Ponos Ratkajevih


Članak o telenoveli

Ponos Ratkajevih
Na rasporedu: HTV1, od ponedjeljka do petka u 15:15 sati

Epizoda 180/180 – KRAJ SERIJE (27.08.2012.)
Lisa čita Helenino pismo te moli Vjencu da pomogne Krsti. Vera i Karlo odlaze na sud zbog Tese. Trudna Helena piše pismo Krsti. Veronika drži dirljiv govor u sudnici, Ivka odluči kako je za Tesu bolje da ostane s Veronikom. Vjenco se sastaje s Titom te mu govori za Krstu. Krsto i Mila dolaze u bolnicu s Heleninim romanom. Alojz je ponosan na Ivku koja se sprema na premijeru. Vjenco govori Lisi kako će Krsto konačno otvoriti ambulantu u Bizjaku. Sofija, Hebb, Bela i Nemanja odlaze na Lottin koncert.

Epizoda 179/180 (24.08.2012.)
Helena se boji da ne ostane bez Krste. Nemanja tješi Belu te joj govori kako ih u Argentini očekuje Sofija. Vjenco govori Lisi kako želi pomoći Krsti koji je pod istragom. Ivka dolazi k Veroniki te traži Tesu. Dagmar i Karlo odlaze u potragu za Ottom. Vjenco prosi Lisu. Jolanda, Hana i Otto se napokon susreću. Karlo dolazi Ottu te ga moli uslugu.

Epizoda 178/180 (23.08.2012.)
Veronika dobiva pismo od Ivke koja traži ispitivanje skrbništva. Vjenco obavještava Krstu kako je pod istragom zbog Jurića i Vilka. Tereza govori Heleni kako se želi zarediti. Krsto savjetuje Nemanju kako je najbolje da s Belom pobjegne iz zemlje. Karlo dolazi u cabaret, Dagmar mu govori za Otta. Nemanja objašnjava Beli zašto odlaze u Argentinu.

Epizoda 177/180 (22.08.2012.)
Dečki dogovoraju plan potrage za Zoranom. Vilko pokušava podmititi krčmara kako bi mu pomogao. Lisa se svađa s Vjencom. Krsto i Nemanja pronalaze Vilka. Helena se sjeća svog oca te razbije bocu. Mara, Veronika i Bela dolaze u Josipovu kuću te nalaze Helenu. Krsto govori Heleni novosti o Zoranu i Vilku. Karlo i Veronika dolaze kući s Tesom…

Epizoda 176/180 (21.08.2012.)
Karlo ispituje Miju zna li kamo je Vilko mogao otići. Ivka se svađa s Lojzekom jer nije donio papire za Tesu. Karlo ispituje Milivoja prema kamo su krenuli Krsto i Nemanja. Bela u brizi iščekuje Zinu. Tito zove Krstu i Vjencu, Vjenco mu govori kako će doći sam, jer Krste nema. Lisa moli Terezu da joj pomogne paziti na Helenu.

Epizoda 175/180 (20.08.2012.)
Vilko provali u Josipovu kuću. Karlo javlja Veroniki šta se događa u Bizjaku. Veronika i Mila smiruju Helenu. Dagmar tješi Belu koja se boji da se Nemanja ne vrati Allegri. Krsto želi biti pored Helene, partizani mu govore da je u bolnici. Krsto dogovara akciju spašavanja Zorana.

Epizoda 174/180 (17.08.2012.)
Mara se skriva u Josipovoj kući s djecom, Vilko pokušava ući. Vilko odlazi Miji koji tvrdi da ne zna gdje je Helena. Dagmar ispituje Belu o Nemanji, Bela u izljevu bijesa sve prizna. Allegra napada Nemanju radi Bele te želi znati koga on ustvari voli. Josip se budi u bolnici te ugleda Veroniku. Vilko ugleda Karla kako ulazi u Josipovu kuću. Mijo prijavljuje Vilka partizanu. Helena se oprašta s Josipom.

Epizoda 173/180 (16.08.2012.)
Bela i Allegra se svađaju zbog Nemanje. Helena trči prema Josipu, Krsto je zaustavlja. Karlo ispituje Milivoja gdje je Ivka jer želi s njom razgovarati. Krsto govori Vjenci kako je Josip loše te da ga moraju prebaciti u Zagreb. Nemanja se povjerava Karlu o svom problemu s Belom i Allegrom. Veronika je zabrinuta zbog Josipovog zdravstvenog stanja.

Epizoda 172/180 (15.08.2012.)
Helena dovodi Zorana pa ugleda Karla. Vilko napada Lisu zbog Helene, u stan ulaze partizani. Dagmar se u cabaretu raspravlja s pijanim partizanima. Helena i Velimir na granici ugledaju Krstu i Vjencu. Dagmar dolazi k Lisi koja je u šoku kad je ugleda. Ivka moli Alojza da joj pomogne vratiti Tesu. Helena govori Krsti novosti o Karlu. Bela i Nemanja ostaju šokirani kada ugledaju Karla.

Epizoda 171/180 (14.08.2012.)
Karlo razgovara s Tesom, Vera je u potpunom šoku. Vjenco daje naredbe s kojima se Krsto ne slaže. Bela i Nemanja provode vrijeme u cabaretu. Mila predlaže Milivoju da objave Helenin roman. Ivka i Mara se svađaju zbog Tese, Mara brani Veroniku. Pijana Bela moli Nemanju da ostane s njom. Helena moli Veroniku da joj pričuva Zorana. Karlo odlazi na grob svoje majke.

Epizoda 170/180 (13.08.2012.)
Nemanja želi pomoći Beli. Helena se brine za Krstu koji ide u akciju radi Josipa. Bela i Mijo razgovaraju o Miljani i Vilku. Krsto i Vjenco odlaze iz redakcije, Vilko potajno ulazi. Nemanja javlja Allegri da je ostao u Zagrebu. Partizani dolaze čuvati Helenu po Krstinoj zapovijedi. Tajnik i Nemanja govore radnicima za novo stanje u tvornici. Lisa se jada Heleni zbog Vjence. Vera s Tesom ulazi u Josipovu kuću te gleda prema Miljani.

Epizoda 169/180 (10.08.2012.)
Josip razgovara s Hebbom o Vilku. Lotte i Bela mole Nemanju da pomogne Ranku i Sofiji. Krsto s partizanima dolazi po Hansa, Dagmar plače. Nemanja se brine za Belu te moli Krstu da bude uz nju. Bela je tužna jer Nemanja odlazi. Partizan po zapovjedi Plavog tjera Josipa iz ćelije. Bela u cabaretu potrči Nemanji u zagrljaj.

Epizoda 168/180 (09.08.2012.)
Veronika se boji Ivkinog povratka. Partizani odnose stvari, Sofija se žali Lotti. Krsto sazna kako je Josip u pritvoru te smiruje Helenu. Lisa i Vjenco razgovaraju o budućnosti. Sofija u panici dolazi Jeli da joj baci karte, Jela joj govori da joj se loše piše. Ivka moli Alojza da joj pomogne vratiti Tesu. Bela dovodi Sofiju i Lotte u Krstin stan. Partizani dolaze u tvornicu, Martinu ništa nije jasno. Vera se sastaje sa Sofijom i daje joj novac za Josipa i Hebba.

Epizoda 167/180 (08.08.2012.)
Helena javlja da su partizani ušli u Zagreb. Mara i Veronika raspravljaju o Sofiji. Vjenco i Krsto se pomire, Ivka govori Heleni da je vidjela Vilka. Bela donosi Dagmar vijest o Valentu, Dagmar se boji za Hansa. Krsto smiruje uplakanu Helenu. Ivka i Alojz dolaze k Veroniki. Sofija dolazi Hebbu sa svojim planom bijega. Ivka se susreće s malom Tesom. Helena čuje Vilka preko telefona kako hapsi Josipa.

Epizoda 166/180 (07.08.2012.)
Sofija se uplaši kada joj Irena otkrije što je saznala. Hebb odbija pomoći Paveliću te odlazi k Valentu. Major govori partizanima kako je još samo Zagreb pod okupacijom. Sofija i Hebb razgovaraju o odlasku iz Hrvatske. Hans se boji što će biti s njima, Dagmar ga tješi. Ivka u šumi ugleda Alojza. Bela se boji što će biti s njom jer je rat pri kraju. Valent u zatvoru moli stražara uslugu. Pijani Vjenco dolazi do Lise te je izvrijeđa.

Epizoda 165/180 (06.08.2012.)
Dagmar i Bela razgovaraju o Hansovom problemu. Sofija dolazi k Pavelićevoj tajnici pa zahtijeva da ju poglavnik primi u svoj ured. Izaslanik dolazi s novostima k Hebbu. Hans ostavlja Dagmar kartu i putovnicu kako bi razmislila želi li otići s njim. Helena pokušava Zoranu odgovoriti na sva njegova pitanja.

Epizoda 164/180 (03.08.2012.)
Valent dolazi proslaviti svoju pobjedu, Bela je bijesna. Bela se žali Dagmar kako je Valent još uvijek tu, kao i da ju je pokušao silovati. U kuriju dolaze žandari koji traže Hebba. Valent divlja po cabaretu, žandari dolaze i po njega. Sofija govori Lotti što se događa te planira otići do Josipa. U žandarmeriji poručnik ispituje Hebba i Valenta, Sofija od tajnice sazna gdje je Hebb. Krsto i Vjenco se svađaju, Vjenco poludi te s Lisom odlazi iz stana.

Epizoda 163/180 (02.08.2012.)
Sofija se brine za Hebba te želi da izađe iz pokreta. Lisa i Jolanda razgovaraju, dolaze Helena i Hana. Lotte tješi Sofiju pa ju ispituje o postupku rastave braka. Hans moli Belu da mu ugovori sastanak s Krstom. Sofija odaje informacije Pavelićevoj tajnici. Vjenco se ljuti na Krstu zbog sastanka s Hebbom.

Epizoda 162/180 (01.08.2012.)
Sofija govori Hebbu kako je Lotte zaljubljena, a Hebba zanima u koga. Dagmar tješi uplakanu Jolandu. Valent priča o svojim novim pothvatima i prepire se s Hebbom. Mara upozorava Veroniku da ne bi smjela toliko vjerovati Sofiji. Lotte dolazi u redakciju kako bi se javila Randyju. Ivka i drugovi razgovaraju s partizanima koji su pobjegli iz odreda. Sofija govori Josipu Valentove planove. Lisu dovode k Dagmar.

Epizoda 161/180 (31.07.2012.)
Sofija se ljuti na Zinu, koja ju svejedno poziva u salon. Valent se povjerava Hebbu. Sofija govori Veroniki kako želi pomagati ljudima. Hans obeća Krsti kako će mu pomoći oko Lise, no želi zauzvrat uslugu. Helena plače zbog Lise i vrijeđa Vjencu, Tereza ih smiruje. Bela govori Dagmar kako se čula s Nemanjom. Krsto daje Vjenci savjet u vezi Lise. Valent javlja Hebbu da je Bela stupila u kontakt s Englezima.

Epizoda 160/180 (30.07.2012.)
Krsto i Helena odlaze u sobu, Vjenco i Lisa se posvađaju. Hebb će se sastati s Valentom, Sofija zove Zinu. U redakciju k Mili dolaze Hana i Velimir. Valent predlaže Beli posao. Hans pokazuje Dagmar papirić s Lisom na popisu. Bela govori kako je Lisa na popisu za Jasenovac, Vjenco se uzruja.

