Kad lišće pada


Članak o sapunici

Kad lišće pada
Na rasporedu: Nova TV, od ponedjeljka do petka u 18:05 sati

Epizoda 312/312 (23.08.2012.)
U legendarnoj seriji koja počinje riječima: “Najvrjednije nasljedstvo koje otac može ostaviti djeci je čisto ime. Tako je bilo jučer, tako mora biti i danas”, Ali Riza se čitavog života trudio djeci ostaviti u nasljedstvo čisto ime.

Epizoda 311/312 (22.08.2012.)
Ali Riza za godišnjicu braka u očinsku kuću još jednom dovodi Nedžlu. Čitava se obitelj osim Ševketa ponovno okuplja; lijepe stare uspomene koje nisu izgubile svoju nevinost i čežnja za srećom razveselit će obitelj Tekin.

Epizoda 310/312 (21.08.2012.)
Ferhunde se objeručke prihvaća novog posla i s Džejdom podvlači i posljednji račun. Nedžla ustvrđuje da joj život kreće drukčijim smjerom i odlučuje svoju budućnost stvoriti veoma daleko.

Epizoda 309/312 (20.08.2012.)
Ševket strpljivo čeka oslobađanje, a određen je i dan suđenja u kojem će se ponovno držati života. Oguz u očaju riskira čak i odustajanje od vlastitog života i napokon shvaća da nema bijega pred kaznom za zločin koji je počinio.Ali Riza i Hajrije uskoro pune četrdeset godina životnog putovanja rukom u ruci. Nakon Lejlinih i Fikretinih dubokih boli, Ali Riza ima lijepo iznenađenje za Hajrije. Uz Tahsinovu će pomoć iznenađenje za godišnjicu biti lijepo putovanje u prošlost.

Epizoda 308/312 (17.08.2012.)
Lejla nikako ne može preboljeti rane koje je zadobila i nastavlja se razračunavati s prošlošću i sadašnjošću. U međuvremenu vijesti od Oguza dovoljne su da obitelj Tekin odagna beznađe. Međutim, Džejda okreće naopačke planove u vezi s Oguzovom imovinom i poduzima sve kako bi pokvarila mir Alija Rize. Ali Riza se što prije želi preseliti iz kuće koja mu je nekada bila očinska. Ševket je zbog Oguza stavio svoj život u opasnost, a sada s nestrpljenjem očekuje dan kad će doći do slobode i obitelji.Udaljenost između Tahsina i Fikret se povećava, a Mithat i Rejhan pribjegnu triku kako bi ih pomirili. Igra započeta u dobroj namjeri mijenja se na neočekivan način kad se u događaje umiješa gđa Dževrije.Fikret se suočava s razočaranjima i ljutnjom u sebi, ali kada na Lejlin poticaj na događaje pogleda na drugi način, odlučuje se na važan korak.

Epizoda 307/312 (16.08.2012.)
Hajrije smatra da je Ferhunde odgovorna za raspad Nedžlina braka i tu ljutnju u sebi izražava naglas. Ferhunde je iznenađena optužbama s kojima se odjednom suočava, ali financijski je problemi dovode pred zid.

Epizoda 306/312 (15.08.2012.)
Nedžlina odluka o rastavi od Alija početak je uzbudljivih dana za obitelj Tekin. Gđa Hanim održava vezu s Nedžlom i samu sebe krivi za sve. Prema njoj je sada Ferhunde nanišanila i Nedžlino gnijezdo. Ferhunde objeručke prihvaća novi posao. Ali i Nedžla uviđaju da je jaz među njima veći nego što su mislili. Ferhunde se s namjerom približava rubu “tog ponora”.Kada se ništa ne promijeni u Oguzovu stanju, Ševketove nade počinju blijedjeti. Ševket se ponovno u očaju suočava sa žaljenjem za prošlošću i počinjenim pogreškama.

Epizoda 305/312 (14.08.2012.)
Ali odlučuje raditi s Ferhunde, a to uzrokuje povećanje napetosti između Alija i Nedžle. Tahsin je sredio poslove u Trabzonu i vratio se u Istanbul te nastavlja Fikret pružati potporu. Udaljenost između Tahsina i Fikret smanjit će se Tahsinovim osjećajnim postupkom.Lejla se povlači u sebe nakon niza potresnih događaja i ponovno pronalazi život u malom čudu. Obitelj Tekin je tužna kad od Alija čuje za odluku o rastavi. Ali Riza pali svjetlo nade za Ševketa i obitelj.

Epizoda 304/312 (13.08.2012.)
Vijest o Oguzovoj smrti sve duboko potrese, a posebice Lejlu. Ona kreće s Fikret na put kako bi posljednji put vidjela Oguza. Za Ševketa je Oguzova smrt veliko razočaranje i za njega počinju teški dani kako mu se gasi nada o slobodi.S druge strane, Alijev i Nedžlin brak došao je kraju, odlučuju se rastati. Ali Nedžla ima neke uvjete.

Epizoda 303/312 (10.08.2012.)
Nade Alija Rize ponovno su oživjele otkad je saznao da je Ševket nedužan i on strpljivo čeka sinov povratak kući. Iznenađenje Mithata Kare na trenutak odvlači pozornost od niza problema. Nedžla shvaća da je Ali izgubio vjeru u njihov brak i da se sprema na oproštaj i traži zadnju priliku između prošlosti i budućnosti.Ševket očajava što vijest o njegovu oslobađanju kasni, a Serhat slijedi tragove kako bi izvršio pravdu.Serhat se korak po korak približava razrješavanju čvora, a obruč oko Oguza sve se više sužava. Kad Oguzovo mračno putovanja nailazi na mračan kraj, tuga ponovno ulazi u obitelj Tekin.

Epizoda 302/312 (09.08.2012.)
Lejla u oproštajnom pismu piše kako Oguz nije prihvatio ruku koju mu je ona pružila kako bi se održala na životu. Lejla je umorna od proživljenog i ne može u sebi naći snagu za novu borbu. Muče je pitanja na koja u budućnosti kćeri neće moći dati odgovor.Ferhunde traži prolazna rješenja za svoje financijske probleme.

Epizoda 301/312 (08.08.2012.)
Nedžla je ponovno na pragu koji će oblikovati njen život. Na vratima u isto vrijeme radosne i tužne obitelji Tekin, pojavljuje se netko neočekivan. Ali Riza Ferhundi otvara vrata koja je nekad davno pred njom zatvorio.Nakon odluke o rastavi Tahsin ponovno dobiva nadu bivajući uz Fikret u teškim trenucima. No vjetar koji je započela gđa Dževrije povećat će udaljenost među njima i ugasiti im nade.Oguz mora na neko vrijeme odgoditi planove za bijeg i sprema se okrenuti leđa čitavoj svojoj prošlosti. Lejla će se pak, u životnoj borbi za koju misli da je izgubila, oprostiti s Oguzom koji joj je preokrenuo život naopačke od trenutka kad je ušao u njega.

Epizoda 300/312 (07.08.2012.)
Svaka grana sreće za koju se Lejla hvata puca, no sada je na svijet donijela kćer Ahu. No osjeća se stranom i udaljenom od svojih snova. Fikret shvaća da Lejlino stanje nije dobro i trudi se pružiti joj potporu nježnošću. Hajrije se s Tahsinom vraća u Istanbul i ide ravno u bolnicu Lejli. Nedžla pak godinama poslije ponovno u očinskoj kući nastavlja živjeti uz oca. Kad se pomiri sa životom, potresaju je istine koje objavljuje Ali.

Epizoda 299/312 (06.08.2012.)
Gđa Dževrije vjeruje da se iza Fikretine odluke o rastavi od Tahsina krije drugi muškarac pa odlazi Fikret na vrata i izaziva veliku pomutnju. Iskra koju je Ali Riza zapalio kako bi na vidjelo izvukao istinu pretvorila se u veliku vatru. Dok mračne tajne izlaze na svjetlo dana, Nedžla nesigurnim koracima zauzima mjesto uz svoju obitelj. Dok Ali Riza uživa u miru sa svojom djecom, Lejlina vijest postaje nova nada.

Epizoda 298/312 (03.08.2012.)
Ali Riza zaustavio je Lejlinu grižnju savjesti i uvjerio je da prizna istinu. Lejla Oguza prijavljuje tužitelju. Sada je dovoljno uhititi Oguza kako bi se dokazala Ševketova nedužnost. Ali Oguz je to predvidio.Hajrije neće dugo trebati da shvati kako je u Trabzonu kamo je otišla srediti poslove oko nasljedstva kuće ostala potpuno sama. Oguz je pobjegao.

Epizoda 297/312 (02.08.2012.)
Ferhunde je sada sigurna u svoje sumnje i pokazuje Serhatu pravog ubojicu. Pod teretom zatočeništva, Ševketova snaga počinje slabjeti.Hajrije kreće na put s Oguzom kako bi dovršila poslove oko kuće koju je naslijedila. U njezinoj odsutnosti Fikretin će dolazak u očinsku kuću na nekoliko dana ozariti lice Alija Rize.Lejla koja je okružena prljavim lažima prisiljena je napraviti izbor na putu koji bi mogao dokrajčiti osjećaj krivnje i grižnju savjesti.

