Cobra 11 – specijalci s autoputa 16


Članak o seriji

Cobra 11: Ben i Semir

Epizoda 1/13 (09.01.2011.)
Ben i Semir suočavaju se s jednim od najtežih zadataka u karijeri – trebaju održati predavanje o sigurnosti u prometu učenicima iz lokalne osnovne škole. Usred razgovora s dječicom iz 3b razreda, banda okorjelih kriminalaca okupira cijelu školu. Detektivi pokušavaju zadržati smirenost, ali brinu zbog djece. Što skupina planira učiniti s njima? I kakvu ulogu ima Silke, učiteljica za koju se Ben jako zainteresirao? U sprječavanju moguće katastrofe velikih razmjera detektivima će pomoći stari poznanik, teoretičar zavjere Sturmi.

Epizoda 2/13 (09.01.2011.)
Ben i Semir pronalaze prazno vozilo s neispravnim gumama koje su netom ganjali po autocesti i iznenade se kada u prtljažniku otkriju kovčeg sa snajperom, slikom i adresom žene imena Alicia, pa je odmah odluče posjetiti. Alicia je u trećem mjesecu trudnoće i prije šest godina se teško ozlijedila zbog čega je izgubila dugoročno pamćenje. No sjetila se da se jučer slučajno sjetila jednog telefonskog broja i nazvala ga. Semir i Ben slože se da je napravila kobnu pogrešku zbog koje se sada našla na ubojičinom popisu, pa odluče zaštititi nju i cijelu obitelj.

Epizoda 3/13 (10.01.2011.)
Egzotična plesačica Maja i njezin pomoćnik opljačkali su banku u čijoj su se blizini nalazili Semir i Ben. Oni odluče pratiti pljačkaše niz autocestu, no ubrzo dožive prometnu nesreću sudarivši se s kamionom koji prevozi otrovne tvari, zbog čega Ben oslijepi. Semira razljute male nade liječnička u oporavak njegovog partnera, pa odlazi sam u potjeru za pljačkašima, ne znajući da je i šef opljačkane banke pozvao svoj specijalni tim i dao im isti zadatak.

Epizoda 4/13 (10.01.2011.)
Semir i Ben dobili su novog „kolegu“, glumca Christiana Schillingera koji se u njihovoj postaji priprema za novu filmsku ulogu. No čini se da je Schillinger izabrao krivi dan za druženje s policajcima. Naime, detektivi otkriju da Schillingera već duže vrijeme prate kamatari koji traže povrat izgubljenog novca na klađenjima. Čak mu i zaprijete da će mu uzeti kuću i nastaviti uznemiravati ukoliko u kratkom roku ne vrati dugove. Ni sam Schillinger nije svjestan koliko će mu se život promijeniti…

Epizoda 5/13 (11.01.2011.)
Napad na skupinu kradljivaca automobila vraća Bena natrag u prošlost. U vrijeme kada je radio u državnom odjelu za kriminal, Benovog bivšeg partnera i prijatelja Maxa Breuera smrtno je ranila kolegica Eva Kramer. Svima se čini da sada Maxov sin Alexander želi osvetiti smrt svog oca, pa Ben i njegovi nekadašnji kolege iz odjela za kriminal kreću u lov za njim. S vremenom, Ben i Semir shvate da osveta nije pravi Alexandrov motiv…

Epizoda 6/13 (11.01.2011.)
Tijekom biciklističke utrke Franco je brutalno pregažen automobilom. Ubojica, skriven u publici, uspije pobjeći Benu, Semiru i njihovoj novoj kolegici Jenny Dorn. Detaljnija istraga uputi detektive do Jennynog brata Patricka, slavnu biciklističku zvijezdu, kao i do činjenice da iza Francove tragedije stoji potpuno novo doping sredstvo vrijedno milijune eura, a koje bi se koristilo tijekom skorašnjeg Svjetskog prvenstva.

Epizoda 7/13 (12.01.2011.)
Semir i Ben svjedoci su ubojstva mlade manekenke Alexe. Počinitelj je u bijegu, a detektivi su prisiljeni suočiti se sa zagonetkama koje donosi ubojstvo. Jedna od njih je Jessica, manekenka i Alexina prijateljica koja je stanovala u Alexinom stanu, no ispostavi se da je Hartmut jako dobro poznaje i da je bezopasna… Spletom okolnosti, na Tjednu mode u Dusseldorfu Ben i Semir pronađu i ubiju Alexinog ubojicu koji se, naizgled, bavio prodajom sumnjivih tableta.