Epizoda 159/180 (27.07.2012.)
Sofija želi Veroniki financijski pomoći oko otvaranja ubožnice. Bela pregledava papire cabareta, Dagmar odlazi Hansu. Valent ima nove planove, Hebb je skeptičan. Nemanja daje nove zadatke drugovima. Valent pokušava od Bele saznati gdje je Nemanja. Dagmar pomaže Jolandi pa joj govori kako je Hana nestala. Krsto i Vjenco dolaze k Heleni i Lisi.

Epizoda 158/180 (26.07.2012.)
Hana se javlja na radio stanicu s novostima o Luji. Helena javlja Terezi tužnu vijest. Krsto i Vjenco dočekuju Nemanju, Krsto je tužan te želi biti uz Helenu i Zorana. Dagmar traži Valentinu koja je otišla iz cabareta. Krsto odlazi iz logora te zove Helenu. Jela tješi uplakanu Terezu. Lisa se budi pokraj Martina te odlazi iz sobe. Hebb i Sofija se ljube.

Epizoda 157/180 (25.07.2012.)
Nemanja tješi Allegru koja ne želi otići iz Hrvatske. Lotte se boji da ne izgubi Randyja, Bela ju tješi. Dagmar prepričava Hansu kako ju je Valentina izbacila iz cabareta. Bela govori Sofiji i Lotte da zna kako će rat završiti. Sofija se brine za svoju i Hebbovu budućnost. Krsto i drugovi se vraćaju u logor s krvavim Lujom. Hans obećava pomoći Dagmar, ona je presretna. Krsto operira Luju, svi čekaju ishod operacije.

Epizoda 156/180 (24.07.2012.)
Hans odlazi od Dagmar pa ju moli da razmisli o tome voli li ga ili ne. Allegra uspije nasamariti žandare. Helena i Zoran u pratnji Josipa dolaze k Lisi i Martinu. Allegra sazna kako mora s Randyjem u Britaniju. Bela organizira sastanak Randyja i Lotte. Sofija dolazi k Hansu te priča o Valentu i Hebbu. Vjenco je ljubomoran na Martina jer živi s Lisom. Mila i Hana se jadaju jedna drugoj. Bartol u logoru primijeti kako nigdje nema Luje.

Epizoda 155/180 (23.07.2012.)
U kuriji svi raspravljaju što napraviti i smišljaju gdje da sakriju Helenu. Nemanja dolazi k Dagmar i traži ju pomoć. Bela i Hebb otvoreno razgovaraju o svemu te mu ona govori kako ne želi više Valenta u svojoj blizini. Randy se javlja Kolumbu. Lotte povjerava Heleni kako se zaljubila u Randyja. Nemanja i Bela se prisjećaju lijepih trenutaka. Allegra pokušava zavesti gestapovce.

Epizoda 154/180 (20.07.2012.)
Hans pokušava utješiti Dagmar, no ona ga otjera od sebe. Helena zahvaljuje Beli na pomoći, a Sofija se brine zbog Lotte. Valent sa žandarima traži Vilka. Nemanja dolazi po Randyja. Ranjeni Vilko uspije pobjeći žandarima. Lotte se povjerava Sofiji u vezi Randyja. Nemanja dovodi Randyja u redakciju. Veronika zahvaljuje Josipu, a on joj kaže novosti o Vilku.

Epizoda 153/180 (19.07.2012.)
Helena tjera Lisu da ode što prije iz Josipove kuće. Mijo se povjerava Josipu. Bela pakira izbezumljenu Helenu, dolazi Vilko. Poručnik dolazi k Valentu te mu kaže da ima zanimljive informacije. Josip i Mijo dolaze sa Zoranom u kuću te ugledaju Vilka. Valent informacijama ucjenjuje Hansa koji pristane šutjeti. Sofijina sluškinja ugleda Lotte i Randyja u zagrljaju. Hans i oficir dolaze u cabaret uhititi Allegru.

Epizoda 152/180 (18.07.2012.)
Martin i Josip ponude Lisi da se preseli k Martinu. Vilko otkrije Beli da zna gdje je Lisa. Lotte povjeri Miji da se zaljubila u Randyja te da je tužna što će Randy otići. Helena pronalazi papirić koji je dobila Lisa. Nemanja nudi Randyju pomoć oko odlaska. Allegra se razljuti na Valentinu, a Dagmar je izvrijeđa zbog njezinog ponašanja. Bela kaže djevojkama da je Vilko živ.

Epizoda 151/180 (17.07.2012.)
Allegra u cabaretu pljusne Valentinu, a Dagmar je pokuša smiriti. Krsto razgovara s Randyjem. Vera se boji da se Ivka ne vrati po Tesu. Dagmar počinje ljubiti Hansa kako bi prekinula ispitivanje o Allegri. Valent se izbezumi kada dobije anonimno pismo. Lotte se brine oko Randyja. Valent i Hebb raspravljaju o anonimnom pismu. Dagmar misli da bi se Allegra trebala neko vrijeme skloniti na sigurno. Krstu zanima istina o Vilku i Heleni.

Epizoda 150/180 (16.07.2012.)
Randy flertuje s Lotte, a njoj je neugodno. Predradnik izdaje Hebba i Valenta. Helena priča Krsti o Randyju. Sofija inzistira da joj Jela da što više informacija. Dagmar govori Allegri da se Nemanja našao s Valentinom. Krsto dolazi u Mijinu kuću te ugleda Lotte. Allegra se sprema za novu akciju. Prerušeni Nemanja dolazi u cabaret te se sastaje s Valentinom. Lisa prisluškuje razgovor između Helene i Josipa.

Epizoda 149/180 (13.07.2012.)
Helenu iznenadi Tereza koja joj govori da će doći Krsto. Ljutiti Hebb se prepire sa Sofijom. Sofija naređuje sluškinji da prati Lotte i Belu. Bela plače na Karlovom grobu. Nemanja i Valentina se nalaze u kavani, Nemanja traži uslugu. Lotte se brine oko Randyja. Helenu iznenadi Krsto.

Epizoda 148/180 (12.07.2012.)
Bela se prepire s Vilkom, iz kuće izlaze Valent i Hebb. Lotte odvlači Randyja na sigurno. Allegra i Nemanja komentiraju pad aviona, Nemanja odluči otići na mjesto eksplozije. Lotte traži pomoć od Bele. Pijana Allegra dolazi utješiti Dagmar. Hans daje Josipu drugu priliku i nudi mu pomoć da ga zaposli. Valent dolazi k Hebbu s papirima o padu aviona. Helena zahvaljuje Lotti, dolazi Lisa sa Zoranom. Sofija provjerava sa sluškinjom kada se Lotte vratila kući.

Epizoda 147/180 (11.07.2012.)
Krsto i Vjenco razgovaraju, dolazi Nemanja koji je spreman za put u Zagreb. Krsto mu daje poruku za Helenu. Helena ispituje Lisu o Martinu. Allegra dogovara s Kolumbom napad na tvornicu i šalje Randyja. Ispred kurije se čuju zvuk aviona i eksplozija. Lotte odlazi do mjesta eksplozije, Randy ju zgrabi i odvlači. Allegra govori Nemanji za Randyja i njegov avion. Valent i Bela komentiraju eksploziju.

Epizoda 146/180 (10.07.2012.)
Bela odlazi k Josipu razgovarati s Helenom, Helena joj prizna da ju je Vilko silovao. Bela ispituje Helenu gdje je Krsto. Lotte javlja Veroniki i Mari da su grofica i Branko ubijeni. Sofija priča Lotti o Miljani, Lotte je šokirana novostima. Veronika se prepucava sa Sofijom. Alojz se pakira i odlazi iz kurije. Hebb se izderava na Sofiju i govori joj da se pomiri s Veronikom…

Epizoda 145/180 (09.07.2012.)
Dagmar se ne želi preseliti k Hansu. Predradnik pregledava kuriju, Lotte i Bela se skrivaju. Hans dolazi u cabaret te donosi tužnu vijest o grofici i Lorgeru. Krsto govori Vjenci kako je Vilko živ, Vjenco poludi od brige za Helenu. Bela tjera Alojza da nađe oporuku. Hans traži Valenta da se pronađe krivac za slučaj s groficom.

Epizoda 144/180 (06.07.2012.)
Krsto i Bela razgovaraju, ona mu ne želi reći tko ju je ozlijedio. Lisa ispituje Helenu kako joj je bilo s Krstom. Hebb poludi na Sofiju kad čuje kome je donirala novce. Bela govori Lotte kako je vidjela Lisu. Dagmar se priprema za vjenčanje. Helena govori Lisi da se moraju povezati s Martinom. Vilko se ljuti na Matka i plaćenika jer još nisu našli Helenu. Žandari dolaze u kuriju, grofica se trese u Brankovom naručju. Sudac osuđuje Radu na smrt strijeljanjem.

Epizoda 143/180 (05.07.2012.)
Helena razgovara s Mijom i Josipom. Sofija i dalje pregovara s Pavelićevom tajnicom. Veronika moli groficu da pita Branka za pomoć Jolandi. Sofija uvjerava Hebba kako će im humanitarni rad pomoći. Lisa se jada Heleni. Helena ne želi reći Krsti što ju muči. Bela i Vilko raspravljaju, on postane nasilan. Grofica govori Branku kako zna što radi i da joj se to ne sviđa.

Epizoda 142/180 (04.07.2012.)
Nemanja i Allegra ponovno raspravljaju, nju zanima tko je Rajka. Bela smiruje povrijeđenog Vilka koji želi ubiti Miju. Josip moli Veroniku da ostane i pomogne mu no ona ga odbije. Sofija kuje planove s Pavelićevom tajnicom, dolazi Allegra. Lorger i Dagmar u dogovorima, ona mu zahvaljuje na pomoći. Grofica se igra s Tesom, Lotte joj želi reći za Belu i Vilka. Allegra predlaže Nemanju za predstavnika pregovora. Krsto dolazi u kurju te ispituje tko je Tesa.

Epizoda 141/180 (03.07.2012.)
Josip želi doći do Helene, Vera mu nudi svoju pomoć. Ivka pomaže Heleni, Krsto moli Nemanju da ode u Zagreb kako bi Heleni nabavio potrebne lijekove. Allegra se povjeri Dagmar kako bi voljela vidjeti Nemanju. Grofica i Branko Lorger pričaju o oporuci. Krsto želi da Helena ode u Bizjak. Lotte priznaje Beli kako zna za Vilka, Bela priznaje kako je i nju strah. Nemanja odlazi potražiti Rajku koja kasni. Nemanja ulazi u redakciju, pa ugleda Allegru…

Epizoda 140/180 (02.07.2012.)
Helena pada u nesvijest. Mijo optužuje Josipa za Vilkovu smrt. Hebb se susreće s Veronikom, ona ga ispituje za Josipa. Milivoj javlja Krsti novosti, Krsto ima ideju kako pomoći Heleni. Pretučeni Rade i dalje ne želi otkriti informacije. Lotte govori Beli kako zna njezinu tajnu. Krsto dolazi k Heleni…

Epizoda 139/180 (29.06.2012.)
Drug Cvijo i Nemanja razgovaraju o Rajki koju treba dopratiti u Zagreb. Lotte prisluškuje razgovor između Bele i Vilka. Josip govori Mili da prenese Heleni kako se može vratiti. Nemanja i Rajka hodaju ulicom, a ona želi privući njegovu pažnju. Vilko dolazi s ustašama do partizanskog logora. Heleni započinju trudovi te ispituje gdje je Krsto.