Epizoda 296/312 (01.08.2012.)
Hajrije razveseli vijest da joj je teta ostavila nasljedstvo. Ali Riza s boli promatra događaje oko sebe. Fikret polako, ali sigurno napreduje u svom novom životu, ali biva suočena s tragom izdaje koja joj je preokrenula život. Taj susret izvući će na površinu još nezacijeljene rane. Kad na Tahsinov pokušaj da se opet zbliži s Fikret padne sjena ljubomore i ljutnje, među njima će se stvoriti nepovratan jaz. Lejlina grižnja savjesti raste svaki put kad se sretne s očevim pogledom i ona mu napokon priznaje cijelu istinu.

Epizoda 295/312 (31.07.2012.)
Lejla pokušava odagnati osjećaj krivnje, ali on sve više raste pred zahvalnošću gđe Hajrije.Oguz želi odagnati opasnost koja ga okružuje i sa Serhatom postiže dogovor. Nedžla je prisiljena suočiti se s istinom u braku koji ne funkcionira. G. Ali Riza koji je podigao petero djece sada sam u bolničkoj sobi čeka pomoć. Fikret saznaje da joj je otac smješten u starački dom. Ali prava pomoć stiže od Ševketa.

Epizoda 294/312 (30.07.2012.)
Oguz osjeća da Ali Riza pokušava doći do Ferhunde i donosi konačnu odluku: Ali Riza bit će smješten u starački dom. Ferhunde koja izdaleka promatra obitelj Tekin svjedoči ovom događaju i njezine se sumnje pokazuju točnima. Ševketu sve teže pada zatočenost i kaje se što je na sebe preuzeo Oguzov zločin.

Epizoda 293/312 (27.07.2012.)
Oguz osjeća da Ali Riza pokušava doći do Ferhunde i donosi konačnu odluku: Ali Riza bit će smješten u starački dom. Ferhunde koja izdaleka promatra obitelj Tekin svjedoči ovom događaju i njezine se sumnje pokazuju točnima. Ševketu sve teže pada zatočenost i kaje se što je na sebe preuzeo Oguzov zločin.

Epizoda 292/312 (26.07.2012.)
Ferhunde se, slijedeći tragove svojih sumnja, nalazi sa Serhatom i za nju se djelići priče koja otkriva istinu počinju sastavljati. Ferhunde koju muči grižnja savjesti zbog situacije u koju je zapao Ali Riza napokon će dobiti priliku da od njega zatraži oprost.
Ali Riza s velikom boli shvaća da svatko u obitelji zatvara oči pred Ševketovom nedužnošću. Ferhunde oživljava njegove nade koje je ugasio Oguz spriječivši da istina izađe na vidjelo.

Epizoda 291/312 (25.07.2012.)
Ali Riza je napokon objavio da je Oguz pravi ubojica. To izaziva burne reakcije u kući. Oguz osjeća da mu Serhat i Ferhunde dišu za vratom, a kako bi spriječio da istina izađe na vidjelo, odlučuje Alija Rizu udaljiti iz kuće što Lejla i Hajrije dočekaju s blagim otporom. Oguz ima još neke planove za obitelj Tekin. Fikret nastavlja dovoditi svoj život u red. Tahsin osjeća da se svakim danom Fikret sve više udaljava od njega, a gđa Dževrije mu je najveća potpora. Nedžla pak povlači svu svoju potporu obitelji i još jednom podsjeća gđu Hajrije da nema potrebe da itko od nje očekuje pomoć.

Epizoda 290/312 (24.07.2012.)
Ali Riza je prisiljen vratiti se kući svog najvećeg neprijatelja s istinom koju nikomu nije mogao reći. Nedžla je okrenula leđa obitelji, a Ali polako osjeća da se ona od njega udaljava. Za dobrobit njihove veze donosi važnu odluku.Serhat koji je odlučan u namjeri da od Oguza uzme ostatak Sejfijeva novca stjera Oguza u kut. I Ferhunde osjeća opasnost koja okružuje Oguza.

Epizoda 289/312 (23.07.2012.)
Kad postane jasno da su Ali Riza i Ajše nestali, nastane velika panika. Lejla misli da su Sejfijevi ljudi oteli njezina oca i sestru kako bi se osvetili i zbog straha proživljava veliku opasnost.S druge strane, teški uvjeti u kojima se nalazi Fikret ne ostavljaju joj drugog izbora do slanja oca natrag Oguzu.

Epizoda 288/312 (20.07.2012.)
Ali Riza saznaje da je Ševket nedužan i, usprkos svom trudu, ne uspijeva to nikomu oko sebe objasniti. Samo Lejla shvaća namjeru skrivenu pod njegovim očajem. Sve je potresla kazna od 24 godine zatvora određena Ševketu. Lejla, koja je vjerovala da će Oguz spasiti njezina brata, u ljutnji i razočaranju odlučuje reći istinu. Oguzova reakcija na tu Lejlinu prijetnju je neočekivana.Kako nesuglasice izviru na površinu, Ali Sarper počinje upoznavati novu Nedžlu. Fikret pokušava srediti svoj život i dok završava pripreme za preseljenje u novu kuću, doznaje za Tahsinovu odluku o preseljenju u Istanbul. Ferhunde se baca na istragu, uvjerena da Ševket nikoga ne bi mogao ubiti.

Epizoda 287/312 (19.07.2012.)
Iako su prošli mjeseci, Tahsin shvaća da Fikret neće odustati od odluke da se rastavi od njega. Kako bi joj bio bliže, odlučuje se preseliti u Istanbul.Ali Riza je veoma ljut na svakoga tko ga je predao neprijatelju. Ali najviše ga boli to što je Ševket počinio onakav zločin. Ne može više oprostiti Ševketu. U trenutku kad su na suđenju svima koji su se pouzdali u odvjetnikovu obranu, za Alija Rizu pojavi se svjetlo nade.

Epizoda 286/312 (18.07.2012.)
Nedža je okrenula leđa obitelji, a Fikret pokušava sama osnovati vlastiti život. Očajna gđa Hajrije sada kao zadnju nadu vidi Oguza. U međuvremenu, Aliju Rizi od bolesti teže pada predaja neprijateljima. Lejlu muči krivnja i tješi se tako što pomaže majci i ocu. Dok Ševket nastavlja izdržavati kaznu za zločin koji nije počinio, potresa ga Sedefin posjet u zatvoru. Taj ga posjet još jednom podsjeća na ono što je izgubio.

Epizoda 285/312 (17.07.2012.)
Gđa Hajrije u suzama ispraća Ševketa u zatvor, a g. Ali Riza usprkos svim razočaranjima još jednom shvaća da njegova očinska dužnost nikada neće završiti i odlučuje okupiti svu svoju djecu oko sebe. Veliko stablo koje pokušava sakupiti požutjelo lišće hladne jeseni, zadnjim se udarcem predaje neprijateljima.

Epizoda 284/312 (16.07.2012.)
Kad sazna da je Ševket počinio ubojstvo, Nedžla svu ljutnju usmjerava prema Lejli i Oguzu. Nedžla želi svoj brak držati podalje od problema i odlučuje prekinuti veze s obitelji.Ferhunde vjeruje da je istina sasvim nešto drugo usprkos tomu što je Ševket pred sudom priznao krivnju.

Epizoda 283/312 (13.07.2012.)
Ševket se za Lejlu i nerođenog nećaka bacio u vatru i preuzeo na sebe Oguzovu krivnju. Lejlin očaj nije dovoljan da Ševketa odvrati od namjere. Dok se vijesti o Ševketu šire od uha do uha, Ali Riza i Hajrije ne znaju ništa o tome i razračunavaju se s prošlošću. Lejlino nastojanje da obitelj ne čuje za istinu na kratko vrijeme urodi plodom.Kad sazna da je Ševket počinio ubojstvo, Nedžla svu ljutnju usmjerava prema Lejli i Oguzu.

Epizoda 282/312 (12.07.2012.)
Mithat Kara smatra da je Ševket zloupotrijebio njegovo povjerenje i odlučuje raskrstiti s njim.Gđa Hajrije i g. Ali Riza ništa ne znaju, pokušavaju pomoći neočekivanom gostu u njihovoj kući. Razočaranje g. Alija Rize kad sazna da Ševket ne ide na posao ubrzo će se pretvoriti u bijes.Usprkos razočaranjima, Fikret čini sve kako bi na budućnost gledala pozitivno. Lejla je izgubila sve nade i ne želi sama podizati dijete u svojoj utrobi. Ne može dopustiti da Oguz još jednom završi u zatvoru. Kraj kojeg se pribojavao Oguz, pripremajući se za bijeg, promijenit će živote svih.

Epizoda 281/312 (11.07.2012.)
Opasan i mračan Oguzov svijet završio je ubojstvom koje je počinio. Ševket je potresen istinom, ali nakon prvog šoka pokušava nagovoriti Oguza da se preda policiji. Lejla svjedoči tomu i suočava se s istinom koja je uništila njihovu budućnost te proživljava velik prolom bijesa.Ferhunde izdaleka prati svađe u kući i zadaje udarac koji će oživjeti Lejline i Oguzove strahove.Tragedija koja je promijenila Lejlin i Oguzov život od početka je utjecala i na Ševketov.

