Zora dubrovačka 2


Epizoda 3/80 (12.02.2014.)
Dživo pokušava razgovarati s Adelom, no ona ostaje hladna na njegove pokušaje. Odlučna je ničime ne oskvrnuti svoj zavjet časne sestre.
Maris sreće Borisa i on zahtijeva da njih dvoje popričaju. Maris mu slaže kako više ništa ne osjeća za njega. Sutradan ujuro, Boris se pojavljuje na Martinovim vratima kako bi prekinuo njihovo poslovno partnerstvo. Jana je uvjerena da Boris to čini zbog nje te ga pokušava zavesti. Međutim, Boris ju odbija i ona pobijesni, uvjerena da je to zbog Maris. Boris ne želi uopće razgovarati o tome i ostavlja bijesnu Janu koja je odlučna zauvijek se osvetiti Menčetićima…
Jana i Martin su već tri godine u braku te slave godišnjicu. Na zabavi povodom godišnjice braka, na koju dolazi i pripiti Boris, Jana nastavlja svoju igru savršene supruge pred Martinom, premda frcaju iskre s Borisom koji ne može izbiti Maris iz glave.
Magdalenino stanje se pogoršava i sve što želi je vidjeti svoju kćer te preklinje Adelu da ode po nju. Adela dolazi na zabavu kako bi Janu odvela umirućoj majci. Jana pristaje i odlazi u bolnicu gdje sretne Maris s kojom ima verbalni okršaj.
Filip suočava Dešu s njenom laži oko trudnoće i Marijane. Deša ga izbjegava, no Filip svejedno inzistira na razgovoru. Objašnjava joj da će ju voljeti bez obzira imali djece ili ne i Deša i on se pomire. Ipak, kada Deša vidi Filipa u prisnom, toplom razgovoru s bolesnim dječakom, shvaća da Filip uistinu želi pravu obitelj.
Razočarana svime, posebice Borisom, Maris brine za Magdalenu, ni ne sluteći da nju čeka još veća nevolja…

Program mog televizora