Larin izbor


Članak o telenoveli

Larin izbor
Na programu: Nova TV, ponedjeljak-petak u 21:00; nedjeljom u 20:05h

Epizoda 181-182/182 – KRAJ PRVE SEZONE (19.06.2012.)
Jakovu nikako ne uspijeva doprijeti do slomljene Lare. Nikol poludi na Ogija jer joj je lagao da su spavali. Nema hrabrosti priči Mati, iako joj baka Cvitka daje ohrabrenje. Čak i Ognjan, koji pati jer ga je odbila, je potiče jer želi da bude sretna. Tonči se vratio, on dođe Blanki na vrata nesvjestan tragičnih okolnosti. Blanka je odlučila prekinuti sve veze sa starim životom, u dubokoj boli što je izgubila Dinka, i zauvijek prekida s Tončijem. Tonči i Nela se ponovno povežu no odlučuju ostati samo prijatelji. Ognjan nagovara Matu i Nikol na pomirbu. Njih dvoje isprva oklijevaju, no ipak se uspiju pomiriti. Nikol ipak želi ostati u prijateljskim odnosima s Ognjanom.

Epizoda 180/182 (19.06.2012.)
Nikol je očajna, misli da je zauvijek izgubila Matu. Ognjan shvaća koliku ljubav Nikol osjeća prema Mati i priznaje joj da je lagao. One noći nisu spavali skupa. Blanka, shrvana od očaja i grižnje savjesti dobiva zagonetni telefonski poziv. Osoba s druge strane linije se ne javlja. Blanka ne zna tko je to, ali nije joj ni važno. Ona je spremna umrijeti. Mija i Nela postaju bliskije no ikad.

Epizoda 179/182 (17.06.2012.)
Nakon nemilih događaja koje su zatekle obitelj Zlatar zavladala je napeta atmosfera. Mate i dalje sumnja u prirodu odnosa između Nikol i Ognjana te vidjevši ih ponovno skupa, odlazi. Nikol je očajna, misli da ga je zauvijek izgubila. Mija i Nela u novonastaloj situaciji pronalaze napokon zajednički jezik.

Epizoda 178/182 (14.06.2012.)
Nela dolazi do otkrivenja o svom ljubavnom životu. Shvaća da je loš odnos s njenim ocem utjecao na sve muškarce s kojima je ikada bila. Cvitka smatra da je i ona kriva za Neline loše procjene, no Nela joj je već sve oprostila. Majka i kćer su bliže no ikad. Nikol se budi iz alkoholne nesvjestice te se zgrozi kada shvati da je Mate vjerojatno vidio nju i Ognjana skupa. Nikol inzistira da ide po Matu s Ognjanovim motorom, no ne stigne ni krenuti i padne sa stepenica. Mate dolazi baš u tom trenu te odnosi Nikol na hitnu. Ognjan slaže Mati da su on i Nikol spavali skupa.

Epizoda 177/182 (13.06.2012.)
Nela i Mija konačno rasprave sve o Zoranu i ‘zakapaju ratnu sjekiru’ zbog Jakova i Lare. Marjan, protivno Cvitkinim željama, upoznaje unuka i praunuka. Marjan ipak Jakovu ne otkriva tko je on. Marjan pokušava dobiti oprost od Cvitke, ali ona ga samo još više mrzi. Ognjan vodi pijanu Nikol u njenu staru sobu i ona govori kako još uvijek voli Matu. Mate je skriven sve to čuo.

Epizoda 176/182 (12.06.2012.)
Mate se pokušava pomiriti s Nikol. Stvari još pogoršava Ognjan koji je jedva dočekao da pomuti račune Mati. Nikol zove Ognjana da joj bude partner na Jakovljevom i Larinom vjenčanju. Mate iz prkosa također odlučuje ići na vjenčanje. Nikol sve teže podnosi prekid s Matom, a Ognjan se sve više zaljubljuje u nju. Nikol se u međuvremenu opija s Ognjenom kako bi zaboravila Matu. Cvitka osjeća olakšanje, no Nela ipak ne može samo tako zaboraviti oca koji se pretvorio u skitnicu.

Epizoda 175/182 (11.06.2012.)
Cvitka se pokuša osigurati da se Marjan i Nela ne sretnu, i sama potresena blizinom bivšeg muža. Iako žarko želi iznova upoznati Nelu, Marjan odlučuje poštivati Cvitkinu želju. Ipak, ništa ne sluteći Nela zadrži Marjana na obroku, uskoro zatim shvati da je on njen otac. Nela grubo tjera Marjana iz krčme.

Epizoda 174/182 (08.06.2012.)
Jakov dolazi do Dinka te mu kaže sve što mu je na duši. Izjavi da mu je žao što sve nije moglo biti drugačije između njih, na kraju mu kaže da mu oprašta. Dinko to ne može podnijeti. Nakon Jašinog odlaska sigurniji je u svoju želju za osvetom nego ikad prije. Nikol je zabrinuta zbog Mate koji joj silno nedostaje.

Epizoda 173/182 (07.06.2012.)
Nikol pokušava sve učiniti da spasi Matu za kojeg ne vjeruje da je toliko neiskusan da bi se utopio. Nikol očito još uvijek gaji osjećaje prema Mati koji se taman pojavi kada Ognjan tješi Nikol. Nikol i Mate se ponovno posvađaju jer Nikol misli da je on sve iscenirao kako bi njoj napakostio. Ognjan ne gubi vrijeme i sve se više približava Nikol. Ognjan je sve više fasciniran Nikol i polako se zaljubljuje u nju.

Epizoda 172/182 (06.06.2012.)
Dinko si je nanio vrlo teške ozljede škarama i Blanka je strašno zabrinuta za njega. Dinko se dosjeti novog načina izbjegavanja zatvora – glumit će da je poludio. Blanka mu pristaje pomoći. Kada Jakov čuje vijesti, poludi, jer je uvjeren da Dinko laže. Suočava se s Dinkom, no on ostaje čvrst u svom pretvaranju. Jakov ne može prestati razmišljati o Dinku za kojeg je uvjeren da se samo pravi ludim kako bi se izvukao iz zatvora.

Epizoda 171/182 (05.06.2012.)
Nikol laže Mati oko svega no događa se katastrofa kada Mate načuje razgovor Karmen i Nikše. Optuži Nikol za laganje, ova se pokušava opravdati no bez uspjeha. Mate iz ljubomore prekida zaruke sa Nikol. Nikol otvori srce Neli dok ih Ognjan sluša. Blanka pristaje pomoći Dinku.

Epizoda 170/182 (04.06.2012.)
Dinko Bilić je napokon uhvaćen. Nakon napete situacije u predvorju kuće Zlatar, Jakov uz pomoć Nele i Nikše uspijeva svladati Dinka koji biva premješten u pritvor. Lara i ostatak obitelji su presretni. Međutim, Lara ipak suosjeća sa Blankom i odlazi joj ponuditi pomirbenu ruku no Blanka to odbija. Dinko u pritvoru odbija potpisati priznanje i traži da razgovara sa Blankom. Blanka dolazi te Dinko izrazi žaljenje zbog čega što joj je učinio.

Epizoda 169/182 (03.06.2012.)
Dinko ipak ne uspije napakostiti Zlatarima, zahvaljujući herojskom otporu Karmen. Ona u jednom trenu čak riskira život ne bi li ih upozorila na njegovu zamku i omogućila im bijeg iz nje. U tom trenu proživi i trenutak iz vizije koja ju je mučila mnogo puta. Ognjan dozna da Nikol želi lijepu haljinu za vjenčanje. Želeći je oraspoložiti, ukrade istu iz butika i poziva Nikol na brod.

Epizoda 168/182 (01.06.2012.)
Branka skriva Dinka pred policijom. Shrvan bolovima, Dinko se onesvještava i kroz san se prisjeća Leile i svog djeteta, što ga još više potakne na osvetu. Odlazi kod Karmen i pod prijetnjom životom ju tjera da pozove Laru i Jakova u konobu. Nela točno pogađa da je Zoran došao po Vuksanovo pismo za Miju te izvrijeđa Zorana. On pak ne skuplja dovoljno hrabrosti da se suoči s Mijom te zaspe pred njenim pragom, nesvjestan da ona s druge strane vrata razmišlja o njemu.

Epizoda 167/182 (31.05.2012.)
Nikša se zaletio automobilom na Dinka i ruši ga na tlo, udara o stup i ostaje bez svijesti. Jakov očajnički pokušava oživjeti Laru, ona ne daje znakove života. Jakov ne odustaje i preklinje je da mora nastaviti živjeti. Lara dolazi do daha. Jakov je grli i govori joj kako će sve biti u redu. Ognjan se vraća u krčmu gdje ga dočekaju Nikol, Mate, Nela i Karmen. On im užasnut prepričava što se dogodilo. Još uvijek ne zna jesu li Lara i Jakov živi.

Epizoda 166/182 (30.05.2012.)
Dinko muči Jakova neizvjesnošću, dok se kada u kojoj je Lara zavezana sve više puni vodom. Dinko je na rubu da kaže Jakovu gdje je Lara, ali Ognjan ga onesvijesti misleći da pomaže Jakovu. Jakov ipak uspijeva probuditi Dinka, koji ga natjera da mu vrati pištolj ako želi saznati gdje je Lara. Dinko tjera Jakova da gleda dok se Lara utapa. Dinko ipak ne nalazi mir u svom zlodjelu, i ostavlja Jakova da se bori za Larin život. Karmen tjera Nikšu od sebe, ali on je odlučan da izgladi stvar s njom. Shvati da Karmen misli kako on još uvijek nije prebolio Laru.

Epizoda 165/182 (29.05.2012.)
Dinko skoro odustaje od svog čudovišnog nauma, ali onda ga pojava Jakova natjera da nastavi dalje sa svojim planom. Nikša govori Karmen kako je spreman biti s njom, ali Karmen je dosta muškaraca koji ne znaju što žele. Kike se oslobađa svojih konopaca i cijela kuća saznaje da je Dinko u kući. Dinko se suočava sa svima dok drži Laru za taoca. On vrijeđa sve ukućane koji ne smiju ništa učiniti jer Dinko prijeti ubijanjem Lare. Dinko odlazi s Larom i Jakov odbija zvati policiju jer se boji da bi prekasno stigli naći Laru.

Epizoda 164/182 (28.05.2012.)
Započinje zabava kod Zlatarovih. Karmen se sprema, Nikša dolazi razgovarati s njom i ispričava joj se za sve što je napravio. Nikša dolazi kod Zlatarovih te želi razgovarati s Karmen. Nikša govori Karmen da ne odlazi iz Splita, kaže joj da je odlučio da ostaje zbog nje. Karmen je ostala šokirana. Dok je zabava u punom jeku Dinko se približava kući Zlatarovih. Uz pomoć Ognjana koji ništa ne sluti uspije se neopažen uvući u kuću. Jakovu se učini da vidi Dinka i napada konobara.

Epizoda 163/182 (27.05.2012.)
Karmen dovodi svoju staru prijateljicu da vidi što je Ognjenu. Ona joj otkriva da Ognjanu da nije ništa. Mija zaspi pred vratima i u polusnu čak poljubi Zorana. Ovaj se skameni, a ona ga kasnije optužuje da ju je opet iskoristio. Sukob prekine dolazak majstora koji otvara vrata. Dinka grize savjest, te je posjećuje idući dan u bolnici usprkos riziku da ga uhvate. Inspektor je siguran da ima Dinka u šaci, ali shvati da je to Frano koji se prerušio u Dinka. Bijesni inspektor ispituje Franu i naređuje mu da otkrije gdje je Dinko.

Epizoda 162/182 (24.05.2012.)
Blanka pristaje pomoći sinu. Jakov je s druge strane na rubu živaca, jer policija još nije bliže Dinku. Nikša dolazi u posjet Lari. Lara je presretna što ga vidi. Mija priznaje Neli kako ona više ne želi ništa za Zoranom zbog čega je ova sretna. Usprkos njihovoj svađi Zoran još uvijek ima osjećaje prema Miji no to ne priznaje Neli jer je ne želi naljutiti. Policija iznenadi Dinka, koji svu krivnju za zamku prebacuje na Blanku. Ona ga uvjerava u očaju da nije imala ništa s njom, no on joj ne vjeruje. U sukobu se Blanka baca pred metak namijenjen njenom sinu, te mu tako daje vremena za bijeg. Ognjan glumi da je ozlijedio nogu, ne bi li ostao što dulje u Splitu. Na žalost po skeptičnog Nikšu, Karmen nasjedne na njegovu igru te mu ustupi svoj krevet. No, uskoro shvati da ovaj laže, i dolazi u sukob s Nikšom. No kad dozna da se ovaj prijavio u vojsku te da odlazi daleko, emocije počinju opet raditi.

Epizoda 161/182 (23.05.2012.)
Dinko uspijeva pobjeći, a Jakov obavještava policiju. Nikša i Ognjan se sukobljavaju te na vidjelo izlazi Ognjanovo zamjeranje bratu. Nikša se pokušava opravdati no Ognjan je nedirnut. Dinko se skriva od policije na groblju no iznenadi ga nepoznata osoba koja mu se obrati. Dinko nalazi saveznika u Frani, prosjaku koji mu je bio kum na svatovima. Iako je Dinko na početku sumnjičav prema svom pomagaču, nakon što čuje tužnu Franinu priču shvaća kako je pronašao srodnu dušu. Na Nelin zahtjev, Mija od Koka dobiva narudžbu da radi catering za Jakovljevu i Larinu zabavu. Zbog toga što je saznala da je Zoran sada s Nelom, Mija nevoljko prihvaća posao. U krčmi nastaju velike tenzije između Nikše i Karmen, kada ova shvati kako se njena ljubav nije vratila zbog nje već zbog Ognjena.

Epizoda 160/182 (22.05.2012.)
Barba i Mile daju motor Mati. Mate je nesiguran u motor od barbe, ali pristaje na probnu vožnju, ipak bi utrka trebala biti u brzo. Barba pokušava odgovoriti Matu od trke ali on ne želi odustati. Iako Miju ponovno intrigira Zoran on, zbog njenog odbijanja, ponovno odlazi kod Nele. Mija ga odluči potražiti i iznenadi se kada ugleda Zorana i Nelu u prisnom razgovoru. Nikša sprečava utrku između Mate i Ognjana što naljuti Ognjana. Lara i Jakov uživaju u obiteljskoj sreći, nesvjesni da ih Dinko promatra. Mija je iznenađena kada shvati da su Nela i Zoran zajedno. Zoran joj se pokuša opravdati no ona ne želi slušati objašnjenja. Zoran priznaje Neli da je poljubio Miju ali da više ne želi ništa imati s njom. Nela je svejedno sumnjičava. Dinko vreba Jakova i Laru te ga Jakov uhvati na djelu.

Epizoda 159/182 (21.05.2012.)
Mija i Zoran su smušeni nakon neočekivanog poljupca. Karmen istjera Ognjana iz svoje sobe, no Cvitka mu ponudi konak za jednu noć. Ogi izaziva Matu na utrku motorima što razljuti Nikol. Mate, iako pomalo u strahu, odlučuje prihvatiti izazov. Nikol to saznaje i moli Ognjana da se predomisli, no on odbija. Nikol kreće spriječiti utrku. Dinko se uspijeva izvući od optužbi što razbjesni Jakova. Jakov i Zoran dolaze kod Blanke zamoliti je da svjedoči u obranu Lare, ali ona odbija jer ne može povrijediti Dinka. Zoran saznaje da je Branko mrtav, te policija traži Dinka kao prvog osumnjičenog. Dinko priznaje Blanki da je ubio Branka. Zoran uspijeva osloboditi Laru zbog nedostatka dokaza.

Epizoda 158/182 (20.05.2012.)
Dinko odaje svoj plan Blanki, koja se sablazni. Blanka ne može vjerovati što je Dinko napravio i osuđuje ga radi toga. Misli da griješi svojim postupcima i prisjeća se svega lošega što je napravio. On nastavlja svoj osvetnički pohod tako da Branka zatvori u hladnjaču ribarnice, a tijekom ispitivanja niječe da je Leila bježala od njega na brod. Nakon tučnjave Mate i Ognjana u krčmi, sukobi ne prestaju, pa Karmen preuzme inicijativu i kaže da će izbaciti Ognjana ako se ne ispriča Mati. Nela je ukrala od pismo te ga čita. To je pismo koje je Vuksan poslao Miji prije smrti. U njemu blagoslivlja njenu ljubav sa Zoranom. Ljubomorna i uplašena, Nela pokušava ispitati kako stoje stvari u Mijinom srcu. Mija je pak još uvijek vjerna preminulom suprugu, no vijest o podignutoj optužnici spram Lare je toliko uzdrma da utjehu nalazi u poljupcu sa Zoranom. Dinko u policiji govori kako su Lara i Jakov krivi za Leilinu smrt. Laže kako ona nikad nije bježala od njega.

Epizoda 157/182 (18.05.2012.)
Dinko i Blanka su na Leilinom grobu. Dinko ne može preboljeti Leilu. Shvatio je koliko ju je volio i koliko je ona spremna napraviti sve za njega. Ne može se pomiriti s njenom smrću. Potišten je i tužan. Kad ugleda Jakova, Laru i Anđelu na groblju razljuti se. Nikol priznaje Karmen da ju je Ognjan poljubio. Mija dolazi tražit Zorana u krčmu, Nela nije vesela. Nela je sve sumnjičavija vezano za Zoranov odnos sa Mijom.Nakon sprovoda Lara, Jakov i Anđela dolaze doma, no tamo ih dočeka policija u vezi Leiline smrti. Žele razgovarati s Larom.

Epizoda 156/182 (17.05.2012.)
Blanka dolazi biti uz njega, ali Dinko odbija svaku utjehu. Rastrgana grižnjom savjesti, i Lara s Jakovom dolazi u bolnicu, te budu podrška Blanki u teškim trenucima. Između Mate i Ognjana zahuktava se netrpeljivost. Ognjan je odlučan da osvoji Nikol, iako ga ona odbija. Ognjan je ipak uspije izmanipulirati da je odveze motorom kući nakon posla, nakon čega je strasno poljubi. Nela svima objavi svoju vezu sa Zoranom, koju izgleda ozbiljno shvaća. Nikol loše reagira na Ognjanov poljubac i ošamari ga.

Epizoda 155/182 (16.05.2012.)
Obalna straža preuzima pretragu, ali bez ikakvih rezultata. Dinko je sve očajniji. Odlazi do Lare i zahtijeva od nje da mu ispriča sve detalje oko potapanja broda i Leilina nestanka. Očajna Lara koju mori grižnja savjesti pokušava se ispričati Dinku, ali Dinko je ošamari. Lara koja se osjeća krivom prešuti Jakovu da ju je Dinko ošamario. Zoran i Nela su se ponovno spetljali. Zoran i dalje misli o Miji, ali govori Neli kako je želi. Nela pristaje na njihovu vezu. Očajni Dinko kreće sam u potragu za Leilom. Na obali pronalazi Leilin vjenčani veo kako pluta u plićaku. Dinko uz obalu nalazi Leilino tijelo i donosi je u bolnicu, ali prekasno je.

