Skandalozno finale Masterchefa: U Hrvatskoj pobijedio Nikola Lesar, a u BiH Marko Palfi

Završetak druge sezone popularnog kulinarskog natjecanja obilježila je regionalna dilema – tko je pobjednik Masterchefa?!

Nikola Lesar

U verziji emisije koju su u ponedjeljak (24. prosinca) navečer pratili gledatelji Nove TV, pobjednik je Nikola Lesar. U drugoj verziji, koju su pratili gledatelji Federalne televizije iz BiH, pobijedio je Marko Palfi. Tko je zapravo pobjednik druge sezone najpopularnijeg kulinarskog show programa u regiji, doznali smo od Nove TV i FTV-a.

– “Obje verzije završnice superfinala snimljene su još u travnju. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice superfinala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku. Bodovanje te odluku stručnog žirija zabilježio je i ovjerio javni bilježnik. Nikola Lesar je pobjednik druge sezone Masterchefa!
Emisija koja je greškom emitirana u BiH nije dostavljena FTV-u kao finalna, no ona je na našem serveru, kao i sve ranije emisije Masterchefa, upravo zbog očuvanja tajnosti identiteta pobjednika, bila do dana emitiranja.
Zašto je sa servera skinuta i emitirana kriva emisija, još uvijek istražujemo. Federalna televizija već će danas u 15:25 sati emitirati finalnu emisiju Masterchefa” — stoji u priopćenju Nove TV.

U press službi Federalne televizije kažu da su sinoć prenijeli kompletnu verziju superfinala koju im je dostavila Nova TV, te se ispričavaju svim gledateljima zbog zabuna koje su nastale oko pobjednika najgledanijeg kulinarskog regionalnog showa.

DODATAK 26.12.2012:

– “Nakon interne kontrole oko emitiranja završne emisije Masterchefa na Federalnoj televiziji, ustanovili smo da se radilo o propustima zaposlenika obiju televizija.
Jedini motiv zbog kojeg su snimljene dvije verzije završnice Masterchefa je činjenica da je na projektu koji je snimljen još u travnju radilo 70 ljudi i da smo na taj način željeli zaštititi informaciju o pobjedniku.
Istragom smo zaključili da nadležna služba Nove TV nije poduzela sve mjere sigurnosti kako emisija, koja je služila isključivo u svrhu zaštite identiteta pobjednika, ne bi bila dostupna za preuzimanje.
S druge pak strane, Federalna televizija iz sustava je preuzela materijal za koji nije imala odobrenje niti potvrdu da se radi o finalnoj emisiji Masterchefa.
Nova TV se ispričava svojim gledateljima. Svim profesionalnim naporima trudit ćemo se da opravdamo povjerenje gledatelja.”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.