Zora dubrovačka 2


Epizoda 16/80 (03.03.2014.)
Nakon što je saznala da je Jana trudna, Maris skupi hrabrost i odlazi se suočiti s njom. Želi od nje saznati tko je otac njenog djeteta i spriječiti ju da odvede Magdalenu. Magdalena uvjerava Maris da je odlazak na liječenje dobra odluka te moli Maris da ju shvati. Nakon što ona ode u Švicarsku, Maris se suoči s Janom i uspije od nje saznati bolnu istinu – Jana nosi Borisovo dijete.
Adela potakne Juditu da se nađe s Dživom. On konačno dođe na svoje i provodi prekrasno poslijepodne sa Zorom, nakon čega se zahvaljuje Adeli i pokušava ju spriječiti da ode za Španjolsku. Lukavi Dživo odluči bolnici donirati novac za medicinski uređaj uz uvjet da Adela bude ta koja će primiti donaciju. Adela shvati što se krije iza tog njegovog dobrog djela i nastoji ga odbiti.
Deša ugleda pismo od Anice i Alexa u kojem ih obavještavaju da su postali roditelji. Filipa brine kako će Deša to prihvatiti, a nju brine Filipovo ćudljivo ponašanje. Ona osjeća da je Filip distanciran, no uvjerava ga da je sretna s njim te da ne želi da išta stane između njih. Ipak, kasnije Filip zatiče Dešu kako plače nad slikom djeteta Anice i Alexa te donosi odluku…

Program mog televizora