Zora dubrovačka 2


Epizoda 11/80 (24.02.2014.)
Prošlo je tjedan dana i svi su uzbuđeni jer je došao dan svadbe. Judita želi poštovati tradiciju te se odluči udati u konavoskoj nošnji. I dok se Judita sa ženskim dijelom obitelji sprema u Magdaleninom stanu, a Maro, kum Pero i Šiško u kući u Konavlima, Matija dolazi u konobu Borisu uručiti pozivnicu za vjenčanje. Boris je iznenađen, uvjeren je da ju šalje Maris.
Spremajući se za poslovni put i tražeći stvari, Martin zamalo otkrije papir koji je Jana sakrila – nalaz koji potvrđuje da je trudna. Martin nudi Jani da pođe s njim, no ona ga odbija izgovarajući se da mora posjetiti bolesnu majku. No, zapravo, jedva čeka da Martin ode te odlazi u posjet Borisu, koji ju grubo odbija, što Janu slomi te je ona sve sigurnija da je neželjeno dijete samo problem koji treba riješiti. Deša je zgrožena time i nastoji nagovoriti Janu da ne donosi lakomislene odluke. Istovremeno, Dešini nalazi pokažu da je ona potpuno zdrava te da ne postoje prepreke za njenu trudnoću. U trenutku sreće, Deša shvaća da je problem možda u Filipu…
Martin se neplanirano vraća kući te shvaća da nema Jane. Odlazi u bolnicu kod Magdalene gdje doznaje da Jana uopće ne posjećuje majku i da mu cijelo vrijeme laže. Martin suočava Janu s njenim lažima te ju fizički napada. Jana se odluči obraniti od pomahnitalog supruga te mu zaprijeti pištoljem.
Dživo je ogorčen jer jedino on nije pozvan na svadbu te umalo ne pušta ni Dina da ode, ali se ipak predomisli. Iako se trudi ne pokazat, Dživo je iskreno razočaran i tužan.
Kao iznenađenje za Juditu, Šiško je doveo folkloraše koji uz pjesmu prate mladenku prema crkvi. Sretna obitelj dolazi u crkvu, a Maris se šokira kad tamo ugleda Borisa.

Program mog televizora