu da nije mogao umrijeti od pada s konja. Pita ga misli li da bi Valentina bila sposobna ubiti Nazarija. Felipe joj odgovara kako je siguran da ga ona nije ubila, a Jose Miguel mu kaže da će, ako se to ne navede u izvješću, Valentinu optužiti za ubojstvo. Crisanta govori Rosendu da je sigurna da je on ubio Nazarija. Felipe kaže da ne može odrediti je li Nazario umro od pada s konja. A ako uzrok smrti nije pad, on ne vjeruje da ga je Valentina mogla ubiti jer je ozljeda velika i ona nema toliku snagu. Jose Miguel mu kaže da, kako nema dovoljno dokaza protiv Valentine, ona je slobodna. Jose Miguel se ponudi da je odveze kući, no ona ga isprva odbije, ali poslije ipak pristane. Rosendo govori Valentini kako je mislio da joj se ne sviđa Jose Miguel, no sada misli drukčije te je pita zašto je dopustila da je on doveze na imanje. Valentina mu otresito odgovori da je to učinila jer je to željela, a on je tu da radi, a ne da joj postavlja pitanja. Jose Miguel dolazi na Sandrinu zabavu koju je organizirala u njegovu čast. Ivana ulazi i poljubi ga pred svima. Jose Miguel se osjeća nelagodno zbog Ivaninih poljubaca i napušta zabavu. Susretne Rosenda koji mu kaže da će se natjecati koji od njih će osvojiti Valentinu Villalbu.

Epizoda 26/142 (11.04.2011.)
Valentina se zapanji kad ugleda Nazariovo mrtvo tijelo i istrči iz staje uplašena. Kaže Isabel i Beniti da je Nazario mrtav. Valentina pošalje po Rosenda i pita ga zna li što se dogodilo, a on odgovori da ga je možda zbacio konj, te da bi bilo najbolje da tijelo odvezu na neko drugo mjesto. Valentina mu kaže da ona nema što kriti i naredi da obavijeste vlasti o smrtnom slučaju. Jose Miguel kaže ocu da Valentina želi kupiti njihovo imanje, ali da joj je već rekao da ono nije za prodaju. Ivana odlazi u Felipeovu ambulantu na pregled i čini sve kako bi izgledala dobro. Govori mu kako je presretna što vidi prijatelja. Felipe joj kaže da su davno prestali biti prijatelji. Narednik Librado Manzanares kaže Valentini da mora poći s njim jer je osumnjičena za Nazariovo ubojstvo. Valentina kaže da je Nazario možda umro nakon što je pao s konja, no narednik sumnja da je udaren tupim predmetom u glavu i kaže da zaposlenici govore da mu je ona prijetila. Benita u suzama kaže Joseu Miguelu da je Valentina uhićena. Jose Miguel odlazi u načelnikov ured i svađa se s Rosendom jer ga ovaj pokušava spriječiti da uđe. Valentina naredi Rosendu da se vrati na imanje, a Jose Miguel se pojavljuje kao Valentinin odvjetnik. Kaže joj da se ne buni jer ga je njezina obitelj zaposlila.

Epizoda 25/142 (08.04.2011.)
Gđa Leonor se požali gospodinu Federicu zbog lošeg stanja imanja „Montesinos“. Felipe kaže gđi Isabel, Valentini i Joseu Miguelu da je Ivana samo natučena te da nije ništa opasno. Ivana odluči ostati u kući Josea Miguela. On kaže Felipeu kako se iznenadio shvativši da on poznaje Valentinu i njezinu obitelj. Felipe mu kaže da se poznaju iz Mexica, da ondje ima ordinaciju, te da nikada nije pomislio da će ih ondje naći. Horacio moli Iluminadu da kaže Ivani da ju je Sandra pozvala na zabavu, da će Jose Miguel doći po nju te joj sve objasniti. Benita govori Valentini da je Rosendo došao pitati treba li joj nešto jer je mislio da je ona pala s konja i ozlijedila se. Valentina kaže Rosendu da mu je jasno rekla kako ga više ne želi na imanju. Rosendo joj kaže da će otići čim izliječi njezina konja. Ako se ne pobrine za njega, konj će doživotno šepati. Leonor se uzruja kada ugleda Isabel i Federica kako razgovaraju. Kako bi ponovno postao upravitelj imanja, Valentina Rosendu postavlja uvjet. Mora kleknuti pred nju i ispričati se. Nazario upozori Rosenda da će ispričati Valentini sve o mutnim poslovima na imanju, te da će reći Crisanti da je Rosendo pokušao silovati njezinu kćer. Rosendo ga udari u glavu i Nazario padne mrtav. Valentina ide svomu konju i ugleda Nazariovo mrtvo tijelo.