Epizoda 280/312 (10.07.2012.)
Ševket se suočava s Oguzom i traži odgovore na svoja pitanja. Rješenje koje je Oguz pronašao kako bi se izvukao iz života zločina povećalo je nadolazeću opasnost. Lejla želi svoje dijete podizati podalje od straha i njen bunt napokon dobiva riječi.Izdaja je srušila Fikretino povjerenje u Tahsina. Svaki Tahsinov korak povećava njene sumnje i ona odlučuje da je došlo vrijeme da potraži profesionalnu pomoć. Oguz odlazi na putovanje kako bi priveo kraju svijet opasnosti koja je počela privlačiti sve u njegovoj blizini. Međutim, na kraju puta nema nikoga tko bi mu mogao pomoći.

Epizoda 279/312 (09.07.2012.)
Ševket ne gubi nadu da će jednoga dana biti ujedinjen sa Sedef, ali ga njena odluka da se uda potpuno shrva. Ševket ulaže velik trud kako njegova obitelj ne bi osjetila njegovu tugu i teško mu je priznati da je potpuno izgubio Sedef.Nedžla reagira na to da su se Lejla i gđa Hajrije ponovno počele viđati. Neprestani sukob među sestrama ponovno izbija na vidjelo kad Lejla u kući Alija Rize ostavi trag. Ali Riza saznaje za Lejlin tajni posjet i njegov autoritet još jednom nestaje. G. Ali Riza svjedoči prijetnji kojom je podvrgnuta nova susjeda gđa Nurten i poduzima nešto kako bi se borio protiv toga. Gđa Hajrije i g. Ali Riza pružit će pomoć očajnoj ženi.

Epizoda 278/312 (06.07.2012.)
Ševket ne gubi nadu da će jednoga dana biti ujedinjen sa Sedef, ali ga njena odluka da se uda potpuno shrva. Ševket ulaže velik trud kako njegova obitelj ne bi osjetila njegovu tugu i teško mu je priznati da je potpuno izgubio Sedef.Nedžla reagira na to da su se Lejla i gđa Hajrije ponovno počele viđati. Neprestani sukob među sestrama ponovno izbija na vidjelo kad Lejla u kući Alija Rize ostavi trag. Ali Riza saznaje za Lejlin tajni posjet i njegov autoritet još jednom nestaje.

Epizoda 277/312 (05.07.2012.)
Lejla potajno, poput stranca, prvi put odlazi u očinsku kuću, ali njezin će posjet izaći na svjetlo dana usprkos mjerama opreza koje je poduzela gđa Hajrije. Vijesti od Sedef koja se nalazi pred novim uzbuđenjem i ponudom pripremit će kraj kojeg se pribojavao Ševket.

Epizoda 276/312 (04.07.2012.)
Ševket i Mithat Kara vide da je Ferhunde u novoj vezi i usprkos Lejlinim nastojanjima, ne mogu se boriti protiv dojma koji to ostavlja na njih. Ferhunde će pak uz pruženu joj pomoć polako početi vraćati svoju staru dinamičnost. Tahsin se svakim danom osjeća sve usamljeniji i udaljeniji od svoje obitelji, ali nade su mu osnažene komunikacijom koju je ostvario s Fikret. Međutim, Fikretina bol koja je svježa kao prvog dana ne dopušta njihovu braku da bude kao nekada.Lejla prestaje glumiti sreću kada otkrije da je opasnost koja progoni Oguza stigla do njezina oca.

Epizoda 275/312 (03.07.2012.)
Svi Tahsinovi pokušaji da dobije oprost propadaju i njegovo se žaljenje povećava. Kako bi očuvala mir u kući, Fikret prvi put prekida šutnju i povjerava Deniz svoje razočaranje. Gđa Hajrije ne može odoljeti Lejlinoj čežnji i kuca na vrata kuće koja sada pripada Oguzu bez znanja Alija Rize.Ferhunde dospijeva u slijepu ulicu kad se rastućoj usamljenosti pridruže i financijski problemi. Kad ode iz grada kako bi se opustila, prvi put se povjerava strancu. Ferhunde se umorila od razračunavanja same sa sobom. Dok prihvaća pomoć da ponovno stane na svoje noge, zna da će se vrlo brzo suočiti s prošlošću.

Epizoda 274/312 (02.07.2012.)
Susret Lejle i Nedžle dovodi i Oguza i Alija licem u lice. Sestre još jednom shvaćaju da čak i ako izvana uspiju preživjeti teške trenutke za obje strane, neće nikada moći prijeći preko pogrešaka iz prošlosti. Krug oko Oguza polako se počeo sužavati, opasnost koja mu prijeti došla je do Alija Rize.

Epizoda 273/312 (29.06.2012.)
Sastanak Tahsina i Ševketa Fikret priziva slike života u Adapazaru. Nedžla sigurnim koracima napreduje na sretnom početku s Alijem Sarperom. Međutim, još svježa bol Džemove obitelji nastavlja utjecati na njihove živote. U tom trenutku g. Ali Riza čini korak prema Nedžli, ali čeka ga neugodno iznenađenje.

Epizoda 272/312 (28.06.2012.)
Lejla je sakupila svu hrabrost i izašla pred Alija Rizu. Međutim, Ali Riza ne može zaboraviti rane koje mu je nanijela i primiti je natrag u svoje naručje. Lejla zna da joj otac neće moći oprostiti, ali i njegova šutnja joj je utjeha. Gđa Hajrije pokušava smekšati Alija Rizu i postiže da on na kratko prekine šutnju.

Epizoda 271/312 (27.06.2012.)
Samoća baca Ferhunde u depresiju. Dijete u Lejlinoj utrobi raste, kao i sumnje u vezi s Oguzom. Uskoro će se suočiti s mračnim Oguzovim svijetom.S druge strane, gđa Hajrije raduje se Nedžinoj i Alijevoj odluci da se vjenčaju.G. Ali Riza je pak prihvatio da je potpuno izgubio sva prava nad svojom djecom i prepustio se tijeku događaja.Nedžla želi vratiti očevu ljubav i kreće ostvariti njegov najveći san. To će za obitelj značiti novi početak.

Epizoda 270/312 (26.06.2012.)
Fikret se povukla u duboku šutnju nakon što je saznala za Tahsinovu izdaju. Tahsin svakim korakom koji učini kako bi zadobio oprost dolazi pred zid Fikretine šutnje. Više ništa neće biti kao prije. Gđa Dževrije burno reagira kada sama dozna za pravi razlog napetosti između Tahsina i Fikret. Fikret najveću potporu u nevolji dobiva od gđe Dževrije.

Epizoda 269/312 (25.06.2012.)
Fikretina velika nevolja još jednom podsjeća Nedžlu na strah od gubitka. I zbog toga na koncu daje odgovor Alijevoj bračnoj ponudi.
Fikret se nalazi na početku puta, očajna jer ne može ugasiti požar u sebi. Ne može dokučiti je li spas od tog požara odlazak ili ostanak. Zna samo da je od sada potpuno sama.

Epizoda 268/312 (22.06.2012.)
Fikret saznaje za Tahsinovu izdaju i doživljava veliki slom. Krilo pod koje se sklonila kad je bježala od svoje obitelji, čovjek kojemu je najviše vjerovala, suputnik, jedini kojeg je voljela, sada joj je zabio nož u leđa. Tahsin pak gori od kajanja zbog noći u kojoj je uništio nevinost svojeg braka i boji se da bi mogao potpuno izgubiti Fikret. Fikret se povlači u duboku šutnju. Što Tahsin više pokušava započeti razgovor, ta tišina sve više raste. Vijest o izdaji ubrzo stiže i do Alija Rize.

Epizoda 267/312 (21.06.2012.)
Tahsin prijatelju povjerava grižnju savjesti i uzrokuje događaje koji će promijeniti tijek njihovih života. Vatra koju je Tahsin nehotice zapalio narast će i naposljetku doći do Fikret.

Epizoda 266/312 (20.06.2012.)
Fikret pak rastužuje situacija u kojoj se nalazi u svojoj obitelji, ali nastavlja skrivati probleme u svojem braku.Život je djecu Alija Rize odnio na različite strane. Lejla, preselivši se u očinsku kuću, nalazi utjehu u uspomenama, a Ševket nakon prekida odnosa s Nedžlom dane provodi na radnome mjestu. Nedžla je pak dodala još jedan korak koji je udaljava od obitelji. Ponos Alija Rize svakim danom u Nedžlinoj kući biva sve više povrijeđen i jedina mu je želja živjeti u vlastitoj kući gdje će vrata moći otvarati i zatvarati po volji.

Epizoda 265/312 (19.06.2012.)
Nedžlina veza s Alijem Sarperom potpuno prekida tanku sponu sa Ševketom. Za Lejlu je pak komunikacija s majkom grana nade za koju se može uhvatiti.U razdoblju kad se led počinje polako topiti, oluja u Tahsinovu srcu nastavlja bacati sjenu na Fikretine nade.Ferhundina milostinja razbjesni g. Alija Rizu. Ferhunde je sretna što je g. Alija Rizu čak i zbog ovoga uspjela privući k sebi.

