Lovci na natprirodno 3


Članak o 3. sezoni

Lovci na natprirodno

Epizoda 1/16 (01.02.2011.)
U prvoj epizodi treće sezone Sam i Dean pripremaju se za mogućnost apokaliptičnog rata i shvaćaju da je pred njima golem zadatak: uloviti stotine demona koji su pobjegli kroz Vražji prolaz. Dean odluči živjeti do daske i ponaša se bezbrižno, što zabrinjava Sama, koji se trudi naći rupu u ugovoru. Njihov kolega lovac na demone Bobby kaže braći da je u Nebraski viđeno nešto, a oni otkriju da su to sedam demona, manifestacije sedam smrtnih grijeha.

Epizoda 2/16 (02.02.2011.) – “The Kids Are Allright”
Dean natjera Sama da otputuju u Cicero u Indijani da Dean može posjetiti staru ljubav Lisu, s kojom je prije devet godina imao sastanak. Dean je zaprepašten kad vidi ne samo Lisu, već i njezina 8-godišnjega sina Bena, koji je izrazito sličan Deanu. Kad Ben nestane, Sam i Dean otkriju da demonski parazit otima djecu iz malih mjesta i poprima njihov oblik. Izvjesna Ruby stupi u kontakt sa Samom i otkrije mu zaprepašćujuće podatke o njegovoj majci.

Epizoda 3/16 (03.02.2011.) – “Bad Day At Black Rock”
Sam i Dean jave se na poziv na starom očevom mobitelu i čuju da je netko provalio u tajno skladište njihova oca u New Yorku. Otkriju da je ukradena ukleta zečja šapa i zovu Bobbyja u pomoć. Savjetuje im da se čuvaju šape, jer će svatko tko je takne imati neizmjerno puno sreće, no kad je izgubi, umrijet će. Nažalost, Sam je već dirao šapu, zbog čega presretni Dean kupi srećke za lutriju. Ali kradljivica Bela ukrade Samu šapu, zbog čega njegova sreća nestane i život mu dođe u opasnost.

Epizoda 4/16 (08.02.2011.) – “Sin City”
Sam i Dean istražuju niz nasilnih smrti u Elizabethvilleu u Ohiju, nekoć mirnom mjestu koje je postalo utočište za kockare i alkoholičare. Dean otkrije da su se demoni infiltrirali u mjesto i nagovaraju stanovnike da podlegnu svojim najnižim instinktima. Ruby pomaže Bobbyju da od nule izradi Colt i zaprepasti ga izvjesnim vijestima.

Epizoda 5/16 (09.02.2011.) – “Bedtime Stories”
Sam i Dean istražuju mjesto u kojem se dogodilo niz čudnih ubojstava u stilu bajki poput Crvenkapice, Snjeguljice i Ivice i Marice. Sam prizove demona s raskrižja i zaprijeti da će je ubiti novoizrađenim Coltom ako ne oslobodi Dana od ugovora.

Epizoda 6/16 (10.02.2011.) – “Red Sky At Morning”
Sam i Dean istražuju tajanstvenu kob žrtava utapanja koje u vrijeme smrti nisu bile ni blizu vode. Braća doznaju da su sve žrtve netom prije smrti vidjele brod duhova. U tijeku istrage Sam i Dean sretnu Belu (Lauren Cohan), kojoj obitelj jedne žrtve dobro plaća da riješi slučaj. Upozoravaju je da im se makne s puta, ali ona ima drukčije planove.

Epizoda 7/16 (15.02.2011.) – “Fresh Blood”
Sam i Dean ulove vampiricu Lucy, koja tvrdi da ne zna kako je postala vampir. Momci otkrivaju da vampir Dixon u barovima djevojkama toči ljudsku krv, govoreći im da je to nova droga, i tako ih pretvara u vampire. Kolega lovac na demone Gordon Walker pobjegne iz zatvora i lovi Sama. Nakon što ga Dixon pretvori u vampira, Gordon je puno strašniji protivnik.

Epizoda 8/16 (16.02.2011.) – “A Very Supernatural Christmas”
Božić je i Sam i Dean istražuju niz ubojstava u kojima žrtve izvlače na dimnjak. Sam otkriva da imaju posla s nekom vrstom anti-Djeda, demonom s korijenima u poganskim predanjima. Sam se sjeti jednoga Božića kad je čekao oca da se vrati kući i da mu poseban dar. Dean zna da mu je to posljednji Božić i želi ga proslaviti na tradicionalni način. Sam odbija, ne prihvaćajući da Dana iduće godine neće biti.