Epizoda 24/142 (07.04.2011.)
Valentina kaže gđi Isabel da je naredila da Josea Miguela ne puštaju na imanje. Ivana ružno govori o Valentini i Jose Miguel joj kaže kako bi svi mogli pomisliti da je ona ogorčena na Valentinu. Ivana mu licemjerno govori da voli Valentinu kao sestru, no to je ne sprečava da ne uvidi njezine pogreške. Ivana padne s konja i ostane bez svijesti. Valentina kaže Joseu Miguelu da je on odgovoran za nesreću i zabranjuje mu da se približava njezinoj obitelji. Gđa Isabel, uplakana, kaže Valentini da bi trebali odvesti Ivanu u bolnicu. Valentina joj kaže kako je najbliži grad udaljen dva sata vožnje, te da je bolje da pričekaju liječnika. Nazario naredi zaposlenicima da rade. Filadelfo ga pita radi li to kako bi dobio naklonost vlasnice i Rosendov posao. Poniženi Jose Miguel ispriča se gđi Isabel. Gđa Leonor dolazi na imanje „Montesinos“ i zatraži od Valentine da joj kaže tko je ona i što ondje radi. Valentina se predstavi i kaže joj da je tu jer je njezina rođakinja doživjela nesreću za koju je odgovoran njezin sin. Federico Montesinos se predstavi Valentini, kaže joj kako misli da je ona kći Rogelija i Cecilie Villalbe. Valentina i gđa Isabel iznenade se shvativši da je liječnik koji je došao Felipe.

Epizoda 23/142 (06.04.2011.)
Ivana traži od majke da joj kaže tko je čovjek kojemu je dala dušu i srce. No, gđa Isabel ne želi odgovoriti. Rosendo nastavlja opsjedati Iluminadu. Uplakana Ivana govori Valentini da su odvjetnik Galeana i njezina majka bili u vezi dok je njezin otac bio živ i moli je da ga otjera. Valentina kaže Ivani da treba odvjetnika Galeanu te da, ako ga ona ne može podnijeti, sama mora odlučiti što će učiniti. Valentina kaže g. Ernestu da, ako je istina to što Ivana govori, neće mu moći dopustiti da ostane u njezinoj kući. Horacio zahvali Joseu Miguelu što ga nije izdao pred zaručnicom. Rosendo kaže Crisanti da Nazario pokušava zavesti njezinu kćer. Kaže joj licemjerno da kad bi Iluminada bila njegova kći, već bi je odavno odveo s „Los Cascabelesa“ prije nego što bi joj Nazario išta uspio učiniti. Sandra predloži Horaciju da organiziraju zabavu dobrodošlice za Josea Miguela i njegovu zaručnicu. Horacio je pokušava odgovoriti od ideje, no Sandra je odlučna. Kako Crisanta vjeruje Rosendovim lažima, želi silom odvesti Iluminadu, no Valentina je spriječi, te upozori Nazarija da će, ako se ponovno približi toj djevojci, morati odgovarati njoj. Nazario se bezuspješno pokušava obraniti. Rosendo nastavlja uznemirivati Iluminadu i govori joj da joj Valentinina prisutnost neće pomoći, te da on može činiti što ga je volja. Valentina čuje njegove riječi i, bijesna mu kaže da, ako smatra da je nedodirljiv, može odmah otići jer je otpušten, a ako želi, može je tužiti.

Epizoda 22/142 (05.04.2011.)
Rosendo uznemiruje Iluminadu. Nazario ga uhvati i kaže mu da neka je ostavi na miru. Odvjetnika Galeana zanima zašto Valentina toliko želi kupiti „Montesinos“ kada je njezino imanje “Los Cascabeles“ najveće i najproduktivnije u regiji. Valentina mu kaže da želi to imanje kako bi natjerala Josea Miguela da zauvijek ode. Nakon Rosendova insistiranja da sazna što je razlog Valentinine želje da ostane na imanju umjesto povratka u Mexico, Valentina mu kaže kako zna da bi on to želio. Rosendo kaže Valentini da se počinju slagati u nekim stvarima. Horacio, kako bi se riješio problema, koji je nastao upoznavanjem Ivane i Sandre, kaže Sandri da je Ivana zaručnica Josea Miguela. Ivana odmah počne koketirati s njime. Ivana, kako bi se zbližila s Joseom Miguelom, natjera ga da joj obeća da će je poučiti jahati. Odvjetnik Galeana daje ponudu Joseu Miguelu za kupnju njegova imanja. Jose Miguel mu kaže da je bio savršeno jasan kada je rekao Valentini da ne želi prodati imanje.