Epizoda 264/312 (18.06.2012.)
Između osjećaja i razuma, Tahsin odabire nositi teret savjesti. Jedina mu je želja spriječiti da tama kojom je zasjenio odnos s Fikret ne učini robom njihovu budućnost. Tahsin nije jedini koji se bori s prošlošću. I gđa Hajrije osjeća nemir zbog važne uloge koje u njezinu životu igraju Nedžla i Lejla. Nedžla s Alijem Sarperom napreduje novim putem, ali treba vremena za odluke koje će promijeniti smjer njezina života. Dok Lejla s djetetom podiže i snove o lijepim budućim danima, osjeća napetost zbog tame koja čeka pred njezinim vratima.Gđa Hajrije pritišće g. Alija Rizu da se vrati kući dok se on pokušava u samoći pomiriti s razočaranjima.

Epizoda 263/312 (15.06.2012.)
Gđa Hajrije pritišće g. Alija Rizu da se vrati kući dok se on pokušava u samoći pomiriti s razočaranjima. Strpljenje Alija Rize je istrošeno, on u ljutnji pomišlja čak i prekinuti njihov četrdesetogodišnji brak.

Epizoda 262/312 (14.06.2012.)
Između osjećaja i razuma, Tahsin odabire nositi teret savjesti. Jedina mu je želja spriječiti da tama kojom je zasjenio odnos s Fikret ne učini robom njihovu budućnost. Tahsin nije jedini koji se bori s prošlošću. I gđa Hajrije osjeća nemir zbog važne uloge koje u njezinu životu igraju Nedžla i Lejla. Nedžla s Alijem Sarperom napreduje novim putem, ali treba vremena za odluke koje će promijeniti smjer njezina života. Dok Lejla s djetetom podiže i snove o lijepim budućim danima, osjeća napetost zbog tame koja čeka pred njezinim vratima.

Epizoda 261/312 (13.06.2012.)
Tragovi uništenja g. Alija Rize i njegove obitelji veliki su. Fikret s velikim strpljenjem pokušava smanjiti udaljenost između Tahsina i sebe te osluškuje svoje srce. Fikret i Tahsin stupaju na važan put koji će promijeniti smjer njihove priče.

Epizoda 260/312 (12.06.2012.)
Nedžla, suočena s Ferhundinom novom igrom, donosi odluku i daje joj ključ koji će otključati vrata pobjede.Oluja koja čeka pred Nedžlinim vratima potpuno mijenja tijek događaja. G. Ali Riza umoran je od udaraca koje je zadobio i šutke promatra razvoj događaja, a snažan vjetar svakoga stavlja na drukčiju kušnju. Ševketov se očaj povećava i on donosi posljednju odluku u vezi s poslovnom ponudom Mithata Kare. Lejla se čvrsto drži sna o sreći s Oguzom, ali tama u koju je upao Oguz dublja je nego što je mislila.Vjetar koji Nedžlu i Alija Sarpera dovodi na nov početak za sobom ostavlja ruševine.

Epizoda 259/312 (11.06.2012.)
Tahsin će pak iz večeri, koju je započeo kao nedužan čovjek kojeg se nepravedno okrivljavalo za prijevaru supruge, izaći kao veliki grešnik. Tahsin duboko proživljava kajanje i bol vjetra izdaje i ne zna kako će se suočiti s Fikret. Fikret koja je učinila veliki korak vrativši se kući, drukčije tumači njegovu suzdržanost.

Epizoda 258/312 (08.06.2012.)
Gđa Dževrije će pak upotrijebiti vlastite metode kako bi popravila odnos Tahsina i Fikret. Navečer odlazi u krčmu razračunati se s pjevačicom Bahar.Fikret ne zna ništa o ovome. Shvaća da neće moći još dugo ostati kod Nedžle i odlučuje se vratiti kući.

Epizoda 257/312 (07.06.2012.)
Ferhunde je promijenila smjer u kojem će krenuti Lejlina budućnost, a sada prijeti i Nedžli.Kad na vidjelo izađe ljubav koja se rađa između Nedžle i Alija Sarpera, svi, posebice obitelj Džema, Nedžlina pokojnog muža, burno reagiraju.

Epizoda 256/312 (06.06.2012.)
Oguz se upleo u odnose zbog kojih bi ugrozio čak i vlastito dijete. To povećava Lejline sumnje u budućnost.Nedžla je nakon oštre zime s Alijem Sarperom stupila na prag proljeća. Ali muž kojeg je izgubila i Džemova obitelj koja još uvijek oplakuje sinovu smrt slijedit će Nedžlu u stopu.

Epizoda 255/312 (05.06.2012.)
Ali Riza odlazi u Adapazar kako bi popravio odnose između Tahsina i Fikret, ali situacija koju zatječe veoma ga iznenađuje. Tahsin je nasamo u uredu s uzrokom problema, “pjevačicom Bahar”.

Epizoda 254/312 (04.06.2012.)
Ševket predaje gradnju i dok razmišlja u kojem će smjeru odsad usmjeriti svoj život, pred njega stiže neočekivana ponuda. Ferhunde pak posljednjim udarcem svima pokazuje da nastavlja razračunavanje ondje gdje je stala. G. Ali Riza vidi da napetost između Tahsina i Fikret raste, a kad se pokuša umiješati, susreće se s velikim iznenađenjem.

Epizoda 253/312 (01.06.2012.)
Kad Fikret napusti kuću, Tahsin smatra da je preživio nepravdu i prepušta se bijesu. Vijest o strahovima gđe Dževrije dopiru do obitelji Tekin. Dok svi zabrinuto čekaju vijesti od Fikret, Ševket prvi stiže do nje.

Epizoda 252/312 (31.05.2012.)
Lejla koja s uzbuđenje čeka rođenje djeteta ne primjećuje znakove za opasnost koji se čuju oko Oguza. Gđa Hajrije i dalje nastoji nagovoriti Nedžlu da pristane na njene planove u vezi sa Ševketom, a Nedžla primjećuje da je situacija u kojoj se nalazi sve teža. G. Ali Riza teško se savladava pred snovima gđe Hajrije i svaki mu preživljeni događaj pada sve teže i povećava sram.

Epizoda 251/312 (30.05.2012.)
Napetost između Fikret i Tahsina se povećava, a Fikret se osjeća umornom i očajnom. Nade gđe Hajrije koja misli da će Nedžla srediti Ševketu posao u tvrtki padaju u vodu s Nedžlinim negativnim pristupom. Ševket donosi zadnju odluku u vezi s izgradnjom koju je počeo s velikim nadama i u očaju odustaje od svojih snova i budućnosti. Alijevo zanimanje povećava Nedžlin nemir.

Epizoda 250/312 (29.05.2012.)
Ali Riza ide u Adapazar po Ajše i proživljava očaj zbog nemogućnosti da pomogne nesretnoj Fikret. Nerazrješivost problema u životu Lejlu dovodi do nove odluke. Lejlin neočekivani potez donosi olakšanje Oguzu, a razbjesni Džejdu. Ferhunde počinje poduzimati odlučne korake kako bi svome životu dala novi smjer. U međuvremenu zbližavanje Nedžle i Alija ne prolazi neprimijećeno pozornom pogledu. Ova situacija uzrok je nemiru svih, posebice gđe Hajrije.

Epizoda 249/312 (28.05.2012.)
Gospodin Ali Riza svjedoči zbližavanju Nedžle i Alija i predosjeća da nadolazi nova oluja. Nedžla odbija suočiti se, a g. Ali Riza odlučuje zaštititi njezinu šutnju i suočava se s pitanjima. Napetost između Fikret i Tahsina traje, a događaji počinju dobivati novu dimenziju pod utjecajem gđe Dževrije.

Epizoda 248/312 (25.05.2012.)
Gospodin Ali Riza svjedoči zbližavanju Nedžle i Alija i predosjeća da nadolazi nova oluja. Nedžla odbija suočiti se, a g. Ali Riza odlučuje zaštititi njezinu šutnju i suočava se s pitanjima. Napetost između Fikret i Tahsina traje, a događaji počinju dobivati novu dimenziju pod utjecajem gđe Dževrije. G. Ali Riza ide u Adapazar po Ajše i proživljava očaj zbog nemogućnosti da pomogne nesretnoj Fikret.

Epizoda 247/312 (24.05.2012.)
Napetost u pratnji sumnji između Fikret i Tahsina nastavlja rasti. Fikret osjeća da je sada veoma umorna. G. Ali Riza misli da gubi snagu pod teretom proživljenog, suočava se s razočaranjima i odlučuje se prepustiti toku događaja. Osjeća da se približava nova oluja.

Epizoda 246/312 (23.05.2012.)
Način na koji kućevlasnik pokušava uplašiti obitelj Tekin uzrokuje napetosti. Gđa Hajrije ne nalazi mira u kući u kojoj stanuju i odlučuje, usprkos protivljenju Alija Rize, biti u Nedlinoj kući sve dok ne pronađu novu. Nedžla osjeća da se zbližava s Alijem Sarperom i s grižnjom se savjesti vraća u Istanbul, bježeći od Alija Sarpera i vlastitih osjećaja. Još uvijek ljuta zbog poraza, Ferhunde poduzima korake kako bi se osvetila i sredila svoj život.

Epizoda 245/312 (22.05.2012.)
Rješenja problema koja je pronašla gđa Hajrije nastavljaju ranjavati g. Alija Rizu i on shvaća da su mu njihovi životi izbjegli kontroli. Dok Oguz razmišlja o ponudi koju je dobio u posve neočekivanom trenutku, g. Ali Riza će zadobiti još jednu duboku ranu.

