Zora dubrovačka 2


Članak o 2. sezoni

Na rasporedu: Nova TV, od ponedjeljka do petka u 20:00 sati
Na rasporedu: Nova TV, od ponedjeljka do petka u 20:00 sati

Epizoda 1/80 (10.02.2014.)
Godina je 1996. Iako je prošlo 5 godina od bjega Maris i Judite iz Dubrovnika, Rocco i dalje progoni Maris u snovima. Također, Maris brine Magdalenino pismo iz kojeg saznaje da je Magdalena teško bolesna. Maris donosi tešku odluku: vraća se u Dubrovnik, gdje u tajnosti posjećuje bolesnu Magdalenu. Maris je šokirana Magdaleninim stanjem, ali i činjenicom da Jana uopće ne brine o bolesnoj majci. Kako bi ispunila Magdaleninu želju da još jednom vidi svoju kćer, Maris odlazi u vilu Menčetić, gdje ju šokira prizor Borisa i Jane u strastvenom zagrljaju.
Adela se vraća u Grad kao redovnica. Provela je pet godina u samostanu u Španjolskoj, a vraća se po nalogu reda kako bi predala darovnicu kojom samostanska zgrada ostaje bolnica i nakon rata. Na svečanosti predaje, svi očekuju proglašenje novog ravnatelja klinike. Filip se raduje promaknuću, ali se iznenadi kad umjesto njega ravnateljica klinike postaje Deša. No, Filipa i Dešu mori još veći problem… već godinama Deša ne može zatrudnjeti.
Nakon pet godina provedenih na ratištu, Maro se vraća u Konavle u obnovljenu obiteljsku kuću, gdje ga čeka još veće iznenađenje. Matija se vratila iz Njemačke! Povratkom u Konavle, Maro shvaća da se jedino na svojoj zemlji dobro osjeća te, na opće oduševljenje, objavi obitelji da ostaje s njima u Konavlima. Usprkos sveopćem veselju, obitelj shvaća da Maro nije prebolio Juditu, a Dijana priznaje Matiji koliko je zabrinuta za Mara te Matija shvaća da je Judita zabranjena tema.
I dok Mara mori uspomena na Juditu, Matija ga vidi kako gleda njeno neotvoreno pismo. Matija želi uzeti pismo i sama ga pročitati, ali Maro ju uhvati u krađi.

Program mog televizora