Epizoda 8/13 (12.01.2011.)
Kolege i prijatelji iznenada ubijenog policijskog dužnosnika odlučili su se pronaći njegovog ubojicu, a simpatični, ali problematični dvojac Turbo i Tacho uspijevaju im pokvariti zamisao. Sumnja ubrzo padne na jednog od instruktora… Zar je zbilja učitelj ubio svog učenika? I koji je motiv? Semir i Ben otkrivaju da je ubojstvo povezano s tajanstvenim narko-šefom poznatijem po nadimku „Snjegović“.

Epizoda 9/13 (13.01.2011.)
Ben svjedoči ubojstvu ispred svoje kuće. Počinitelj ubrzo pobjegne i za sobom ostavi elektromagnetsko oružje iz kojeg je pucao čak i na Bena. Detektivi kasnije saznaju da je ostavljeni pištolj napravila tehnološka kompanija Escon Seven, a svi njezini prototipovi naoružanja su nedavno ukradeni. Slijedeći dokaze, detektivi odlaze u napuštenu tvornicu i upadnu u zamku. Međutim, pomoćnica glavnog menadžera Escon Sevena, mlada Laura, uspije spasiti Bena u posljednji trenutak i otkrije mu svoj pravi identitet. Naime, Laura je tajni agent Saveznog ureda kriminalističke policije s posebnim zadatkom.

Epizoda 10/13 (13.01.2011.)
Zbog uništavanja službenih vozila predsjednika policije, Semir i Ben prisiljeni su otići na terapije kod policijskog psihologa Thorstena Markwarta. Na prvoj seansi dr. Markwart natjera dvojac da se spoji lisicama i tako provede barem jedan dan na poslu. Međutim, Semira i Bena su na putu do postaje napala čak dva neobična automobila koja su kasnije spaljena u blizini autoceste. Momci vjeruju da ti napadi imaju veze sa službenim psihologom pa odlaze po dr. Markwarta, a novi napadači su im za petama…

Epizoda 11/13 (17.01.2011.)
Nakon što je svjedočio brutalnom ubojstvu Gernota Schenka, Semir krene u lov za počiniteljem po autocesti. Iako je ubojica umaknuo Semiru, njihova spektakularna utrka snimljena je radarskom kamerom i pomaže policiji utvrditi bjegunčev identitet – to je Tony Frings. Njegova kćer Maja brinula se za njega nakon majčine smrti i nekoliko mu puta pomagala u rješavanju životnih problema, ali je izgubila toleranciju nakon očevog navodnog ubojstva. Forenzička analiza radarske slike ukaže detektivima da je ubojica nosio masku za vrijeme ubojstva, pa detektivi posumnjaju da je ubojstvo podmetnula skupina gangstera…

Epizoda 12/13 (17.01.2011.)
Nepoznati je ubio zaštitara i ukrao pet milijuna eura beskrupuloznom građevinaru Marcellu Santiju. Ben i Semir pronalaze dokaze koji ih upute do Konrada Jagera, Benovog oca. Iako Konrad ima savršen alibi, policija ga odvodi u pritvor, a Santi je ljut jer mu je ukradeni novac trebao za podmićivanje investitora koji bi ulagali u izgradnju stadiona. Detektivi otkrivaju da je Konrada pratio privatni detektiv po nalogu Santija, pa odluče provaliti u njegov ured i zaplijeniti prijenosno računalo.

Epizoda 13/13 (18.01.2011.)
Ben i Semir su se ozlijedili tijekom potrage za dvojicom dilera oružjem. Liječnici vjeruju da će se dvojac oporaviti, ali samo ako završe sve tretmane u klinici za rehabilitaciju u osamljenoj šumi Eifela, gdje će im društvo praviti dvije atraktivne žene: glavna medicinska sestra Miriam i njezina prijateljica Petra. No iznenadni upad gangstera uznemiri osoblje i pacijente koji se rastrče po bolnici. Gangsteri uzmu Petru i bježe u šumu, ali ona ih nadmudri i istrgne im se iz ruku. Sada razbojnici uhvate novog taoca – Petrinu malenu kćer Lenu.

Oglasi