Epizoda 244/312 (21.05.2012.)
Ljuta jer ju je Ševket koji je sve bliži slobodi još jednom pobijedio, Ferhunde vraća Mithatu Kari njegovu kuću. Gđa Hajrije se želi što prije preseliti u novu kuću, ali čini se da joj se želja neće uskoro ostvariti. Posljedice požara koji je podmetnula Ferhunde u Ševketovu se životu neprestano povećavaju. Ševket ne dobiva pomoć od Tahsina i njegova nada polako umire.

Epizoda 243/312 (18.05.2012.)
Ševketu se ponovno vraća nada te odluči podnijeti tužbu protiv Ferhunde. Dok je policija traži, Ferhunde odluči zaokrenuti svoj život u novi smjer. Dolazi na vrata osobe u koju je imala najviše povjerenja, no od nje se vraća praznih ruku, te kao zadnju slamku spasa ponovno zove Oguza te mu iznosi svoj prijedlog za koji smatra da ga on neće moći odbiti. Koliko god njezina odluka bila primamljiva, Oguz na nju gleda na drukčiji način. Bijes gospodina Alija Rize ne jenjava. I dalje je neizmjerno ljut na gospođu Hajrije i na djecu te se zakopava u šutnju.I dok se Mithat Kara još oporavlja od šoka prouzrokovanog prijevarom, nova ga vijest iznova potrese.Ševket i Sedef ponovno tuguju zbog rastanka. U neočekivanu trenutku Ferhunde shvaća da je stiglo vrijeme obračuna.

Epizoda 242/312 (17.05.2012.)
Osvetnička vatra koja se ne gasi ovog puta zahvaća Ševketovo gradilište. Ferhunde, ne primijetivši da je iza sebe ostavila svjedoka, nestaje u tami noći, ostavljajući gospodina Alija Rizu u plamenu.U posljednji trenutak biva spašen i odveden u bolnicu na intenzivnu njegu, što ponovno dovodi obitelj na okup. Jedino Fikret ne zna ništa o tome što se dogodilo. Nedžla i Lejla ponovno se susreću u bolnici. No osim Lejle, Nedžla u bolnici susreće i Alija Sarpera. I Sedef i Ševket uzbuđeni su zbog ponovnog susreta.

Epizoda 241/312 (16.05.2012.)
Gospođa Hajrije odluči još neko vrijeme ostati kod Lejle. Saznaje da vlasnik kuće želi da se kuća u kojoj su živjeli isprazni, čime gospođa Hajrije prekida svaku vezu s tom kućom.Bijes koji Ferhunde osjeća prema Ševketu ne jenjava. Odlazi na gradilište ne bi li se obračunala s gospodinom Alijem Rizom, čime dovodi do još veće drame. Gospodin Ali Riza burno reagira saznavši kakvu je igru Ševket priredio Ferhunde. Razočaran, povlači se u samoću, ne znajući kakva ga velika opasnost vreba u tami noći.

Epizoda 240/312 (15.05.2012.)
Ševket je završio svoju osvetničku igru te Mithat Kara vlastitim očima vidi Ferhundeinu prijevaru. Potpuno pobjesni i napadne Ferhunde, te je od njegova bijesa ponovno spasi Ševket. Ferhunde, koja je bila nadomak smrti, nestaje u tami noći, dok Mithat Kara ostane potpuno shrvan onime što je doživio.Nakon teške noći koju je proživio, Ševket nema snage ni s kim se suočiti, te odlazi k Lejli. Saznavši što se dogodilo, Lejla upozorava Ševketa da će Ferhunde sada postati još opasnija.Čitava obitelj tuguje jer je gospodin Ali Riza i dalje ustrajan da ostane na gradilištu. Tahsin ga pokušava vratiti natrag kući, no svaki je njegov pokušaj uzaludan.

Epizoda 239/312 (14.05.2012.)
Nakon svih negativnih događaja, gospodin Ali Riza saznaje istinu koja se od njega krila te ponovno doživljava taj potez kao još jedan zabijeni nož u leđa. To je za njega zadnja kap koja je prelila čašu, povlači se u sebe te ovog puta izabire Ševketovo gradilište.Istu večer Ševket započinje opasnu igru koju je dugo pripremao. Kraj večeri priređuje Ferhunde veliko iznenađenje.

Epizoda 238/312 (11.05.2012.)
Dok se gospodin Ali Riza pokušava nositi s bolnim udarcem koji mu je nanesen, svoje zdravstvene probleme ostavlja po strani. Gospođa Hajrije narušila je dobrosusjedske odnose te se odlučuje na selidbu iz kuće. Neko vrijeme bit će prisiljena ponovno ostati u Nedžlinoj kući.Nakon svih negativnih događaja, gospodin Ali Riza saznaje istinu koja se od njega krila te ponovno doživljava taj potez kao još jedan zabijeni nož u leđa. To je za njega zadnja kap koja je prelila čašu, povlači se u sebe te ovog puta izabire Ševketovo gradilište.Istu večer Ševket započinje opasnu igru koju je dugo pripremao. Kraj večeri priređuje Ferhunde veliko iznenađenje.

Epizoda 237/312 (10.05.2012.)
Lejla tiho i neprimjetno odlazi od kuće, no njezina će se odsutnost vrlo brzo osjetiti. Gospodin Ali Riza shvaća da se ona vratila natrag Oguzu te njegov bijes uzdrma cijelu kuću. Gospođa Hajrije u strahu i bespomoćnosti poriče da išta zna. Bijes koji je zavladao kućom došao je sve do susjeda, što je za sobom povuklo i druge probleme.Ševket odlazi do Lejle te shvaća da je ona odlučila sama krenuti svojim putem. Ubrzo otkriva da je i Ferhunde imala prste u toj Lejlinoj odluci, te se brzo baca na smišljanje osvetničkog plana.

Epizoda 236/312 (09.05.2012.)
Lejli najteže od svega pada gledati oca u oči i znati da će ga još jedanput razočarati. Iako vijest dočekuje s veseljem, Oguz je svjestan da će ovo biti težak preokret.Gospodin Ali Riza opet ne zna ništa o događaju koji mu se taji, te je okupiran svojim zdravstvenim problemima. Trudi se da nitko ne osjeti kakvi ga ozbiljni problemi muče te kreće s liječenjem.Ferhunde poduzima sve kako bi bila ponovno sa Ševketom, no istovremeno saznaje Lejlinu situaciju. Lejla shvaća da je stiglo vrijeme da donese odluku.

Epizoda 235/312 (08.05.2012.)
Gospođa Hajrije saznaje da je Lejla trudna te se u panici vraća natrag u Istanbul. Fikret primjećuje majčinu zabrinutost te saznaje što se dogodilo, no taj razgovor čuje i gospođa Dževrije.One žele da taj događaj ostane tajna sve dok se ne odluči o sljedećim potezima, no čitava se stvar mijenja kada za to sazna i gospođa Dževrije.

Epizoda 234/312 (07.05.2012.)
Gospodin Ali Riza primjećuje prve znakove ozbiljnih zdravstvenih problema. Poruke koje mu tijelo šalje uznemirujuće su. Počinje se liječiti, ali svoje brige ni s kim ne dijeli. Sumnje koje se Lejli motaju po glavi glasnici su novoga teškog razdoblja koje je čeka.

Epizoda 233/312 (04.05.2012.)
Nedžla ulaže mnogo truda kako bi ostvarila Džemov projekt. Istovremeno upoznaje bol i tugu što se krije iza vela Alijeva života.Oguz želi Ferhunde stjerati u kut. Ševket pak saznaje da su se Lejla i Oguz iznova počeli viđati. I dok napetost između Lejle i Ševketa s vremenom sve više raste, Ferhunde počinje kovati planove kako da se osigura od Oguzove opasnosti. Povratkom Fikret i djeteta iz bolnice, u kući nastaje pravi slavljenički ugođaj. Međutim, iznenađenje s kojim će se susresti gospođa Dževrije ponovno će postati razlogom njezine čangrizavosti.

Epizoda 232/312 (03.05.2012.)
Svi se nadaju da će ovaj sretan događaj otopiti led između Lejle i Nedžle.Nedžla i Lejla svjesne su da je oprost nemoguć. Međutim, obje se pokušavaju ljubaznije odnositi jedna prema drugoj. I gospođa Dževrije pokušava vlastitim metodama pomiriti sestre.Dok se Ferhunde sprema napraviti važan korak u odnosu sa Ševketom, Oguzu u ruke neočekivano stiže adut koji bi mogao dovesti u opasnost njezin brak i budućnost. I dok on uživa što u rukama ima takav adut, Ferhunde pokušava pronaći rješenje kako da se izvuče iz ove teške situacije.

Epizoda 231/312 (02.05.2012.)
Fikret mora hitno u bolnicu zbog iznenadnih trudova. Gospodin Ali Riza i gospođa Hajrije uspiju predahnuti tek kada stignu u Adapazari. Obitelj Tekin se nakon dugo vremena ponovno okuplja na jednome mjestu, i to zbog radosne vijesti – povodom rođenja djeteta. Rođenje bebe Umut okuplja čitavu obitelj ispunjenu srećom i entuzijazmom. Gospodin Ali Riza i gospođa Hajrije oduševljeni su što mogu držati u naručju svoje prvo unuče, baš kao i njegovi roditelji Fikret i Tahsin.