Epizoda 138/180 (28.06.2012.)
Allegra i Milivoj dolaze do drugova, Allegra prigovara Ivki zbog predstave. Nemanja dolazi u zatvor i traži da ga odvedu do Rade. Veronika razgovara s Milom kako bi pomogla Josipu. Lotte i Bela se prepucavaju, Branko Lorger ih smiruje. Allegra ispituje Helenu za dijete. Edi spašava Krstu i nudi mu prijevoz do Karlovca. Allegra i Milivoj odlaze u redakciju gdje im se javlja Nemanja.

Epizoda 137/180 (27.06.2012.)
Krsto se sprema na put, Cvijo mu daje namirnice. Vilko prisluškuje kako Bela glumi pred drugima. Valentina savjetuje Hansa kako da ponovno osvoji Dagmar. Nemanja se sprema na put i razgovara s Vjencom. Josip moli Hebba da mu pomogne pronaći Helenu. Veronika tješi Belu i predlaže joj da se odseli kako ne bi bila sama. Allegra i Milivoj odlaze u šumu.

Epizoda 136/180 (26.06.2012.)
Drug Cvijo javlja Krsti da je Rade uhapšen. Vjenco i Helena razgovaraju o Krsti. Valent govori Josipu kako Pavelić nije zadovoljan zbog tvornice. Talijanski oficir ispituje Radu koji ne želi surađivati. Sofija na stupu ugleda Vilkovu osmrtnicu. Grofica i Lotte dolaze u posjet Tesi. Kolumbo Allegri daje naređenje da se infiltrira u partizane.

Epizoda 135/180 (25.06.2012.)
Vilko prijeti Sofiji pa traži od Hebba Miljanu. Krsto i Rade odlaze te se opraštaju od Velimira i Milivoja. Helena dobiva grčeve, svi se brinu zbog njezinog stanja, Nemanja javlja da dolaze Nijemci. Branko Lorger priprema iznenađenje za groficu. Krsto preko radio stanice predlaže Nemanji da napadnu Nijemce. Dagmar se ljuti na Hansa jer ju je izdao. Valent i Hebb unajmljuju plaćenika da ubije Vilka. Krsto i Rade se spremaju za napad.

Epizoda 134/180 (22.06.2012.)
Dagmar se žali Allegri zbog Lisinog pisma. Krsto i drugovi razgovaraju o radnim akcijama u Splitu. Veronika i Mara razgovaraju o Krsti, Veronika želi odvesti Tesu u Miljanu. Vilko uvjerava Belu da nije silovao Helenu. Djevojke prenose novosti Milivoju koji ih smiruje. Grofica nudi Veroniki da se preseli u Miljanu. Drugovi se skrivaju u zemunicu. Ljuti Vilko dolazi k Sofiji.

Epizoda 133/180 (21.06.2012.)
Veronika donosi vijest o Milivoju, Allegra ima ideju kako mu pomoći. Vilko sa žandarima dolazi po Milivoja pa ga odvode na ispitivanje. U redakciji pripremaju akciju za Milivojevo spašavanje. Sofija iznosi Beli sve što zna o Vilku. Veronika donosi Dagmar Lisino pismo.

Epizoda 132/180 (20.06.2012.)
Helena pokušava zaustaviti Krstu koji odlazi iz logora. Hans moli Dagmar da se uda za njega i preseli k njemu. Allegra i Milivoj razgovaraju, na vrata dolazi ustaška policija. Vilko se iskrada iz sobe pa govori Beli kako mora nešto obaviti. Sofija ponovno odlazi k vračari. Ranjenog Milivoja odvode u bolnicu, Allegra odlazi u redakciju s novim vijestima. Krsto i Velimir dolaze u redakciju te provjeravaju Allegru.

Epizoda 131/180 (19.06.2012.)
Vilko pokušava smiriti Belu, koja je izvan sebe. Hans dolazi k Josipu zbog Karlovog ubojstva. Nemanja dolazi s Helenom i Ivkom Krsti i Vjenci. Bela i Veronika dolaze grofici u kuriju. Heleninu i Krstinu nježnost prekida Vjenco s novostima o Karlu. Allegra javlja informacije preko stanice. Sofija priča Hebbu što joj je vračara rekla o Miljani.

Epizoda 130/180 (18.06.2012.)
Stražar govori Karlu kako će ga izvesti iz logora. Djevojke daju Ivki pismo za Helenu. Tajnik govori Josipu da je tvornica u problemima. Hebb razgovara s Valentom o Vilkovom premještaju. Grofica želi Lotti plaćati satove klavira. Hans govori Beli da će preseliti Karla. Mijo moli Vilka da se drži podalje od Helene. Stražar dogovara s Karlom bijeg. Veronika i Josip se sretnu u bolnici kod Helene. Stražar daje znak Karlu za bijeg. Hans javlja Beli vijest o Karlu.

Epizoda 129/180 (15.06.2012.)
Stražar zabrani Karlu i Veroniki dodirivanje. Josip se razljuti na Vilka, pa ih Hebb mora razdvajati. Valent priča Sofiji o Lisi. Bela odlazi do Mije te mu se počne jadati. Velimir govori Hani kako će pitati Krstu može li im se pridružiti. Vilko i Bela se prepiru, a zatim strastveno zagrle. Mijo dolazi Heleni u bolnicu te se ispričava zbog Vilkovog ponašanja.

Epizoda 128/180 (14.06.2012.)
Velimir donosi lijekove u logor. Lotte odlazi u redakciju Hani. Helena priznaje Josipu da ju je Vilko silovao. Lujo ima ideju kako da dođu do hrane. Grofica tužnoj Lotti daje savjete. Ljuti Vilko prijeti Heleni. Sofija i Allegra prijete jedna drugoj. Veronika odlazi u logor posjetiti Karla. Ivka predlaže da ona posjeti Helenu.

Epizoda 127/180 (13.06.2012.)
Josip govori Vilku da se makne od Helene. Grofica pristane udati se za Branka. Velimir odlazi iz redakcije, Hana i Mila se brinu zbog Helene i drugova. Bela zahvaljuje Hansu na pomoći. Karlo s logorašem priča o svom pokušaju bijega iz logora. Allegra preko radio stanice dobiva novo naređenje. Bela se jada Vilku zbog Miljane. Lotte odlazi Sofiji. Mila dolazi Josipu u tvornicu.

Epizoda 126/180 (12.06.2012.)
Veronika traži od Bele da pomogne Karlu. Hana želi s Velimirom u šumu. Milivoj traži Allegrinu pomoć. Hebb savjetuje Vilku da ostavi Helenu na miru. Bartol predlaže Ivki da pripremi predstavu u šumi. Beli dolaze žandari s vijestima o Kristini. Bela govori Vilku za Kristinu i traži pomoć za Karla. Gestapovci dolaze u redakciju i sve pretresu. Josip dolazi u posjet Heleni. Nakon borbe Krsto i ostali se vraćaju u logor.

Epizoda 125/180 (11.06.2012.)
Bela savjetuje Hansa što napraviti s Dagmar. Krsto objašnjava Heleni kako mora u Zagreb da bi se spasila. Bela i grofica raspravljaju što učiniti s Miljanom. Allegra traži Sofiju da sazna sve o Nemanji. Hebb javlja Vilku da Helena stiže k njemu u bolnicu. Allegra javlja Kolumbu da je odlučila ostati. Vilko govori Beli da je saznao kako će postati otac. Bela odlazi k Veroniki koja u naručju drži Tesu. Helena se budi u bolnici i ugleda Vilka.

Epizoda 124/180 (08.06.2012.)
Grofica razmišlja o braku s Brankom. Vilko i Bela razgovaraju o Miljani i preseljenju u Zagreb. Nemanja i Lisa razgovaraju o Allegri i Vjenci. Joža odlazi u Hebbovu ordinaciju po lijekove. Heleni je loše, Tereza zove Krstu u pomoć. Vilko ugleda Jožu pa ga pokušava zaustaviti. Dagmar plače za Allegrom, Allegra sazna da je Nemanja živ. Lisa prizna svoje osjećaje Vjenci. Hans traži savjet od Bele.

Epizoda 123/180 (07.06.2012.)
Na kolodvoru nastaje strka, Allegra odlazi. Veteran odvodi djevojke do napuštene kuće, Vjenco dolazi po njih. Krsto sazna da je Helena trudna. Lisa se opravdava Vjenci koji je još uvijek ljut na nju. Bela i Vilko se svađaju, pa se pomire. Lujo moli Milivoja da nabavi lijekove za Helenu. Krsto pita Helenu tko je otac djeteta.

Epizoda 122/180 (06.06.2012.)
Bela traži Hansovu pomoć za Kristinine dokumente. Valent naziva predradnika i druge te ih pozove na sastanak. Karlo u logoru obrađuje stražara. Veronika dolazi k Josipu koji joj ne želi pomoći. Bela i Kristina razmjenjuju usluge. Milivoj nalazi poruku da su djevojke otišle, pa javlja Joži da ih potraži. Mijo i Alojz dolaze pomoći Veroniki. Kristina vodi Allegru sa sobom na kolodvor, Allegra se uspije otrgnuti.

Epizoda 121/180 (05.06.2012.)
Vilko odvodi Lisu k Valentu. Kristina odlazi srediti papire za put, Allegra joj ne želi pomoći. Vilko odaje Josipu da je Helena trudna. Lisa i Helena žele ići u šumu, Milivoj se ne slaže s njima. Vilko i Matko dogovaraju zatvaranje pučke kuhinje. Kristina moli Belu za pomoć. Hebb i Valent raspravljaju o Hansu. Lotte želi ići s Helenom i Lisom. Inspektor govori Mari loše vijesti.

Epizoda 120/180 (04.06.2012.)
Milivoj nudi Ivki prenoćište. Dagmar i Valentina se prepiru oko Allegre. Krsto dolazi s odmetnicima u partizanski logor. Lisa govori Dagmar kako će pobjeći od Valenta. Mara zove Veroniku zbog Ivkinog djeteta. Odmetnik pokušava obljubiti Terezu. Josip dolazi k Veroniki. Hans pristaje pomoći Beli. Vilko provali u stan i nađe Lisu s Helenom.

Epizoda 119/180 (01.06.2012.)
Vilka zanima čije je Helenino dijete. Bela i grofica razgovaraju o Nemanji. Ivka se pakira i odlazi iz pučke kuhinje. Milivoj i Joža dogovaraju akciju. Vujić spomene Beli da je Allegra bivša Nemanjina ljubav. Vilko zapovijedi Matku da uhapse Helenu. Krsto i Vjenco dogovaraju s radnikom akciju vlaka s oružjem. Ivka odlazi u kazalište te razgovara s Belom Krležom. Krstu i Vjencu presretnu odmetnici. Milivoj na ulici susretne Ivku.

Epizoda 118/180 (31.05.2012.)
Vilko zove Matka kako bi pustio Belu. Bela od žandara sazna da je Nemanja odveden na strijeljanje. Vera i Ivka daju Ivkinom djetetu ime. Predradnik šalje logoraše na pregled i procjenu. Valent predlaže da se uvede smrtna kazna za abortuse. Drugovi dogovaraju Radin odlazak u Split kako bi organizirao pokret otpora. Matko kaže Vilku za Heleninu trudnoću. Mila se sakriva kod Hane. Vilko dolazi k Heleni.