Epizoda 154/182 (15.05.2012.)
Karmen je uhvatila Ognjana na djelu kako pokušava opljačkati blagajnu. Nakon što ga je pokrila pred Nelom Karmen od Ognjana zahtijeva objašnjenje. Ognjan za sve krivi svoga brata Nikšu koji ga je ostavio i nije ga bilo briga je li mrtav ili živ. Karmen se ne sviđa što Ognjan toliko blati Nikšu i kaže mu da ostane u Splitu i pričeka ga te se obračuna s njim kad dođe. Ognjan pristaje. Jakov i Dinko vraćaju se nakon bezuspješne potrage za Leilom. Dinko je optimističan jer nisu našli Leilino tijelo. Obalna straža preuzima pretragu ali bez ikakvih rezultata. Dinko je sve očajniji.

Epizoda 153/182 (14.05.2012.)
Zoran na rivi sreće Miju. Ona mu se pokušava ispričati za svoje ponašanje i zove ga na piće, ali Zoran je odbije. Leila bježi iz bolnice. Lara i Jakov nalaze se s njom na rivi. Ona ih preklinje za pomoć da je odvedu što dalje od Dinka. Lara i Jakov odluče skloniti Leilu kod Lare na Korčuli. Taman kad Lara, Leila i Jakov ulaze u brod s kojim su namjeravali otploviti do Korčule pojavljuje se bijesni Dinko. Jakov zaustavlja Dinka i ne dopušta mu da ih spriječi da isplove. Zabrinuti Barba dolazi reći Jakovu kako se sprema velika oluja. Jakov se prestraši i uskače u prvi gliser kako bi spasio Leilu i Laru koje je na pučini zadesila oluja. Leilin i Larin brod počne tonuti. U krčmu dolazi novi gost, naočiti biker Ognjan, za kojeg se ispostavi da je Nikšin brat.

Epizoda 152/182 (13.05.2012.)
Zoran od Jakova saznaje za Tončijev odlazak. Vraća se u krčmu k Neli i inzistira da se njih dvoje pomire. Ipak su stari prijatelji. Nela pristaje. Zoran i Nela provode ugodnu zajedničku večer u krčmi. Shvativši da nema kuma za današnje vjenčanje, Dinko zaustavi prosjaka i ponudi mu novac za protuuslugu. Dinko je siguran kako drži sve konce u svojim rukama. Započinje ceremonija Dinkovog i Leilinog vjenčanja. Leila i Dinko obećavaju jedno drugom ljubav do groba.

Epizoda 151/182 (11.05.2012.)
Dinko ulovi svog kolegu Šimu kako krade ribu. Nadajući se da će ga Branko pošteno nagraditi, prijavljuje mu krađu. No slijedom prilika, Dinko ispada kriv te dobiva otkaz. Po dolasku u stan, Blanka ga obavijesti da Leila radi u Krčmi. Dinko pobijesni na nju, no ona čvrsto odluči nastaviti s poslom. Svjestan da je sad Leila jedina zaposlena, Dinko moli da ga se vrati na posao. Kad ne uspije, odluči se na očajnički korak. U noći provaljuje u ribarnicu, no aktivira se alarm.Iako je među njima puno simpatija, Mija još uvijek žali za Vuksanom, te Zoran odlazi zaliti tugu u Nelinu krčmu, prethodno odbacivši vrijednu ogrlicu. Dinko provaljuje u ribarnicu i krade novac zbog osvete i prkosa svom poslodavcu Branku. Leila je uzbuđena pred vjenčanje i ni ne sluti što se događa. Dinko joj kupuje vjenčanicu koju su prethodni dan gledali u izlogu.

Epizoda 150/182 (10.05.2012.)
Jakov obavještava radnike u škveru da je on novi rukovoditelj Zlatar plovidbe. Dinko odlazi na svoj prvi radni dan u ribarnicu. Očekuje da će dobiti posao u uredu, na organizaciji prodaje i promidžbe ali neugodno se iznenadi kad shvati da je dobio fizički posao na sortiranju i istovaru ribe. Nakon optužbi da ju Mate vara, Nikol ulazi u sukob s Karmen i doslovno se fizički obračunaju pred cijelom Krčmom.

Epizoda 149/182 (09.05.2012.)
Svjestan da su godine kriminala iza njega, Dinko obećaje Leili da će se ubuduće baviti poštenim poslom. Nalazi zaposlenje u obližnjoj ribarnici, ne znajući da njen vlasnik Branko sve radi tek da ga ismije. Nakon što Jakov doznaje za očevu grešku, daje mu bukvicu i podržava Blankin odlazak Dinku i Leili. Tonči, svjestan da je stjeran u kut, napušta obitelj te odlazi kao običan mornar na put. Jakov pronalazi Tončijevo oproštajno pismo. U šoku je kad shvati da mu je otac otišao i da ima vrlo malo izgleda da će se ikad vratiti. Tonči objašnjava sinu da je morao otići, jer se vise ne može nositi s krivnjom. Jakov pokušava sabrati dojmove prije nego objavi cijeloj obitelji vijest.

Epizoda 147-148/182 (08.05.2012.)
Lara i Zlaja sele se u kuću Zlatar. Dinko dolazi s prstenom na vrata i zaprosi Leilu. Leila pristaje na brak s Dinkom, te par veselo planira nastavak života. Čak i posjeta Tončija ne prođe u svađi, već Leila nagovori Dinka da se pomiri s ocem. Usprkos zaoštrenim odnosima, Dinko poziva roditelje na skorašnje vjenčanje. Tonči saznaje da će opet biti djed, no ni to mu ne umanjuje grižnju savjesti spram Blanke. Očajan, priznaje kako ju je prevario s Nelom, na što ona odlazi iz kuće. Nikol nalazi prsten ispod Matina jastuka, te naivno vjeruje da ju mladić želi zaprositi.

Epizoda 146/182 (07.05.2012.)
Tonči je čvrsto odlučio da Dinko mora napustiti kuću. Uzrujani prognanik ne može vjerovati i skoro dođe do fizičkog sukoba. No, kad se strasti barem malo smire, Dinko proračunato sprema svoj idući korak. Iz sefa vadi pištolj, te se s Leilom uputi prema Blankinom stanu .Blanka je rastrgana novonastalom situacijom u kući, te ne podnosi dobro sinovljev odlazak. Usprkos tome, brine se za njega pa Leili ostavlja ključeve svog stana. Ona pak, nikako ne nalazi priliku da Dinku kaže za svoju trudnoću. Nela je u otvorenom ratu s Blankom za Tončijevu naklonost. Dinkov odlazak je uvelike raduje, i iako je Nikol skeptična, Nela polaže nade u svoj skorašnji povratak u kuću Zlatar. Jakov, iako zabrinut, koristi priliku da Laru odvede u vilu Zlatar. Ona radosno pristaje, ne znajući da ih Dinko čeka u zasjedi.

Epizoda 145/182 (06.05.2012.)
Jakov, nakon mnogih svađa i prepirki, konačno uđe u fizički obračun s Dinkom. No tijekom sukoba, Dinku pozli. On očajno pokušava doći do lijeka, no tablete se razlete po podu. Jedini koji mu ih može dati je oklijevajući Jakov. Dinko je na podu i pokušava doći do daha, Jakov ga skamenjeno gleda dok ga Dinko preklinje da mu da tablete. Jakov se na trenutak dvoumi bi li mu trebao pomoći ili ne, tada se odjednom trgne, shvati što čini i posegne za bočicom s lijekovima. U tom trenutku u sobu ulazi Tonči. Uzima tablete od Jakova i spašava Dinka. Dinko pred svima optužuje Jakova da ga je hladnokrvno gledao kako umire. Jakov se ni ne pokušava braniti. Obuzet bijesom govori kako Dinko ne zaslužuje ništa drugo nego umrijeti.

Epizoda 144/182 (04.05.2012.)
Nakon Tončijevog posjeta Krčmi, u Neli se ponovno probudi titraj nade da će se stvari između njih opet izgladiti. Mate pronalazi Milu kako pali dokaze. Mile usrdno moli Matu da ga ne prijavi policiji. Počinio je krađu kako bi priskrbio novac za svoju djecu. Mate je u dilemi što učiniti. Suočen s Tončijevim bijesnim pogledom, Mate preuzima krivnju za nestalo gorivo. Pravi krivac, Mile, samo gleda kako Mate gubi posao i vezu s Nikol radi njegove krađe. Jedina osoba koja zna istinu je Cvitka, obzirom da je na njen nagovor Mate lovio koralje u noći kad je gorivo nestalo.

Epizoda 143/182 (03.05.2012.)
Nakon što Lara kaže Jakovu da čak ni ona više nema razumijevanja niti snage za oprost Dinku, Jakov se vraća i svom polubratu doslovce objavi rat. Leila i Dinko su zahladili odnose, no novi su momenti na pomolu kad Leila shvati da je trudna. Sva ushićena od sreće što je saznala da je trudna, dolazi u kuću Zlatar da objavi sretnu vijest Dinku ali dočeka je hladan tuš. Iznerviran zbog obračuna s Jakovom Dinko je po stoti put izrazito grub prema Leili. Leila odluči za sada mu prešutjeti da je trudna. Nela je napala Tončija govoreći mu da uništava svoj i Jašin život, Tonči joj hladno odgovara da drugačije ne može. Nema namjeru izbaciti bolesnog sina iz svoje kuće.

Epizoda 142/182 (02.05.2012.)
Tonči moli Blanku za oprost te je spreman primiti Dinka u kuću Zlatar. Blanka nije više sigurna da je to pametno, ali Dinko ih iznenadi svojim pristankom. Dinko se u pratnji oca, majke i Leile vraća u kuću Zlatar. Anđela i Kike su zaprepaštene i zabrinute. Jakov dolazi kući i želi ukućanima objaviti radosnu vijest kako su on i Lara ponovno zajedno. U tom trenutku ugleda Dinka i zaprepasti se. Šokiran Dinkovim povratkom u kuću Zlatar, Jakov se posvađa s Tončijem pred svima, te odlazi u kabinu broda. Ovdje ga nađe Lara, koja se isto upozna sa stanjem u vili.

Epizoda 140-141/182 (01.05.2012.)
Nela se zavjetuje da će se pod svaku cijenu dočepati kuće Zlatar. Nela je odlučna vratiti se u rezidenciju Zlatar, i to odlučuje provesti na najlakši mogući način. Cvitki obznanjuje da će probati zavesti Tončija. Cvitka je sablažnjena planom, no Nela nalazi Tončija u osjetljivom trenutku. Jakov, sluđen mogućim dolaskom Dinka, odlazi se opustiti uz Laru i Zlaju. Mija, željna da djeca konačno budu zajedno, Jakova hrabri da pristupi Lari. Daje mu medaljon računajući da će predmet raznježiti Laru. No, Lara ipak odbija Jakova pravdajući se strahom od ponovnog raspada veze. Koristeći situaciju, Nela uspije Tončija navući na svoj teren, te ja poljubi. Tonči je zatečen Nelinim poljupcem. Ne razumije ni vlastitu reakciju i činjenicu da je odmah nije odbio. Dok Tončija muči grižnja savjesti. Nela je sigurna da je njen put prema Tončijevom srcu potpuno otvoren. Dinko je na rubu psihičkog sloma kad čuje lošu prognozu svoje bolesti. Shvati da više nikad neće imati istu kvalitetu života kao prije, te da je srčanu manu naslijedio od oca. Blanka odvodi Dinka u svoj stan.

Epizoda 139/182 (30.04.2012.)
Nakon konačne, ogromne svađe, Tonči se odriče sina i izlazi, ne znajući da Dinko ima srčani udar. Dinko pokošen neizdrživom boli od srčanog udara pada na pod, pokušava pužući doći do telefona i tada gubi svijest. Vrativši se na brod ugleda Dinka na podu. Pokuša ga dozvati svijesti i izvući s broda, ali ne uspijeva. Očajna Leila istrči na ulicu i zaziva pomoć. Dinka odvoze u bolnicu gdje mu dijagnosticiraju arest zbog srčanog udara. Njegovo stanje je kritično. Tijekom svečanog ručka kod Zlatarovih Nela uporno podbada Blanku. U jednom trenutku Blanka više ne može izdržati i opali Neli šamar. Tonči to vidi i naljuti se na obje, ali ipak staje na Blankinu stranu i tjera Nelu iz kuće. Osramoćena Nela ljuta je na Nikol koja ju nije podržala. Jakov na prijemu kojeg organizira Blanka Laru i Zlaju pozove na stranu da pokaže dječju sobu koju je uredio za Zlaju. Ona je dirnuta, Jakov iskorištava priliku i moli Laru za još jednu šansu.

Epizoda 138/182 (29.04.2012.)
Nikša i dalje pokušava sebe uvjeriti da je Karmen žena za njega, no ubrzo više ne može lagati. Priznaje da nije spreman za novu vezu, te prekida s Karmen, pravdajući se osjećajima za Laru. Iako je Karmen slomljena, vjeruje da je prekid tek privremen, obzirom da vizije nikad nisu iznevjerile. Nela ne uspije sakriti svoj krčmarski posao pred Tončijem, no osveti mu se kad nepozvana dođe na Blankinu zabavu. Mate ponovo osjeća da ne može zadovoljiti Nikoline glamurozne apetite. Cvitka hvata Leilu u krađi blagajne, no pušta ju kad Leilina priča probudi njena sjećanja na nasilni brak.

Epizoda 137/182 (27.04.2012.)
Jakov zatiče Dinka i Leilu u provali ureda Zlatar-plovidbe, no pušta ih bez posljedica. Kasnije priča Tončiju o njihovom djelu, te oboje odluče Blanki prešutjeti istinu.

Epizoda 136/182 (26.04.2012.)
Jakov nagovara Laru da prizna kako ga još uvijek voli, ali Lara ponovno negira istinu i bježi od Jakova. Nikša i Karmen se ljube na plaži, te provode uzbudljivu noć pod zvijezdama. No, Nikša i dalje nije siguran u svoje emocije, obzirom da je rana od Lare još uvijek svježa. Čak i nakon upozorenja od Alme, Nikša kreće u nesigurnu vezu s Karmen koju skriva pred Larom i ostalima. Dinko i Leila ostaju zajedno usprkos njegovom potpunom slomu.

Epizoda 135/182 (25.04.2012.)
Lara i Jakov se susreću na plaži gdje su prvi put vodili ljubav. Karmen je odvela Nikšu na plažu gdje pjevaju i sviraju Cigani. Pokušava ga oraspoložiti i uspijeva u tome. Nakon provedenog dana s Ciganima na plaži Karmen izjavi ljubav Nikši i poljubi ga.

Epizoda 133-134/182 (23.04.2012.)
Dinko dolazi kući nakon suda, no čim se vrati, dočekaju ga dva plaćena grubijana. Dinko je pretučen od strane huligana, te obaviješten da mora vratiti novce podzemlju koje je uložilo u njega. Prestravljeni Dinko za pomoć se čak obrati i Blanki, koja uspije nagovoriti Tončija da mu posudi novac. Uz Zlatar-Plovidbu pod hipotekom, Tonči donosi spasonosni fond uz uvjet da se Dinko iseli iz vile. Usprkos tome, Dinko ima druge planove.

Epizoda 132/182 (22.04.2012.)
Leila i Jakov opraštaju se u luci misleći kako je to ovaj put zauvijek. Vjera i Alen shvaćaju da moraju reći Filipu da je Boban njegov pravi otac. Filip burno reagira na tu vijest. Vjera i Alen smiruju Filipa, koji vidno pokazuje želju ostati s njima, a ne se preseliti Bobanu. No kad Boban opet posjeti krčmu, ispričat će sinu istinu o tome kako ga je izgubio u svojoj narkomanskoj prošlosti. Dok je mališan završio kod sestre Domenike u samostanu, Bobanova žena umrla je od predoziranja.

Epizoda 131/182 (19.04.2012.)
Bobana previše grize savjest te na kraju šokira Alena i Vjeru viješću da se ne odriče sina. Kaže da je vrijeme okrenuti novi list, te se pomiruje s prekidom. Alen je ogorčen i puca. Tjera Bobana iz krčme. Očajna Vjera pokušava razgovarati s njim, ali je Alen optužuje da je ona za sve kriva.Dinko kod Blanke klone od alkohola, da bi se probudio kraj brižnih lica Tončija, Blanke i Anđele. No čak i u tom položaju, Dinko ne nalazi razloga da se pomiri s obitelji. Polako prihvaća da ga je Leila napustila. Nikša više nije dio Larinog i Zlajinog života. Nakon razgovora s Karmen shvaća da se više nema čemu nadati i tada se odlučuje na konačni potez.

Epizoda 130/182 (18.04.2012.)
Uz Alenovo protivljenje, Vjera uspijeva nagovoriti Alena da Bobanu kažu kako je Filip njegov sin. Alen i Vjera priznali su Bobanu da je Filip njegov sin. Učiteljeva prva reakcija je negativna. Naime, Filipa je napravio u doba dok je imao problema s drogom, kao i njegova tadašnja supruga. Mališan je završio kod Domenike, no nedugo potom Bobanova je supruga umrla od predoziranja. Boban je uspio početi ispočetka, no Filipu ne želi biti otac jer ga podsjeća na bolne trenutke. Nikša bez razmišljanja riskira svoj život i suprotstavlja se pljačkašu. Nikšu je Lara povrijedila do ludila, te on uperi pištolj pljačkaša na svoja prsa, govoreći mu da puca.

Epizoda 129/182 (16.04.2012.)
Utučeni Jakov želi pobjeći od svega. Upita oca može li mu se priključiti na sljedećoj plovidbi. Jakov govori ocu da svakako želi ići s njim na brod jer se mora maknuti od svega. Tonči pokaže razumijevanje za sina. Kaže mu da bi bi bilo najbolje da on sam preuzme komandu broda na putovanju do Italije. Vjera i Alen se prestraše i odlaze u školu razgovarati s Filipovim učiteljem Bobanom. Na trenutak odahnu i pomisle da Boban nije Filipov otac jer je rekao da ima svoju obitelj.

Epizoda 128/182 (15.04.2012.)
Lidija odluči dati Leili novac da Dinka izbavi iz zatvora. Za uzvrat, želi da Dinko potpiše razvod i pripiše sva roditeljska prava na nju. Jakov je od Mije saznao da je Lara prekinula s Nikšom. On odmah krene Lari, i ne skrivajući ništa, ponudi obnovu ljubavne veze. Lara odbija poći s Jakovom. Govori mu da ne osjeća više ništa za njega i da je njihova ljubav mrtva. Jakov je razočaran i uvrijeđeno odlazi. Karmen i Mija napadaju Laru ne shvaćajući zašto tako uporno odbija Jakova i ne želi priznati da ga još uvijek voli.