Epizoda 230/312 (01.05.2012.)
U kući izbija prava scena. Lejla ne zna kako bi drukčije nego lažju uklonila očeve sumnje. Nedžla saznaje da Lejla s majkom odlazi kući dok nje nema. Dvije se sestre ponovno sukobljavaju. Nedžla pod utjecajem proživljene boli okrivljuje Lejlu za Džemovu smrt. Pod težinom tih teških optužbi, Lejla se odlazi suočiti s Nedžlom. Istovremeno, Ferhunde smišlja planove kako da ponovno bude sa Ševketom. On je ovog puta mnogo oprezniji znajući da otac budno prati svaki njegov korak.

Epizoda 229/312 (30.04.2012.)
Gospodin Ali Riza svim se silama trudi spasiti obitelj od crnih oblaka prošlosti. No razgovor s Oguzom dat će mu naslutiti da to neće biti tako lako kao što se nadao. Oguz u neočekivanom trenutku dolazi pred gospodina Alija Rizu te mu kaže da ne želi odustati od Lejle. Bijesni gospodin Ali Riza prisiljen je pred njim se povući. Smatra da ga je za takvo što Lejla ohrabrila.

Epizoda 228/312 (27.04.2012.)
Nedžla daje sve od sebe kako bi ostvarila projekt kojemu je Džem za života pridavao veliko značenje. Taj je projekt projekt od velike važnosti za Nedžlu jer je istovremeno drži na životu, ali drži je i u Ajdinoglu Holdingu.Gospođa Hajrije želi se svojim očima uvjeriti da se Lejla iznova viđa s Oguzom, te se vraća kući zaokupljena bijesom i razočarenjem.Lejla saznaje da ju je majka vidjela s Oguzom te se osjeća ulovljenom u zamku.

Epizoda 227/312 (26.04.2012.)
Oguz i Lejla nastavljaju svoju vezu ondje gdje su nekada stali. To primijeti gospođa Hajrije te se daje u potragu za svojim sumnjama. Njezine je sumnje suočavaju s istinom.Nedžla se pokušava oduprijeti olujama koje su je zadesile, no uskoro će napraviti i prvi veliki korak prema novoj oluji koja je čeka u prikrajku. Projekt koji joj je Džem povjerio dovest će je do susreta s ljudima koji će započeti novo razdoblje u njezinu životu.

Epizoda 226/312 (25.04.2012.)
Ševketova osvetnička igra postaje sve opasnija. Ferhunde je nasjela na igru koja, osim osvete, donosi i strast.Obitelji Tekin teško pada vijest da su se Ferhunde i Ševket počeli iznova viđati. Gospodin Ali Riza u kući više ne želi vidjeti tragove prošlosti te se odlučuje suočiti sa Ševketom.Nedžla pokušava uhvatiti korak s novim životom, no borba s obitelji Ajdinoglu i dalje traje. Daje sve od sebe kako bi nastavila Džemove poslove, no svakom preprekom na koju naiđe stvari se dodatno kompliciraju.

Epizoda 225/312 (24.04.2012.)
Ševket otkriva tu njezinu igru koju je započela u suradnji s Džejdom te kreće u napad.Nedžla godišnjicu braka proživljava u velikoj boli, okružena jedino uspomenama. Očekuje ju velika borba s nekim tko je promatra izdaleka.Ševket sve više uvlači Ferhunde u svoju osvetničku igru dok mu se ona svakim korakom sve više približava. Međutim, u igru se ponovno upleće strast.

Epizoda 224/312 (23.04.2012.)
Nedžla se želi sama nositi sa svojom boli i ne želi pomoć ni od koga, te odlučuje stajati čvrsto na nogama. Krijući razočarenje u sebi, gospodin Ali Riza odlučuje poštovati Nedžlinu odluku.Ferhunde je zanesena Ševketovim interesom te započinje novu igru ne bi li pametno odigrala svaki potez.

Epizoda 223/312 (20.04.2012.)
Gospođa Hajrije pokušava pomiriti Ševketa i Nedžlu, što posebno razljuti Nedžlu. Nedžlina pobuna jako pogodi gospodina Alija Rizu. On pak ne mogavši izraziti brige koje drži u sebi, sav svoj bijes iskali na gospođi Hajrije. Nedžla se želi sama nositi sa svojom boli i ne želi pomoć ni od koga, te odlučuje stajati čvrsto na nogama. Krijući razočarenje u sebi, gospodin Ali Riza odlučuje poštovati Nedžlinu odluku.

Epizoda 222/312 (19.04.2012.)
Ferhunde je odlučila slijediti interes koji joj je pokazao Ševket, no i dalje ostaje vrlo oprezna te odlučuje iskušati Ševketa.Napori gospođe Hajrije da pomiri Ševketa i Nedžlu rezultirat će neočekivanim ishodom. Nedžla će okrenuti obitelji leđa i težinu svojih dana proživljenih u boli prebaciti na njih.

Epizoda 221/312 (18.04.2012.)
Nedžla kreće s poslom u Džemovoj tvrtki ne bi li na taj način zaboravila proživljenu bol. Preuzima na sebe odgovornost za sve projekte, čime započinje novo razdoblje u poslovanju Ajdinoglu Holdinga. To će razdoblje za Nedžlu biti prepuno teškoća i borbi. Lejla se ne može izvući iz mreže prošlosti. Ponovno je naumila s Oguzom pronaći sreću koju nikako da dohvati. No put koji je izabrala ponovno je prepun mračnih uličica. Ševket se oprostio s ljubavi nakon što je Sedef odlučila otići u Milano, no očekuju ga dani puni čežnje.

Epizoda 220/312 (17.04.2012.)
Nedžli je jako teško prihvatiti činjenicu da Džema više nema. Njezin je novi život natkriven tamnim oblacima boli. S druge strane, stavovi Džemove obitelji svakim danom sve više zagorčavaju Nedžlin život.Gospodin Ali Riza svim silama nastavlja svoju borbu za obitelj. Pruža potporu Nedžli, a istovremeno u Ševketu budi novu nadu.Nedžla je prisiljena suočiti se s bolnom istinom o smrti te nastaviti sa životom. Sljedeća borba bit će ona s obitelji Ajdinoglu.

Epizoda 219/312 (16.04.2012.)
Ševket zna da je Ferhunde izvor patnji koje su on i njegova obitelj proživjeli. Započinje osvetničku igru ne bi li joj se osvetio. Ta će opasna igra postati jedan od glavnih Ševketovih ciljeva.Ferhunde ne ostaje ravnodušna prema Ševketovoj bliskosti. Međutim, ponovno joj se u glavi postavljaju neka pitanja.

Epizoda 218/312 (13.04.2012.)
Gospodin Ali Riza i njegova obitelj ponovno se okupljaju u velikoj boli. Lejla odluči ostaviti prošlost po strani te dolazi na sprovod. Nedžlu, koja je nakon Džemove smrti ostala potpuno sama, u novom životu očekuju nove nevolje i borbe. Ševket shvaća da je Ferhunde ta koja stoji iza patnje i tuge koju je proživio. Stiglo je vrijeme osvete. Sa strpljenjem kreće u osvetu.

Epizoda 217/312 (12.04.2012.)
Džem se oprašta od života ostavljajući iza sebe bol koja nikada neće utihnuti. Svi su duboko potreseni trenutkom Džemove smrti. S druge strane, Ferhunde i Džejda spremaju se za obračun.Svi se okupljaju na Džemovu posljednjem ispraćaju.

Epizoda 216/312 (11.04.2012.)
Džemova obitelj drži da su Nedžla i njezina obitelj odgovorni za ono što je zadesilo Džema.Ferhunde još nije svjesna posljedica nemira koji je pokrenula ne bi li se osvetila, obuzima je osjećaj krivnje te odluči staviti na stranu svoju borbu protiv Ševketa.Čuvši što je zadesilo Džema, gospođa Nejir i Sedef trkom odlaze u bolnicu. Njegova ih je situacija sve povezala. Svi skupa očekuju Džemove ozdravljenje.Jedino Lejla nema hrabrosti doći do sestre.

Epizoda 215/312 (10.04.2012.)
Dok se Ševket trudi ne pokleknuti pred problemima koje proživljava, udaljenost između njega i Sedef svakim je trenutkom sve veća. Sedef pak počinje razmišljati o tome kako da započne novi život.Večer čiji su kraj svi očekivali s tugom i brigom nastavit će se žalosnim jutrom. Svi će u neočekivanom trenutku shvatiti da bol koju nose u srcu nikada neće nestati.

Epizoda 214/312 (09.04.2012.)
Ševketu će se njegova prošlost ponovno ispriječiti na putu kao velika prepreka koju mora nadvladati. Međutim, negativan razvoj događaja potpuno je izvan njegove kontrole. Čak ni Džemova moć nije dovoljna da popravi situaciju. Crni oblaci nagovještavaju oluju.

Epizoda 213/312 (06.04.2012.)
Gospođa Hajrije svoga najvećeg neprijatelja ugleda u kući gospođe Nejir, što će uvesti snažan nemir u to staro prijateljstvo. Taj će nemir utjecati na sve, a ponajviše na Sedef i Ševketa.Ševketu će se njegova prošlost ponovno ispriječiti na putu kao velika prepreka koju mora nadvladati.