Epizoda 9/16 (17.02.2011.) – “Malleus Maleficarum”
Sam i Dean putuju u Sturbridge u Massachusettsu i otkrivaju vještice koje su ubile dvoje ljudi. Ruby upozorava braću da ih ne diraju; demon koji upravlja vješticama iznimno je moćan i Ruby se boji da će ih pokušati ubiti. Ignorirajući je, Sam i Dean love vještice i sukobe se s vrhovnom vješticom, koja otkriva Rubynu prošlost.

Epizoda 10/16 (22.02.2011.) – “Dream A Little Dream Of Me”
Kad Bobby padne u komu i ne može se probuditi, Sam i Dean trče k njemu. U nesvijesti se Bobby bori sa svojim demonima i otkriva zašto je postao lovac. Sam i Dean otkrivaju da je netko otrovao Bobbyja napitkom koji će ga ubiti ako se uskoro ne probudi. Braća odluče i sami popiti napitak da bi ušli u Bobbyjev san i pokušali ga spasiti. Suočavaju se s vlastitim noćnim morama.

Epizoda 11/16 – “Jus In Bello” (23.02.2011.)
Dok Sam i Dean istražuju nestanak čovjeka s turističke lokacije, u Deana pucaju i ubiju ga. Sam je očajan, ali kad se ujutro probudi, zaprepašteno nađe Deana živog i zdravog. Kako dan napreduje, Sam shvati da ponovno proživljava prošli dan i pokuša spriječiti Deanovu smrt, ali bezuspješno. Dean opet umire i Sam mora naučiti živjeti bez brata kraj sebe.

Epizoda 12/16 – “Mystery Spot” (24.02.2011.)
Dok Sam i Dean istražuju nestanak čovjeka s turističke lokacije, u Deana pucaju i ubiju ga. Sam je očajan, ali kad se ujutro probudi, zaprepašteno nađe Deana živog i zdravog. Kako dan napreduje, Sam shvati da ponovno proživljava prošli dan i pokuša spriječiti Deanovu smrt, ali bezuspješno. Dean opet umire i Sam mora naučiti živjeti bez brata kraj sebe.

Epizoda 13/16 – “Ghostfacers!” (01.03.2011.)
Sam i Dean završe u napetom reality showu koji govori o traženju paranormalnog. Ed Zeddmora i Harry Spengler, s kojima su se Sam i Dean već sukobili, stvorili su tu radikalno drukčiju emisiju – punu svetogrđa – zbog koje završe u napuštenoj vili. Svake četiri godine vila je jedno od mjesta u Americi s najviše duhova. Dok tim pokušava dokumentirati te paranormalne događaje, počinju ih okrutno ubijati i uskoro shvate da nisu dorasli situaciji.

Epizoda 14/16 – “Long-distance Call” (02.03.2011.)
Dean je zaprepašten nakon što ga nazove tata, John, koji kaže da zna kako će se Dean izvući iz ugovora. Sam i Dean svađaju se zato što Sam sumnja da je to doista John s druge strane žice i upozorava Deana da ga ne sluša. Dean se ne slaže i svojim putem krene izvršiti očeve naredbe.

Epizoda 15/16 – “Time Is On My Side” (03.03.2011.)
Dean ima sve manje vremena. Sam ga uvjeri da ode u Erie u Pennsylvaniji istražiti mogući slučaj zombija. Umjesto toga otkriju Doca Bentona, pravoga doktora koji je 1816. napustio medicinu da bi se posvetio svojoj opsesiji – nalaženju ključa za vječni život drogiranjem ljudi i krađom njihovih vitalnih organa. Bobby dozna gdje se skriva Bela i Dean se odlazi suočiti s njom, ostavivši Sama da se nosi s dobrim doktorom. Dean i Bela posljednji se put bore i Dean ostavlja Belu u bezizlaznoj, možda i kobnoj situaciji.

Epizoda 16/16 – “No Rest For The Wicked” (04.03.2011.)
Deanov ugovor s demonom s raskrižja stupa na snagu za 30 sati i Dean, Sam i Bobby traže Lilith, kod koje je ugovor. Otkriju gdje je i Sam priziva Ruby da im pomogne, unatoč Deanovom protivljenju. Ruby ih upozorava da još nisu spremni na sukob s Lilith i svim njezinim demonima, u posljednjim nastojanjima da spase Deanov život.

« Članak o 2. sezoni | » Članak o 4. sezoni

Program mog televizora