Epizoda 127/182 (12.04.2012.)
Iako Lara kaže Nikši da ga je voljela, Nikša joj ne vjeruje te oni prekidaju. Lara je potresena nakon prekida, Mija je pokušava utješiti ali bezuspješno. Mija priupita Laru misli li reći Jakovu da je priča s Nikšom zauvijek gotova. Lara ne zna što bi odgovorila. Nikša se vraća u Split sam, slomljen radi Larine nevjere i propasti njihovog braka. Želi otići, no Karmen ga nagovori da ostane.

Epizoda 123/182 (11.04.2012.)
Usprkos radosti što je Zlaja opet njen, Lara odbija Jakovljevu ponudu za zajedničkim životom. Nikša, uz nagovor Mije, Lari nudi ostanak na Korčuli. Ona mu priznaje nevjeru s Jakovom, što njega izbaci iz takta. Uz pomoć Cvitke, Mate doznaje gdje mu se bivša djevojka nalazi, te uz šarmantan pristup uspije ponovo osvojiti njeno srce. Po Dinka je došla policija i odvodi ga u pritvor. Dinko od svog odvjetnika saznaje da situacija nije ni malo obećavajuća i da ga lako moguće čeka dugogodišnji zatvor.

Epizoda 125/182 (10.04.2012.)
Nela predaje Jakovu Zlaju, shvaćajući da je već odavno prevršila mjeru. Nada se da će joj oprostiti, no jedinu nježnu riječ dobiva od Cvitke.Lara i Mija su na Korčuli, gdje pokušavaju naći mir. Lijep otok pun je sjećanja koja proždiru Laru. Na kraju ona priznaje majci da je spavala s Jakovom tijekom njihovog zadnjeg posjeta Korčuli. Mija ne osuđuje svoju kćer, no odlučuje učiniti sve što može da se ne vrate u Split.

Epizoda 124/182 (09.04.2012.)
Lidija se odlučno suprotstavlja Dinku u namjeri da ga raskrinka pred svim novinarima. On je pokušava fizički spriječiti, ali Lidija ga pošprica sa suzavcem, ulazi u dnevnu sobu i objavljuje pred svima kako ima dokaze o gradonačelnikovoj korumpiranosti. Dinko je bijesan jer je svjestan da je ovo kraj njegove karijere.Nela je dovela Laru u bolnicu. Lara je kolabirala zbog gladi i iscrpljenosti. Nela osjeća grižnju savjesti zbog Larinog stanja, međutim Lara joj zadnjim snaga saspe u lice sve što misli o njoj. Mija dolazi u bolnicu i tjera Nelu. Nela je pogođena.

Epizoda 123/182 (08.04.2012.)
Lidija slavodobitno prijeti Dinku da će ga uništiti s kompromitirajućim dokumentima u noći izbora. Želeći se zaštititi, Dinko naredi Leili da djecu odvede u gradski stan. Lidiji zaprijeti da šuti, inače djecu više nikada neće vidjeti. No, dosjetljivi mališani uspiju doći do majke preko telefona. Nakon što ih odvede na sigurno, Lidija nastavlja sa svojim osvetničkim planom. Mate traži Nikol po agenciji, te saznaje da je otišla nekamo s Domagojem. Nalazi ih u automobilu u obližnjoj ulici.

Epizoda 122/182 (05.04.2012.)
Leila uspijeva zadržati Dinka da ne uđe u radnu sobu i tako omogući Lidiji da otvori sef. Lidija pronalazi novac i Dinkovu aktovku u kojoj su kompromitirajući dokumenti. Dinko je nervozan zbog sutrašnjih izbora i ne sluti da mu supruga radi o glavi. Leilu grize savjest što je pomogla Lidiji ali se tješi time kako je to jedini način da postigne svoj cilj-udalji Lidiju iz njihovih života zauvijek. Lidija ne može otvoriti aktovku i moli Kiku za pomoć. Kike joj otkriva kako će se morati domoći ključeva koje Dinko uvijek nosi sa sobom. Lidija se ne uspijeva domoći ključeva, ali joj u pomoć priskače Iris i otvara aktovku. Karmen razgovara sa svojom starom mentoricom Almom koja je uvjeri da mora prihvatiti svoju sudbinu i biti sa čovjekom iz svojih vizija- Nikšom.

Epizoda 121/182 (04.04.2012.)
Leila je uhvatila Lidiju u pokušaju krađe iz Dinkova sefa. Isprva želi odmah odati provalnicu, no Lidija je nagovori na drugi plan. Ukoliko joj Leila pomogne domoći se šifre sefa, obeća da će nestati zajedno s djecom, te je više nikada neće vidjeti. Nakon dužeg nećkanja, Leila prihvaća, te se plan ubrzo provodi. Mija napravi iznenadnu posjetu Neli, gdje se uvjeri da je Zlaja ipak u dobrim rukama. No to neće spriječiti Laru idućeg dana da prozove Nelu tijekom slučajnog susreta u parku. Nela je očajna, jer nitko ne vjeruje da ona voli Zlaju. Karmen je pod velikim stresom radi svojih vizija, te zaobilazi Nikšu u širokom luku. Iako zna da je budućnost sve samo ne krasna, ništa je ne pripremi za iznenadni dolazak tajanstvene Alme.

Epizoda 120/182 (02.04.2012.)
Karmen je u viziji vidjela nesreću u budućnosti i zbog toga se silno uplašila. Upozorava Laru da predosjeća zlo, ali joj ne otkriva kako je u njenoj viziji Dinko bio taj koji je pokušao nauditi malome Zlaji. Zabrinuta Lara trči u Cvitkinu kuću kako bi provjerila je li njeno dijete dobro.Karmen doživljava i drugu viziju, sebe i Nikšu u ljubavnom zagrljaju, ta vizija je također zbuni i uznemiri više nego što je očekivala. Lidija u sebi skuplja hrabrost da se konačno suoči s Dinkom, odrješito kaže Dinku u lice da više neće trpjeti njegov teror. Dinko je ne shvaća ozbiljno.

Epizoda 119/182 (01.04.2012.)
Dinko bijesno naređuje Lidiji da se istog trena vrati s njime kući. Lidija to odrješito odbija, Iris staje u njezinu obranu. Dinko bijesan odlazi kući i pokušava naći razumijevanje kod Leile, međutim Leili je dosta njegovih svađa sa Lidijom, ona jedva čeka da se ta situacija završi i da se Dinko posveti njoj.Nela dobiva obavijest da je postala zakonita skrbnica nad Zlajinim nasljedstvom. Cvitka je oštro optužuje da je sve ovo izvela zbog novca. Zadovoljna Nela ne obazire se na Cvitkine prijekore. Mate i Nikol napokon su se prepustili strasti i uživaju jedno u drugome.Jakovu i Lari neizmjerno nedostaje njihov sin, ali se osjećaju bespomoćno. Vjera i Alen u krčmi imaju ceremoniju obnove bračnih zavjeta. Karmen se teško nosi s tim iako to sebi ne želi priznati.

Epizoda 117-118/182 (29.03.2012.)
Lara je došla kod Cvitke i moli Jakova i Nelu da je puste da se oprosti sa Zlajom. Jakov joj to dopušta. Iz prikrajka Jakov promatra Laru kako se nježno oprašta sa sinom i srce mu se slama. Lara se sasvim dobro drži dok ne izađe iz Cvitkine kuće. Tada se na ulici potpuno slama od očaja.Socijalna radnica dolazi razgovarati s Nelom u Cvitkinu kuću. Nela je bijesna na nju i nudi joj još novca za njenu vječnu šutnju. Jakov čuje čitav razgovor između Nele i socijalne radnice. Šokiran je.Nela se svađa s Jakovom oko skrbništva nad Zlajom. On ju prezire, govoreći da je sve organizirala samo da se dočepa Vuksanovih milijuna. Cvitka ih pokušava primiriti, no Nela joj daje ultimatum, ili iz kuće ide Jakov, ili ona. Cvitka ne može izbaciti svoju kćer, pa zamoli Jašu da ode.

Epizoda 116/182 (28.03.2012.)
Lara i Jakov prosvjeduju radi sučeve odluke da im se Zlaja oduzme, no bez učinka. Nela iskorištava priliku koju je sama i organizirala, te se nudi kao skrbnik. Jakov i Lara nikad nisu bili udaljeniji. Vjera jedva čeka obnovu vjenčanih zavjeta s Alenom. Pokušava uspostaviti odnos sa Karmen, koja sve teže skriva slomljeno srce. Dinko zabranjuje Lidiji da radi u obližnjem dućanu, na što ona puca. Priznaje Kike svoj plan da s djecom napusti Dinka. Nakon burne svađe on, pritisnut cijelom situacijom, vraća Leilu u Vilu Zlatar.

Epizoda 114-115/182 (26.03.2012.)
Nakon Larinog ispada u sudnici, Jakov se počinje pitati je li učinio pravu stvar. Govori Neli kako se boji da je napravio grešku, no ona to odbija priznati te uzima stvari u svoje ruke. Filip govori Vjeri i Alenu da želi natrag u samostan. Vjera je slomljena i moli ga da se predomisli. Alena dirne Filipova ljubav prema Vjeri te predloži Vjeri da obnove zavjete što ona sretno prihvaća. Karmen ovo vidi i povrijeđena je, no Alen ne dopušta nikome da mu pomuti novostečenu obiteljsku sreću.Lidija shvaća da se mora nekako otarasiti Dinka.

Epizoda 112-113/182 (25.03.2012.)
Lara bezuspješno moli Jakova da joj vrati Zlaju. Lara kolabira te ju Nikša odnosi kući. Iako ju Filip zakratko oraspoloži, Lara je očajna zbog svog sina no Nikša joj ipak daje nadu da će suđenje završiti povoljno za njih. Tončijevom brodu je potreban potpuni remont te se Tonči iz nemoći iskaljuje na posadi. Blanka ga pokušava urazumiti. Gianmarco postaje spasitelj Zlatar plovidbe jer im ponudi remont broda o svom trošku te želi ući u biznis s Tončijem.Vjera želi zbližiti Alena i Filipa te ih šalje u šetnju getom. Neopreznom Alenu Filip izmakne iz vida. Dinko želi oraspoložiti Leilu te joj daruje automobil, no njih dvoje se opet posvađaju. Leila je očajna.

Epizoda 111/182 (22.03.2012.)
Socijalna radnica obavještava Laru i Nikšu da će na žalost morati predložiti sudu da se Zlaja privremeno oduzme iz Larine skrbi. Lara odbija predati Zlaju Jakovu, usprkos inzistiranju Nele i socijalne radnice. Jakov odluči sam popričati s Larom no ona se boji da će zauvijek ostati bez Zlaje. Nakon što ju socijalna radnica urazumi, Lara predaje Zlaju Jakovu no osjeća se užasno zbog toga. Jakova također grize savjest što je tako povrijedio Laru. Na brodu, mornari pokušavaju uvjeriti Tončija da se vrate u Split, no Tonči to odbija. Tonči doživi nesreću u strojarnici te opeče ruke, što ljuti Blanku a zabrine posadu. Ipak, Tonči odluči nastaviti put uz pomoć Blanke i posade. No, kada Tončijev brod dobije poziv u pomoć od broda u blizini, Tonči je u dilemi što da napravi.

Epizoda 109-110/182 (21.03.2012.)
Nela upozorava Jakova da mora biti pametan ako želi dobiti Zlaju, te joj Jakov prepušta uzde. Jakov pokušava još jedanput pričati s Larom no taj razgovor ga samo još više razbjesni i učvrsti u odluci da dođe do svog sina. Lara je tužna zbog Jakova a Nikša se pravi da to ne primjećuje. Oboje dožive šok kad im priđe socijalna radnica i zahtjeva da razgovaraju o uvjetima u kojima živi mali Zlaja.
Socijalna radnica Branka Topić došla je u krčmu provjeriti uvjete u kojima živi Larin i Jašin sin. Lara i Nikša su šokirani. U krčmu dolaze Nela i Jakov, tada Lara i Nikša shvate da su oni podigli prijavu socijalnoj službi. Nikša pobjesni i fizički se sukobi s Jakovom pred očima socijalne radnice.

Epizoda 108/182 (20.03.2012.)
Karmen pokazuje Alenu mjesto gdje se želi vjenčati te Alena sve više peče savjest. Pritisnut situacijom s Lidijom, Dinko smješta Leilu u iznajmljeni stan. Uvidom u Tončijevo zdravstveno stanje, liječnik zaključuje kako je Zlatar prestar za kapetansko mjesto. Tonči je duboko razočaran, no Blanka ipak uspije nagovoriti liječnika da promjeni odluku.

Epizoda 106-107/182 (19.03.2012.)
Leila dobiva ideju kako razotkriti Lidiju te prepadne Ivana i Luciju. Lidija, kada čuje dječje vriskove, zaboravlja na glumu i potrči k njima, a Dinko ostaje šokiran kada vidi prazna kolica. Dinko izbaci zmiju iz kuće, čudeći se Lidijinom iznenadnom ozdravljenju. Njoj je pak jasno da je životinju podmetnula Leila ne bi li je digla iz kolica. Lidija prelazi u ofenzivu te nagovori Dinka da otkaže Leiline usluge dadilje. Tonči je tužan zbog događaja u škveru te mu Blanka daje ideju da krene ponovno s plovidbom. Tončijevi radnici su oduševljeni idejom, no Jakov se odbija otisnuti na more. Tonči i Anđela useljavaju kod Blanke. Blanka prati Tončija na liječnički pregled pred putovanje.Jakov smišlja osvetu dok Laru grize savjest zbog njenog ponašanja prema Nikši. Nikša moli Laru da mu oprosti. Jakov dovodi policiju da uhiti Nikšu no Lara, na iznenađenje sviju prisutnih, iz grižnje savjesti pruži Nikši alibi.

Epizoda 104-105/182 (18.03.2012.)
Lara i Jakov dolaze na Korčulu kako bi prosuli Vuksanov pepeo. Lara izbjegava Jakova što njemu teško pada, te se prisjeća svog posjeta Korčuli od kojeg je prošlo dvanaest godina. Nikša je ljut što je Lara s Jakovom te još jednom daje do znanja Alenu da je s njihovim prijateljstvom gotovo. Karmen je uvjerena da Nikša i Lara trebaju biti skupa, kao i Mija. Jakov se prisjeti da je u svom zadnjem posjetu Korčuli upoznao zanimljivu djevojčicu.

Epizoda 103/182 (15.03.2012.)
Nikša od Alena doznaje kako se Lara vratila s Jakovom, te nije došla kući, već provodi vrijeme s njim. Bijesan i očajan, Nikša odlazi na slavlje samo da bi našao par u nježnom plesu. Siguran da je ovo definitivan kraj, Nikša se onda odluči iskaliti na brodu. Sprema ga se zapaliti, ne znajući da na njemu Nikol čeka Matu. Iako se bori s grižnjom savjesti u Nikši pobjedi bijes i ljubomora, on podmeće požar na brodu ‘Lara’. Nikša nije svjestan da je Nikol u hangaru. Nikša izlazi iz hangara kad čuje prestravljeni vrisak.

Epizoda 101/182 (14.03.2012.)
Uvrijeđena Nikol dolazi kući i Cvitka joj ponudi da će prodati njenu haljinu na pazaru. Nikol je bijesna na cijeli svijet. Nikša izravno zabranjuje Lari da ode na Korčulu. Lara i Nikša se posvađaju. Lara mu kaže kako će ispuniti želju svog oca ma što on mislio o tome. Blanka saznaje pravi razlog svog otkaza i da iza svega stoji Nela, te oštro optužuje Ivu za izdaju. Tonči poludi kad čuje da je Nela imala prste u svemu. Oštro napada Nelu, ali ona mu vraća istom mjerom. Alen odlazi u samostan razgovarati s Vjerom s namjerom da joj kaže kako je spreman na razvod. Međutim, kad vidi Vjeru nema snage to izgovoriti. Alen se vraća kući i izjavljuje Karmen kako je tražio razvod od Vjere, klekne pred nju i zaprosi je. Lara i Jakov odlaze na Korčulu.

Epizoda 100/182 (12.03.2012.)
Nikša osjeća da Lara opet nestaje iz njegovog zagrljaja. Iako pruža podršku i utjehu, Lara je sve distanciranija. Alen mu želi vratiti novac kojeg je uzeo bez pitanja, no Nikša ne želi imati ništa s njim. Polako se prepušta bijesu koji tinja u njemu. Tonči s Blankom odlazi na proslavu Lucijina šestog rođendana. Dinkova sitna bockanja zasjenjuje Lidijin trenutak istine tijekom kojeg priznaje koliko je razočarana dvoličnošću obitelji Zlatar. Za to vrijeme, Nela bijesno odluči vratiti se u igru. I počet će od konkurentice Blanke. Dan je Vuksanovog sprovoda. Nikša se svim silama trudi biti podrška Lari, a ona ne može prestati misliti na trenutak kad je njen otac spojio njenu i Jašinu ruku zaželjevši da budu zajedno. Nela je došla u muzičku školu s ponudom za Ivu Ledića. Kao bivša predstavnica gradskog poglavarstva nudi njegovoj školi donaciju koja će spasiti školu od teške financijske situacije u kojoj su se trenutno našli.

Epizoda 99/182 (11.03.2012.)
Lidija krene u istragu automobilske nesreće u kojoj je nastradala, ali ne dobiva previše podataka. Leila umalo razotkrije Lidiju. Na vjenčanju, Jakov i Lara doživljavaju trenutak bliskosti, što razljuti Nikšu. Vuksan ima sentimentalni dar za Miju i ona je oduševljena. No, Vuksanu pozli i on joj umire na rukama. Vuksan je na samrti, no želi otići u svom stilu. Nagovori obitelj da ga odvedu do obale, i tamo u Mijinom naručju poruči svoju posljednju želju. Da Jakov i Lara ponovo budu zajedno, te da se ne prestanu boriti za svoju sreću.

Epizoda 98/182 (08.03.2012.)
Zbog ukradenih novaca, dva se prijatelja posvađaju i Nikša iskaljuje svoje frustracije zbog Lare na Alenu. Karmen zaustavlja tučnjavu između Nikše i Alena. Razočarana što je Alen opet okrao najboljeg prijatelja, Karmen mu vraća skupu ogrlicu. Alen se pokuša iskupiti Nikši vraćanjem ogrlice no ne uspijeva. Danijel se ruga Nikol, te joj Mate prilazi u pomoć i udarcem obara Danijela. Nikol je ipak impresionirana Matom koji joj je ustao u obranu. Mate, ohrabren, traži Nikol da ga podučava plesu te ona pristaje.

Epizoda 97/182 (07.03.2012.)
Alen i Karmen se žučno posvađaju zbog Alenovog jeftinog dara te je Nikša prisiljen intervenirati. Alen shvaća da će morati impresionirati Karmen, ali nema dovoljno novaca. Lara odlazi kod Mije pomoći joj oko skorašnje svadbe. Miji je teško, jer Lara ne zna za Vuksanovu bolest. Istodobno, Vuksan traži Jakova da mu bude vjenčani kum te Jakov pristaje. Nela se teško nosi sa činjenicom da se razvodi od Tončija te svoju frustraciju iskaljuje na Cvitki. Leila je zabrinuta zbog Lidijinog povratka a njene sumnje se pojačaju nakon što Dinko pred novinarima glumi brižnog supruga.

