Zora dubrovačka 2


Epizoda 12/80 (25.02.2014.)
Ceremonija Marovog i Juditinog vjenčanja dirnula je čitavu obitelj. Konačno, nakon pet godina, njih dvoje imaju razlog za osmijeh – i službeno su postali jedna obitelj.
Maris je iznenađena Borisovom prisutnošću na vjenčanju, što Borisa čudi jer misli da mu je upravo ona poslala pozivnicu. No, oboje uviđaju da je Judita bila ta koja ih je željela zbližiti. Među njima se cijelo vrijeme osjeća napetost, no Boris naposlijetku ipak odluči otići.
Nakon što je Martinu zaprijetila pištoljem, Jana bježi u bolnicu k Magdaleni, pred kojom kaže da je trudna. Dok je Jana zgrožena čitavom situacijom, Magdalena je oduševljena viješću o trudnoći. Očajna Jana odluči potražiti Borisa i zatekne ga pred crkvom. Boris ju još jednom napada i tjera od sebe, a povrijeđena Jana mu zaprijeti pištoljem.
Deša želi zaštititi Filipa od rezultata pretraga, odnosno, mogućnosti da je on razlog što još nemaju dijete. Marjana ju pokušava nagovoriti da razgovara sa Filipom, no Dešu i dalje muči prošlost i neželjena trudnoća s Dživom. Umjesto da mu saopći rezultate svojih pretraga, Deša predloži Filipu da usvoje dijete.
Dok je Dživo i dalje nesretan što nije prisutan na Juditinom vjenčanju, susreće Adelu od koje dobija još jedan emotivan udarac – ona se vraća u Španjolsku u samostan.

Program mog televizora