Epizoda 21/142 (04.04.2011.)
José Miguel pokušava omekšati Valentinin stav okrećući ozbiljan razgovor na šalu. Valentina ne mijenja svoj čvrst stav i upozori ga da joj se više nikada ne smije obraćati, ako joj ne kaže gospođo. No ipak mu zahvali na pomoći. Gđa Isabel kaže Valentini da sada kada je izvan opasnosti može otići s imanja, no Valentina je moli da ne odlazi. Valentina je ljutita jer je protiv nje podignuta tužba zbog Alonsova duga kojemu je jamac. Kaže odvjetniku Galeanu da riješi problem kako najbolje zna, a kada se Alonso pojavi, neka mu naplati do posljednjeg novčića. Također mu kaže da pripremi sve što je potrebno za kupnju imanja „Montesinos“. Benita kaže Valentini da je Jose Miguel odlučan muškarac koji ima izrazit smisao za humor, no Valentina misli da je ulizica jer mu je rekla da želi kupiti imanje, a on želi dobro zaraditi na prodaji. Chuy kaže Joseu Miguelu da je Valentina vrlo draga iako svi misle suprotno, a Jose Miguel mu kaže da će njih dvoje postati prijatelji. Ivana se licemjerno ispriča Valentini zbog svađe i zahvali joj što im je dopustila da ostanu na njezinom imanju. Valentina joj kaže da je to učinila samo zbog svoje tete i upozori je da može imati sve prijatelje ili ljubavnike koje odabere, no ona ih ne želi gledati u svojoj kući…

Epizoda 20/142 (01.04.2011.)
Valentina kaže Ivani da ju je žena pod imenom Sandra vrijeđala i pljusnula jer je mislila da joj pokušava oteti zaručnika, te da su je neki ljudi vidjeli u gradu s njime. No, ta je žena, u stvari, bila Ivana. Kaže joj da ima pola sata da ode, te da se može spetljati s kim god želi, no to mora biti daleko od njezine kuće. Ivana joj kaže da nije ona kriva za ono što joj je Alonso učinio i zbog čega je postala toliko ogorčena. Valentina je pljusne. Gđa Isabel govori Valentini kako zna da je Ivana griješila, no da bi bilo ipak previše da je izbaci nakon što su obje došle k njoj da ne bude sama. Valentina joj kaže kako ih nikada nije molila da učine nešto za nju. Gđa Isabel joj kaže da, u tom slučaju, ona odlazi sa kćeri. Ivana pobjesni jer njezina majka nije uspjela nagovoriti Valentinu da im dopusti da ostanu, te se brine gdje će živjeti i od čega. Gđa Isabel joj kaže da će se obje morati zaposliti, te da se ne bi trebale žaliti jer, ipak je ona kriva za sve što se događa. U Los Angelesu Alonso se zapanji kad vidi Nérona koji stoji ispred njega s uperenim pištoljem.

Epizoda 19/142 (31.03.2011.)
Valentina kaže Rosendu da nije imao pravo podmetnuti požar u Juanovoj kolibi. On joj govori kako se samo želio uvjeriti da su njezine naredbe izvršene. Valentina mu kaže kako mu nikada nije naredila da učini takav zločin te mu kaže da isplati Juana. Valentina sazna da Sabino puca na stoku koja je prešla na imanje Montesinos. Upozori Rosenda da nije smio dopustiti da stoka prijeđe. Valentina kaže Sabinu da kaže svojim poslodavcima da joj prodaju imanje kako se takve stvari više ne bi događale. Odvjetnik Galeana kaže Valentini da detektiv kojeg je unajmila nije uspio pronaći Alonsa. Valentina mu naredi da ga otpusti i nađe boljeg jer želi da Alonso trune u zatvoru. Rosendo prijeti Sabinu jer je pucao na stoku. Sabino mu kaže kako nije ranio nijednu životinju te da se nisu svi kao neki koji su se obogatili potkradajući poslodavca.