Epizoda 117/180 (30.05.2012.)
Alojz dolazi u posjet Ivki. Lisa ne želi priznati Valentu što je učinila. Bela od Dagmar sazna da se Nemanja i Kiki znaju otprije. Velimir dolazi Krsti s novim informacijama. Karlo govori Ottu o bijegu iz logora. Žandar hapsi Belu. Allegra priznaje Kristini gdje je bila i što je radila otkad se nisu vidjele. Vjencu, Nemanju, Bartola i Radu stavljaju pred streljački vod, dolazi Edi…

Epizoda 116/180 (29.05.2012.)
Bela i Josip se prepiru te prijete jedan drugom. Helena tješi Lotte koju zanima tko je otac njezinog djeteta. Josip pokušava izvući iz Mare informacije o Veroniki. Krsto s drugovima priprema prvu akciju i prima domobrane. Bela moli Vilka da smiri Lotte koja ponovno svira. Vilko javlja Josipu kako zna gdje se nalazi Krsto. Ivka počinje dobivati trudove. Sofija izdaje Lisinu tajnu Valentu. U logoru predradnik muči Karla.

Epizoda 115/180 (28.05.2012.)
Kristina želi Allegri ispričati svoju stranu priče, no Allegra se inati. Dagmar se brine gdje je Allegra. Rade, Vjenco i Nemanja se druže u ćeliji. U logoru predradnik uživa u nadmoći pred Karlom. Krsto u šumi pokušava uspostaviti vezu i brine se za Vjencu. Dagmar priznaje svoje osjećaje prema Kiki. Helena javlja Lisi novosti o Vjenci, Lisa se rasplače. Bela dolazi Veroniki koja joj kaže sve što ju ide. Bartola šalju u zatvor. Nemanji u posjet dolazi Dagmar.

Epizoda 114/180 (25.05.2012.)
Veronika odlazi iz crkve, Mara ju tješi. Helena moli medicinsku sestru da pričeka Krstu u njegovom uredu. Lotte ispriča grofici što se dogodilo na Josipovom vjenčanju. Kristina i Sofija smišljaju plan za Kiki. Josip se razljuti na Belu i istjera je iz stana. Valentina pozove Allegru na večeru. Bela dolazi u pučku kuhinju tražiti Veroniku. Helena gleda kako žandari hapse Vjencu i Radu. Allegru iznenade napadači.

Epizoda 113/180 (24.05.2012.)
Veronika je nervozna zbog vjenčanja, Josip odlazi iz stana. Krsto se oprašta s Lotte koja ne razumije kamo on ide. Lisa se povjerava Dagmar. Grofica moli bezobraznu Belu da pomogne Karlu. Krsto se oprašta s majkom. Karlo i Otto se svađaju, Jolanda ih pokušava pomiriti. Tereza i Lujo se opraštaju, Helena odlazi pronaći Krstu. Bela i Josip pričaju o svojim uspjesima, Mara i Veronika prisluškuju.

Epizoda 112/180 (23.05.2012.)
Valentina zahtijeva od Allegre da se više ne druži s Dagmar. Bela želi sve oprostiti Nemanji. Krsto kaže grofici da je Karlo u logoru. Nemanja odlazi Allegri u cabaret. Bela zove Allegru i govori joj što je odlučila u vezi Nemanje. Žandari dolaze u cabaret po Nemanju. U logoru Karlo ponovno pokuša razgovarati s Ottom. Krsto dobiva poziv za regrutaciju.

Epizoda 111/180 (22.05.2012.)
Helena govori Lisi kako razmišlja da zadrži dijete. Vilko se razljutio i dao predradniku otkaz. Bela se rasplače pred Hansom. Velimir želi izvesti Hanu iz redakcije, no Vjenceslav misli da to nije dobra ideja. Veronika traži Karla u žandarmeriji, pa sazna da su ga odveli u logor. Allegra odlazi k Beli kako bi joj rekla gdje se nalazi Nemanja. Veronika urla na Josipa koji poludi zbog njezinog ponašanja. Nemanja razmišlja o Allegri, dolazi Bela.

Epizoda 110/180 (21.05.2012.)
Nemanja dolazi Allegri na vrata cabareta i govori joj o svojim osjećajima. Žandari dolaze prvo po Bartola, a zatim i Karla. Jolanda tužno promatra ponašanje vojnika prema logorašima. Valent odbija unaprijediti Vilka, ali pristaje regrutirati Krstu. Dagmar odlazi s Hansom na večeru, pa ga zavodi. U logoru Karlo primjeti Wiesera.

Epizoda 109/180 (18.05.2012.)
Veronika je zabrinuta zbog Karla, tješe ju Mara i Jela. Vujić donosi vijesti o Allegri, Sofija je napokon sretna. Predradnik je bijesan, jer je Vilko preuzeo njegove zasluge. Helena odlazi na pregled u ginekološku ordinaciju. Sofija i Kristina kuju planove protiv Nemanje. Josip i Veronika se svađaju zbog Karla. Dagmar se predstavlja lažnim imenom i zavodi Hansa.

Epizoda 108/180 (17.05.2012.)
Milivoj i Velimir se vraćaju u Zagreb. Karlo pomaže Bartolu u šivanju. Lotte prisluškuje razgovor između Josipa i Vilka. Velimir i Milivoj odlaze Heleni. Valentova tajnica javlja Vilku da su uniforme gotove. Tajnik obavješava Josipa da se strojevi kvare, dolazi Rade. Tito drži govor, pa daje riječ Krsti. Predradnik odlazi po uniforme u krojački salon.

Epizoda 107/180 (16.05.2012.)
Krsto obavještava groficu da se Karlo vratio, a ona ga želi vidjeti. Vjenco ne želi razgovarati s Lisom. Josip zapovijedi Vilku da pronađe Karla. Hana uređuje radijsku postaju u redakciji. Vilko daje novi zadatak predradniku. Müller hvali Belu kako je dobra tajnica. Major poziva Krstu na sastanak. Vilko maltretira Lottu, Bela joj ne želi pomoći.

Epizoda 106/180 (15.05.2012.)
Bela i Krsto se prepiru, dolazi Vilko, na što se Krsto još više razljuti. Vera se povjerava Bartolu u vezi Karla. Lisa moli Dagmar da joj kaže u kakvoj je vezi s Hansom. Nervozna Bela ugovara razgovor s Pavelićem. Helena povraća, Tereza se brine zbog njezinog stanja. Sofija zove Valenta na zakusku. Alojz dolazi obavijestiti Ivku o Karlovom povratku. Vjenco i Krsto skrivaju Karla u krojačku radionicu.

Epizoda 105/180 (14.05.2012.)
Karlo predbacuje Veroniki za Josipa, a ona njemu za Ivku. Hans u cabaretu ugleda Belu te joj se pridruži. Grofica je u potpunom šoku zbog Belinog ponašanja. Hana pomaže Krsti i Vjenci s odašiljačem. Veronika moli Krstu da pomogne svom ocu. Dagmar i Lisa smišljaju kako da pomognu Wieserovima. Kontakt dolazi spasiti Nemanju, ali ga moli za uslugu. Sofija i Kristina smišljaju plan. Nemanja se javlja Allegri. Krsto odlazi Miji vidjeti Karla.

Epizoda 104/180 (11.05.2012.)
Vjenco i Lisa se prepiru i napadaju jedno drugo. Bela se svađa s Karlom koji je miran. Pijani Valent se vraća kući i traži Lisu. Bela govori Vilku da je Karlo kod Mije, Vilko javlja novosti Juriću. Allegra dolazi k Beli, jer želi da postanu prijateljice. Tajnik uspijeva zaposliti Radu u tvornici. Nemanju provjerava četnik. Heleni ponovno pozli. Karlo dolazi pred pučku kuhinju.

Epizoda 103/180 (10.05.2012.)
Jolanda i Wieser se ugledaju na stanici. Vjenco dolazi k Heleni i Terezi, zanima ga gdje je Lisa. Veronica zove Krstu kako bi pomogao Wieserovima. Karlo dolazi k Miji. Valentina likuje jer nalazi tužnu Dagmar ispred Allegrinih vrata. Krsto i Vjenco razgovaraju o Heleni i Lisi. Tereza i Helena tješe Hanu. Rade dolazi u redakciju s lošim vijestima. Bela u kuriji postavlja pravila. Vjenco dolazi Lisi, a Bela Miji gdje ugleda Karla.

Epizoda 102/180 (09.05.2012.)
Jolanda odlazi tražiti Otta. Sofija priča Hebbu o svom sinoćnjem izlasku, Hebb je zbunjen i ljubomoran. Josip donosi Veroniki lošu vijest o njezinoj Beli. Dr. Hebb i Bela su zadovoljni svojom akcijom. Branko tješi Lotte i povjerava joj se. Jolanda se u pučkoj kuhinji ruši u nesvijest, Ivka joj dovodi pomoć. Hana odlazi tražiti svoje roditelje. Veronika pristaje na brak. Karlo i Vjenco dolaze u Zagreb…

Epizoda 101/180 (08.05.2012.)
Bela ispituje Veroniku o njezinom vjenčanju s Josipom. Helena i Tereza se žele odseliti iz Lisinog stana. Jolanda odgovara Wiesera da izađe iz skrovišta, no on ipak odlazi. Dagmar razgovara s Allegrom o Valentini. Sofija se nalazi s tajnim agentom. Nemanja se javlja Allegri preko radio-stanice. Vjenco i Karlo dolaze do hrvatske granice. Sofija od Valentine sazna informacije o Allegri. Wieser naiđe na žandara.

Epizoda 100/180 (07.05.2012.)
Grofica se prijeti Beli kako će sve prepisati Krsti. Veronika prisluškuje razgovor Josipa i Vilka. Karlo i Vjenco dolaze na Džemalova vrata. Helena priznaje Mili da je silovana. Kristina poludi na Valenta, napadne ga i istjera iz svog stana. Bela se moli za Nemanju, Vilko joj se smije. Helena želi s Lotte razgovarati o Krsti.

Epizoda 99/180 (04.05.2012.)
Bela poludi kada ugleda Vilka u kuriji. Lotte i Helena se prepiru, dolazi Krsto. Otto odlazi kod Veronike te joj zahvaljuje na pomoći. Sofija dolazi u posjet Kristini. Bela i grofica pričaju o Karlovom nestanku, Vilko ih prisluškuje. Wieser se vraća u redakciju sa žutom trakicom.

Epizoda 98/180 (03.05.2012.)
Sofija se i dalje ljuti na Hebba, on odlazi pregledati groficu. Krsto i Lotte se svađaju, dolazi Helena. Josip predlaže Beli novi plan. Sofija odlazi prijetiti Allegri. Karlo i Vjenco spašavaju Todoroviće. Valent dolazi s Hansom pa tjera Vilka iz stana. Krsto dovodi Weiserove u redakciju. Karlo i Vjenco se opraštaju od Todorovića. Mara ispituje Alojza čije dijete nosi Ivka…

Epizoda 97/180 (02.05.2012.)
Veronika krade novac dok Josip spava. Karlo i Vjenco se povjeravaju jedan drugom. Helena se jada Mili, no ne želi pričati o svojoj traumi. Bela shvati kako nema Nemanje. Sofija se ljuti na Hebba zbog njegovog odnosa s Kiki. Grofica odlazi u tvornicu, tajnik je pokušava spriječiti da ode k Josipu. Sofija zove privatnog detektiva.

Epizoda 96/180 (01.05.2012.)
Karlo i Vjenco dolaze obitelji Todorović. Lisa se i dalje jada Dagmar koja ju tješi. Nemanja zove Krstu te traži pomoć, a Krsto se povjerava Luji. Vilko dobiva popis Židova za logor. Bartol javlja da dolaze žandari, Weiserovi se skrivaju u podrum. Lujo i Krsto odlaze pomoći Nemanji, na granici ih zaustavlja njemački vojnik.

