Zora dubrovačka 2


Epizoda 13/80 (26.02.2014.)
Zahvaljujući Maris koja se uplete u sukob, Boris uspijeva savladati Janu i oteti joj pištolj. Ona, rastresena, izgubljena i odbačena od sviju, odlazi kod Magdalene koja joj zataji da joj se stanje jako pogoršalo. Majka joj uspije uliti snagu zbog čega Jana, ohrabrena i sigurna u njenu potporu, odlazi Martinu i priopći mu da je trudna.
Judita i Maro u Konavlima slave svoju ljubav. Svatovi prolaze u mirnoj i intimnoj atmosferi koju iskoristi Boris da zavede Maris. Maris mu se jedva opire, odlazi iz kuće, ali je on sustiže i, na koncu, poljubi. Dživo također dolazi u Konavle, ali ga Judita i Maro potjeraju, nije dobrodošao u kući Kesovija. On, razočaran i pripit, susreće Adelu koja je odlučila ispuniti Magdalenine želje: pomoći joj u sastavljanju oporuke i dopratiti je do svatova, unatoč Dešinom protivljenju. Adela se sažali nad protjeranim Dživom.
U međuvremenu, Deša se bori s tim treba li zatajiti brižnom Filipu vijest o njegovoj neplodnosti. Predlaže i da posvoje dijete, ali on, ne znajući što se krije iza toga, tvrdi kako za sve imaju vremena te kako je pitanje trena kad će imati svoje dijete. Naposljetku, Deša ipak priznaje da je možda u njemu problem.

Program mog televizora