Epizoda 18/142 (30.03.2011.)
Ivana govori Rosendu da zna da je Valentina poremetila njegov život, ali da i ona želi da se rođakinja vrati u Mexico što je prije. Provocirajući ga kaže mu da se ona na poseban način odužuje onima koji joj čine usluge. Rosendo joj kaže da voli žene, no da ih on sam bira. Benita govori Valentini da je umorna od toga da se prema njoj obraća s pažnjom i poštovanjem, a nazad dobiva samo podsmijeh. Crisanta pita Rosenda je li se doselio k njoj samo jer ga je vlasnica otjerala. On joj kaže da je vlasnica ubrzala nešto što je on namjeravao otprije učiniti. Valentina kaže Ivani da je vrlo plemenito od nje što se žrtvovala za nju jer, koliko se sjeća, rekla je da ni za živu glavu ne bi otišla živjeti na imanje jer bi joj život tamo bio užasno dosadan. Rosendo podmetne požar u kolibi Juana i Terese, te im podrugljivo govori da on samo izvršava naredbe vlasnice. Horacio, vlasnik najveće trgovine u mjestu, odlazi Valentini i ponudi joj svoje usluge, no ona ga ponizi i izbaci iz kuće. Ivana ga sustigne i zamoli ga da joj pokaže grad.

Epizoda 17/142 (29.03.2011.)
Gospođa Isabel kaže Ivani da ih Valentina treba i da moraju poći na imanje kako bi bile uz nju. Ivana joj kaže da Valentina želi da je sažaljevaju, ali da ona ne želi igrati njezinu igru. Gđa Isabel govori Ivani da ona i Benita idu na imanje. Ivana joj kaže da ona ne ide. Gđa Isabel joj kaže da će morati, ako odluči ostati u Mexicu, potražiti novi smještaj jer se ova kuća neće koristiti. Narda zove Ivanu s Oscarova mobitela i kaže joj da je taj broj registriran na njegovo ime, što dokazuje da su bili u vezi te da će taj mobitel predati policiji kako bi odredili dan i sat kad su razgovarali, a usto saznat će se da je ona ubila Oscara. Ivana govori svojoj majci da odlazi s njima na imanje. Valentina kaže Rosendu kako zna da je njezin dolazak na imanje za njega neugodan, te želi da on ode. Izazove ga da se natječu u jahanju. Ako ona padne, vratit će se u Mexico, a ako ne padne, onda on mora otići s imanja, zauvijek. Valentina uspije ukrotiti konja i govori Rosendu da je otpušten. Rosendo joj kaže kako ga treba jer on jedini zna kako upravljati imanjem. Valentina mu kaže kako nitko nije nezamjenjiv te da može ostati ako želi, no mora priznati da nije čovjek od riječi. Valentina otpusti slugu Juana jer je on, sudeći po Rosendu, ukrao neki novac.

Epizoda 16/142 (28.03.2011.)
Rosendo ne vjeruje da je Valentina vlasnica imanja, a ona mu zaprijeti da bi ga mogla otpustiti istog trenutka. Napokon joj povjeruje, a ona mu kaže da ne želi da nijedan sluga živi u njezinoj kući. Ivana planira zadržati sve Valentinine stvari, no Benita joj govori da će njezine stvari biti odložene na drugo mjesto. Ivana je pokuša udariti, no Benita je u tome spriječi i kaže joj da je ne mrzi toliko koliko ova mrzi Valentinu. Valentina naredi Iluminadi da izbaci sve Rosendove stvari iz kuće. Crisanta govori svojoj kćeri da će Rosendo stanovati s njima pa bi to trebali proslaviti. Rosendo upozori Iluminadu da, ako kaže majci da ju je pokušao silovati, on će to poreći i njezina će mu majka povjerovati. Iluminada mu podrugljivo govori da pokupi svoje stvari koje su razbacane po imanju, a da će sve što on ne pokupi, zapaliti. Felipe odlazi posjetiti Valentinu kako bi se oprostio s njom, no Ivana mu kaže da je njezina rođakinja odlučila živjeti na imanju i podrugljivo mu govori da se nada da će on naći dobru ženu kakvu zaslužuje. Felipe joj kaže kako se nada da će se uspješno riješiti optužbe za ubojstvo Oscara Ampudije jer je ona rekla policiji da je bila s njim tu večer, a to nije istina.

Epizoda 15/142 (25.03.2011.)
Ivana pokušava razgovarati s Valentinom, no ona joj ne odgovara na pitanja. Isabel kaže Ivani kako je sigurna da Valentina plače. Ivana joj odgovara kako Valentina nije pustila ni jednu suzu te se promijenila. Uopće ne sliči sebi. Valentina dolazi do automobila i odgura ga niz klisuru zajedno s vjenčanicom. Valentina kaže Isabel, Ernestu i Beniti da zauvijek odlazi na imanje “Los Cascabeles”. Zamoli g. Ernesta da pripremi sve za putovanje te upozori sve da joj se odsad ne smiju obraćati s „dijete” ili „djevojčice“. Felipe nalazi Ivanu na vratima Alonsova stana i kaže joj kako je siguran da je bila Alonsova i Oscarova ljubavnica. Kaže joj i da je svjestan da ga je iskoristila kako bi prikrila svoje ljubavne veze. Ivana mu cinično odgovara da je sve istina te ga pita kako je uopće mogao pomisliti da je on njezin tip muškarca. Valentina kaže Gabrieli da bi trebala biti sretna jer je sve što su govorili o Alonsu, istina. Svi drugi su ga poznavali bolje od nje same. Također joj kaže da se više neće vidjeti jer odlazi na “Los Cascabeles.”