Epizoda 95/180 (30.04.2012.)
Helena iznosi svoje stavove koji naljute Valenta. Vilko i predradnik dolaze u Wieserov stan, Otto pokušava obraniti svoju obitelj. Karlo i Vjenco hodaju uz cestu, Karlo se jada. Maru zanima čije je Ivkino dijete. Grofica plače zbog tvornice. Josip provjerava hoće li mu Veronika sašiti uniforme. Tereza i Helena se opraštaju s Lisom. Josip dovodi Veroniku ispred tvornice…

Epizoda 94/180 (27.04.2012.)
Karlo i Vjenco kreću prema Zagrebu. Lisa priznaje Heleni i Terezi svoje planove s Valentom. Bela dolazi Kristini koja ju izvrijeđa. Krsto predlaže Lotti da se vrate u Miljanu. Veronika nudi jadnoj Ivki posao u kuhinji. Lisa prisluškuje razgovor između Valenta i Vilka. Josip govori Nemanji svoje planove oko tvornice te ga tjera iz ureda. Karla i Vjencu na putu zaustave razbojnici.

Epizoda 93/180 (26.04.2012.)
Bela i Nemanja se vraćaju kući, Alojz i Ivka se skrivaju pred njima. Allegra dovodi Hebba u svoju sobu te ga zavodi. Veronika dolazi u kuriju te želi razgovarati s Belom. Alojz govori Ivki da je smislio plan za nju i da će sve biti u redu. Lisa se pokušava povjeriti Terezi, Dagmar dolazi po nju. Veronika pristaje pomoći Ivki koja joj se zahvaljuje. Vjenco dolazi do Karla s novim planom.

Epizoda 92/180 (25.04.2012.)
Nemanja je šokiran susretom s Allegrom, ona želi razgovarati samo o poslu. Veronika želi pomoći Karlu. Helena se prisjeća silovanja, a Tereza je smiruje. Hana se brine za svoju obitelj. Mara odlazi od Kristine. Lotte predbacuje Krsti da je stalno sama. U Kristininom stanu se održava svečana večera s Pavelićem. Sofija odlazi u cabaret te ugleda Hebba i Allegru. Ivka dolazi u kuriju, Alojz joj otvara vrata.

Epizoda 91/180 (24.04.2012.)
Nemanja zove Duška koji mu govori da je plan s knezom i princem uspio. Krsto odlazi u restoran pa se sastaje s Titom. Karlo zove Vjencu te ga moli da mu pomogne. Dagmar dolazi u cabaret razgovarati s Allegrom. Ivka se brine zbog svoje trudnoće, Alojz je bodri. Karlo zove Veroniku koja je iznenađena pozivom. Nemanja šalje tajnika da provjeri što Josip radi u tvornici. Allegra otkazuje svoj nastup zbog tajnog sastanka.

Epizoda 90/180 (23.04.2012.)
Helena plače, Tereza ju tješi. Allegra izlazi na pozornicu i ugleda Nemanju koji ulazi u cabaret. Karlo predlaže izlazak, Vjenco se potuče u beogradskom kafiću. Allegra je prisiljena na druženje s Belom i njezinim društvom. Lujo zove žandarmeriju kako bi prijavio Vilka. Vilko u Wieserovom stanu priprema akciju. Njemački vojnici upadaju u cabaret.

Epizoda 89/180 (20.04.2012.)
Helena laže Josipu koji želi saznati istinu. Lotte i Krsto se svađaju. Bela i Valent planiraju zabavu. Tereza i Lujo razgovaraju o Heleni, Lujo joj želi pomoći. Mijo izvrijeđa Vilka i njegovo ponašanje. Lotte i Bela šeću ulicom punom ljudi koji idu dočekati Nijemce. Josip i Vilko se spremaju na paradu. Bela prijeti Lisi.

Epizoda 88/180 (19.04.2012.)
Valentina želi oraspoložiti uzrujanu Allegru. Vilko i Valent odlaze k Lisi. Josip i Veronika razgovaraju o svom vjenčanju, dolazi Lisa s novostima o Heleni. Dagmar i Allegra su u cabaretu, a dolazi Nemanja. Vilko prijeti Heleni kako će nauditi Terezi ako ispriča njihovu tajnu. Vjenco predlaže Karlu bijeg iz Beograda. Vilko uvjerava Josipa da nije povrijedio Helenu.

Epizoda 87/180 (18.04.2012.)
Vilko dolazi k Josipu s novostima o napadu na Beograd. Karlo odlazi generalu Simoviću. Bela i Nemanja se svađaju, grofica uživa. Vilko predradniku daje novi zadatak. Vjenco govori Krsti kako želi pomoći Karlu. Allegru u cabaretu iznenadi Kristina. Helena se povjerava Lisi. Vjenco i Nadežda daju savjet Karlu da se vrati u Zagreb.

Epizoda 86/180 (17.04.2012.)
Helena dolazi na vjenčanje u kuriju, Vilko je prati. Allegra na vjenčanju pjeva mladencima i gostima, Nemanja i Kristina u potpunom su šoku. Vjenco upoznaje Nadeždu s Milivojem i komunistima. Karlo zove Mačeka koji ne vjeruje da će biti napada na Beograd. Nemanja traži odgovore od Allegre, ona hladno odlazi. Uplakana Helena odlazi k Miji.

Epizoda 85/180 (16.04.2012.)
Bela ne želi obući vjenčanicu koju joj je sašila Veronika. Karlo u krčmi susreće Vjencu i Nadeždu. Lisa se sprema na vjenčanje, Helena ne želi razgovarati o tome. Dagmar u cabaretu gleda Valentinu i Allegru. Djevojka upozorava Nemanju kako će zakasniti na svoje vjenčanje…

Epizoda 84/180 (13.04.2012.)
Helena ugleda pozivnicu za Krstino vjenčanje, Krsto pokunjeno odlazi. Vjenco i Milivoj u beogradskom restoranu susretnu Karla. Nemanja i Hebb se jadaju jedan drugom u bordelu. Helena se jada teti Mili. Allegra pristaje pjevati na Belinom vjenčanju. Helena prizna svoje osjećaje Krsti.

Epizoda 83/180 (12.04.2012.)
U cabaretu svi uživaju u Allegrinom nastupu. Nemanja provodi vrijeme u bordelu, pridruži mu se Hebb. Pijana Sofija dolazi Kristini proslaviti zadnji dan slobode. Hanu na ulici presretnu žandari. Sofija i Hebb kasne na svoje vjenčanje. Alojz pronalazi Ivku.

Epizoda 82/180 (11.04.2012.)
Dagmar u razgovoru s Lisom pokuša doznati što je saznala o Valentu. Vjenco spašava ženu i dijete u nevolji. Grofica se hvali Karlu kako se pobrinula za Ivku. Bela se ljuti, jer Nemanja nije dovoljno uključen u pripremu vjenčanja. Veronika razgovara s Josipom o njegovim političkim stavovima. Valent pristaje Hebbu biti kum na vjenčanju. Maček odlučuje o Karlovoj političkoj budućnosti. Bela i Valent odlaze u cabaret.

Epizoda 81/180 (10.04.2012.)
Vilko iz prikrajka promatra ljude na sprovodu. Karlo ugleda novine s Belinom izjavom. Nemanja s pilotom dogovara let do Londona. Ivka želi otići iz kurije, grofica joj ne dopušta odlazak. Zelenaš dolazi po novce k Lotti. Lisa ostavlja Helenu i Krstu same. Valentina dočekuje Allegru.

Epizoda 80/180 (09.04.2012.)
Maček i Karlo pokušavaju saznati hoće li Hitler napasti Beograd. Lisa pokušava saznati Valentove namjere, Valent joj izjavljuje ljubav. Helena tuguje za Bijelićem. Na Sveučilište u Zagrebu stiže zabrana javnih skupova i povorki. Pavle od Nemanje traži pomoć za svog sina. Hitler izdaje naredbu o napadu.

Epizoda 79/180 (06.04.2012.)
Karlo je u šoku nakon atentata, dolazi Cvetković. Sofija odlazi matičaru ugovoriti datum vjenčanja. Tajnik optužuje predradnika da je kradljivac. Bela hladno reagira na tužnu vijest od Veronike. Ivka odluči napraviti pobačaj. Josip govori Veroniki da je pala Cvetkovićeva vlada.

Epizoda 78/180 (05.04.2012.)
Karlo nakon potpisivanja zove Mačeka. Nemanja ucjenjivanjem traži uslugu od generala Simovića. Terezina majka zove vatrogasce ispred pučke kuhinje. Zelenaš prijeti Lotte, dolazi Krsto. Krsto dolazi Heleni s lošim vjestima. Grofica u Londonu brani postupke svog sina. U hotelskoj sobi napadač čeka Karla.

Epizoda 77/180 (04.04.2012.)
Vilko daje Valentu adresu židovskog stana. Helena se povjerava Mili. Bijelić dobiva posao u pučkoj kuhinji. Milivoj dogovara put za Beograd. Lotte i Krsto razgovaraju o svom vjenčanju. Valent dolazi u Lisin stan, Lisi i Dagmar ništa nije jasno. Bela je primijetila da je Ivka trudna. Matko dolazi u pučku kuhinju.

Epizoda 76/180 (03.04.2012.)
Don Lujo moli časnu majku da čuva njegovu tajnu. Bela susretne Nemanju u kabareu. Grofica odlazi obiteljskom odvjetniku, pa mu daje pismo. Bela želi pripremiti vjenčanje u Miljani. Bijelić moli Krstu da mu pomogne pronaći posao. Mila želi da joj Milivoj objavi članak u Izvoru.

Epizoda 75/180 (02.04.2012.)
Vjenco odlazi iz župnog dvora te se oprašta s Lujom. Bijelić dolazi posjetiti Helenu. Karlo, Nemanja i tajnik razgovaraju o novom poslu s oružjem. Krsto razgovara s Lotte i želi čuti istinu. Valentina poziva Nemanju u svoj cabaret. Sretni Helena i Bijelić nalete na ljubomornog Vilka. Ivka se povjerava Alojzu. Josip i Bela nagovaraju Veroniku da zajedno izađu u cabaret.

Epizoda 74/180 (30.03.2012.)
Hana i Lotte odlaze k Lisi po pomoć. Bela se ne želi ponašati po očevim pravilima. Nemanji ne uspijeva spriječiti Belu u njezinom naumu. Karlo i Nemanja dogovaraju posao, dolazi Krsto. Bela dolazi k Veroniki i Josipu. Lisa pomaže Lotti da dođe do novaca. Podla Sofia uvjerava Krstu da je Lotte lažljivica.

Epizoda 73/180 (29.03.2012.)
Bela zove Karla u Beograd te mu se jada. Bijelić se brani na Vojnom sudu. Nemanja i Bela se svađaju. Sofija novcem ucjenjuje Lotte. Mijo razgovara s Krstom o Vilku. Bijelić predaje svom odvjetniku pismo za Helenu. Vilko izvlači iz predradnika informacije o Karlovim planovima. Veronika i Josip očekuju Hebba i njegovu zaručnicu na večeri.

Epizoda 72/180 (28.03.2012.)
U Beogradu Karlo, Maček i Cvetković raspravljaju o trenutnoj situaciji u zemlji. Jolanda dolazi k Veroniki u pučku kuhinju. Vilko dolazi po Helenu kako bi je izveo van. Bela u kuriji dočekuje goste, Nemanja i Valent ulaze u sukob. Pred kuriju dolaze nezadovoljni radnici, a Bela zove žandarmeriju. Major daje novo naređenje Bijeliću.

Epizoda 71/180 (27.03.2012.)
Lotte je u potpunom šoku kad sazna da je Krsto u Partiji. Hebb misli da se brak između Lotte i Krste ne smije dogoditi. Drugovi smišljaju plan o spašavanju Vjence. Karlo i Veronika razgovaraju sa svojom djecom. Lisa se nalazi s Matušinom kako bi pomogla izbaviti Vjencu. Lotte se jada Hani. Tereza moli don Luju za uslugu.

