Dila


Članak o telenoveli

Na rasporedu: Nova TV, od ponedjeljka do petka u 21:00 sat

Na rasporedu: Nova TV, od ponedjeljka do petka u 21:00 sat

Epizoda 1/70 (01.01.2014.)
U Sarigolu žive dvije velike obitelji: Barazogluovi i Selamogluovi. Njihove će se sudbine promijeniti kada Ihsan Barazoglu dođe živjeti u selo sa svojoj ženom Dilom. Ihsanov i Dilin sretan brak zasjenjuje nesretan događaj.

Glava obitelji Barazoglu, Sejit-beg, dogovorio se s poštenim i cijenjenim Rizom iz obitelji Selamoglu da mu proda zemlju. Međutim, njegov mlađi sin Azer izazove svađu. U njemu već godinama tinja bijes prema Rizi. Svađa je uzela maha, Azer puca i ubija Ihsana koji se umiješao. Ihsan odlazi s ovoga svijeta ostavljajući iza sebe voljenu ženu i neprijateljstvo. Njegova žena Dila zaklinje se da će ubiti Rizu koji joj je u oružanom obračunu ubio muža. Prilikom jednoga susreta upoznaje Rizu, ali ga ne prepoznaje. Strašno se zaljubi u njega, ne znajući da je riječ o ubojici njezina muža. Oboje gaje uzajamno veliku ljubav.

Saznavši tko je Dila, Riza odlučuje skriti svoj pravi identitet. S jedne strane ga peče savjest jer je ubio Ihsana, a s druge je strane zaljubljen u Dilu i suočen s njezinom snažnom željom za osvetom. Tajenje pravog identiteta od nje kao i ljubav koja iz dana u dan postaje sve veća, uvalit će ih u situaciju iz koje se još teže izvući.

Hoće li samouvjerena i snažna Dila krenuti za ljubavi prema ponosnom Rizi ili za vlastitim gnjevom? Hoće li ta ljubav uroditi plodom unatoč osjećajima, gnjevu i neprijateljstvu, Azerovim i Džanipovim spletkama te pritisku tradicije i običaja?

Oglasi