Epizoda 212/312 (05.04.2012.)
Ferhunde s ljubomorom promatra pozitivne promjene Ševketova života, te ponovno kreće u postavljanje zamki. Njezina sjena koja prati Ševketa neće se nikada povući. Ševket je izgubio nadu u Sedef te je potpuno shrvan. Prizor koji Mithat zapazi sasvim slučajno otvorit će nova pitanja vezana uz Ferhunde.Udaljavanje Ševketa i Sedef utjecat će na sve, te će gospođa Hajrije i gospođa Nejir u toj situaciji zauzeti dvije suprotne strane.

Epizoda 211/312 (04.04.2012.)
Ševket se sprema zaprositi Sedef, no uskoro doživljava veliko razočarenje. Vidi Sedef kako razgovara s nekim mladićem te pod utjecajem dosadašnjeg iskustva pogrešno protumači prizor pred očima. Razočarenje još više rasplamsava vatru ljutnje.

Epizoda 210/312 (03.04.2012.)
I dok je Nedžla s jedne strane jako uzbuđena zbog završetka studija, s druge strane mora dobro razmotriti sve što je proživjela. Oguzovo suočavanje s Jamanom poremetilo je Džejdine račune. Da bi popravila situaciju, traži pomoć od Ferhunde koja je svjedočila njezinu posljednjem ostvarenom potezu. Međutim Mithat Kara ima još jedan razlog više za svoje sumnje i pitanja nakon što vidi Ferhunde u Džejdinu društvu. Napetost koja se pretočila u riječi između njega i Ferhunde s vremenom sve više raste. Ševket želi prirediti iznenađenje za Sedefin rođendan, ali nagomilana razočaranja ponovno su mu, poput tamne sjene, prekrila nadu.

Epizoda 209/312 (02.04.2012.)
Oguz ne namjerava pustiti Lejlu na miru, iskušava sve putove ne bi li uspio s njom razgovarati te se na kraju odlučuje za vrlo hrabar potez. Unatoč ljutnji i razočaranju gospodin Ali Riza još jedanput oprašta Lejli te joj dopušta da se vrati kući.

Epizoda 208/312 (30.03.2012.)
Gospođa Hajrije svoga najvećeg neprijatelja ugleda u kući gospođe Nejir, što će uvesti snažan nemir u to staro prijateljstvo. Taj će nemir utjecati na sve, a ponajviše na Sedef i Ševketa.Ševketu će se njegova prošlost ponovno ispriječiti na putu kao velika prepreka koju mora nadvladati. Međutim, negativan razvoj događaja potpuno je izvan njegove kontrole. Čak ni Džemova moć nije dovoljna da popravi situaciju.

Epizoda 207/312 (29.03.2012.)
Ferhunde s ljubomorom promatra pozitivne promjene Ševketova života, te ponovno kreće u postavljanje zamki. Njezina sjena koja prati Ševketa neće se nikada povući. Ševket je izgubio nadu u Sedef te je potpuno shrvan. Prizor koji Mithat zapazi sasvim slučajno otvorit će nova pitanja vezana uz Ferhunde. Udaljavanje Ševketa i Sedef utjecat će na sve, te će gospođa Hajrije i gospođa Nejir u toj situaciji zauzeti dvije suprotne strane.

Epizoda 206/312 (28.03.2012.)
Ševket se sprema zaprositi Sedef, no uskoro doživljava veliko razočarenje. Vidi Sedef kako razgovara s nekim mladićem te pod utjecajem dosadašnjeg iskustva pogrešno protumači prizor pred očima. Razočarenje još više rasplamsava vatru ljutnje. Posjet na kojem će otkriti rezultate koje gospođa Hajrije sa strahom iščekuje ovaj će put Lejlu i Oguza odvesti na drugi put, koji nikako da riješe račune iz prošlosti. S druge strane, Džejda dolazi Nedžli na vrata ne bi li ostvarila planove vezane uz Oguza.

Epizoda 205/312 (27.03.2012.)
Lejla svakim danom osjeća sve veću samoću te se pokušava ponovno približiti Fikret, ali bez pozitivnih rezultata. Potom je uhvati velika čežnja koja je dovodi do eksplozije nove krize.Ferhunde započinje novi život u novoj kući, ali i dalje slijedi stare tragove. I dok je odnos između Ševketa i Sedef svakim danom sve bolji, u Ferhunde i dalje nastavlja gorjeti osvetnička vatra.

Epizoda 204/312 (26.03.2012.)
I dok gospodin Ali Riza u novoj kući pokušava oživjeti nove nade, i Fikret i Tahsin sele se u novu kuću, ali ubrzo shvaćaju da nemaju rješenje kako da podijele prostorije s gospođom Dževrije.Nesretni događaj koji je Ševket proživio ponovno oživljava Nedžline neriješene račune. Gospodin Ali Riza i gospođa Hajrije pokušavaju se priviknuti na novu okolinu, no shvaćaju da to neće biti nimalo lak posao.

Epizoda 203/312 (23.03.2012.)
Svima teško pada prihvaćanje takve situacije, ali gospodinu Aliju Rizi najteže pada to što kuću u kojoj je rođen i odrastao ostavlja Ferhunde. Nakon Oguzova uhićenja, Lejla ostaje sasvim sama. Saznavši što se dogodilo, kreće u borbu te dolazi pred Mithata.I dok je Mithat zbunjen otkrivši novo Ferhundeino lice, ona pak poduzima nove korake.Fikret i Ferhunde suočavaju se, što vodi do novih neočekivanih događaja. S druge se strane Ševket zaklinje da će vratiti natrag očevu kuću.

Epizoda 202/312 (22.03.2012.)
Obitelj je potpuno shrvana viješću o vjenčanju Ferhunde i Mithata Kare te činjenicom da je Ferhunde postala nova vlasnica kuće. I dok obitelj proživljava dramu uzrokovanu tim neočekivanim udarcem, Ferhunde uživa u svojoj pobjedi. Ševket ne može ne reagirati na ovakav potez. Iako se Mithat Kara pred obitelji osjeća posramljeno, mora zaštititi svoju ženu Ferhunde. Odgovorom Ševketu stvari potpuno izmiču kontroli i u kući nastaje prava drama. Obitelj se u jednom trenutku nađe na cesti te je prisiljena utočište potražiti u Nedžlinu domu.

Epizoda 201/312 (21.03.2012.)
Istovremeno, Tahsin priprema Fikret veliko iznenađenje koje će za nju predstavljati sasvim novi početak.Mithat odlazi Ferhundeinoj majci kako bi zatražio ruku njezine kćeri te je zbog toga jako uzbuđen. Ferhunde već od prvog dana preuzima kontrolu u svoje ruke te od Mithata za vjenčanje traži dar koji će sve ostaviti u šoku.

Epizoda 200/312 (20.03.2012.)
Mithat ostaje iznenađen Ferhundeinom odlukom o braku. Međutim, Mithatova je sreća prekinuta važnim telefonskim pozivom. Primljena vijest bit će iznenađujuća i za Ferhunde.Oguzovo je ime umiješano u mutne poslove vezane uz prodaju vile. Oguz je uhićen pod sumnjom za ubojstvo, što dovodi do nove krizme između gospođe Hajrije i gospodina Alija Rize. Također nastaje i velika drama između Lejle i Džejde.Ševket više ne želi mirno promatrati ono što Lejla proživljava te joj iznosi svoj prijedlog.

Epizoda 199/312 (19.03.2012.)
Oguz se upleo u događaj koji će za Lejlu ponovno obilježiti dane mraka i samoće. Mithat je iznimno sretan zbog poznanstva s Ferhundeinom majkom. Dan koji su proveli skupa prestaje biti lijep dolaskom večeri i Ferhundeinim iznenađenjem. U ratu koji vodi sa Ševketom, Ferhunde kreće u novu bitku.

Epizoda 198/312 (16.03.2012.)
Vidjevši prisan odnos Sedef i Ševketa, gospodin Mithat uviđa da je ono što mu je rekla Ferhunde bila istina. Time je u potpunosti prestalo i njegovo povjerenje u obitelj Tekin te počinje vjerovati kako su se prema Ferhunde ponijeli nepravedno. Stoga je odlučio podijeliti s Ferhunde ono što je vidio, ne znajući u kolikoj bi mjeri Ferhundein bijes mogao biti poguban. Gospođa Hajrije ne želi ostaviti Lejlu samu u bolnici te odluči riskirati sve i provesti noć u bolnici pokraj kćeri. Ševket to doznaje, ali skriva od gospodina Alija Rize koji je zajedno s njim na gradilištu.Nedžla potpuno pobjesni saznavši za majčinu potporu Lejli te prenosi vijest ocu, ne misleći pritom na posljedice.

Epizoda 197/312 (15.03.2012.)
Lejla se oporavlja zahvaljujući snazi koju joj je dala majka te počinje osjećati velik bijes prema ocu koji joj čak ni u ovakvom stanju nije oprostio.Ni s Nedžline strane oluja ne miruje. Odnos s Džemom i dalje nije kako treba, što iz dana u dan sve više rasplamsava Nedžlin bijes.S druge strane, odnos između Ševketa i Sedef iznenađujuće napreduje. Ševket polako počinje rješavati poslove te svakim trenom sve više uviđa važnost Sedefina mjesta u svojem životu.