Epizoda 14/142 (24.03.2011.)
Alonso uspijeva pobjeći Nerónu, no, umjesto u crkvu, on se uputi prema zračnoj luci. Ivana je također ondje, čeka Alonsa. Valentina je svakim trenutkom nemirnija. Čeka Alonsa u crkvi te govori teti kako misli da mu se nešto dogodilo. Ivana dobiva Alonsovu poruku da neće pobjeći s njom jer je shvatio da između njih postoji samo fizička privlačnost, te da voli Valentinu i da ju je zbog te ljubavi morao napustiti. Valentina, u crkvi, prima Alonsovu poruku da su ga mnogi problemi natjerali da je napusti. Valentina se očajna vraća kući, uništi vjenčanicu i ukrase koje je imala na sebi. Ernesto savjetuje Beniti da ostavi Valentinu na miru. Ivana dolazi kući i majka je pita gdje je bila. Ona joj odgovara da je tražila Alonsa da joj objasni što je učinio. Gđa Isabel je pita kako je znala da nije došao u crkvu. Ivana joj kaže da je i ona bila ondje, ali nisu je primijetili. Ona je prva shvatila što je Alonso učinio Valentini. Ivana se ružno ponaša prema Santiagu, a Brenda je ljutito upozori da ne dira njezinog sina jer će zažaliti.

Epizoda 13/142 (23.03.2011.)
Margarita kaže naredniku Toledu da je, nekoliko sati prije Oscarove smrti, čula kako se on i Alonso svađaju, a Alonso mu je prijetio da će ga ubiti. Alonso pokuša otvoreno razgovarati s Valentinom, kani joj reći u čemu je sve pogriješio i što joj je lagao, no ona ga prekine i kaže mu da će joj sve poslije ispričati. Daruje mu sat koji je pripadao njezinu ocu i moli ga neka ga nosi na njihovu vjenčanju. Ivana kaže Alonsu neka razmisli o njezinu prijedlogu kojim bi riješili sve probleme i pobjegli zajedno, s draguljima i novcem iz Valentinina sefa. Narednik Toledo govori Alonsu da ga je Margarita optužila za Oscarovo ubojstvo, a i Narda misli isto. Pričekat će ga da se vrati s bračnog putovanja, a dotle će pribaviti sve potrebne dokaze da ga pošalje u zatvor. Alonso mu govori da u restoranu može provjeriti da je ručao sa svojom zaručnicom. Ivana kaže Alonsu da je kupila avionske karte, te misli da će mu se svidjeti mjesto koje je odabrala. Došao je dan Alonsova i Valentinina vjenčanja.

Epizoda 12/142 (22.03.2011.)
Valentina pokazuje dječakovu sliku Alonsu i pita ga tko je to. Alonso joj kaže da je to sin njegove rođakinje, da se rijetko viđaju, ali on joj financijski pomaže pa mu je ona, kao zahvalu, poslala tu sliku. Ganuta Valentina kaže mu da bi ga htjela upoznati te se nada da ih je pozvao na vjenčanje. Moli ga da joj oprosti što mu je vratila zaručnički prsten. Ivana pročita članak u novinama u kojem ju je Narda optužila za Oscarovu smrt. Benita joj kaže kako je pametna i da je mogla uvjeriti Valentinu da je ljubav koju osjeća prema njoj nesebična, a zapravo je mrzi. Benita je upozori da bude oprezna jer će jednog dana njezina rođakinja saznati istinu. Ivana joj kaže da će reći Valentini da je otpusti. Valentina radosno govori Beniti i teti da će vjenčanja ipak biti jer se pomirila s Alonsom. Alonso shvati da je Oscar prebacio veliku svotu novca na drugi račun i za to okrivi tajnicu Margaritu i otpusti je. Brenda upozori Alonsa da će ona i sin prisustvovati vjenčanju te da je vrijeme da mali Santiago upozna oca.