Epizoda 70/180 (26.03.2012.)
Gestapovac u vlaku prati Nemanju. Lotte čeka posrednika koji ne dolazi. Lisa obeća pomoć Dagmar uz jedan uvjet. Karlo dolazi Josipu, želi razgovarati s Veronikom. Hana i Lotte odlaze Lisi po pomoć. Vjenco dogovara plan s doušnikom, Vilko ih prisluškuje.

Epizoda 69/180 (23.03.2012.)
Jolanda se ljuti na Wiesera te se povjerava Hani. Dagmar i Lisa razgovaraju u njezinom stanu. Veronika govori Krsti o svojim plemenitim planovim. Časna majka prisluškuje Terezu i Luju. Vilko dolazi po Vjenceslava, Krsto odlazi po pomoć. Karlo dolazi Kristini, jer želi razgovarati s Belom. Helena moli Vilka da pomogne Vjenci.

Epizoda 68/180 (22.03.2012.)
Maček poziva Karla da rasprave novonastale probleme. Helena provjerava Vilka zašto se povukao iz ćelije. Mijo pred žandarmerijom dočeka Vilka. Valent traži Kristininu pomoć. Dagmar odlazi k Wieseru po pomoć, u ured upada Jolanda. Lotte moli Belu da joj posudi novac. Bijelić dobiva zadatak od majora pa odlazi na Sveučililšte.

Epizoda 67/180 (21.03.2012.)
Helena je iznenađena Bijelićevom ponudom. Krsto i dr. Hebb se prepiru, prekida ih Sofija. Tereza priznaje Heleni svoje osjećaje prema Luji. Osam mjeseci kasnije počinju demonstracije u Beogradu. Dagmar mora otići iz hotela. Nemanja upozorava Karla na Belinu političku orijentaciju. Sofija i Lotte komentiraju novi Sofijin stan. Bela na sastanku koketira s Valentom.

Epizoda 66/180 (20.03.2012.)
Lisa se ljuti na Vjencu zbog slučaja s Dagmar. Karlo ispred crkve ispituje Veroniku o razvodu. Shrvana Kristina povjerava se Mari. Helena ispred Josipove kuće ugleda Vilka. Wieser odlazi u hotel posjetiti Dagmar. Karlo traži od Mačeka da se uhapse organizatori eksplozije. Veronika u svom novom stanu otkriva tajnu prostoriju. Bijelić i Helena šetaju gradom…

Epizoda 65/180 (19.03.2012.)
Vjenco nije siguran u Lisinu nevinost u slučaju Dagmar. Josip i Veronika dolaze u Zagreb. Djevojke predlažu Lisi da naprave božićnu zabavu. Nemanja se povjerava Karlu te odustaje od svih ponuda. Josip i Veronika dolaze Kristini. Ratkajevi na Badnjak gledaju božićnu predstavu. Veronika, Helena i Ratkajevi se susretnu ispred crkve.

Epizoda 64/180 (16.03.2012.)
Krsto se ljuti na Lotte koja mu se povjerava. Vilko nudi Heleni smještaj kod sebe, dolazi Bijelić. Vjenco tješi Lisu koja je očajna zbog slučaja s Dagmar. Bela i Kristina odlaze u božićnu kupovinu, pa ugledaju Bijelića u zlatarnici. Sofija dolazi Karlu koji je razočaran njezinim postupcima. Bela predlaže Nemanji hitno vjenčanje.

Epizoda 63/180 (15.03.2012.)
Krsto ostavlja Helenu i Bijelića same. Lotte luduje po sobi, dolazi grofica. Kristina se ljuti na Josipa što nije obavio svoj zadatak. Josip naređuje Vilku da više ne posjećuje Helenu. Lotte dolazi pred Vjencin stan te moli kućepaziteljicu da je pusti. Nemanja pomaže Valentini. Karlo je u šoku kad mu Bela javi za pismo iz Vatikana.

Epizoda 62/180 (14.03.2012.)
Josipu na sastanku predlažu novu funkciju. Veronika tješi uplakanu Terezinu majku. Lotte i Bela raspravljaju o ljubavi. Slavko u Londonu vodi Nemanju u javnu kuću, gdje Nemanja upozna Valentinu. Hana prepričava Terezi sve što je čula o Lisi od svog oca. Helena se budi u bolnici, pokraj nje su Krsto i Bijelić. Hebb jasno daje do znanja Beli da mu smeta što je Nemanja Srbin.

Epizoda 61/180 (13.03.2012.)
Mila i Josip se svađaju pred Helenom. Lotte se zaključa u salon. Dr. Hebb poziva Josipa na sastanak. Tereza moli Veroniku za diskreciju i uzima pismo za Helenu. Wieser prihvaća Dagmarin slučaj. Nemanja u Beogradu dobiva novi zadatak. Žandari dolaze Krsti na vrata. Nemanja moli predradnika za pomoć, ovaj zlobno pristaje. Lotte se suprotstavlja Sofiji…

Epizoda 60/180 (12.03.2012.)
Ispred fakulteta Nemanja u šoku gleda ljude nakon eksplozije. Krsto pokušava pronaći Helenu u dvorani fakulteta. Lotte se konačno suprotstavlja Sofiji. Nemanja dolazi k Lisi s novostima o Heleni. Sofija šalje papire za razvod u Vatikan. Krsto u bolnici sjedi pokraj Helene, dolazi Lotte. Vilko traži Josipa. Ivka ucjenjuje Sofiju. Mila je uz Helenu, dolazi Josip…

Epizoda 59/180 (09.03.2012.)
Josip se ljuti na Veroniku zbog Heleninog dolaska. Tereza i Lisa povjeravaju jedna drugoj svoje probleme. Sofija krade papir s Karlovim potpisom. Krsto susretne Helenu i ponudi joj prijevoz. Vilko provodi svoj plan na fakultetu. Veroniki smetaju Josipove tajne. Na fakultetu se priprema skup, Vilko pokušava spasiti Helenu.

Epizoda 58/180 (08.03.2012.)
Lujo i Tereza se sastaju, Tereza pokušava biti hladna prema njemu. Ivka se žali Karlu na Sofiju i priča mu o svojim planovima za budućnost. Krsto zove Helenu na Veronikin rođendan. Kristina provjerava Beline osjećaje prema Nemanji. Veronika dobiva dar od Josipa. Helena u vlaku susretne tužnu Terezinu majku. Bela i Krsto dolaze na proslavu rođendana u Josipovu kuću.

Epizoda 57/180 (07.03.2012.)
Veronika ne želi slušati loše stvari o Josipu. Bela želi da se Nemanja prekrsti u katoličkoj crkvi. Veronika priprema rođendan pa poziva Belu na proslavu. Bela otkriva Nemanji svoja politička opredjeljenja. Lisa i Dagmar se prepiru na suđenju. Karađorđević javlja Nemanji da su se planovi promijenili, Nemanja je nezadovoljan.

Epizoda 56/180 (06.03.2012.)
Lisa želi izbaciti Dagmar iz stana te se povjerava Heleni. Karlo se naivno veseli svojoj novoj političkoj funkciji. Mijo razgovara s Josipom o problemima sa svojim sinom, Josip ga uvjerava da on nema ništa s Vilkovim opredjeljenjem. Veronika moli oprost od Krste. Bela tješi Lotte i uvjerava ju kako je plan s Krstom uspio. Josip odlazi Kristini. Mara s Veronikom razgovara o Josipu.

Epizoda 55/180 (05.03.2012.)
Karlo dolazi k majoru u ured. Veronika želi razgovarati s Josipom, ali se posvađaju. Bela u šetnji s Kristinom ugleda Bijelića i Helenu. Mijo i Vilko razgovaraju. Sofija se nalazi s Hebbom u hotelu. Hana dolazi u posjet Lotti. Dagmar angažira Wiesera kao odvjetnika. Helena i Krsto se svađaju. Veronika dolazi u krojačku radionicu i upozna Bartola.

Epizoda 54/180 (02.03.2012.)
Josip i Kristina pregovaraju o poslu. Lujo čeka Terezu ispred Lisinog stana, dolaze Helena i Bijelić. Veronika dolazi u posjet Vjenci s kojim želi razgovarati o Krsti. Lotte i Sofija razgovaraju, dolazi dr. Hebb. Karlo zove Ivku u svoju sobu. Veronika kuha u Josipovoj kući, dolazi joj Antonija. Tereza prizna da je zaljubljena. Valent nosi dar za Belu.

Epizoda 53/180 (01.03.2012.)
Lisa predstavlja Heleni i Terezi gospođu Dagmar. Hebb blati Krstu pred Lottom, ona se ljuti. Helena razgovara s Milom u bolnici. Ivka i Karlo se međusobno zavode. Krsto razgovara s Lotte. Bela se sprema za izlazak, Nemanja je u šoku zbog njezinih ideja. Helena i Veronika se ponovno susreću.

Epizoda 52/180 (29.02.2012.)
Krsto tješi Lotte. Veronika dolazi u Kristinin stan, Josip ju smiruje. Nemanja razgovara s Karađorđevićem. Helena, Tereza i Hana odlaze na upis u sveučilište. Dr. Hebb ne želi prepustiti Lottin slučaj Krsti. Karlo se pridružuje Nemanji u Beogradu. Lisa dočekuje gospođu Dagmar na kolodvoru.

Epizoda 51/180 (28.02.2012.)
Veronika dolazi u kuriju. Sofija histerizira zbog Lottinog nestanka. Helena i Bijelić odlaze u šetnju. Veronika pokušava razgovarati s Belom. Dr. Hebb dolazi u posjet Kristini. Sofija i Antonija upadaju u Krstin ured. Bela razgovara s Lotte u bolesničkoj sobi, dolazi Krsto.

Epizoda 50/180 (27.02.2012.)
Veronika šeće uz cestu, pored nje prolazi Bela koja ju ne pozdravlja. Karlo i Ivka se zavode, Nemanja ih promatra. Sofija se ponovno sastaje s Josipom. Kristina i Bela razgovaraju kako da riješe Lottin problem. Helena dobiva buket ruža. Krsto utučen pije, pridružuje mu se Vjenco.

Epizoda 49/180 (24.02.2012.)
Milivoj dolazi razgovarati s Terezom. Sofija nagovara Karla na brak. Nemanja dolazi Kristini da vidi Belu i prepire se s Kristinom. Veronika zove Maru. Bela odlazi na ručak s Valentom. Helena ispred vrata svojeg stana nalazi dar. Krsto se nalazi s Lotte, jer želi prekinuti vezu.

Epizoda 48/180 (23.02.2012.)
Josip pijan dolazi doma, Veronika se ljuti. Lotte kod Vjence plače, dolazi Krsto. Karlo razgovara s Ivkom. Hebb i Vilko raspravljaju o svojim planovima, a Lujo razgovara sa časnom majkom. Sofija dolazi k Josipu te mu nudi suradnju i međusobnu pomoć. Josip traži don Lujinu pomoć.

Epizoda 47/180 (22.02.2012.)
Bela i Valent koketiraju, Nemanja je ljubomoran. Sofija traži Karlovu pažnju. Lisa donosi haljine Terezi i Heleni za zabavu. Lotte se ljuti jer Krsto odlazi s kurije. Karlo i Veronika se susreću ispred Miljane, Veronika želi razgovarati. Helena želi otići sa zabave, Bijelić joj se ponudi kao pratnja.