Epizoda 96/182 (05.03.2012.)
Dok se Jakov i Nikša tuku, Zlaja dotiče vruć lonac, te završi u bolnici radi opekotina. Iako ozljeda nije teška, Lara baca drvlje i kamenje po svojim nezrelim “muževima”. Trenutak njene nježnosti sa Zlajom potakne Jakova na razmišljanje. Shvaća da ne želi biti između majke i sina, te odluči vratiti Zlaju Lari kao što je bilo nekad. Lara, osupnuta ovim činom, odustaje od odlaska u Australiju te obeća Jakovu da će moći češće biti uz dijete. No, ovo se ne sviđa Nikši. Lidija se vratila Dinku u velikom stilu.

Epizoda 95/182 (04.03.2012.)
Nela je otkrila Miji za njen i Vuskanov poljubac. Šokirana Mija optužuje Vuksana da ju je ponovno iznevjerio i prekida zaruke s njim. Jakov je zabrinut za malog Zlaju, grize ga savjest što ga je odvojio od majke. Tonči ga tješi i govori mu kako je pravilno postupio. Nikol i Mate u napetoj su borbi za prevlast na brodogradilištu. Lidija je u bolnici u Švicarskoj spremna za povratak u Hrvatsku.

Epizoda 94/182 (01.03.2012.)
Lara i Nikša bezuspješno pokušavaju zaustaviti Jakova koji bježi sa Zlajom. Lara pokuša pričati s Jakovom no on zahtijeva da Zlaja ostaje s njim te Lara nema drugog izbora nego pristati. Nikša pokušava utješiti Laru, ali bezuspješno.Leila priznaje Dinku kako je bio grub kada su spavali skupa. Dinko zove prostitutku Anu da mu da drugo mišljenje no ni ona mu ne daje zadovoljavajući odgovor.

Epizoda 93/182 (29.02.2012.)
Nela poljubi Vuksana no dolazi Cvitka i prekida njihov poljubac, što njega navede da se odmah pokupi. Nela je ljuta na majku, ali odlučna da Vuksana vrati pod svoje. On se pak nespretno vraća kući samo da bi našao uplakanu Miju. Pročitala je njegovo oproštajno pismo, te digla čitav grad na noge u strahu da će ga izgubiti. Ipak, sva napetost nestane za ugodnom večerom tijekom koje Mija traži od Vuksana da je više nikada ne ostavi. Nakon trenutka nježnosti, Vuksan dobiva poziv od Nele, te odlazi na sastanak s njom ne bi li stao na kraj njenim pokušajima zavađanja. Kad ona ne pokaže interes da prestane, Vuksan, ni sam ne planirajući, objavi svoju namjeru da zaprosi Miju.

Epizoda 92/182 (28.02.2012.)
Vuksan je pod stresom nakon svađe s Larom te inzistira da on i Mija odu na izlet. Međutim, njegova bolest napokon pokazuje svoje ružno lice te Vuksan, u naletu bijesa i nemoći, tjera očajnu Miju od sebe. Mija je u strahu za Vuksanov život no on inzistira da je dobro. Leila prisluškuje Dinkov razgovor s Nikšom. Čuje informaciju da se Lara dvoumi oko odlaska u Australiju. Leila se odlučuje na dramatičan potez, odlazi k Lari u krčmu i izgovori joj laž. Kaže joj da ju je Jakov prevario s njom nakon samo mjesec dana njihovog braka, čim se ona pojavila na brodu. Jakov dolazi k Lari u namjeri da je spriječi da ode. Lara mu saspe u lice sve što je čula od Leile.

Epizoda 91/182 (27.02.2012.)
Dinko traži od Leile da obuče novu haljinu, što Leila i učini. Ipak, Leilu od Dinka spasi zvono. Nikša i Lara se suočavaju s Dinkom, a on odugovlači sa svojim odgovorom. Dinko ipak govori Lari kako nije surađivao s Nikšom, te ona odlučuje ostati s njim bez obzira na sve. Jakov, Mija i Vuksan se odlaze suočiti s Nikšom, te se raznježe u Zlajinom prisustvu. Dočekuju Laru i Nikšu u Krčmi te ju pokušavaju urazumiti, no ona je čvrsta pri odluci da s Nikšom ode u Australiju. Vuksan i Lara se žestoko posvađaju te ga ona otjera iz svoje kuće.

Epizoda 90/182 (23.02.2012.)
Nikša Lari prizna za pljačku, pravdajući je mladenačkom ludošću. No, slaže kako nije u dosluhu s Dinkom. Nikša na prepad uhvati Vuksana i zaprijeti mu da se drži podalje od Lare. Iako ga Nikšin napad iznenadi, Vuksan smatra da se nema čega bojati. Jakov ga obavještava da Nikša planira preseljenje u Australiju skupa s Larom i Zlajom, na što Vuksan pobjesni. Očajna Leila vraća se Dinku, koji joj dopušta ostanak, ne bi li ispao bolji čovjek od Jakova. Dinko pribavi Leili novu garderobu. Leila pogrešno shvati Dinkove postupke te je uvjerena da ima utjecaja na njega.

Epizoda 89/182 (22.02.2012.)
Jakov dolazi u krčmu i suoči se s Larom, govori joj da je voli i da neće više dopustiti da ih bilo tko razdvoji. Lara objavi Jakovu kako se planira preseliti s Nikšom u Australiju. Jakov otkriva Lari detalje o Nikšinoj kriminalnoj prošlosti, te njegovoj umiješanosti u Dinkove poslove. Lari je ovo teško povjerovati, pa provjeri navode kod Vuksana. Ovaj smogne hrabrosti i predaje joj Nikšin policijski dosje koji potvrđuje Jašinu priču. Uzrujana, Lara odlazi svom suprugu i pita ga je li sve to istina. Leila se pokuša pomiriti s Jakovom, no na kraju se posvađaju, dodatno produbljujući jaz koji je nastao njenim svjedočenjem.

Epizoda 88/182 (20.02.2012.)
Jakov saznaje od Dinka da je Nikša bio taj koji ga je izdao. Njegov bijes još više pojača Vuksan koji ga obavještava o Nikšinoj kriminalističkoj prošlosti. Razočarani Tonči vraća se na brod i zatiče Nelu koja mu je priredila romantičnu večeru. Intimni trenutak između Nele i Tončija prekida Zoran koji se dolazi pozdraviti. Anđela čuje razgovor Nele i Zorana i sazna da su njih dvoje bili ljubavnici. Sve odmah ispripovijedi Tončiju, koji pobijesni, tjera Nelu s broda i govori da će se konačno razvesti od nje. Nikša je obznanio Lari svoje planove. Želi da se presele u Australiju. Lara je zatečena, govori Nikši kako nije još spremna donijeti tako veliku odluku, ali Nikša je požuruje.

Epizoda 87/182 (16.02.2012.)
Blanka se odlazi požaliti Tončiju koji je sretan što Blanka u njemu vidi osobu od povjerenja. Nela odlazi k Tončiju te se neugodno iznenadi kada ga vidi s Blankom. Nela konfrontira Blanku koja ju ošamari ne bi li spriječila njene uvrede. Ipak, dvije žene otvoreno razgovaraju te Blanka prepušta Tončija Neli smatrajući da čini dobru stvar. Nela se ponovno uvlači u obitelj Zlatar na Anđelino nezadovoljstvo. Vuksan je zabrinut zbog Lare, no skriva to pred Mijom. Iz straha za kćer, Vuksan unajmi privatnog detektiva sa zadatkom da ispipa sve o Nikši, a dobivene informacije ga zaprepaste.

Epizoda 86/182 (15.02.2012.)
Nakon što ga sudac oslobodi, Jakov nudi Leili ruku oprosta no ona bira Dinka. Dinko ne planira stati sa svojom osvetom Zlatarevima.Nela se pokušava približiti Tončiju no njemu je na pameti samo Blanka. Nakon završetka suđenja, na Nelino čuđenje, Tonči odlazi kod Blanke. Njih dvoje zaključuju kako će trebati paziti na daljnje Dinkove poteze. Nela, ostavljena od svoje obitelji, slavi Jakovljevo oslobođenje s majkom Cvitkom. Cvitka govori umornoj Neli da se bori za Tončija, no Nela više nema snage.

Epizoda 85/182 (13.02.2012.)
Zoran se suočava s Leilom na hodniku sudnice. Ona je zadnja svjedokinja i Jakovljeva jedina slamka spasa. Zoran natjera Leilu da prizna zašto je lagala na sudu. Njenu izjavu krišom snimi mobitelom. Leila sjedne na klupu za svjedočenje. Zoran je pita hoće li sada priznati da je lagala. Leila tvrdi da je govorila istinu. Tada Zoran pušta snimku Leilinog glasa.Sudac, na negodovanje prisutnih, odbacuje Zoranovu snimku Leilinog priznanja kao nevaljali dokaz. Ipak, Zoran uspijeva slomiti Leilu koja priznaje da je Kris stajao iza podmetanja droge Jakovu. Dinko je ljut na Blanku jer je svjedočila protiv njega, istodobno, oprašta Leili na njenom svjedočenju. Svi su uvjereni da će Jakov biti oslobođen, no njemu je na pameti samo Lara.

Epizoda 84/182 (09.02.2012.)
Nikša se odlučuje pristati na Dinkov prijedlog zastrašivanja Blanke. Iako ga muči grižnja savjesti, on maskiran odlazi u Blankin stan s namjerom da je uplaši kako bi odustala od suđenja. Blanka ugleda zamaskiranog čovjeka i ne znajući tko je upita ga je li ju došao ubiti po nalogu njenog sina. Nikša ne može izdržati pritisak grižnje savjesti i odlazi iz Blankinog stana neobavljena posla.U sudnici započinje posljednja rasprava. Svi su zabrinuti jer Blanke nema.

Epizoda 83/182 (08.02.2012.)
Tonči pokušava posljednji put rasčistiti odnos s Dinkom. Ali čak ni u zajedničkom pokušaju s Blankom ne uspijeva nagovoriti sina na predaju. Kad bivše supružnike zajedno vidi i Nela, doživi živčani slom. Znajući da više nema mjesta za nju na brodu, Leila odlazi. Jakov dostojanstveno trpi novi poraz, te zajedno sa Zoranom nadu polaže u najavljeno svjedočenje Blanke. No, znaju da ništa nije sigurno, obzirom da je ona već mnogo puta zaštitila svog sina.

Epizoda 82/182 (07.02.2012.)
Blanka obznanjuje kako će svjedočiti protiv Dinka, ali samo radi Tončija. Ivo se ne može s tim pomiriti, te napušta Blanku. Lara nije javila Nikši kako će ipak braniti Jakova, pa ju on potraži na sudu. No, smiri se kad Lara tijekom ispitivanja kaže kako je više ništa ne veže za Jakova. Nikša odlazi zadovoljno u krčmu, ne znajući da mu je supruga ustvari lagala.Vuksan je dobio prvi jači napadaj glavobolje, što zabrine Miju.

Epizoda 81/182 (06.02.2012.)
Započinje suđenje Jaši. Sudac čita optužnicu. Zoran i tužiteljica Marta Poljak drže uvodne govore. Tonči je revoltiran optužbama koje iznosi Marta i glasno protestira. Nela ga izvodi u hodnik da se smiri. Zoran svima objavljuje kako je prvi svjedok kojeg misli pozvati Lara i da polaže velike nade u njeno svjedočenje.Lara je potpuno potresena Dinkovim prijetnjama i u zadnji trenutak odustaje od odlaska na sud. Nikši je laknulo, a Lara je rastrgana i bori se sama sa sobom.

Epizoda 80/182 (02.02.2012.)
Dinku se usprkos tome što je saznao da je ona njegova najljuća protivnica, Leila jako sviđa.Leila se vraća na brod i saznaje od Tončija novosti. Obećaje da će pomoći Jakovu.Zoran obavještava Laru i Nikšu kako Jakov ostaje u Splitu. Lara je presretna i odlučna u namjeri da će svjedočiti. Nikša je pokušava odgovoriti od toga, ali bezuspješno. Alen je na Nikšinoj strani a Karmen na Larinoj, njihova svađa se pretvori u strastveni klinč. Lara odlazi vidjeti Jakova u pritvor i govori mu kako je nitko neće spriječiti da svjedoči za njega.

Epizoda 79/182 (01.02.2012.)
Lara je došla obračunati se s Dinkom, no, Dinko ju uspijeva izbaciti iz takta ali i svog ureda. Nikša je uplašen da će Dinko Lari reći o njegovoj izdaji Jakova te ju moli da više ne razgovara s Dinkom. Lara je u potpunom rasulu kad sazna da će Jakov biti izručen južnoafričkoj policiji već isti dan, čemu svjedoči njena majka, Mija. Na Alenovu sugestiju, Nikša moli Laru da Jakovljevu kaznu gleda kao mogući korak naprijed u njihovom braku te Lara nevoljko pristaje.

Epizoda 78/182 (31.01.2012.)
Jakov ne povjeruje Neli da Leila nije trudna. No kad doktor potvrdi njene navode, Jakov dolazi do Leile u sobu te je se na glas odrekne. Leila, odbačena od Zlatarevih, bježi iz bolnice. Vuksan ne može podnijeti da Mija pati radi njega. U jednom trenu puca pod pritiskom i skoro je ostavi. No onda se ipak vrati u njen zagrljaj, priznajući da se boji kraja. Par ostaje zajedno, jači nego ikad. Dinko je u pripremama za važnu press konferenciju. Jakovu upada nasred pressice, udari Dinka pred upaljenim televizijskim kamerama i objavljuje kako je živ.

Epizoda 77/182 (30.01.2012.)
Vjera odlučuje ostati u samostanu pored Filipa, dok se Alen vraća Karmen koja ga je vjerno čekala. Nikša i dalje tone u ljubomoru te se iskaljuje na Larinom medaljonu. Kad k tome Lara prizna kako tu i tamo pomisli na Jašu, Nikša se oda piću. Leila se onesvijesti od plina. U kabinu uleti Jakov i nalazi Leilu kako nepomično leži na krevetu. Jakov shvati da je netko pustio plin te trči s Leilom u bolnicu i preklinje doktore da spase život njoj i djetetu.

Epizoda 76/182 (26.01.2012.)
Mija konfrontira Vuksana, optužuje ga da je pokušava iznevjeriti i po drugi put. Vuksan nema snage priznati Miji pravu istinu i govori joj kako je više ne voli. Mija odlazi shrvana, vjerujući da je to što je Vuksan rekao istina. Dolazi Jakov i otkriva Miji stvarne razloge Vuksanove odluke. Mija saznaje da je Vuksan smrtno bolestan. Vraća se natrag na jahtu i govori Vuksanu da je spremna ostati uz njega do kraja te da neće dopustiti da ju otjera od sebe. Vjera traži od Alena das e napokon odluči ili za nju ili za Karmen. Blanka moli Dinka da joj prizna koga to namjerava ubiti, on se brani da ne zna o čemu govori i napada ju da je luda. Blanka je uvjerena da je njen sin potpuno van kontrole i očajna je. Nela je odlučila razotkriti Leilinu laž i poziva je na razgovor pod lukavom izlikom da se želi družiti s njom.

Epizoda 75/182 (25.01.2012.)
Očajna Lara je prisiljena lagati da joj Jakov više ništa ne znači te je on shrvan. Lara odlazi s Nikšom te se njih dvoje napokon pomiruju. Jakov, očajan zbog Larinog odbijanja, pruža Leili utočište na jednu noć. U potrazi za dokazima o Leilinoj trudnoći, Nela odlazi kod njene doktorice. Neline sumnje nisu potvrđene, ali doktoričin odgovor ostavlja mjesta interpretaciji. Mija i Vuksan uživaju u zajedničkom društvu iako je Vuksanu sve teže skrivati činjenicu da odlazi. Vjera je sretna u Filipovom društvu. Istodobno, Alen obećava Karmen da će se riješiti Vjere. Kada Alen dolazi u samostan, Vjera je izvan sebe jer je Bartul nestao, a Alen zabrinut za duševno zdravlje svoje žene. Dinko je u nevjerici nakon što mu je Nikša priopćio da je Jakov živ te traži dokaze. Nikša ga odvede na brod gdje Dinko nađe Larinu sliku i dokumente Krisa Vidića. Dinko je očajan jer shvaća da je Nikša govorio istinu. Vuksan se oprašta sa Larom i Zlajom, no nitko ne primjećuje da taj oproštaj znači zadnje „zbogom“. Mija čeka Vuksana na dogovorenom mjestu, nesvjesna što se događa te uvjerena kako će ju Vuksan zaprositi. Vuksan objašnjava Jakovu da ne želi mučiti Miju te je to razlog njegovog naglog bijega. Mija dolazi kod Vuksana i shvaća da je htio otići bez pozdrava.

Epizoda 74/182 (24.01.2012.)
Lara saznaje da su se Nikša i Jakov potukli te se naljuti na Nikšu i odlazi vidjeti Jakova. Nakon što Dinko sazna da je Tonči dobio koncesiju nad škverom, Nela je prisiljena dati Dinku informacije o financijeru, Vuksanu. Dinko odlazi kod Vuksana kako bi pokušao ostvariti poslovno partnerstvo s njim, no Vuksan ga odbije i ponizi. Nakon što mu Mija priznaje da je ponovno zaljubljena u njega, Vuksan shvaća da ju ne smije povrijediti te odluči otići iz Splita. Tonči ponudi Nikol radno mjesto u obnovljenoj Zlatar plovidbi, što ona oduševljeno prihvaća. Nikol se razočara kada shvati da treba obavljati poslove čistačice. Alen odlazi kod Karmen i riskira da bude otkriven, ali ne može odoliti zovu puti. Istovremeno, Vjera se zbližava s dječakom koji spominje kako mu je majka pjevala istu uspavanku koju je Vjera pjevala svom pokojnom sinu, Bartulu. Leila poludi nakon što vidi da Jakov i dalje pati za Larom te se opija vinom, nesvjesna da ju promatra šokirana Nela. Nela traži dokaze da Leila zaista nije trudna Jakov zahtjeva od Lare da napokon prizna svoje osjećaje, a nakon što ona to odbije, „otme“ ju na vožnju čamcem. Nikša sve to promatra te odluči prijaviti Jakova na policiju, ali odustaje kada vidi Tončija u razgovoru s inspektorom Domagojem. Slijep od ljutnje, Nikša odlazi na Dinkova vrata te mu priopćava kako je Jakov živ. Jakov traži od Lare priznanje da ga još uvijek voli.

