Sherlock i Watson: zločin u Americi više se ne isplati

Trenutno jedna od najpopularnijih TV serija otkriva nam nepoznate činjenice o velikom detektivu, a kroz svoj inovativni pogled na genijalnog istražitelja portretira neke sasvim nove slike detektiva kojeg smo mislili da tako dobro poznajemo, te nam razotkriva neke druge osobine legendarnog Sherlocka Holmesa!

Elementary

Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller) bivši je savjetnik Scotland Yarda, koji zbog svoje ovisnosti o drogama kreće prema New Yorku kako bi se liječio u centru za odvikavanje od opijata. Genij logičnog zaključivanje odluči ostati u New Yorku kada shvati da grad obiluje zločinima i zanimljivim zagonetnim slučajevima. Zabrinut za sina, Sherlockov otac šalje Joan Watson (Lucy Liu), uspješnu kirurginju, kako bi pazila na njega i držala ga dalje od iskušenja i poroka. I nakon isteka ugovora, Joan ostaje živjeti s Holmesom, kojoj joj ponudi posao asistentice, priznavši koliko mu znače njezina pomoć, prisutnost i sabranost. U lovu na zločince, Holmesu se pridružuju Thomas „Toby“ Gregson (Aidan Quinn), kapetan njujorške policije, koji je i sam nekoć bio član Scotland Yarda, dijela odjela za borbu protiv terorizma. Dvojica starih poznanika, koji se međusobno cijene, ponovno se susreću New Yorku. U istragama im pomaže i detektiv Marcus Bell (Jon Michael Hill), Gregsonov asistent, koji se u početku protivi Holmesovom uplitanju u rješavanje slučajeva, no ubrzo shvati da bi se bez Holmesove pomoći kriminalci vjerojatno izvukli.

Trenutno jedna od najpopularnijih TV serija u svijetu, “Sherlock i Watson” nam otkriva nepoznate činjenice o velikom detektivu, a kroz svoj inovativni pogled na genijalnog istražitelja, portretira neke sasvim nove slike detektiva kojeg smo mislili da tako dobro poznajemo, te nam razotkriva neke druge osobine legendarnog Sherlocka Holmesa. Serija je uspjela osigurati sve preduvjete koji su konačno rezultirali iznimnom popularnošću i sjajnim rezultatima gledanosti – premijera serije bila je uspješnija i od prve epizode zadnje sezone „Mentalista“ u totalnoj i ciljanoj populaciji, postavši najgledanija nova serija američke TV sezone. Atraktivni glumački dvojac koji je pridonio reanimaciji likova te ostvario sjajnu međusobnu kemiju, ali i drugačiji Watson i, što je najvažnije, novi Holmes, te prisnost i familijarnost koji lik Holmesa izaziva kod gledatelja, osuvremenjeni pristup pričama i slučajevima – novosti su koje će nam serija iznijansirano servirati te koje ćemo odmah nakon prikazivanja prve epizode prigrliti.

Kao što smo rekli, serija uvodi zanimljive promjene u likove, mijenja sredinu (London) u kojoj Holmes djeluje i rješava slučajeve – “Sherlock i Watson” se događa u New Yorku, u kojem Holmes nakon rehabilitacije od ovisnosti ostaje te se pridružuje njujorškim plavcima u rješavanju intrigantnih slučajeva. Svi znamo da bi bez ravnoteže i trezvenosti koje donosi njegov vjerni suputnik doktor Watson, Holmes bio neuračunljiv, a zanimljivo i neobično, doktor Watson ovog puta je doktorica Joan Watson, koju šalje Holmesov otac kako bi mu sina držala pod kontrolom.

Prva sezona serije sa svoje 24 epizode već je nominirana za prestižne televizijske nagrade People’s Choice Awards, Satallite Awards and Saturn Award, a u SAD-u se prikazivala od rujna 2012. pa do svibnja 2013. I sad, u ekspresnom roku, stiže i na RTL Televiziju.

Najveći svjetski detektiv Sherlock Holmes prošle je godine doživio veliko televizijsko uskrsnuće u CBS-ovoj hit seriji “Sherlock i Watson”, koju pratimo na RTL Televiziji od srijede, 11. rujna u 22 sata.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.