Epizoda 46/180 (21.02.2012.)
Helena svojom iskrenošću uvrijedi Terezu. U izbornom stožeru HSS-a objavljuju rezultate izbora. Lotte dolazi u Krstin stan pa ga zavodi. Nemanja i Kristina međusobno si prijete. Veronika u šetnji sretne Karla i Sofiju. Bela i Nemanja ručaju u restoranu, dolazi Valent.

Epizoda 45/180 (20.02.2012.)
Gosti se okupljaju na predizbornoj svečanoj večeri. Lotte prisluškuje razgovor između Sofije i Antonije. Nemanja nepozvan dolazi na doručak, Bela je u šoku. Veronika pomaže Josipu da se spremi za glasovanje. Krsto se dolazi ispričati Lotte. Veronika u izbornoj jedinici susreće Karla i Sofiju.

Epizoda 44/180 (17.02.2012.)
Veronika sluša razgovor Josipa i Krste. Lisa nagovara Bijelića da joj pomogne. Helena javlja Irini daljnje planove. Sofija koketira s Karlom i priča mu o Veroniki. Nemanja dolazi u Belinu sobu. Bijelić zadržava Belu u šetnji, Lisa iskorištava situaciju. Helena i Krsto čekaju Irinu u autu.

Epizoda 43/180 (16.02.2012.)
Dr. Hebb i Vilko se sastaju s Josipom. Sofija dolazi pred Josipovu kuću. Helena i Mila razgovaraju o obitelji. Grofica Antonija kritizira Karla. Krsto dobije poruku da ga je zvala majka. Bela i Antonija razgovaraju o nasljedstvu. Karlo pokušava doći do Nemanje. Bijelić dolazi u posjet grofici. Krsto dolazi k Josipu.

Epizoda 42/180 (15.02.2012.)
Veronika odlazi iz kurije Ratkajevih. Nemanja razgovara s Karađorđevićem. Josip odlazi u crkvu i susretne Veroniku. Lotte se sprema na sastanak s Hanom. U redakciji Izvora komentiraju sinoćnji pothvat. Maček kritizira Karla zbog slike u novinama. Mara dolazi razgovarati s Veronikom.

Epizoda 41/180 (14.02.2012.)
Bela je bijesna jer Nemanja nije došao na dogovoreni sastanak. Helena traži Irinu pa joj objašnjava situaciju. Veronika dolazi u knjižnicu, nalazi Karla i Sofiju. Krsto dolazi u kazalište, Vilko ga prati. Nemanja se nalazi sa svojim kontaktom u Beogradu. Helena dolazi Josipu na vrata.

Epizoda 40/180 (13.02.2012.)
Karlo vodi Veroniku u grad. Josip podmiruje dugove u banci. Sofija bijesni na Ivku i Lotte. Veronika susreće Jolandu. Lisa u hotelu nagovara recepcionara kako bi je pustila u Belinu sobu. Nemanja razgovara s kontaktom iz Beograda. Helena dolazi pred kazalište, traži Irinu. Vilko promatra situaciju iz auta…

Epizoda 39/180 (10.02.2012.)
Kristina iznajmljuje stan u Zagrebu. Josip najavljuje svoj odlazak iz sanatorija. Lotte tješi Veroniku. Kristina i Bela razgovaraju o prstenu i Nemanji. Helena i Krsto šeću Zrinjevcem. Lujo i Tereza odlaze na Mišin grob. Bijelić i Lisa sjede u kavani te se svađaju. Karlo ne želi početi doručak bez Veronike. Josip dolazi u svoju kuću.

Epizoda 38/180 (09.02.2012.)
Nemanja dolazi u posjet Krsti. Grofica pokazuje Karlu novine s njegovom slikom. Nemanja i dr. Hebb odlaze na piće i razgovaraju o politici. Vjenco daje Heleni upute za akciju spašavanja Irine. Karlo je nervozan zbog članka u novinama, dolazi Sofija. Veronika dolazi u kuriju Ratkajevih, dolaze Karlo i Sofija.

Epizoda 37/180 (08.02.2012.)
Nemanja i Lisa sjede u kafiću hotela, dolaze Krsto i Lotte. Bela odlazi u kasarnu pronaći Nemanju, ali sretne Bijelića. Veronika i Josip šeću vrtom. Sofija i grofica se opet svađaju. Helena i Vjenco razgovaraju u redakciji. Veronika nagovara Maslovića da ju pusti, kako bi mogla otići kući. Karlo drži govor na predizbornom skupu.

Epizoda 36/180 (07.02.2012.)
Hana se sprema za zabavu, Jolanda joj brani. Nemanja i Bijelić se posvađaju ispred kasarne. Lotte se odluči priključiti zabavi koja je u punom tijeku. Veronika plače zbog svađe s Krstom. Bijelić prepričava Lisi što se dogodilo na zabavi. Kristina i Bela razgovaraju nakon zabave. Jolanda se budi i shvaća da nema Hane.

Epizoda 35/180 (06.02.2012.)
Karlo i Nemanja ugledaju Belu i Bijelića. Lotte i Krsto su na večeri, Lotte ga nagovara da ode po majku. Veronica sazna da je Kristina otišla iz sanatorija. Sofija i Lotte se pripremaju za zabavu. Helena, Tereza i Lisa se druže i piju šampanjac. Vilko priprema atentat. Krsto odlazi na Bled po majku pa ju ugleda s Josipom…

Epizoda 34/180 (03.02.2012.)
Helena i Krsto razgovaraju u Lisinom stanu, oboje zbunjeni situacijom. Mara šalje telegram Veroniki. Milivoj na sastanku izvrijeđa Karla. Karlo dolazi Krsti u posjet pa susreće dr. Hebba. Ljutita Bela priča grofici o Krstinim namjerama. Karlo i Nemanja odlaze na ručak. Hebb odbija Krsti dati slobodan dan. Bijelić dolazi u posjet grofici.

Epizoda 33/180 (02.02.2012.)
Alojz traži srebrninu u Marinoj sobi. Bijelić moli Lisu da prekine odnose s Nemanjom. Kristina odlazi priopćiti novosti ravnatelju sanatorija. Mara se opravdava grofici Antoniji. Jolanda i Hana žele raspoložiti Otta. Veronika traži savjet od Kristine. Krsto dovodi Terezu u Lisin stan.

Epizoda 32/180 (01.02.2012.)
Nemanja moli Belu za razgovar i pokušava pridobiti njezino povjerenje. Bela povjerava svoje ljubavne probleme Sofiji. Krsto traži Maru kako bi razgovarao s njom. Karlo bijesni na predradnika Krešu. Bela moli Bijelića da prekine kontakte s Lisom. Krsto dobiva dokumente od svećenika. Vjenceslav i Krsto traže Lisinu uslugu. Ivka javlja grofici krađu. Helena se ljuti na oca.

Epizoda 31/180 (31.01.2012.)
Karlo ide k Mačeku. Bela dolazi pred kasarnu i optužuje Nemanju za nevjeru. Bijelić i Lisa u šetnji razgovaraju o svom planu kako razdvojiti Belu i Nemanju. Krsto i dr. Hebb ponovno dolaze u sukob. Veronica, Josip i Kristina se druže u vrtu sanatorija. Helena i Lujo komentiraju Josipove postupke. Otto zabrani Hani odlazak na proslavu k Ratkajevima. Krsto primjećuje nešto sumnjivo u odnosu Karla i Sofije…

Epizoda 30/180 (30.01.2012.)
Bijelić nagovara Belu na susret s Lisom. Helena dolazi intervjuirati Milu Jerković, pa sazna novosti. Vilko dolazi u posjet Josipu kako bi razgovarali o političkoj situaciji. Karlo čita novine s člankom o njemu i hvali se kolegama. Lisa čeka Belu na dogovorenom sastanku, Josip odluči prići Veroniki.

Epizoda 29/180 (27.01.2012.)
Mara razgovara s Veronikom na telefon. Sofija nudi Beli pomoć oko Nemanje. Nemanja i Karlo razgovaraju u vlaku. Lisa traži od Bijelića da joj dogovori sastanak s Belom. Grofica odgovara Krstu od njegove ideje. Karlo i Nemanja odlaze na imanje Lazarevićevih. Helena susretne Krstu i Lotte.

Epizoda 28/180 (26.01.2012.)
Helena i Tereza tješe jedna drugu. Major, Nemanja i Karlo nazdravljaju dogovoru. Grofica traži Krstino objašnjenje o njegovoj odluci. Veronica želi razgovarati s Josipom koji je odbija. Karlo se ispričava Wieseru. Hebb nagovara Vilka da se ne povlači. Lisa je na odlasku iz bolnice.

Epizoda 27/180 (25.01.2012.)
Sofija je nezadovoljna razvojem situacije s Karlom. Vjenceslav pokušava urazumiti Krstu. Vilko napada svog oca. Karlo zapovijedi Mari da izbaci Sofiju iz kuće. Helena želi razgovarati s Krstom, no on je s Lottom. Nemanja i Major čekaju Karla s kojim imaju sastanak. Sofija sazna novosti o Krsti i Lotte.

Epizoda 26/180 (24.01.2012.)
Veronika u sanatoriju susreće Josipa i Helenu, svi su šokirani susretom. Sofija se nalazi sa svojim odvjetnikom. Lisa razgovara sa psihijatrom. Helena u novinama čita o akciji žandara. Vilko odlazi u akciju, Vjenco, Rade i Milivoj ga prate. Tereza razgovara s don Lujom. Veronika šeće uz jezero, ugleda Josipa…

Epizoda 25/180 (23.01.2012.)
Žandari dolaze k Miji, Antonija ih primjećuje. Nemanja i Bela se prepiru pa pomire. Vjenceslav nudi Heleni novac za očevo liječenje. Nemanja i Karlo razgovaraju o poslu, prekida ih Antonija. Bijelić dolazi Lisi na vrata, nalazi je u kupaonici. Helena i Josip odlaze u sanatorij i tamo susreću Veroniku.

Epizoda 24/180 (20.01.2012.)
Sofia ucjenjuje Karla, predradnik ih prisluškuje. Bela ispituje baku o Veronikinom podrijetlu. Tereza i Helena razgovaraju o Krsti, prisluškuje ih Vilko. Helena traži od dr. Hebba organiziranje oporavka njezinog oca. Predradnik uzima novac iz Karlovog sefa. Kristina se umiljava Veroniki.

Epizoda 23/180 (19.01.2012.)
Bijelić pokušava razgovarati s Nemanjom. Krsto i Bela se svađaju. Grofica traži poznanika da provjeri Sofiju. Bela dolazi pred kasarnu pa susreće Nemanju i Lisu. Helena razgovara s don Lujom i moli ga za pomoć. Karlo razgovara s Veronikom na telefon, dolazi Sofia. Helena se ljuti na Krstu.

Epizoda 22/180 (18.01.2012.)
Krsto povjerava majci svoje osjećaje prema Heleni. Sofia osvaja Karla. Lotte razgovara s Helenom o Krsti. Josip moli Helenu neka se makne od Krste, dolazi Tereza. Veronika predlaže Krsti da razgovara s Helenom. Bela odlazi iz sanatorija. Veronika moli Karla da izbaci Sofiju iz njihove kuće.

Epizoda 21/180 (17.01.2012.)
Terezu proglašavaju mrtvom. Vilko je iznenađen Heleninom reakcijom. Bijelić javlja Lisi novosti o Nemanji. Bela i Veronika se prepiru. Helena se svađa s dr. Hebbom. Ivka daje savjete Lotti kako pridobiti Krstu. Helena ispituje Josipa o njegovoj prošlosti, a Krsto razgovara s Veronikom. Lotte dolazi na vrata Josipove kuće.