Epizoda 73/182 (23.01.2011.)
Zbog Dinkove ucjene, Maro i Anita napuštaju Split, te odlaze na selo. Leila se još jednom bezuspješno pokuša približiti Jakovu koji je tužan nakon Marinog odlaska. Dok Nikol utjehu nalazi u zagrljaju bake Cvitke, Nela je zabrinuta za nju te moli Tončija da porazgovara s njom. U međuvremenu, Cvitka uspije donekle oraspoložiti svoju unuku. Nela saznaje da će opet postati baka, te se pokušava povezati s nekadašnjom obitelji. Novonastalo prijateljstvo Tončija i Vuksana na kraju postiže rezultate – natječaj je dobiven a tvrtka spašena. Tonči uspijeva dobiti svoje stare radnike, Matu i barbu, natrag u firmu, dok Dinko pobijesni nakon što mu Tonči da do znanja da je dobio koncesiju nad škverom. Jakov apelira na Vuksana da bude iskren prema Miji što on odlučno odbija. Nikšu su sumnje prema Larinoj ljubavi za Jašu dovele do fizičkog obračuna s njim. No on tu ne prestaje. Nakon što si jedne večeri gosti na terasi previše dopuste i neslano našale, Nikša zabranjuje Lari da pjeva. Ona to teško podnosi, ali pristaje radi mira u kući. Karmen je jedina svjesna pravog stanja Nikše. Vjera, pod dojmom susreta s nepoznatim dječakom, odbija razgovarati s Alenom o odlasku iz samostana. Karmen je ljuta na Laru što se prepušta Nikšinim manipulacijama.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * BLAGDANSKA PAUZA * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Epizoda 72/182 (23.12.2011.)
Karmen, iako ljuta na njega, prepušta se Alenovim poljupcima. Alen joj objašnjava da je s Vjerom samo iz osjećaja dužnosti, nesvjestan da povrijeđena Vjera prisluškuje njihov razgovor. Za osvetu Mari što mu je prijetio u uredu, Anita je oteta od Dinkovih pijanaca. Maro želi pozvati policiju, no spriječi ga pojava Dinka. Daje mu ultimatum, ili će napustiti grad, ili više neće vidjeti svoju zaručnicu. Nemajući puno izbora, Maro pristaje. Anita je vraćena, no ne želi napustiti rodni grad.

Epizoda 71/182 (22.12.2011.)
Nikša je sve više i više anksiozan zbog Larinog odnosa s Jakovom. Kad Lara u snu spomene Jašino ime Nikša pukne od ljubomore. Odlazi u luku i presretne Jakova koji ga začuđeno pita što želi. Nikša mu odgovara kako želi da Jakov zauvijek nestane iz Splita. Jakov mu se nasmije u facu i kaže da mu nije na kraj pameti ostaviti sina. Nikša nasrne na Jakova i počne ga tući, iz njega je provalio sav nakupljeni bijes. Nakon šoka od saznanja da joj je Cvitka baka, Nikol se zbližava s majkom. Nela i Cvitka pokušavaju pomoći očajnoj Nikol da se spremi na put za izbore za miss. Prodaju još jednu Nelinu bundu i tako nabave novac za Nikolinu novu garderobu i frizuru. Vuksanu nenadano pozli te je prisiljen priznati šokiranom Jakovu da mu se bliži kraj. Vuksan traži od Jakova da nikome ne kaže za njegovu bolest, osobito Lari i ponudi mu da će zauzvrat pomoći njegovom ocu da otkupi brodogradilište. Jakov odbija njegovu ponudu.

Epizoda 70/182 (21.12.2011.)
Dinkova večera s novinarima pođe po krivu nakon što ga Nikol napadne zbog neiskrenosti i izdaje. Tonči staje na Nikolinu stranu i udara Dinka. Dinko iz osvete laže novinaru da Tonči pati od staračke senilnosti, a da Nikol ima problema s opijatima. Blanka shvaća da se Dinko ne brine za Luciju i Ivana te ga pokušava osvijestiti no on se ne obazire. Sestra Domenika pristaje na neko vrijeme pružiti Alenu i Vjeri krov nad glavom. Iako je svjestan da je povrijedio Vjeru i da se treba iskupiti, Alen se osjeća pomalo ucijenjen od Vjere te ne prestaje razmišljati o Karmen, a ni ona o njemu. Dinkova večera s novinarima pođe po krivu nakon što ga Nikol napadne zbog neiskrenosti i izdaje. Dinko iz osvete laže novinaru da Nikol ima problema s alkoholom.

Epizoda 69/182 (20.12.2011.)
Alen i Vjera traže pomoć u samostanu od sestre Domenike (Linda Begonja), dok Karmen bjesni zbog takve Alenove odluke. Nela obznani Nikol da je Jakov živ, i ona se sreće s njim na brodu. Prvotna sreća kasnije dolazi na kušnju kad Nikol dozna kako iza cijele priče stoji Dinko s kojim živi (i kojem je prodala dionice firme). Da bi Nikol bila pod kontrolom, Tonči pristaje na neočekivani poziv na Dinkovu svečanu večeru. Očekuje sramoćenje, ali ništa ga ne pripremi kad mu Dinko prijetvorno ponudi oprost i ruku pomirenja. Nikša zahtjeva od Lare da mu dokaže svoju vjernost. Lara se moli u obližnjoj crkvici za Zlajin povratak te tamo otkriva Vjeru. Dinko odlazi posjetiti Blanku i djecu i nailazi na hladan doček. Dinko se razljuti, odvodi djecu iz Blankine kuće i odluči ih preseliti u vilu Zlatarovih.Alen i Karmen dolaze urazumiti Vjeru, no ona se još više razljuti. Vjera je u seoskoj crkvici pobjegla pred Larom i popela se na kor, te prijeti svima da joj se ne približavaju inače će skočiti sa Zlajom. Očajna Lara gleda kako se Vjera sve više približava rubu ograde.

Epizoda 68/182 (19.12.2011.)
Nikša, Jakov i Lara došli su u selo u Dalmatinskoj zagori prema Alenovim upustvima. Otkrivaju da je selo napušteno i da nema ni traga ni glasa Vjeri i Zlaji. Nikša i Jakov puni tenzija jedan prema drugom samo što ne eksplodiraju. Nikša želi da odustanu i vrate se u Split, ali Lara to ne želi ni čuti. Lara odlazi u obližnju crkvicu pomoliti se za Zlajin povratak i tamo otkriva Vjeru.

Epizoda 67/182 (15.12.2011.)
Na poziv Anđele, Jakov dolazi Leili. No, Leilina sreća zbog njegove blizine kratkog je vijeka, jer on uskoro odlazi tražiti Zlaju.Alen obavještava Laru i Nikšu da je Vjera vjerojatno otišla u svoje rodno selo. Lara inzistira da Jakov ide s njom i Nikšom po Zlaju što Nikša nevoljko prihvaća. Vjera se sakriva u trošnoj crkvi sa Zlajom, ne znajući da je na korak od otkrivanja. Ante je prisiljen dati ostavku i na svoje mjesto stavlja Dinka. Dinko proglašava Nelu svojom zamjenicom. Ante se osvećuje tako što poništava sve javne natječaje, ostavljajući Dinka na nuli. Tonči je u šoku kada čuje vijesti o Dinku kao gradonačelniku i Neli kao njegovoj zamjenici. Nikša, Jakov i Lara došli su u selo u Dalmatinskoj zagori prema Alenovim upustvima. Otkrivaju da je selo napušteno i da nema ni traga ni glasa Vjeri i Zlaji. Nikša i Jakov puni tenzija jedan prema drugom samo što ne eksplodiraju. Nikša želi da odustanu i vrate se u Split, ali Lara to ne želi ni čuti. Lara odlazi u obližnju crkvicu pomoliti se za Zlajin povratak.

Epizoda 66/182 (14.12.2011.)
Nakon pregleda kod dokora, Vuksan dobija sumornu dijagnozu. Ima tumor i neće dugo živjeti. Vuksan odluči šutjeti o navedenom, te glumi da je sve bila samo iscrpljenost. Na press konferenciji koju je sazvao, Dinko za sve optužuje gradonačelnika Antu, te okrečući mu leđa, najavljuje svoj dolazak na njegovo mjesto. Nela je oprezna, jer ispada kako se Dinko neće samo izvući, već i postati moćniji nego ikad. Prije puta rodbini na selo, Vjera i Alen odlaze na grob Bartulu, gdje Alen pokuša oteti Zlaju i vratiti ga Lari. No, bijesna Vjera ga svom snagom gurne, te on udari glavom o jedan nadgrobni spomenik.

Epizoda 65/182 (13.12.2011.)
Karmen i Alen napokon pronalaze šupu u kojoj se skrivala Vjera sa Zlajom. Nakon što u šupi pronađu lijekove shvate da je Zlaja bolestan i svi se još više zabrinu. Sestra Domenika na prevaru odnosi malog Zlaju u bolnicu. Mija i Vuksan dolaze u bolnicu raspitati se i saznaju da je Zlaja u bolnici. Vjera u tom trenutku krade Zlaju iz njegove bolesničke sobe. Mija i Vuksan presreću je na hodniku i pokušavaju je zaustaviti. Vjera ipak pobjegne, a Vuksan gubi svijest i ruši na pod.Nela provodi svoj plan uništenja Dinka. Internetski portali objavljuju dokumente koji dokazuju njegovu umiješanost u muljažu s urbanističkim planom Splita.

Epizoda 64/182 (12.12.2011.)
Nikša optužuje Jakova da je kriv za ponovni Vjerin nestanak. Jakovu je dovoljno teško jer i sam osjeća grižnju savjesti i ponovno se fizički obračuna s Nikšom. Njihovu tučnjavu zaustavlja Tonči koji ih moli da se saberu. Očajna Lara polako gubi svaku nadu da će pronaći sina i moli Karmen može li svojom intuicijom predosjetiti gdje bi Zlaja mogao biti. Karmen se koncentrira, ali vidi samo znak križa.

Epizoda 63/182 (08.12.2011.)
Vjera je u strahu, jer Zlaju trese groznica. Želi ga odvesti u bolnicu, ali odustaje. Vjera shvaća da se neće moći sama boriti sa Zlajinom bolesti. Nela pred Dinkom namjerno ponižava Tončija. Maro suočava Nelu te mu ona objašnjava kako se priklonila Dinku ne bi li došla do inkriminirajućih podataka o njegovim poslovima. Nela provaljuje u gradonačelnikov ured no biva otkrivena.

Epizoda 62/182 (07.12.2011.)
Vjera je pokupila sve i nestala sa Zlajom. Svi shvaćaju da je Zlaja otet i nije im jasno kako je Vjera bila u stanju tako nešto učiniti. Jakov, Lara i Nikša otkrivaju da Zlaje nema u sobi. Nikša zove policiju. Lara je očajna. Ona i Jakov odlaze tražiti sina po ulicama Splita. Nastaje panika. Lara pretpostavlja kako je Vjera uzela Zlaju i otišla s njim u šetnju, boji se što će se dogoditi djetetu jer je noć hladna. Obavještavaju Karmen i Alena koji su već i sami zabrinuti zbog svog obračuna s Vjerom. Alen odlazi u Vjerinu sobu i otkriva da nedostaju Bartulove stvari. Policija dolazi i inspektor Domagoj ispituje Alena je li se dogodilo nešto što je Vjeru moglo potaknuti na ovakav čin. Alen sve negira ne želeći preuzeti odgovornost. Karmen je ljuta zbog toga, i osjeća grižnju savjesti što prešućuju mogući razlog Vjerinog “ludila”, ali ipak ništa ne priznaje. Jakov i Lara uzaludno traže Zlaju čitavu noć…

Epizoda 61/182 (02.12.2011.)
Jakov i Lara provode dan na Sustipanu. Ona odlučuje ostati sa Nikšom, što šokira Jašu. Mija odbija brak sa Zoranom, čak i kad joj ponudi put u Bruxelles. Nela je prešla u ofenzivu. Dobiva posao kao Dinkova tajnica, čekajući priliku da mu uništi posao. Vjera traži istinu od Alena i Karmen glede preljuba. On optužuje njenu hladnoću za cijelu situaciju, radi čega Vjera gubi razum te odlazi sa Zlajom u naručju.

Epizoda 60/182 (01.12.2011.)
Mija i Vuksan objavili su Lari da je Jakov živ. Ona isprva ne vjeruje i u šoku je. Odlazi kući i govori tu vijest Nikši. On je bijesan na Vuksana i Miju što pune Lari glavu takvim nebulozama, ali Lara vjeruje da bi to mogla biti istina. Leila objavljuje Jakovu da je trudna. Jakov je u šoku, ali onda kaže Leili da je sretan. Leila na trenutak pomisli kako je to šansa da opet pridobije Jakova i poljubi ga. Jakov odbija Leilu govoreći joj kako će se brinuti o njoj i djetetu do kraja života ali njih dvoje ne mogu biti zajedno. Lara dolazi na brod Zlatarovih saznati informacije o Jakovu. U hodniku zatiče Leilu koja se prenerazi kad je vidi. Lara ispituje Leilu tko je ona, ali Leila joj ne želi ništa otkriti. Dolazi Tonči kojeg Lara izravno pita je li Jakov živ. Tonči bi najradije rekao istinu, ali boji se ugroziti Jašinu sigurnost. On samo kaže Lari neka najbolje zaboravi Jakova. Karmen prijeti Alenu da će sve otkriti Vjeri. On je pokušava panično zaustaviti. Karmen na kraju ipak ne otkriva njihovu tajnu. Daje otkaz i odlazi iz kuće s objašnjenjem da ima novog dečka. Alen odlazi za Karmen ljutito je ispitujući je li to istina. Njihovu svađu čuje Vjera koja shvati da su Alen i Karmen ljubavnici. Jakov i Lara napokon se susreću na Sustipanu.

Epizoda 59/182 (30.11.2011.)
Lara je prekinula nastup, jer joj se učinilo da u daljini vidi Jakova. Potrči k njemu, no on uspije pobjeći. Nikša je zbunjen njenim ponašanjem, ali ne dopušta da to pokvari njihove odnose. Tonči, vidjevši shrvanog sina, odluči dovesti Zlaju na brod što i uspjeva. No s njim dolazi i Lara, pa nastaje napeta situacija. Nela se polako navikava na sirotinjsku svakodnevicu, usput razvijajući odnos s majkom. Usprkos tome što emocije sve više dolaze do izražaja, par jednostavno ne može zaboraviti godine fizičkog maltretiranja koje su proživljavali s Cvitkinim mužem. Nela je odlučna pomaknuti se s dna, te odlazi do gradonačelnika Ante ne bi li našla posao. No on ima nemoralne ponude koje Nela odbije s gađenjem. Vuksan preko medaljona poveže da je Jakov Zlatar živ. Svoja saznanja dijeli s Mijom, koja je šokirana. No kovanje daljnjeg plana prekine Zoran koji Miji nudi brak. Ona odbija, pravdajući se nespremnošću. On ne priznaje takav odgovor te joj veli da njegovu ponudu može prihvatiti do sutra. Ovo napravi veliki pritisak na nju, što se vidi narednog dana na poslu. Vuksan i Mija na kraju priznaju Lari da je Jakov vjerojatno živ.

Epizoda 58/182 (29.11.2011.)
Leila promijeni svoj imidž po uzoru na Laru no ne naiđe na željenu reakciju kod Jakova. Karmen se sve teže nosi s novopronađenom ljubavi između Alena i Vjere. Usprkos pomirbi sa Zoranom, Mija i dalje ne može prestati misliti na Vuksana te se pita je li donijela pravu odluku. Nela nalazi mir u Cvitkinoj kući, no, nakon što ju na pazaru sasvim slučajno zatekne Blanka, Nela je potpuno rastrojena. Cvitka joj želi pomoći razgovorom, no iz bijesne Nele provali dugo čuvana tajna – obiteljsko zlostavljanje. Lara priznaje Vuksanu da želi svoj medaljon natrag jer je u njemu slika njenog pokojnog muža. Vuksana svlada znatiželja te pogleda u medaljon. Njegovom iznenađenju nema kraja kad shvati da prepoznaje Jakova kao čovjeka kojeg je doveo iz Afrike. Vuksan preko medaljona poveže da je Jakov Zlatar živ. Svoja saznanja dijeli s Mijom, koja je šokirana. Lara, potaknuta razgovorom s Vuksanom, razmišlja o Jakovu kad izvodi svoju standardnu točku u krčmi. Usred pjesme shvati da ju sluša i gleda njena navodno pokojna ljubav, Jakov, te prekida nastup.

Epizoda 57/182 (28.11.2011.)
Vjera priznaje Alenu da je na rubu samoubojstva od Bartulove smrti te joj Alen nema snage reći da je gotovo. Očajna Karmen najavljuje Alenu skorašnji odlazak iz njegovog života.Vuksan i Mija se na izletu jahtom donekle približe. No, kada sazna za Vuksanovu nemoralnu ponudu Zoranu, Mija moli Zorana za oprost. Lara i Nikša uživaju u prvim danima svoga braka, no Laru još uvijek more sjećanja na Jakova. Jakov se napokon susreće s Nelom i Anđelom. Tonči zahtjeva od Nele istinu o njenim manipulacijama. Nela je stavljena pred zid te je se Jakov praktički odriče, a Tonči ju izbacuje s broda. Nela je potpuno izgubljena, no, neočekivano, pomaže joj majka Cvitka. Jakov objašnjava Leili da ne može biti s njom. Kada ga ona pokuša utješiti zbog obiteljske situacije, Jakov puca i grubo ju otjera. Leila se ne može pomiriti sa situacijom te si želi oduzeti život, nesvjesna da ju promatra njena suparnica, Lara, koja spašava Leilu od sigurne smrti te ju savjetuje da se bori za čovjeka kojeg voli, ne znajući da je to Jakov.

Epizoda 56/182 (25.11.2011.)
Mija nakon Vuksanovog nagovaranja pristane na razgovor. On je moli da barem za tu večer zaborave svoje nesuglasice i misle na sreću svoje kćeri. Mija se složi i oni sklapaju primirje. Ljubomorni Zoran promatra Miju i Vuksana kako plešu i kipti od bijesa. Mija pokuša udobrovoljiti Zorana, ali kad njihov romantični trenutak prekine Vuksan, Zoran pukne, zaleti se na njega i počne ga tući. Njihova tuča završava u moru. Mija je ljuta na Vuksana i Zorana zbog njihove svađe te odbija obojicu. Vuksan nudi Zoranu posao u Cape Townu koji ovaj s gađenjem odbija. Vuksan na prevaru odvodi Miju na izlet jahtom. Jakov se vraća u Krisov stan. Dočeka ga otac s ozbiljnim izrazom lica. Jakov mu kaže za Larino vjenčanje, Tonči je iznenađen. Jakov priznaje ocu kako još uvijek voli Laru i da će se zauvijek tako osjećati. Tonči mu kaže da to mora reći Leili, ako je donio konačnu odluku ne smije je više zavaravati. Jakov je svjestan da to mora učiniti. Nikša i Lara bježe sa vjenčanja. U trenutku kad Jakov govori Leili kako prekida s njom, Nikša i Lara prvi puta vode ljubav. Karmen, povrijeđena, bježi od pijanog Alena. Alen traži oprost za svoje ponašanje, no Karmen zahtjeva da napokon okonča brak s Vjerom. Jakov kreće na brod vidjeti Nelu i Anđelu.

