Zora dubrovačka 2


Epizoda 2/80 (11.02.2014.)
Dok Matija razigrano trči poljem s Juditinim pismom, nastojeći nagovoriti Mara da ga pročita, Maro joj priznaje da ne želi otvoriti pismo jer ju još uvijek voli… kao i prvog dana. Maro je na mukama i baca pismo u vatru, no Matija ga spašava. Hoće li Maro ipak pročitati pismo? Uspomenu na voljenu Juditu dodatno mu potakne Vlaho koji mu priopći da je on izveo Maris i Juditu iz grada prije pet godina te da sumnja da su bile u bijegu i strahu…
Maris je zatečena prizorom Borisa u Janinom zagrljaju te joj samo kaže da je Magdalena na samrti i da ju čeka. Na Janin užas, Boris odlazi za Maris. Međutim, Maris je slomljena srca i ne želi razgovarati s njim, već odlazi Magdaleni, kojoj laže da je Jana rekla da će ju doći posjetiti.
Filip zove Marijanu i saznaje za Dešin pregled. Želi s njom razgovarati, ali nema prilike, jer ih u stanu dočeka Bojka s večerom kako bi proslavili ravnateljstvo. Filip izdrži koliko može, a onda potjera majku iz stana i suoči Dešu s istinom.
Maris se odlazi naći s Dživom, kojem govori pravi razlog njenog i Juditinog bijega – ubojstvo Rocca. Kaže Dživu i da je postao djed, što njega silno razveseli.
Adela odlazi posjetiti stare prijatelje „U Slobode“, no tamo, umjesto Šiška i Dijane, zatekne Dživa. On je moli da ostane i priča s njim, dok se ona bori sa emocijama koje je susret s njim pobudio.
Jana je očajna jer joj je povratak Maris ugrozio vezu s Borisom, a vijesti o majčinoj smrti je uznemiravaju više nego to sebi priznaje. Na kraju teškog dana, u vilu Menčetić vraća se Martin – Janin suprug.

Program mog televizora