Epizoda 20/180 (16.01.2012.)
Bela na Bledu upozna Kristinu. Krsto smišlja plan za Terezu. Vilko dolazi k Heleni, njoj ništa nije jasno. Wiser želi ubaciti Karla u politiku. Vilko laže Josipu o Heleni i sebi. Karlo donosi Nemanji Belino pismo. Lotte prekida trenutak između Helene i Krste. Krsto provodi svoj plan s Terezom. Vilko ponovno dolazi do Helene.

Epizoda 19/180 (13.01.2012.)
Karlo govori Beli da ode s majkom na Bled. Sofia i Ivka se svađaju, Lotte ih sluša. Nemanja odlazi u tvornicu pomoći Karlu. Bijelić saznaje informacije o Nemanjinoj zaručnici. Tereza sumnja u točnost Mišinog pisma. Vilko napada Milivoja da je izdajnik. Bijelić traži od majora nekoliko slobodnih dana.

Epizoda 18/180 (12.01.2012.)
Krsto se povjerava Mari. Helena daje Mišino pismo Terezi. Sofia podmićuje Ivku. Bela nosi prsten na procjenu. Veronika počinje gubiti razum, Sofia je zadovoljna učinjenim. Nemanja vodi Belu na ples. Krsto se povjerava Vjenceslavu. Na plesu Nemanja susreće Dimitrovskog pa se pravi da ga ne poznaje. Detektiv i Bijelić se nalaze s Vasićem i ispituju ga o Nemanji. Helena i Lisa odlaze u pivnicu.

Epizoda 17/180 (11.01.2012.)
Vjenco i Joža se spremaju reći Milivoju za Mišino pismo. Sofia traži Ivkinu pomoć za provedbu opakog plana. Helena se slama pred Josipom. Krsto dolazi kući kako bi provjerio Heleninu priču. Veroniki je loše, dolaze Mara i Krsto. Bijelić i detektiv Vujić odlaze provjeriti Nemanju. Karlo i Krsto se posvađaju.

Epizoda 16/180 (10.01.2012.)
Vilko dolazi u Mišinu sobu. Lotte razgovara s Krstom, prekida ih Sofia. Karlo i Veronika iskreno razgovaraju. Vilko podmeće Mišino pismo, Krsto ga nalazi. Nemanja prijeti Bijeliću. Krsto javlja u redakciju vijesti o Miši. Sofia smišlja kako da ostane u kući Ratkajevih. Karlo ne želi Veroniku ponovno slati u sanatorij. Lisa i Bijelić odlaze k privatnom detektivu. Helena otkriva Krsti što je saznala.

Epizoda 15/180 (09.01.2012.)
Tereza je zabrinuta zbog Miše. Veronika je bijesna što svi napadaju Krstu. Vilko informira dr. Hebba, Mišo prisluškuje razgovor. Krsto se budi mamuran. Nemanja otkriva novosti Lisi. Mišo moli Helenu da drugovima prenese poruku. U žandarmeriji ispituju Terezu. Krsto saznaje o svom navodnom nedjelu. Lisa zove Bijelića zbog njihovog plana. Vilko i dr. Hebb planiraju akciju. Mišo piše Terezi pismo, dolazi Vilko. Krsto želi čuti Lottinu istinu.

Epizoda 14/180 (06.01.2012.)
Dr. Hebb laže Heleni o stanju njezinog oca. Karlo sa žandarima kreće u tvornicu, Nemanja mu se odluči pridružiti. Sofija i Antonija traže Lotte i Krstu. Nemanja i Karlo smiruju štrajkaše. Sofija je zadovoljna razvojem situacije između Lotte i Krste. Mišo dobiva batine od žandara. Mara otkriva Veroniki kakva je zapravo Sofija.

Epizoda 13/180 (05.01.2012.)
Bijelić na cesti susreće Veroniku. Karlo se osjeća krivim zbog Veronikinog stanja. Krsto se suprotstavlja dr. Hebbu. Ispred Karlove tvornice započinje štrajk. Bela daje Lotti sredstvo za provedbu njihovog plana. Tajnik i predradnik se sukobljavaju u Karlovom uredu. Veronika odlazi u bolnicu. Gosti počinju pristizati na Belinu zabavu. Bela ocu pokazuje Nemanjin poklon…

Epizoda 12/180 (04.01.2012.)
Sofija dolazi k Heleni i otkriva joj tajnu. Vjenceslav ludi zbog Vilkovih optužbi. Helena se useljava u Lisin stan. Krsto i Lotte se zabavljaju uz klavir i piće. Tužan Karlo ne može spavati, ulazi u Veronikinu sobu. Dr. Hebb odluči operirati Josipa. Vilko otkiva informacije dr. Hebbu. Sofija provodi sve više vremena s Karlom. Vjenco dovodi Krstu na sastanak. Karlo dolazi na Bled, ali ne nalazi Veroniku…

Epizoda 11/180 (03.01.2012.)
Helena iz redakcije u panici zove Krstu. Krsto, Karlo i Weiser odlaze u žandarmeriju. Grofica i Sofija mole ravnatelja da zadrže Veroniku u sanatoriju. Bela se boji da zbog novonastale situacije ne propadne njezino slavlje. Karlo se ljuti na Vjencu, Krsto bijesno odlazi za njim. Drugovi izlaze iz žandarmerije, Vilko pretpostavlja tko je izdajnik. Lotte prepričava Sofiji događaje u kuriji. Helena i Krsto priznaju jedno drugome svoje osjećaje.

Epizoda 10/180 (02.01.2012.)
Lisa pokazuje Heleni sobu. Sofia zapovijedi Lotti da se uvuče Krsti u krevet. Bijelić susreće Krstu u kasarni i pozove ga na piće. Tereza poziva radnike na štrajk. Sofia odlazi u posjet Veroniki. Krsto dobiva Veronikin telegram. Krsto pozove Helenu na večeru. Bela krade Veronikino sredstvo za spavanje. Karlo pooštrava mjere u tvornici. Helena slučajno dolazi na sastanak komunista. Žandari upadaju u redakciju gdje se održava sastanak…

Epizoda 9/180 (30.12.2011.)
Antonija objašnjava doktoru u sanatoriju Veronikino stanje. Krsto dolazi na Helenina vrata. Vilko se dolazi povjeriti ocu. Krsto otkriva Heleni svoje osjećaje. Bijelić i Lisa kuju plan kako rastaviti Nemanju i Belu. Bela moli oca da joj dopusti napraviti rođendansku zabavu. Ivka od Sofije traži “poslovnu suradnju”. Sofia se nalazi sa svojim odvjetnikom. Bela telefonira Nemanji. Vilko u zasjedi dočekuje pravoslavnog svećenika i njegovu ženu. Helena dolazi Lisi na vrata.

Epizoda 8/180 (29.12.2011.)
Krsto i Lotte dolaze s Belom i Nemanjom u HNK. Vjenceslav nudi Heleni stalno zaposlenje. Društvo u kazalištu susreće Lisu, nastaje neugodna situacija. Bela susreće Bijelića te odlazi s njim u Kavkaz. Helena ugleda Krstu i Lotte. Bolničarka otkriva Heleni da je Josip dozivao Veroniku. Sofia se pokušava približiti Karlu. Vjenceslav povjerava Krsti da je komunistički aktivist. Krsto dolazi upozoriti oca na mogući štrajk u tvornici.

Epizoda 7/180 (28.12.2011.)
Vilka na sastanku komunista predstavljaju kao novog člana. Grofica Antonija prijeti Veroniki. Zapovjednik upozorava Nemanju zbog nedoličnog ponašanja. Josip se vraća kući iz bolnice. Nemanja kasni na sastanak s Lisom. Antonija razgovara s Karlom o Veroniki te mu izlaže svoj plan. Helena upada na doručak k Ratkajevima. Tereza dijeli komunističke letke radnicima u tvornici. Krsto odlazi pregledati Josipa. Vjenceslav nalazi uplakanu Helenu ispred Krstinog ureda.

Epizoda 6/180 (27.12.2011.)
Helena i Krsto razgovaraju ispred Kluba književnika. Bela i Nemanja provode vrijeme u vrtu, ugleda ih Krsto. Helena razljuti Josipa za doručkom, dolazi Vjenceslav. Veronika odlazi u crkvu razgovarati s don Lujom, dolazi i Josip. Predradnik Krešo uvjerava Karla da je nužno otpustiti nekoliko radnika. Sofia ugleda Ivku i Alojza u zanosu. Krsto i dr. Hebb razgovaraju o Josipovom zdravstvenom stanju. Bijelić i Nemanja se sukobljavaju u kantini. Sofia zapovijeda Lotte da zavede Krstu. Krsto tješi Helenu…

Epizoda 5/180 (23.12.2011.)
Lotte i Krsto šeću Zagrebom te susretnu Vjenceslava. Veronica otkriva Josipu pravu istinu. Vjenceslavu se sviđa Helenina priča, on i Tereza odlaze k Heleni. Krsto je zabrinut za Veronikino stanje. Helena odlazi na književnu večer, Josip joj to ne odobrava. Vilko moli oca da sakrije neke stvari kod njega. Krsto ostaje šokiran vidjevši Helenu, odlazi iz kluba i traži Belu koja je otišla s Nemanjom.

Epizoda 4/180 (22.12.2011.)
Bela otkriva Krsti da je zaljubljena. Nemanja odlazi do Lise i njih dvoje padaju u zanos. Helena prisluškuje Krstin i Belin razgovor. Komunisti lijepe plakate, susretnu ih napadači. Grofica Antonija prijeti Karlu. Josip moli Luju da popriča s Helenom. Prvi dan u bolnici Krsti dolaze Sofia i Lotte. Tereza u tvornici daje letak Heleni. Veronica odlazi k Josipu.

Epizoda 3/180 (21.12.2011.)
Veronika se povjerava Mari, u sobu ulazi Karlo koji je načuo razgovor. Helenina prijateljica Tereza primijetila je da Helenu nešto muči. Milivoj i Vjenceslav kuju planove u redakciji časopisa. Veronika želi otići do Josipa. Bela i Nemanja odlaze u šetnju. Bela priča Mari o Nemanji, a Sofia otkriva Veroniki kako je Lotte zaljubljena u Krstu. Veronika načuje strašnu istinu…

Epizoda 2/180 (20.12.2011.)
Helena odlazi na konju, Krsto ostaje sam. Bela je očarana Nemanjom i njegovim pristupom, Lotte se brine jer Krsto nije na zabavi. Josip Jurić poklanja svojoj kćeri Heleni majčin vjenčani prsten. Karlo najavljuje Krstinu karijeru u bolnici. Ispred crkve Josipu pozli, Krsto mu želi pomoći. Karlo i Josip ulaze u raspravu i prepiru se, Krsti je neugodno. Nemanja se pred Bijelićem hvali da ga je Bela pozvala u šetnju. Veronika ispred crkve padne u nesvijest.

Epizoda 1/180 (19.12.2011.)
Karlo pl. Ratkaj i njegova supruga Veronika plemenitaši su koji žive u kuriji u blizini Zagreba te priređuju zabavu u čast njihovog sina Krste koji se vraća u rodni kraj nakon završetka školovanja u Beču. Bela, Krstina sestra, s prijateljicom Lotte prerušena odlazi u oficirski klub. Bijelić poziva Nemanju na zabavu kod Ratkajevih. Lottina majka, Sofia, planira zavesti Krstu. Bela na zabavi upoznaje Nemanju. Krsto na konju odlazi razbistriti misli pa ugleda Helenu.

Program mog televizora