Epizoda 55/182 (24.11.2011.)
Jakov je saznao da ima sina. Isprva je šokiran i ne vjeruje da je dijete njegovo, ali Tonči ga uspije uvjeriti da je Zlaja njegov sin. U Jakovu se preokrene čitav svijet. On ostavlja uplakanu Leilu koja ga preklinje da ne ode i pohita pronaći Laru. U krčmi saznaje da je upravo u toku Larina svadba. Šokiran Jakov trči prema Hotelu Lav u nadi da će uspjeti zaustaviti vjenčanje. Lara i Nikša izgovorilil su svoje sudbonosno da. Jakov je svjedočio vjenčanju Lare i Nikše. Potpuno shrvan odlazi iz hotela. Na cesti ga skoro pogazi Dinko potpuno nesvjestan da je to bio Jakov. Očajna Leila se pokušava iskrasti iz stana kako bi pronašla Jakova. Tonči je sprječava u tome. Laže joj kako će se Jaša vratiti svaki čast. Leila gubi svijest u Tončijevim rukama. Svi čestitaju novopečenim mladencima. Svatovi sjedaju za stol. Vuksan i kumovi drže svoje zdravice u čast Lare i Nikše.

Epizoda 54/182 (23.11.2011.)
Tonči je hicem iz pištolja ranio Leilu u nogu. Prestravljen je što je ugledao pred sobom sina Jakova za kojeg je mislio da je mrtav. Jakov se brzo snađe i govori ocu da moraju zvati hitnu. Leila odbije ići u bolnicu jer ne želi izložiti Jakova opasnosti da otkriju njegov identitet i pošalju ga natrag u zatvor. Jakov shvaća da će morati sam izvršiti operaciju vađenja metka iz Leiline noge. Tonči mu asistira i operacija biva uspješno obavljena. Tada se otac i sin po prvi put zagrle. Tonči želi znati zašto mu Jakov nije javio da je živ i pustio cijelu obitelj da vjeruje kako je mrtav. Jakov mu sve ispriča: o Krisovom ubojstvu, o životu na pustom otoku… Tonči je šokiran svime što je njegov sin prošao. Jakov otkriva da je saznao tko još stoji iza cijele priče. To je Dinko. Tonči nije puno iznenađen tom saznanjem. Vuksan želi za svoju novopronađenu kćer Laru prirediti raskošno vjenčanje. Lara to isprva odbija ali Vuksan je uspijeva nagovoriti govoreći kako je to jedino što može učiniti za nju da joj se iskupi. Vjenčanje se seli u Hotel Lav i Lara dobije novu prekrasnu vjenčanicu. Svi su uzbuđeni pripremama za vjenčanje. U jednom trenutku svatovi pomisle da je mlada pobjegla. Međutim Lara je otišla na Jašin grob kako bi se oprostila od svog “pokojnog“ supruga. Vjenčanje u Hotelu Lav samo što nije započelo. Istovremeno u Krisovom stanu Tonči otkriva Jakovu kako Lara ima sina.

Epizoda 53/182 (21.11.2011.)
Vuksan obznanjuje Lari mogućnost da je njen otac. Njihov zajednički odlazak Miji na nju vrši pritisak, i ona konačno priznaje istinu. Jakov i Leila slijede Krisove tragove. Doznaju umiješanost Danijela i Goge u cijeloj priči, a nakon posjete Krisovoj baki u staračkom domu nalaze njegovu fotografiju s Dinkom. Dinko postaje zamjenik gradonačelnika. Blanku i djecu pokušava iskoristiti za svoju promociju. Tonči doznaje da je “Kris” u Splitu, te odlazi osvetiti sina. Nela je uplašena, ali prihvaća Tončijev osvetnički pohod koji završava pucanjem na Jakova i Leilu.

Epizoda 52/182 (18.11.2011.)
Jakov je ugledao Nikšu i Laru kako se ljube. Šokiran i razočaran odlazi na njegovo i Larino mjesto na Marjanu shvaćajući da je među njima zauvijek gotovo i da povratka nema. Nikša i Lara vraćaju se u krčmu gdje nastaje opće veselje zbog njihovog pomirenja. Karmen ih nagovora da se vjenčaju što prije, Nikša tu ideju objeručke prihvati, a i Lara shvaća da nemaju što čekati. Karmen im kaže da će im pomoći organizirati svadbu za dva dana, a Lara je pozove da joj bude kuma. Ljubomorna i zaplašena Leila želi saznati što više o Lari. Odlazi do kuće Zlatarovih u nadi da će doznati neke informacije o njoj. Kike joj kaže gdje može pronaći Laru. Leila odlazi u krčmu i tamo se sretne oči u oči sa svojom suparnicom. Povrijeđeni Jakov priznaje Leili kako je vidio Laru. Ona je uplašena i ne kaže mu da ju je vidjela i ona. Kad joj Jakov počne govoriti da je između nje i Lare zauvijek gotovo Leila se malo smiri. Zoran je ljutit na Miju što mu je lagala u vezi sastanka s Vuksanom, ona se pokušava opravdati, ali Zoran joj ne vjeruje i odlazi. Tada na Mijina vrata zakuca Vuksan. Ona je šokirana što ga vidi i želi ga otjerati, ali Vuksan inzistira da moraju razgovarati. Lara dolazi majci reći radosnu vijest o vjenčanju i tada se susretne s Vuksanom. Čim ugleda Laru, Vuksan postaje sumnjičav…

Epizoda 51/182 (17.11.2011.)
Lara odbija Nikšinu prosidbu. Mija se susreće s Vuksanom kojeg očito poznaje odavno, no laže Zoranu o prirodi njihovog odnosa. Leila bezuspješno nagovara Jakova da odustane od osvete. Lara pjesmom poručuje Nikši da joj je žao zbog njihove propale ljubavi te Nikša utapa tugu u alkoholu. Jakov čuje Larinu pjesmu te ju krene tražiti, no, umjesto toga, pomaže Nikši da se vrati kući. Lara traži savjet od majke koja je i sama u problemima zbog Vuksana. Mija dobiva cvijeće od Vuksana što naljuti Zorana. Nakon što sazna da je Nikša otišao, Lara kreće za njim. Njih dvoje se strastveno pomire, nesvjesni da ih gleda ogorčeni Jakov.

Epizoda 50/182 (16.11.2011.)
Jakov i Leila dolaze u Split, te doznaju za sudbinu obitelji Zlatar. Dinko je odlučio srušiti brodogradilište, što Tončija još dodatno pogodi. Blanka priznaje Neli i Tončiju da je od početka znala za Dinkov plan. Nikša traži Larinu ruku, dok se Vjera počinje nadprirodno vezati sa Zlajom. U skladan ljubavni život Zorana i Mije dolazi njena stara ljubav Vuksan (Milan Štrljić).

Epizoda 49/182 (15.11.2011.)
Nela bezuspješno pokušava stići kući prije Dinka kako bi upozorila Tončija na Dinkovu izdaju. Nikol prodaje svoje dionice Danijelu, a on se pretvara da je otpustio Gogu kako bi udovoljio Nikol. Leila i Jakov pomažu slučajnom prolazniku za kojeg se ispostavlja da je bogataš koji im želi pomoći tako da ih vrati u Hrvatsku. Lara prolazi kroz emocionalne vrtloge te odlučuje skinuti crninu i tako Nikši dati šansu. Dinko izbacuje Zlatareve iz kuće, ali pridobije Nikol na svoju stranu. Nela moli Kike da ostane s Nikol u kući, dok su Zlatarevi prisiljeni živjeti na brodu. Razočarana Nikol prekida s Danijelom. Nela se zaklinje na osvetu Dinku.

Epizoda 48/182 (14.11.2011.)
Lara je šokirana Nikšinim poljupcem. Ne zna kako bi reagirala. Karmen je uvjerava kako mora razgovarati o tome s Nikšom. Lara govori Nikši u bolnici kako je ono što osjeća za njega samo prijateljstvo. Nikša joj nimalo ne vjeruje.Tonči i Nela saznaju da radnici prodaju dionice Zlatar Plovidbe. Tonči je izvan sebe od brige. Nela odluči preuzeti inicijativu u svoje ruke i odlazi gradonačelniku Markoniju i saznaje da je gradonačelnik umiješan u čitavu aferu. Dinko i Danijel kreću dalje sa svojim planovima preuzimanja Zlatar plovidbe. Kako bi dobio većinski paket dionica Danijel zaprosi Nikol. Nikol oduševljeno pristaje na brak kao i na to da prepiše svoj dio dionica na Danijela. Leila skriva od Jakova zlatnike koje je ukrala Patricku. Jakov otkriva da tog dana isplovljava brod za Hrvatsku i kupuje karte za njih dvoje. Dok se pakira Leili u sobu upada Patrick i zahtijeva svoje zlatnike natrag. Napada Leilu. U sobu upada Jakov i spašava Leilu, ali se silno naljuti na nju kad shvati što je učinila. Zbog čitave ove strke brod za Hrvatsku odlazi bez njih.

Epizoda 47/182 (11.11.2011.)
Lara je šokirana Nikšinim poljupcem. Ne zna kako bi reagirala. Karmen je uvjerava kako mora razgovarati o tome s Nikšom. Lara govori Nikši u bolnici kako je ono što osjeća za njega samo prijateljstvo. Nikša joj nimalo ne vjeruje.Tonči i Nela saznaju da radnici prodaju dionice Zlatar Plovidbe. Tonči je izvan sebe od brige. Nela odluči preuzeti inicijativu u svoje ruke i odlazi gradonačelniku Markoniju i saznaje da je gradonačelnik umiješan u čitavu aferu. Dinko i Danijel kreću dalje sa svojim planovima preuzimanja Zlatar plovidbe. Kako bi dobio većinski paket dionica Danijel zaprosi Nikol. Nikol oduševljeno pristaje na brak kao i na to da prepiše svoj dio dionica na Danijela.Leila skriva od Jakova zlatnike koje je ukrala Patricku. Jakov otkriva da tog dana isplovljava brod za Hrvatsku i kupuje karte za njih dvoje. Dok se pakira Leili u sobu upada Patrick i zahtijeva svoje zlatnike natrag.

Epizoda 46/182 (10.11.2011.)
Nikša je propucan i odvezen u bolnicu, a Lara je u potpunosti u šoku. Tonči preuzima odgovornost za pucnjavu i time spašava Matu, no Lara ga potjera iz bolnice jer još uvijek pamti nepravdu koju su joj Zlatarevi nanijeli. Tonči priznaje Neli kako se boji da njihovi životi nakon Jakovljeve smrti nikad neće biti isti. Dinkov plan da nasilno preuzme Zlatar Plovidbu nailazi na problem u vidu Barbe koji odbija prodati svoj paket dionica. Dinko i Danijel shvaćaju da je Nikol karta za pobjedu. Jakov i Leila se napokon uspiju domoći kopna, no Jakov ne zna da Leila sa sobom ima opasan teret. Nikša se budi nakon operacije i Lara ga, obuzeta emocijama, poljubi.

Epizoda 45/182 (09.11.2011.)
Jakov je ljut na Leilu radi sabotaže vatre. Ona se iskupi kad dozove mornare koji su se iskrcali na otok. Dinko i Danijel nastavljaju sa svojim planovima. Dinko je uspio nagovoriti Tončija da mu ustupi vlasništvo nad brodom ‘Nevera’. Zoran dobija otkaz. Nikol osjeća da sve više gubi Danijela, te se pomiruje s majkom.Tonči, razočaran raspadom firme i štrajkom radnika, traži utjehu u posjeti Lari i Zlaji. Upoznaje Nikšu, no sve se pretvara u oružani sukob kad mu Mate ukrade pištolj. Blanka započinje vezu s Ivom.

Epizoda 44/182 (08.11.2011.)
Nela zatiče Nikšu sa Zlajom u rukama. Spočitava Lari na lošem odgoju i nebrizi o djetetu. Lara smiruje incident, brani Nikšu, ali se sažali nad Nelom. Ipak je ona Zlajina Baka. Nikša se trudi oko Lare i Zlaje. Oni provode sve više vremena zajedno i zbližavaju se. Tonči je u pritvoru. Inspektor ga smiruje i govori mu da ga puštaju pod uvjetom da netko jamči za njega. Tonči odluči pozvati Blanku. Na telefon mu se javlja Ivo što Tončija obeshrabri u pokušaju obnavljanja neprežaljene ljubavi. Blanku muči grižnja savjesti zbog Dinka i to je koči u odnosu s Tončijem.Neline bunde su nestale. Divlja po kući. Izvrijeđa Dinka i Anđelu, koja joj kaže da ih je, zbog besparice, dala Cvitki. Nela odlazi do Cvitke i osim tragičnog susreta s majkom, osramoti se pred cijelom tržnicom. Nikol, nakon emocionalnog kraha u Anđelinom naručuju, pokušava zadržati ‘idiličnu’ vezu s Danijelom. No, saznaje da je Goga Danijelova nova tajnica. Leila je spazila brod na obzoru i svim silama pokušava spriječiti Jakova da ga vidi. Kad Jakov, presretan, ipak ugleda brod i zapali signalnu vatru, Leila ju ugasi golim rukama, pri čemu zadobije opekline.

Epizoda 43/182 (07.11.2011.)
Tonči dolazi u ured provjeriti u kakvom je stanju brodogradilište. Dinko ga uvjerava da je sve pod kontrolom pokazujući mu lažna financijska izvješća. Pred kućom Zlatarovih okupili su se radnici koji štrajkaju zbog neisplaćenih plaća. Banka je poslala popisivače koji vrše ovrhu nad Zlatarovima plijeneći njihovu imovinu. Svi su izvan sebe osobito Nela kojoj su oduzeli automobil. Kad popisivač pokuša uzeti uspomenu na Jašu Nela se potpuno slomi. Lara i Nikša zajednički brinu o malom Zlaji. Karmen ih promatra sa strane i kaže Lari kako bi za nju bilo najbolje da prihvati Nikšinu ljubav. Lara plane na nju kako još nije spremna zaboraviti Jakova. Jakov i Leila za to vrijeme postaju intimni. Nakon što su vodili ljubav Leila otkriva Jakovu da ga voli od prvog dana njihovog poznanstva. Jakova muče dileme i grižnja savjesti, on nikako ne može prestati misliti na Laru, usprkos bliskosti s Leilom. Nikol je napravila party na bazenu Hotela Lav. Dolaze svi iz modnog svijeta. Nikol se uzruja kad na brodu ugleda Gogu. Njih dvije se posvađaju. Goga joj se odluči osveteti. Nikol pronalazi Gogu i Danijela u hotelskoj sobi u ljubavnom klinču.

Epizoda 42/182 (04.11.2011.)
Nakon godinu i pol dana, Zlatarevima zbog Dinkovog vođenja posla prijeti financijska propast. Nikol je postala miss Hrvatske i zaboravila na vlastitu obitelj te je u, za medije namještenoj, ljubavnoj vezi s Danijelom. Lara slavi prvi rođendan svog sina Jakova te ga odvodi na Jašin grob. Tamo sreće Tončija koji se, nakon što je godinu dana tražio krivca za Jakovljevu smrt, ohrabrio vratiti kući, ali s još uvijek jakom željom za osvetom. On nagovori Laru da upozna Jakova s Nelom i Anđelom, te Lara pristaje. Svi su oduševljeni malim Jakovom, no Lara je svoju obitelj pronašla među prijateljima u krčmi gdje je u međuvremenu postala glavna pjevačka zvijezda. Blanka je također nastavila sa svojim životom nakon Tončijevog odlaska te izlazi s Ivom Ledićem. Brodolomci Jakov i Leila su i dalje na pustom otoku, gdje njihova želja sve više raste, iako se Jakov othrvava. Nakon što mu se Leila otvoreno ponudi, Jakov zaboravlja Laru te se predaje strastima s Leilom, nesvjestan činjenice da je Lara zatvorila svoje srce za sve osim njega i njihovog djeteta.

Epizoda 41/182 (03.11.2011.)
Osam mjeseci poslije. Lara je u visokom stadiju trudnoće, pjevačka zvijezda Alenove krčme i okružena ljudima koji ju vole, no njeno srce i dalje pripada samo Jaši. Alen i Karmen održavaju svoju vezu, dok je Nikša prijateljska potpora Lari iako bi htio nešto više. Tonči odlazi u Afriku tražiti krivca za Jašinu smrt, ostavljajući Nelu na milost i nemilost Dinku. Očajna Nela i nadmoćni Dinko se sukobljavaju te Dinko izvojeva verbalnu pobjedu. Jakov je i dalje na pustom otoku s Leilom no Lara je i dalje jedina žena u njegovim mislima. Karmen shvaća da njena i Alenova veza nema budućnosti te razmišlja o odlasku iz geta. Dinko prijeti Lari da pred Zlatarevima šuti o svome djetetu. Šok natjera Laru u preuranjene trudove te, uz svesrdnu Nikšinu pomoć, ona postaje majka malog Jakova-Zlaje.

Epizoda 40/182 (02.11.2011.)
Nikol je izabrana za miss. Tonči ošamari Nikol i ona bježi od kuće. Blanka i Tonči nakon nekoliko sati provedenih zajedno shvaćaju da zbog svih okolnosti ne mogu opet biti zajedno. Rastaju se s tugom. Baka Cvitka (Edita Karađole) došla je u kuću Zlatarovih razgovarati s Nelom. Cvitka je prvi puta nazove svojom kćerkom. Nela je grubo otjera iz kuće. Nikša je pokušao Lari ponudi svoje prijateljstvo, ali ona ga grubo odbije govoreći da u njenom životu postoji samo jedan muškarac, a to je Jaša. Nikša je povrijeđen zbog njenog odbijanja. Dinko dolazi u posjet Lari i ponovno je pokuša napastovati. U sobu upada Nikša i spašava Laru. Nikša saznaje da je Lara trudna. Nakon toga ponovno joj prizna svoje iskrene osjećaje i ponudi joj podršku i pomoć kad god joj zatreba. Jaša i Leila napravili su splav i pokušali otići s otoka. Nakon mukotrpnog veslanja Leili je pozlilo, pala je u more i gotovo se utopila. Jaša ju je spasio i otplivao s njom natrag do otoka shvaćajući da će na njemu morati ostati još dugo.

Epizoda 39/182 (02.11.2011.)
Lara je u šoku kada čuje za Jakovljevu smrt te se, unatoč očaju, na sprovodu obračuna sa Zlatarevima i Dinkom. Tonči skupi snage za oprost sa sinom dok Nela polako gubi bitku sa svojim emocijama i potpuno se slomi, jer je u zabludi da Jakova više nema. Nikol se na svoj način nosi s Jakovljevom nesrećom, odlazi na izbor za miss i od početne euforije dođe do potpune indiferentnosti kada shvati da su joj sve titule svijeta nevažne, jer ne može vratiti brata. Jakov, nesvjestan boli koju njegova obitelj proživljava zbog njegove lažirane smrti, smišlja način kako sebe i Leilu izvući s pustog otoka. Leila bi najradije zauvijek ostala na otoku jer ne želi izgubiti Jakova, no oni se svejedno otisnu u avanturu života.