Epizoda 11/142 (21.03.2011.)
Ivana govori Beniti da ne zna što bi učinila kako bi skrila tugu jer je Benita stalno kritizira. Odvjetnik Ernesto priznaje ocu Justinu da je zaljubljen u gospođu Isabel već nekoliko godina, no ona u njemu vidi samo prijatelja. Otac Justino mu savjetuje neka joj izjavi ljubav, inače nikada neće saznati što gđa Isabel osjeća prema njemu. Narda plače i govori Alonsu da nema čak ni dijete s Oscarom koje bi joj sada bilo utjeha. Narda pljusne Ivanu jer je bila u vezi s njezinim suprugom i optuži je za ubojstvo. Gđa Isabel pita Ivanu je li istina to što Narda govori, a Ivana odgovara da je sve laž i da je Narda luda. Alonso se uzruja ugledavši Brendu u svome uredu. Ona ga pita ne zanima li ga kako njegov sin izgleda. Vrlo je inteligentan i želi upoznati svog oca. Ljutit Alonso kaže joj da mu može reći što god želi. Obavijesti je da se uskoro ženi. Brenda ga upozori da će dovesti sina na njegovo vjenčanje kako bi ga njegova buduća supruga upoznala. Ivana kaže Valentini da ju je Narda nazvala ubojicom te da ju je pljusnula pred majkom. Moli Valentinu da uvjeri gospođu Isabel da Narda laže. Valentina posjeti Alonsa u njegovom uredu i iznenadi se kada u uredu ugleda sliku malog Santiaga.

Epizoda 10/142 (18.03.2011.)
Ivana ubije Oscara kako bi spriječila da Valentina sazna da je Alonso vara s njome. Kako bi dobila alibi, Ivana odlazi Felipeu i uvjeri ga da joj je žao što se loše ponašala prema njemu te da mu želi pružiti još jednu priliku. Felipe govori Ivani da je posumnjao da je u vezi s Alonsom te da je tu sumnju potvrdio vidjevši njezinu torbicu u Alonsovu stanu. Ivana ga uvjerava da nema ništa s Alonsom. Govori Felipeu da joj je Valentina kao sestra i da nikada ne bi učinila nešto što bi je povrijedilo. Narda je u šoku nakon što je čula da je Oscar mrtav i viče na Alonsa govoreći mu kako je sigurna da ga je Ivana ubila. Kaže mu da je i on kriv jer ju je upoznao s Oscarom. Benita pokazuje Valentini članak u novinama u kojem piše sve o Oscarovoj smrti te požuri pokazati ga Ivani. Ivana glumi da je jako pogođena, plače. Alonso kaže Ivani kako je Narda uvjerena da je ona skrivila Oscarovu smrt. Alonso i Valentina se svađaju jer ona ne želi poći s njim na Oscarov sprovod.

Epizoda 9/142 (17.03.2011.)
Gđa Isabel, bijesna, naredi Ivani da joj objasni zašto je bila toliko nepristojna s odvjetnikom Galeanom. Ivana, u suzama, kaže joj da ne može podnijeti da su svi sretni osim nje te da ne može gledati Valentinu koja će se udati za Alonsa. Osjeća mržnju prema rođakinji jer ona ima sve što ova nema. Neron dolazi u Alonsov ured kako bi mu rekao da je saznao da se ženi, no mora platiti svoj dug prije odlaska na bračno putovanje, jer će u protivnome slaviti njegov sprovod. Alonso kaže Valentini da, bez obzira na to što se dogodi, nikada ne smije posumnjati u njegovu ljubav. Ivana, ljutita, pokuša uvjeriti Valentinu da otkaže vjenčanje s Alonsom jer ju on nikada nije volio, a zanima ga samo njezin imetak. Oscar joj je rekao da je Alonso vara s drugom ženom. Valentina joj kaže da nikada nije vjerovala Gabrielinim optužbama. Upozorava je da je nitko, ni Gaby ni Oscar, a ni ona sama, neće nagovoriti da otkaže vjenčanje. Kako Ivana nije uspjela nagovoriti Valentinu da otkaže vjenčanje, pokuša nagovoriti oca Justina da to učini…

Epizoda 8/142 (16.03.2011.)
Narda moli Alonsa da joj kaže s kojom je ženom Oscar vara. Pokazuje mu račun iz cvjećarnice i kaže mu da je adresa ista onoj njegove zaručnice, a ne zna koja još ženska osoba ondje stanuje. Alonso se iznenadi, kaže joj da je on zamolio Oscara da pošalje cvijeće Valentini u njegovo ime. Gabriela kaže Valentini da su Ivana i Alonso ljubavnici i od Ivane zatraži objašnjenje, no ova sve porekne. Kaže joj da joj se Gabriela samo želi osvetiti jer ju je vidjela kako je poljubila Felipea. Ivana, licemjerno, pita Valentinu misli li da bi ona mogla lagati joj. Valentina moli Gabrielu da ode. Alonso pita Valentinu tko je poslao cvijeće, a ona mu odgovara da cvijeće nije za nju, nego ga je Oscar poslao Ivani. Alonso, bijesan, kaže joj kako Oscar vara Nardu, dobru ženu. Valentina traži od Alonsa da se zakune pred Bogom da je voli jer ona njega voli svim srcem i boji se da će ga izgubiti. Alonso joj kaže da je ona žena njegova života i da će to zauvijek biti.