Epizoda 38/182 (31.10.2011.)
Tonči i Nela obznanjuju obitelji da je Jakov mrtav, nakon čega se Tonči povuče u svoju bol. Nikol ga dodatno uzruja optužujući ga da je odgovoran za Jakovljevu smrt. Sugestivno stanje u koje je zapeo iskoristi Dinko, kojem Tonči preda ovlasti nad tvrtkom uz protivljenje Nele. Dinko je sve bliže konačnom trijumfu i uništenju obitelji Zlatar. Za to vrijeme, na nepoznatom pustom otoku nalazimo Jakova i Leilu. Preživjeli su brodolom, te pokušavaju izgraditi život dok ih netko ne pronađe. No kako vrijeme prolazi, Leilna senzualnost počne privlačiti Jakova. Usprkos tome, čežnja za Larom je sve snažnija. Alen, znajući da je Lara uzela novac iz krađe, pokuša nasiljem saznati gdje ga je stavila. Stisak na Larinom vratu prekine Nikša, koji ne krije iznenađenje kad sazna krivca za nestalo blago. Lara mu kaže da je novcem spasila muža iz zatvora. Nikša se ne može ljutiti na Laru, ali je razočaran što njegov san, ranč s konjima, opet postaje nemoguć. Blanka se dogovorila s Larom da će priznati grijehe svoga sina, što ona radosno dočeka niti ne sanjajući stvarno stanje. No, kad dođe na policiju, Blanka izgubi svoju odlučnost te pokuša sama nagovoriti Dinka na priznanje. On, naravno, odbija te obznanjuje da je Jakov mrtav. Blanka je shrvana te prenese vijest šokiranoj Lari.

Epizoda 37/182 (28.10.2011.)
Lara konfrontira Nikšu po pitanju ogrlice koju joj je poklonio. On se vrlo vješto izvuče lažima. Lara dolazi u kuću Zlatarovih. Anđela ugleda lančić na njenom vratu i prepozna ga te optuži Laru da je kradljivica. Lara se vraća u krčmu, pronalazi ukradeni novac i nakit i odluči ga odnijeti Blanki. Jakov i Leila smišljaju što će dalje, on kaže da se kao prvo mora prerušiti u Krisa, jer će koristiti njegovu putovnicu za bijeg. Leila pomaže Jaši u transformaciji u Krisa. Jakov izjavi da neće javiti roditeljima da je živ, kao ni svojoj ženi. Priznaje Leili da ga je Lara ostavila zbog drugoga. Blanka je šokirana kad vidi Laru. Lara puca na Blankinu savjest. Predat će joj novac potreban za Lidijinu operaciju, a ona joj mora obećati da će prijaviti Dinka policiji. Blanka na koncu pristaje.Zoran javlja Tončiju i Neli da im je sin poginuo. Tonči i Nela izbezumljeni od bola preuzimaju tobožnji Jašin pepeo i spremaju se na povratak kući. Jakov i Leila u lokalnom gradiću pronašli su skupinu hrvatskih ribara koji će ih svojom ribaricom odvesti do Madagaskara, odatle će smisliti kamo dalje. Ukrcavaju se na ribaricu, međutim, nastupi veliko nevrijeme. Brod udara u greben i počne tonuti. Jaša se nađe u uzburkanom moru uzalud dozivajući Leilu kojoj nema ni traga ni glasa.

Epizoda 36/182 (27.10.2011.)
Nikša odvodi Laru na svoj budući ranč. Ona i Nikša pomalo se zbližavaju. Na povratku kući Nikša poklanja Lari ogrlicu s privjeskom Svetog Nikole, dio plijena iz kuće Zlatarovih. Nela, Tonči, Zoran i Leila željno iščekuju ishod Jašinog i Jurinog bijega. Jakov se prenerazi kad shvati da su njegovi roditelji htjeli ostaviti njegove prijatelje na cjedilu. Jakov, Leila i Jure sjedaju u auto i odlaze. Nela i Tonči optužuju jedan drugoga za ovakav ishod situacije. Blanka je očajna jer nije uspjela skupiti sredstva za Lidijinu operaciju. Susreće Laru koja se isprva obruši na nju, ali kad joj Blanka kaže u kakvom je Lidija stanju, Lara se pokaje što je tako burno reagirala. Blanka primijeti lančić na Larinom vratu i prepozna ga kao lančić koji je ona prije mnogo godina poklonila Anđeli. Lara je zaprepaštena. Nikol se napila i Karmen ju je izbacila iz krčme skupa s njenim društvom. Na rivi Nikol susreće Gogu. Djevojke se potuku. Razdvoji ih Baka Cvitka koja odvuče Nikol u svoju trošnu kućicu kako bi je otrijeznila. Kris pronalazi bjegunce. Pokuša ubiti Jakova, ali ga Jure spriječi. Kris se dočepa pištolja i ubija Juru.

Epizoda 35/182 (26.10.2011.)
Jakov je u opasnosti u zatvoru dok pokušava pobjeći s Jurom. Pomaže im Leila koja u plan uključuje Tončija i Nelu. Jakov i Jure imaju probleme pri bijegu, ali ipak uspijevaju pobjeći dok su Nela i Tonči na rubu živaca zbog sudbine njihovog sina. Lara se pokušava nositi sa svojim problemima, nadajući se Jakovljevom oslobođenju. Mija joj se pokušava približiti, ali se i dalje majka i kćerka ne razumiju. Nikša i Alen bježe s plijenom iz kuće Zlatar, dok su Anđela i Kike potresene lopovima u kući. Nikša odlučuje ogrlicu iz plijena pokloniti Lari, razvijajući sve dublje osjećaje prema njoj. Nikol uspijeva nadigrati Danijela i ipak ući u izbor za miss. Radi scenu u krčmi gdje ponižava Laru. Blanka pokušava sve što može kako bi namaknula novac za Lidijinu operaciju, dok Dinko nimalo ne mari za svoju ženu.

Epizoda 34/182 (25.10.2011.)
Jakova napada Boki koji mu otkriva da je Krisov čovjek. Jakov shvaća da on i Jure moraju pobjeći iz zatvora no za to im treba ključ od dvorišta. Leila, koja se uspjela spasiti, dolazi Jakovu u posjet i nudi svoju pomoć u dolasku do ključa. Jakov je uvjeren da će Leila uspjeti, te ona zaista ukrade ključ od čuvara koji ništa ne sumnja. Istodobno, Karmen štiti Laru od novinskih napisa o Jakovu, no Lara zahtjeva da Karmen bude iskrena prema njoj. Leila ne može izdržati i odlazi obavijestiti Tončija i Nelu o Jakovljevom planu. Nikol se, da bi prkosila Gogi, prijavi na izbor za miss Splita. Njih dvije se posvađaju, a Nikol misli da je impresionirala žiri. No, Goga prođe dalje, a Nikol ne, što ju jako povrijedi i razljuti. Nikol govori Danijelu, članu žirija, da će napraviti sve kako bi prošla dalje, što njemu daje svakakve ideje. Lara i Karmen sprečavaju tučnjavu između Alena i Nikše. Alen predlaže Nikši da skupa opljačkaju kuću Zlatarevih, no Nikša odbija.

Epizoda 33/182 (24.10.2011.)
Lidija (Marija Tadić) je doživjela srčani arest i njen život je u opasnosti. Doktor objavljuje Blanki i Dinku da Lidija ima aneurizmu te da joj je potrebna hitna operacija. Međutim ta se operacija može obaviti samo u inozemstvu i vrlo je skupa. Blanka ima povjerenja u Dinkovu ljubav prema Lidiji. Govori mu da bi trebao podići kredit i pobrinuti se za spas vlastite žene. Nela i Tonči u šoku su nakon presude Jakovu. Dolazi Zoran s dobrim vijestima. Pronašao je slučaj u kojem je osuđenik dobio mnogo manju kaznu zbog toga što je pred sudom izjavio da se kaje. Tončiju se nimalo ne sviđa ideja da se njegov sin mora ponižavati i kajati zbog zločina koji nije počinio i ne pristaje da igraju na tu kartu. Svi shvaćaju da trenutno nemaju drugog izbora nego čekati rezultate žalbe i nadati se novom suđenju. Nikša objavi svom prijatelju Alenu kako je odlučio zauvijek se povući iz Legije stranaca i započeti novi život u Hrvatskoj. Planira kupiti ranč i pokrenuti vlastiti biznis. Zatraži od Alena novac koji mu je bio povjerio na čuvanje. Alen je u klopci jer je Nikšin novac već potrošio. Lara saznaje da je Jaša dobio četrdeset godina zatvora. Očajna je. Utjehu joj pruži Nikša kojem se Lara na prvi pogled svidjela.

Epizoda 32/182 (21.10.2011.)
Jakov je očajan zbog Larinog pisma koje je Nela falsificirala. Nela se pokušava zbližiti s Tončijem, ali samo izazove njegov gnjev. Blanka shvaća da Lara pokušava pronaći dokaze protiv Dinka i razapeta je između moralne dužnosti i ljubavi prema sinu. Dinko prijeti Lari. Pokazuje joj sliku ultrazvuka njezinog djeteta. Zoran priprema Leilu za svjedočenje, no ona nestaje neposredno prije suđenja. Sudac proglašava Jakova krivim. Lara odlazi u crkvu, kao posljednje utočište. Putem sreće Nikšu (Stefan Kapičić), koji se zaljubljuje u nju. Dinko je na vrhu svijeta. Dobio je ‘dobre’ vijesti i zadovoljno se smije Jaši, kojem je odzvonilo. Kris baca onesviještenu, svezanu Leilu u more.

Epizoda 31/182 (20.10.2011.)
Nakon što saznaju da je Kris pobjegao iz bolnice, Zoran i Tonči shvaćaju da je Leila jedina nada da će se Jakov spasiti, ali ne znaju da ju Kris već ima na oku i vreba pravi trenutak za osvetu. Alenova žena, Vjera, vraća se s hodočašća i Lara je prisiljena lagati kako bi zaštitila Karmen. Lara shvaća da Dinko stoji iza Jakovljevog uhićenja te ona i Anita pokušavaju naći dokaze, što završi kobno za Laru. Dinko i Danijel nalaze zajednički jezik te dogovaraju daljnju suradnju. Jakov se odriče Tončija, jer smatra da ga je iznevjerio. Nela piše pismo u Larino ime u kojem ‘Lara’ ostavlja Jakova zbog drugog. Jakov, ionako na rubu zbog nepravedne optužbe i roditelja kojima ne vjeruje, potpuno puca prestravljenom Juri naočigled.

Epizoda 30/182 (19.10.2011.)
Jakov dobiva društvo u ćeliji – Juru, koji je optužen zbog napada na Krisa. Uskoro dolaze Tonči i Nela, no Jakov je ogorčen na oca kojeg smatra odgovornim za krivo prijavljen teret. Odaje da je Kris taj koji je podmetnuo drogu. Svi su šokirani, jer je Kris – nestao. Lara odlazi na prvi pregled, a iznenadi se kad ju konačno pronađe majka i kada se ponovno posvađa s njom zbog Jakova. Lara upoznaje Vjeru (Tamara Garbajs), vlasnicu krčme i Alenovu ženu. Hoće li Lara prikriti Karmenin preljub? Novinari počinju svoj lov na informacije i prva žrtva je Nikol. Dinko glumi glavu obitelji i velikog zaštitnika, iako je istina posve suprotna – on je platio novinaru da potiče progon obitelji Zlatar. Očajna Blanka apelira na svog sina da se pokaje i spasi nevinog Jakova, no Dinko uživa u svom uspjehu… Nela je razočarana konstantnim Tončijevim odbijanjem no ipak preuzima inicijativu u Cape Townu. Kad sazna od Tončija da je Lara poslala Jakovu pismo, pokušava ga se dočepati. Saznavši da je Lara trudna s Jakovom, Nela je šokirana…

Epizoda 29/182 (17.10.2011.)
Karmen dovodi očajnu Laru u krčmu koja postaje Larin novi dom. Lara je ipak suočena s podsmijehom gostiju i Alena, ali ih osvaja svojim prekrasnim pjevanjem. Lara daje Tončiju pismo za svog ljubljenog Jakova. Mija pokušava naći Laru mučena grižnjom savjesti, ali pronalazi samo Zorana sa zgodnom mladom ženom. Mija misli da je to Zoranova ljubavnica i izvrijeđa ga. Jakov je u zatvoru suočen s manijakalnim inspektorom Camdenom koji pod svaku cijenu želi natjerati Jakova da prizna. Jakov odolijeva mučenjima i jedinu mu utjehu pruža Larina fotografija. Blanka ne želi ništa imati s Tončijem koji uskoro putuje u Cape Town. Blanku muči što je upravo njen sin Dinko odgovoran za Jakovljevo hapšenje, ali se ne može natjerati priznati istinu Tončiju. Leila ne uspije uvjeriti policiju u Krisovu krivnju, pa joj hrabri Jure priskoči u pomoć. Jure u okršaju rani Krisa i uhapsi ga strana policija.

Epizoda 28/182 (17.10.2011.)
Jakov je osumnjičen za šverc heroina. Iako sumnja na Krisa on nema dokaza. Leila jedina zna istinu, ali Kris je drži u šaci ucjenama i nasiljem. Kad Blankine očajničke molbe Dinku da poštedi Jakova ne upale, ona sama odlazi upozoriti Tončija. Blanka očekuje da je Tonči prekinuo s Nelom te se iznenadi kad ugleda Tončija na jahti s Nelom. Ništa ne poduzme da bi spasila Jakova, zbog čega je razdire savjest. Potreseni sinovljevom situacijom, Tonči i Nela odlučuju privremeno odgoditi razvod. Potresena Dinkovim pokušajem silovanja, Lara privremeno utočište pronalazi kod majke. Lara saznaje da je trudna i kad joj Mija, nakon što su saznale za Jakovljevu situaciju indirektno predloži abortus, emocionalno slomljena Lara odlazi od majke i tumara getom, sve dok ne padne Karmen u naručje.

Epizoda 27/182 (14.10.2011.)
Lara se bezuspješno pokušava obraniti od Dinkovog napada i kada je već gotovo svladana, nalazi ih Nela koja je zgrožena Dinkovim ponašanjem. Nela želi raskrinkati Dinka, no kad joj on ponudi zalaganje kod Tončija u njeno ime u zamjenu za šutnju, Nela je rastrgana. Lara priznaje zabrinutoj Kike što se dogodilo, te na Kikin nagovor, Lara priznaje Tončiju i Anđeli da ju je Dinko napastvovao. No, na Larino veliko razočaranje, Nela staje na Dinkovu stranu te njih dvoje optuže nemoćnu Laru da je ona zapravo zlostavljač, te Lari više nitko ne vjeruje. Lara pokušava doći do Jaše, no Nela ju preduhitri, te Jaša ostaje šokiran kada čuje Nelinu laž.

Epizoda 26/182 (13.10.2011.)
Tonči je upravo priznao Neli kako je dan proveo s Blankom, ona je uzrujana i očekuje od muža da joj kaže svoje namjere. Izravno ga pita misli li se vratiti bivšoj ženi. Tonči joj odgovara da ne zna. Nela je bijesna. Na brodu teku pripreme za vjenčanje. Kris je zadovoljan jer je uspio prijevarom osigurati da upravo on oženi Leilu. Jakov poklanja Leili haljinu za vjenčanje kako bi ju barem malo oraspoložio. Leila je shrvana između probuđenih osjećaja prema Jaši, ali zna kako mora pristati na brak s Krisom da bi se spasila. Kris podmeće drogu pod Jašin krevet i uspješno se izvuče iz situacije da bude uhvaćen. Započinje ceremonija brodskog vjenčanja. Jakov gleda prekrasnu Leilu kako korača prema njemu i prisjeća se svog i Larinog vjenčanja.

Epizoda 25/182 (12.10.2011.)
Dinko se zatekne pokraj onesviještene Lare i on se mora angažirati oko nje kako bi održao iluziju zaštitnika obitelji. Kike ga ipak ne želi pustiti samog s Larom, pa i ona s njima odlazi u bolnicu. Kike otvoreno pokaže svoje nepovjerenje prema Dinku, što njega ne dira. Lara je dobro; ona odlazi natrag kući gdje je Dinko uplaši predviđanjima da se Jakov neće vratiti s putovanja. Tonči je s Blankom i unucima u parku, i pokušava izvući maksimum iz ove situacije, za koju želi da mu bude svakodnevnica. Ovo mu ipak ne polazi za rukom jer Blanka ne može zaboraviti prošlost. Nela u vrtu zatiče Karmen koja je zaintrigira čitanjem sudbine iz dlana. Zbog trenutne nestabilne situacije u braku, Nela se odlučuje savjetovati s Karmen.

Epizoda 24/182 (11.10.2011.)
Jakov svim silama nastoji pomoći uplašenoj Leili koja razvija osjećaje prema svom spasitelju Jakovu. Jakov shvaća da mora udati Leilu ako želi ‘srediti’ njen status izbjeglice, a Leila pogrešno misli kako ju sam Jakov želi oženiti. Kris prepoznaje Leilu kao ženu svog dobavljača droge i boji se da će ga prepoznati. Tonči nastavlja očajnički uhoditi Blanku kojoj se to nimalo ne sviđa. Blanka mu jasno daje do znanja da ne želi imati ništa s njim, iako zapravo tajno priželjkuje upravo vezu sa svojim bivšim mužem. Dinko plete svoju mrežu laži i prijevare oko Jakova koji ništa ne sumnja. Dinko u slijepoj putnici vidi priliku da dodatno ‘ukopa’ Jakova. Dinko također saznaje da je Tončijeva tvrtka na rubu propasti. Dinko zadovoljno shvaća da će propast Jakovljevog puta značiti i propast same tvrtke.Lara zamjera majci to što joj nije rekla za vezu sa Zoranom, no suočena s većim problemima u životu, ona se miri s Mijom. Laru muči Jemenka Leila koju je Jakov spasio, a Dinko samo produbljuje Larine strahove govoreći joj da će ju Jakov prevariti upravo sa Leilom.

Epizoda 23/182 (10.10.2011.)
Dinko na sve načine pokušava saznati kakve to poslove obavljaju Maro i Zoran za Tončija. Nakon što se riješio policije koja je zaustavila njega i Nikol, Dinko uspješno krade ključeve Zoranove odvjetničke kancelarije. Pod okriljem noći, Dinko saznaju pomno skrivanu tajnu – Tonči je pred bankrotom! Nakon što je našao slijepu putnicu iz Jemena, Jakov pokušava donijeti ispravnu odluku. Usprkos protivljenju nekih mornara, Jakov odgađa izručenje lijepe Leile, posebno nakon što sazna da je bila zlostavljana. Ipak, Kris vreba u pozadini – sumnja da bi mu Leila mogla donijeti opasnost. Karmen dolazi upozoriti Laru na brojne opasnosti koje je čekaju u budućnosti. Iako ne vjeruje u te vradžbine, Lara je ipak pod dojmom Karmeninih vizija. Odlazi potražiti majku no neugodno je iznenađena kad je pronađe u naručju Tončijevog odvjetnika.

Epizoda 22/182 (07.10.2011.)
Kris se iznenadi nakon što ga Jure nađe kako petlja po koordinatama broda. Kris se izvlači iz potencijalno neugodne situacije, a Jure naizgled sve zaboravlja jer brod napokon pristaje u luku. Brodski liječnik i Jure dovode Jakova na liječenje u kuću stare Jemenke, koja nad iscrpljenim Jakovom provodi transfuziju. Istodobno, Kris je ljut jer sva posada žali i brine za Jakova te odlazi s broda i dogovara mutne poslove s nasilnim Jemencem, a pod budnim okom Jemenčeve zlostavljane supruge Leile. Jakov se napokon budi, bolje je i jedva čeka nazvati Laru što odmah i učini. Jakov održava motivirajući govor svojoj posadi, nesvjestan da Kris njegov brod koristi za krijumčarenje droge. Jure obavještava Jakova da je vidio Krisa kako se mota oko navigacije, Jakov je zabrinut. Jakov odlazi u inspekciju strojarnice i iznenadi se kada tamo nalazi skrivenu i uplašenu Leilu. Lara pokušava od Dinka saznati je li njegov telefonski razgovor koji je načula bio o Jakovu, no Dinko pobjesni i ošamari ju, a svoje frustracije kasnije iskali na prostitutki. Istodobno, Blanka priča unucima kako otac jedva čeka doći po njih, iako je i sama svjesna da je to laž. Lara pokušava dobiti Jakova ali ne uspijeva, strah u njoj raste.

Epizoda 21/182 (06.10.2011.)
Dinko se useljava u vilu Zlatar, sretan što se njegov osvetnički plan uspješno odvija. Pokušava svima ući pod kožu, što uglavnom i uspijeva. Jašina posada uspije obraniti brod od gusara, ali radi Jašine smrtne rane moraju se što prije dokopati obale. U tome ih ometa Kris, po nalogu Dinka, koji nastavlja sa svojim sabotažama i manipulacijama protiv Jaše. Lara daje oglas u novine za instrukcije iz klavira. Nakon što se čuje s Jašom (ne saznaje za gusarski napad) sretna je usprkos blagoj mučnini koji je prvi znak trudnoće. No, problemi nastaju kad uhvati Dinka u njegovoj komunikaciji s Krisom. Ljubav Mije i Zorana je na laganoj kušnji, on se ne javlja. No sve završi sretno kad ju dočeka nakon njene smjene u kuhinji catering agencije.

Epizoda 20/182 (05.10.2011.)
Jakov pokušava spasiti brod od napada gusara, pri čemu ima problema i s vlastitom posadom, a pogotovo Krisom. Zbog Krisovih postupaka nastaje krizna situacija koja rezultira Jakovljevim ranjavanjem. Lara je potresena Dinkovim nasrtajem, ali pokušava zadržati kontrolu te nastoji naći posao kako bi imala vlastite izvore prihoda. Dinko uspješno manipulira Tončijem i uspijeva se useliti u kuću Zlatar. Mija se prepušta Zoranu, ali je ipak oprezna nakon vođenja ljubavi.

Epizoda 19/182 (04.10.2011.)
Nakon što je načula razgovor Tončija i Nele o razvodu, Nikol je pobjegla s broda i pala. Ozlijedila je koljeno. Dinko joj pomaže i postaje heroj dana tako se još više infiltrira u obitelj. Lara je sretna nakon što se napokon čula s Jašom i spremna zauzeti svoje mjesto u kući no to joj ne polazi za rukom zbog njene dobrote koju i Nela i Nikol iskorištavaju. Mija se zbližava sa Zoranom usprkos Nelinom pokušaju da ih razdvoji. Dinko pokušava zavesti Laru. Jakov pokušava izgladiti nesuglasice s posadom tako što popusti i krene kraćim putem do odredišta, ali presretnu ih gusari.

Epizoda 18/182 (03.10.2011.)
Nela gubi tko pod nogama, u strahu da će izgubiti sve što ima dok Zoran pokušava razuvjeriti Tončija od razvoda. Odlazak Zlatarevih na obiteljski izlet jahtom završava kobno kad Nikol sazna za razvod i strada Dinkovom krivicom. Jakov i Lara su u zategnutim odnosima jer je Jakov saznao za Larinu večeru s Danijelom. Blanka je šokirana pronalaskom Dinkovog „zida osvete“. Mornari dovode u pitanje Jakovljev autoritet na brod i on je prisiljen donijeti drastične odluka kako bi učvrstio svoju poziciju kapetana. Mija ne može odoljeti Zoranovim čarima te odlučuje promijeniti svoj život, a i izgled, u čemu joj pomaže Lara.

Epizoda 17/182 (30.09.2011.)
Nela je bijesna nakon što je saznala da je Tonči proveo noć kod Blanke. U panici jer osjeća da gubi i ljubavnika Zorana i supruga Tončija kreće u akciju spašavanja. Pokušava zavesti Zorana i verbalno se obračunava s Blankom. U krajnjem očaju ucjenjuje Tončija razvodom, ne računajući da će Tonči prihvatiti njezinu igru. Zoran zavodi Miju i njihova afera se nastavlja, usprkos očitim razlikama. Lara je obasuta ovacijama na zabavi gradonačelnikova sina, ali je Danijel brzo spušta na zemlju kad ju pokuša poljubiti. Jakov je uspio ugasiti požar na brodu, ali mora promijeniti planiranu rutu, ni ne sluteći kakve opasnosti ga čekaju na putu.

Epizoda 16/182 (29.09.2011.)
Blanka je potresena nakon Tončijevog poljupca. Premda bi mu se najradije prepustila, pretvara se hladna i distancirana. Ivo je ljubomoran na Tončija i dolazi u kuću Zlatar. Fizički nasrće na Tončija, a Nela je šokirana kad sazna da je Tonči proveo noć kod Blanke. Zoran prekida svoju vezu s Nelom i kreće u osvajanje Mije. Nela sređuje Lari gažu na rođendanu gradonačelnikovog sina Danijela, a zapravo pokušava spojiti Laru i Danijela. Jakov još uvijek ima problema s uspostavljanjem autoriteta na brodu. Mora se dokazati kao kapetan dok brod proživljava pravu kalvariju na brodu.

Epizoda 15/182 (28.09.2011.)
Lara je zatečena kad shvati da njezina majka napušta kuću Zlatar i Split. Lara nagovara Miju da ostane i nađe stan te prihvati posao u agenciji Koke. Mija pristaje ostati uz kćerku i započeti novi život. Nela je sretna što je razdvojila Miju i Laru. Nastavlja aferu sa Zoranom, ali ne zna da je Zoran sve više zainteresiran za Miju, a sve mu je manje stalo do nje. Nikol ne odustaje od Mare. Uz Goginu pomoć, organizira snimanje vrućih fotografija. Anita pronalazi fotografije u Marinom mobitelu i poludi. Dinko postaje Tončijev zamjenik u firmi. Blanka pokušava zaboraviti Tončija u Ivinom društvu, ali ne uspijeva kad zatekne bolesnog Tončija u svom stanu. Gubi tlo pod nogama kada ju Tonči poljubi.

Epizoda 14/182 (26.09.2011.)
Lara, usprkos Nikolinoj sabotaži, uspijeva zadiviti goste na proslavi svojim pjevačkim talentom. Dinko je sve više opsjednut Larom i njegovi napadi postaju sve direktniji. Tonči teško izdržava šaradu od proslave jer ne može prestati misliti na Blanku. Napušta kuću i odlazi je vidjeti. Lola i Nena nude Miji posao u agenciji Koke. Mija je pred teškom odlukom. Je li spremna ostaviti svoj život na Korčuli i preseliti se u Split. Igrom slučaja ostaje zarobljena sa Zoranom u vinskom podrumu. Njihova svađa prerasta u strastven odnos koji završava poljupcem. Nikol uspijeva, bar na kratko, upropastiti izlazak Mari i Aniti.

Epizoda 13/182 (22.09.2011.)
Mija pokušava uvjeriti Laru da dobro razmisli o svojim odlukama. Nela organizira proslavu povodom Tončijevog ozdravljenja na koju poziva i gradonačelnika. Moli Laru da zasvira na proslavi. Larino veselja povodom nastupa pokvari Nikol koja sabotira Larinu izvedbu. Tonči ne može prestati misliti na Blanku i posjećuje ju. Blanka se bori sa svojim osjećajima prema Tončiju i ne želi mu dozvoliti da ponovo uništi njezin život. Blanka pristaje na izlazak s Ivom kako bi pokrenula svoj privatni život s mrtve točke. Maro poziva Anitu na proslavu kod Zlatarevih, što posebno teško pada Nikol koja cijelo veče provocira Anitu. Mija se dokazuje kao vrhunska kuharica i spašava proslavu.

Epizoda 12/182 (21.09.2011.)
Lara je potresena susretom s majkom Mijom koja je duboko razočarana Larom. Zamjera joj što joj je zatajila vjenčanje s Jakovom, kao i što se odrekla karijere zbog muškarca. Lari je teško uvjeriti majku u suprotno. Nela i Zoran nastavljaju svoju aferu dok ga Nela koristi za svoje manipulacije. Nela i Mija postižu dogovor. Nagovoriti će Laru da potpiše papire za razvod od Jakova. Lara je šokirana njihovim prijedlogom. Dinko se trudi oko novoga posla kako bi stekao Tončijevo povjerenje. Blanka i Tonči se opet susreću i sve teže odolijevaju osjećajima koji se rasplamsavaju nakon toliko godina razdvojenosti.

Epizoda 11/182 (20.09.2011.)
Lara pati za Jakovom koji pokušava uspostaviti autoritet na brodu. Dok Jakov teško pronalazi saveznike na brodu, Tonči i Lara pronalaze zajednički jezik. Dinko nastavlja s planom osvete i sve se više upliće u poslove Plovidbe Zlatar. Anita i Maro provode vrijeme zajedno. Premda su i dva potpuno različita svijeta i premda je njihov odnos pun razmirica, među njima se razvija jaka kemija. Nela naizgled prihvaća Laru u kući dok sprovodi u djelo svoj tajni plan. Poziva u goste Larinu majku Miju (Sanja Vejnović) kojoj je Lara skrivala vjenčanje s Jakovom. Nela radi sve što može kako bi prikazala Laru kao negativku. Mija je šokirana vijestima o Lari.

Epizoda 10/182 (19.09.2011.)
Lara i Jakov su sretni nakon vjenčanja i provode prvu bračnu noć u kući Zlatarovih, skriveni od ostatka obitelji. Dinko je opsjednut osvetom. Manipulacijama se uspijeva domoći pozicije u Tončijevoj firmi, a i sklapa pakleni savez s Krisom (Jasmin Mekić) koji je mornar na Jakovljevom brodu. Dok Jakov posjećuje oca, Laru napada Nela koja je bijesna zbog vjenčanja. Tonči ipak prihvaća Laru kao Jakovljevu ženu i traži od Nele da prihvati Jakovljev izbor. Nela samo naizgled pristaje biti bolja prema Lari, a i susreće se sa svojim ljubavnikom, obiteljskim odvjetnikom. Lara i Jakov su pred velikim testom svoje ljubavi.

Epizoda 9/182 (16.09.2011.)
Svi su u strahu za Tončijev život nakon srčanog udara, pogotovo Nela. Tonči se ipak dobro oporavlja, a njegova bolest zbližava ga s Nelom i obitelji. Maro spašava pijanu Nikol od nasilnika na rođendanskom tulumu i odbija njezino zavođenje. Blanka saznaje za Tončijev srčani udar, kao i Dinko. Dok je Blanka potresena, Dinko se odlučuje osvetiti Zlatarevima i uzeti im sve što imaju. Jakov, zabrinut za očevo stanje, nudi ruku pomirenja Tončiju i preuzima putovanje u Afriku na sebe. Iznenađuje Laru svojom odlukom. Želi da se što prije vjenčanju. Premda Lara ne želi brzati s vezom, pristaje. Organiziraju romantično vjenčanje na otvorenom koje taje svojim obiteljima.

Epizoda 8/182 (15.09.2011.)
U sudaru, koji je skrivio alkoholizirani Dinko, strada njegova žena Lidija koja završava u komi. Blanka je devastirana viješću o nesreći. Odlazi u bolnicu gdje sreće Tončija. Tonči želi uspostaviti komunikaciju s njom, što Blanka odbija. Nela se boji da će se Blanka i Tonči pomiriti. Probeme joj stvara i Jakov koji saznaje da je nudila Lari novce kako bi nestala iz njihovih života. Tonči, potresen susretom s Blankom, dolazi u njen stan i nudi Dinku pomoć koju on ne može odbiti. Srediti će, preko svog odvjetnika, da Dinko ne bude kažnjen zbog pijane vožnje. Jakov prosi Laru na romantičnoj lokaciji dok Tonči doživljava srčani udar.

Epizoda 7/182 (14.09.2011.)
Jakov je, nakon fizičkog obračuna s Dinkom, začuđen što Dinko zna za njih. Još se više šokira kad Tonči objavi obitelji da ima sina iz prvog braka. Vijest najteže pada Nikol i Jakovu. Jakov se duboko razočara u svog oca koji je cijelo vrijeme tajio svoju prošlost . Lara je ljuta što je Jakov platio stanarinu. Pristaje otići na zabavu povodom Nikolinog rođendana, gdje ju Nela provocira. Blanka više ne može zadržavati bijes i bol koje je skupljala godinama i plane na Nelu. Nikol je ljuta zbog vijesti o polubratu zbog čega rođendan ne prolazi u dobroj atmosferi. Dinko, ogorčen , pijan i bijesan prihvaća Tončijev poziv na Nikolin rođendan. Sve završava tragično kad se pijan sudari s Marom pred kućom Zlatar.

Epizoda 6/182 (12.09.2011.)
Lara i Jakov su nasukani na otoku. Premda bi najradije zauvijek ostali sami na pustom otoku, spašava ih ribar. Tonči je ljut kad sazna da je Jakov oštetio jahtu i krivi Laru koja Jakovu donosi samo nevolje. Nela se čuje s tajanstvenim ljubavnikom. Jakov se posvađa s ocem i odlazi u Larin skromni stan. Lara nalazi Nikolinu poruku i ljubavnici se prvi put posvađaju. Jakov saznaje za Larine probleme s plaćanjem stanarine. Susret Dinka i Tončija ne prolazi dobro. Premda se Tonči želi iskupiti Dinku i nudi mu posao, Dinko je razočaran i bijes prema Zlatarevima sve se više skuplja u njemu. Kad Jakov sazna da je Dinko ošamario Nikol, polubraća se sretnu prvi put u životu, što završava fizičkim obračunom.

Epizoda 5/182 (08.09.2011.)
Lara i Jakov proživljavaju romantični dan iz bajke na jahti, ali se pretvori u noćnu moru kad završe nasukani na otoku. Nela je izvan sebe od bijesa kad sazna da su Lara i Jakov opet zajedno. Tonči sve više razmišlja o svom životu i žali za stvarima koje je napravio u prošlosti. Sve mu je teže izbiti svoju bivšu ženu i obitelj iz glave. Dinko shvaća da mu je Nikol polusestra. Ogorčen je zato što se osjeća uskraćen za sve što je ona imala. Njihova rasprava završi šamarom. Dinko u napadu bijesa odluči posjetiti svog oca kojeg nije vidio dvadeset godina i dolazi u kuću Zlatar.

Epizoda 4/182 (07.09.2011.)
Susret Lare i Jakova ne prolazi dobro. Lara bježi iz kuće Zlatar, a Jakov ostaje frustriran. Nela je zadovoljna, misli da će Jakov zaboraviti na Laru. Nikol misli da Lara zavodi Maru. U napadu ljubomore upada u Larin stan i ostavlja ljubomornu poruku. Lara je u velikim problemima zato što ne može platiti stanarinu, a niti otkupiti majčin medaljon. Laže majci kako je sve u redu. Blanka, teška srca, zbog Neline ucjene, ne zapošljava Laru u muzičkoj akademiji. Nikol ima težak dan s instruktorom vožnje Dinkom, za kojeg ni ne sluti da je njezin polubrat. Maro pomaže spojiti Laru i Jakova. Jakov osjeća grižnju savjesti, pronalazi Laru i donosi joj majčin medaljon.

Epizoda 3/182 (06.09.2011.)
Tonči pokušava spasiti sina iz zatvora, ali Jakov se suprotstavi ocu i napravi izgred kako bi ostao uz Laru. Blanka je pristala na Nelinu ucjenu te laže Anđeli, kao i samoj sebi da više ništa ne želi s Tončijem, premda potajno pati za njim. Neline manipulacije su ipak urodile plodom-Jakov i Lara su razdvojeni. Lara pokušava doći do majčinog medaljona i prisiljena je zbog toga vratiti se u kuću Zlatar. Premda joj Nela nudi novac kako bi se maknula iz njihovih života, ne može spriječiti sudbinu. Jakov i Lara se ponovno susreću. Jakov, bar nakratko, odluči zaboraviti na Laru i pristaje pridružiti se ocu na putu u Afriku.

Epizoda 2/182 (05.09.2011.)
Jakov se suprotstavlja majci i ispričava se Lari. Provode romantični dan zajedno koji završava kobno. Upletu se u ljubavničku svađu vidovnjakinje Karmen i njezinog ljubavnika te završavaju u zatvoru. Karmen gata Lari iz dlana i proriče joj tešku budućnost, punu prepreka. Nela pokušava držati Laru dalje od Jakova i zagorčati joj život što više može. Ucjenjuje Tončijevu bivšu ženu Blanku i onemogućava Lari zaposlenje u muzičkoj akademiji u kojoj je Blanka profesorica. Tonči stavlja težak izbor pred Jakova: da li mu je važnija Lara, koju je tek upoznao, ili obitelj i karijera.

Epizoda 1/182 (04.09.2011.)
Obitelj Zlatar s radošću dočekuje svog sina Jakova koji se vraća nakon školovanja u inozemstvu. Jakov se osjeća kao stranac u svom rodnom gradu, čime doprinose i zategnuti odnosi u obitelji, pogotovo njegov odnos s ocem Tončijem. Lara, talentirana glazbenica s otoka, razveseli se prvim pjevačkim angažmanom, ali završi ipak kao posluga u kući Zlatar. Ondje susret s Jakovom pokreće sudbonosno putovanje života koje će njihovu ljubav staviti na kušnju. Jakovljeva majka, Nela, užasnuta je kad uhvati Laru s Jakovom i tjera ju iz kuće, ne znajući da njezin suprug u tom trenutku gubi svijest.

Program mog televizora