Epizoda 7/142 (15.03.2011.)
Ivana kaže Alonsu da se ne mora oženiti Valentinom ako od toga neće imati koristi, no postoji sef u koji su pohranjeni dolari, dragulji i zlatnici, a koje bi ona mogla ukrasti i nakon toga pobjeći s njime na dan njihova vjenčanja. Valentina moli Felipea da pokuša nešto učiniti kako bi Ivana zaboravila muškarca s kojim se viđa, a da će se možda tako i zaljubiti u njega. Oscar, očajan jer mu se Ivana nije još javila, viče na Nadru i govori joj da mu je dosta glume vjernog supruga te da mu je dosta i nje. Alonso traži od Oscara da mu kaže je li u vezi s Ivanom. Oscar mu kaže da nije, te da ne zna zašto je Valentina izmislila sve to. Ivana zahvali Felipeu što nije rekao njezinoj majci da on nije bio taj koji joj je poslao cvijeće. Felipe joj kaže da zna da je cvijeće dobila od muškarca u kojeg je zaljubljena te da bi volio znati ime toga čovjeka. Oscar govori Ivani da ga Alonso pritišće da prizna kako njih dvoje imaju nešto, no nije mu jasno zašto Alonsa to toliko zanima. Ivana mu kaže da ni ona ne zna koji je razlog tome, no i dalje mora poricati da su njih dvoje u vezi.

Epizoda 6/142 (14.03.2011.)
Valentina obavijesti gospođu Isabel da ih odvjetnik Galeana neće više toliko često posjećivati kao što je to dosad činio jer će se sastajati s Alonsom i s njime rješavati pitanja oko njezina imetka. Nakon vjenčanja i on će postati suvlasnikom njezinog bogatstva jer će se vjenčati bez potpisivanja predbračnog ugovora. Gđa Isabel joj kaže da je u oporuci njezinih roditelja navedeno da prije udaje njezin zaručnik mora potpisati predbračni ugovor, inače će ostati bez svega. Gđa Isabel pita Valentinu zna li da je Alonso otpustio odvjetnika Galeana. Alonso govori Valentini da ga nije otpustio, već ga je poslao na zasluženi odmor kako bi on mogao biti zadužen za imetak. Valentina kaže odvjetniku Galeanu kako želi da se on nastavi brinuti za njezin imetak. Otac Justino kaže Alonsu da zna što se događa između njega i Ivane, a da je njezin pokušaj samoubojstva samo potvrdio njegove slutnje. Moli Alonsa da preispita svoju savjest te da joj, ako shvati da ne voli Valentinu, to i kaže kako ona ne bi patila. Alonso mu kaže da će se oženiti Valentinom jer je ona žena koju voli.

Epizoda 5/142 (11.03.2011.)
Valentina čita Ivaninu poruku u kojoj piše da je posramljena jer je iznevjerila ljude koji su joj vjerovali, i to sve zbog muškarca koji toga nije vrijedan. Benita je pita zna li ona o komu je riječ. Valentina joj kaže da ne zna tko je taj muškarac, no Ivana će joj morati reći. Nakon što Valentina traži od Ivane da joj objasni o komu govori u poruci, Ivana joj kaže da se zaljubila u Oscara Ampudiju te joj je on obećao da će se rastati kako bi se mogao oženiti njome. Ivana moli Valentinu da nikome ne govori što je učinila, a najmanje Alonsu. Valentina ipak ispriča Alonsu što je Ivana učinila i, povjerljivo, odvede ga Ivani u posjet. Ivana kaže Alonsu da je to učinila jer je on prekinuo vezu s njom, a da je uspjela u svojoj namjeri i ubila se, njezina bi majka svima ispričala što je vidjela. Ona mu kaže da ne može bez njega živjeti. Alonso je uvjerava da će zauvijek biti zajedno. Gđa Isabel se naljuti vidjevši Alonsa u Ivaninoj sobi i izbaci ga. Valentina, zbunjena, traži od nje da joj objasni zašto. Gđa Isabel joj kaže da ga je izbacila jer se Ivana mora odmarati.

Epizoda 4/142 (10.03.2011.)
Valentina isprobava vjenčanicu. Ivana plače, prisjećajući se Alonsovih riječi te kako joj govori da je više ne želi vidjeti. Felipe, uzrujan, govori Alonsu da nije dobar prijatelj kakvim ga je smatrao te da ga je poslao Valentininoj kući kako bi ga spriječio da sazna da je žena s kojom je bio, Ivana. Alonso mu kaže da griješi te da mu nikada ne bi palo na pamet varati Valentinu s njezinom rođakinjom. Gđa Isabel pita Valentinu je li sigurna da je Alonso muškarac za kojeg se želi udati, te misli da bi morala pričekati neko vrijeme i bolje ga upoznati. Valentina joj kaže da je Alonso muškarac s kojim želi provesti ostatak života. Valentina nalazi Ivanu u nesvijesti i shvati da je popila punu bočicu tableta. Neron prijeti Alonsu pištoljem i kaže mu da je njegov klijent Dante Spindola; te da mu je on naredio da od Alonsa uzme njegov dio novca od zajedničke pronevjere. Dante je morao odslužiti zatvorsku kaznu, a Alonso je zadržao sav imetak.

Epizoda 3/142 (09.03.2011.)
Gđa Isabel govori Ivani da zna da je u vezi s Alonsom, te da će Valentina ubrzo za to saznati. Ivana joj kaže da je Alonso nju poljubio. Ivana moli Isabel da ne kaže ništa Valentini, a Isabel joj kaže da joj ne vjeruje. Valentina moli Alonsa da se sastane s odvjetnikom Ernestom Galeanom kako bi dogovorili upravljanje njezinim bogatstvom. Alonso čestita gospodinu Galeanu na njegovu radu i ispraća ga govoreći mu da će, čim se on i Valentina vjenčaju, on biti zadužen za upravljanje njezinim bogatstvom koje će tada postati i njegovo. Odvjetnik Galeana kaže da je u Rogeliovoj oporuci napisano da udajom Valentina postaje jedina vlasnica imetka. Gđa Isabel se sprema reći Valentini što je saznala o Ivani i Alonsu. Ivana kaže Valentini kako je njezina majka pomislila da se ona viđa s oženjenim muškarcem. Ivana kaže majci kako neće dopustiti da Valentina pomisli da je ona zavela Alonsa. Gđa Isabel joj kaže da moraju spriječiti Valentinu da se uda za beskrupuloznog čovjeka.

Epizoda 2/142 (08.03.2011.)
Alonso kaže Valentini da moraju otkazati vjenčanje. Ivana dolazi bijesna u Alonsov ured i pita ga zašto nije došao na dogovoreni sastanak. Valentina se začudi i pita ih zbog čega su se trebali naći. Ivana joj kaže da ju je Alonso pozvao na ručak kako bi mu pomogla da odabere dar za Valentinu. Alonso se naljuti na Ivanu i tvrdi da je dogovarao posao s Valentinom kad je ona ušla. Valentina govori odvjetniku Galeanu da Alonsu da podatke o njezinu bogatstvu, a on je pita je li sigurna da to želi. Valentina mu odgovori da će se vjenčati te da će se Alonso tada o svemu brinuti. Benita se iznenadi kada vidi Alfonsovu sliku među Ivaninom odjećom i počne sumnjati. Gđa Isabel je šokirana kad ugleda Ivanu i Alonsa u ljubavnom zagrljaju.

Epizoda 1/142 (07.03.2011.)
Valentina Villalba je uspješna direktorica koja je izgubila majku i oca sa šest godina, te je naslijedila njihovo bogatstvo. Valentinu je odgojila Isabel, žena koja je voli kao vlastitu kćer. Nažalost, Valentinina rođakinja Ivana zavidi joj na svemu što ima, pa čak i na zaručniku. Ivana i Alonso Peñalvert, Valentinin zaručnik, ljubavnici su. Valentina je presretna i zahvaljuje Bogu što joj je poslao najsavršenijeg muškarca na svijetu te govori ocu Justinu da ga obožava. Alonso i Ivana provode poslijepodne u njegovom stanu i on je moli da ne odlazi, no ona mu odgovara kako mora stići na sestričninu djevojačku zabavu. Cinično mu govori da mora biti strpljiv i nastaviti s planovima. Oženiti se Valentinom, a nakon što se vrate s bračnog putovanja, mora se rastati i njih će dvoje biti zauvijek zajedno…

Program mog televizora