Epizoda 196/312 (14.03.2012.)
U gospodinu Mithatu počinje se buditi sumnja kad shvati da je Ferhunde bivša snaha obitelji Tekin. Sve je više zbunjen dok slijedi Ferhundeine tragove, a praznine koje u čitavoj priči nedostaju popunit će Ferhundeine laži.Gospođa Hajrije unatoč zabrani gospodina Alija Rize kreće prema Lejli, što će izazvati veliku oluju u kući. Snažna oluja otpuhat će gospodina Alija Rizu i gospođu Hajrije na različite putove.Lejla se oporavlja zahvaljujući snazi koju joj je dala majka te počinje osjećati velik bijes prema ocu koji joj čak ni u ovakvom stanju nije oprostio.

Epizoda 195/312 (13.03.2012.)
Gospođa Hajrije ne da gospodinu Aliju Rizi da sav svoj novac da Ševketu, te će tražiti od Nedžle pomoć kako ne bi pali u još veće neprilike.Gospodin Ali Riza, saznavši da gospođa Hajrije odlazi potajno k Lejli, ostaje rastrgan između svoje savjesti i principa.Gospođa Hajrije saznaje za Lejlino stanje od gospodina Mithata, te unatoč gospodinu Aliju Rizi kreće prema Lejli. Međutim, put koji vodi do nje prepun je nevidljivih zamki.

Epizoda 194/312 (12.03.2012.)
Gulšenina svadbena večera za Ferhunde počinje uzbudljivo. S jedne je strane gospodin Mithat koji ne može obuzdati svoje osjećaje da je ne zaprosi, a s druge strane, Levent Tundžel priredio joj je iznenađenje.Misleći da je Levent zbog nje došao na vjenčanje, Ferhunde kreće u osvajanje. No večer se nastavlja s Leventovim ružnim iznenađenjima. Uzdrmana zadanim udarcima, Ferhunde će se sutradan uputiti na pogrešnu adresu. Istu večer, Lejlu uhvati neizdrživa bol u trbuhu te zajedno s Oguzom odlazi u bolnicu. Saznavši da mora hitno na operaciju, Lejla želi samo jedno – da roditelji budu uz nju. Oguz traži način kako da udovolji Lejlinoj želji.

Epizoda 193/312 (09.03.2012.)
Mithat Kara, u trenucima kada ukućani koji stanuju iznad njega nisu kod kuće, poziva u posjet Ferhunde. Ferhunde poklekne pred znatiželjom da vidi novi izgled kuće te u čitavoj žurbi oko Gulšenina vjenčanja pronalazi vremena za posjet. Mithat pak primjećuje da Ševket još nije izašao iz kuće te pokušava sve kako bi ga se riješio. Pitanje je trenutka kada će se Ferhunde i Ševket sresti. Uzbuđenje na večeri povodom Gulšenina vjenčanja i dalje traje. To će za Ferhunde biti nezaboravna noć.

Epizoda 192/312 (08.03.2012.)
Gospođi Hajrije je odluka o braku Nejir s gostioničarom Ahmetom bila izlika da uhvati priliku da se pomiri s Fikret. Svi skupa odlaze poljubiti ruku gospođe Dževrije. I dok se gospođa Hajrije pokušava približiti Fikret, gospodin Ali Riza suočava se s tajnom istinom.S druge strane, oluja koju je na Nedžlinu rođendanu pokrenula Lejla i dalje traje. Što se više udaljava od obitelji, to je bliže Oguzu te polako počinje prihvaćati njegova sina.

Epizoda 191/312 (07.03.2012.)
Gospodin Ali Riza i gospođa Hajrije svakim se danom sve više privikavaju na Mithata. Ferhunde odlučuje napraviti korak bliže prema Mithatu. On pak odlučuje podijeliti svoje osjećaje kojima ne može vladati i bol koju osjeća s gospodinom Alijem Rizom. Gospodin Ali Riza ne zna da je žena koju on voli ustvari Ferhunde te se trudi pomoći mu da izliječi svoju bol.Nazmi pod utjecajem razočarenja bježi daleko od Istanbula. Bolna vijest koja stiže iz tame noći ostavit će sve u šoku. Dok se Lejla kroz taj događaj suočava sa svojim kajanjem, Nedžla prelazi preko svojih pogrešaka te će morati donijeti vrlo važnu odluku vezanu uz brak.

Epizoda 190/312 (06.03.2012.)
Slijedeći tragove, Nazmi se suočava s Lejlom ne bi li se obračunao s njome. Dok traži odgovore na svoja pitanja, neočekivano iznenađenje pretvara ovaj trenutak u nezaboravni. Lejla propituje tko joj je poslao Nazmija na vrata te slijedi odgovor koji je dobila pripremajući iznenađujući plan osvete.Nedžla želi svoj rođendan proslaviti i u krugu prijatelja. Dar iznenađenja koji je primila postat će razlogom velike krize između nje i Džema.

Epizoda 189/312 (05.03.2012.)
Lejlin bivši zaručnik Nazmi još je nije uspio zaboraviti. Slijedeći Lejline tragove, traži odgovore na proslavi Nedžlina rođendana.Nazmi, koji se nikako ne može pomiriti sa svojim osjećajima, pokušava sve kako bi se suočio s istinom. Iznenadna će ga slučajnost dovesti do praga velikog obračuna.

Epizoda 188/312 (02.03.2012.)
Gospođa Hajrije još je pod dojmom susreta s Lejlom u kući gospođe Nejir. No dolaskom gospodina Alija Rize hvata je velika panika. Dovedena u tešku situaciju, gospođa Hajrije počinje plaćati cijenu toga tajnog susreta. S druge strane, Lejlu kod kuće očekuje novo iznenađenje. Istovremeno, Džejda se ne može pomiriti s porazom te odlučuje tražiti pomoć od Ferhunde ne bi li se osvetila Oguzu.

Epizoda 187/312 (01.03.2012.)
Mithat si je zacrtao da će pomiriti Lejlu s obitelji te se dao na posao ne bi li pružio Lejli potporu. Ševket na svome novom poslu hrabro nadvladava sve prepreke te ga uskoro očekuje dugo iščekivani trenutak. Čitava se obitelj okuplja na svečanom postavljanju temelja izgradnje. Istog dana Nedžla odlučuje napraviti korak bliže gospodinu Aliju Rizi ne bi li joj on oprostio. Gospođa Hajrije ne zna ništa o Lejlinim planovima te na kraju shvati da je upletena u veliku igru. No s neočekivanim će iznenađenjima stvar izmaknuti kontroli.

Epizoda 186/312 (29.02.2012.)
Gospodin Ali Riza odlučuje da će zadnjim zalihama novca koje je čuvao za kupnju nove kuće platiti dug gospodinu Mithatu kojemu je taj novac hitno potreban. Ne znajući kamo će ga ta odluka odvesti, gospodin Ali Riza prisiljen je još neko vrijeme dijeliti kuću svog oca s novim vlasnikom. U Jamanovu će uredu Mithatu biti otkrivene sve laži koje mu je rekla Ferhunde. On ostaje potpuno zbunjen te kreće u potragu za odgovorima o Ferhunde. Istog dana Ferhunde doživljava još jedno iznenađenje te se na potpuno neočekivanu mjestu susreće sa Sedef. Nesređeni računi iz prošlosti ponovno raspaljuju Ferhundein bijes. Lejla smišlja tajni plan sa Sedef ne bi li vidjela gospođu Hajrije.

Epizoda 185/312 (28.02.2012.)
Lejla, koja isprva krivca traži u Ferhunde, saznaje da ja fotografiju koja otkriva istinu poslanu Nedžli ustvari poslao Oguz. Sada je Lejla napokon shvatila koje su Oguzove namjere. Ševket se svakim danom suočava s novim opasnostima te odlučuje slijediti potpuno drukčiji put kako bi uklonio opasnosti. Oguz kreće u nagodbu kako bi okončao brak s Džejdom. No Džejda ne može podnijeti takav poraz te odlučuje otići pred gospodina Alija Rizu. Gospođa Hajrije platila je predujam za kuću u koju su se odlučili preseliti. U velikoj je žurbi ne bi li čim prije riješila vlasništvo i kupila kuću. Međutim, iznenadna odluka koja je zatekla gospodina Alija Rizu potpuno će promijeniti njegove planove.

Epizoda 184/312 (27.02.2012.)
Novi vlasnik kuće gospodin Mithat uviđa da se obitelj još neko vrijeme neće moći iseliti iz kuće. Uz odobrenje gospodina Alija Rize, useljava se u kuću i kreće s promjenama. Međutim, gospodinu Aliju Rizi svakim je danom sve teže živjeti u kući poput stranca. Gospođa Hajrije čim prije želi se riješiti te situacije te s nešto malo novca koji ima pronalazi kuću u koju bi se mogli preseliti. Istovremeno, Nedžla u svojoj novoj kući zaokupljena drukčijim entuzijazmom sve se više udaljuje od svoje obitelji.

Epizoda 183/312 (24.02.2012.)
Istovremeno i Fikret dolazi na vrata od kuće u kojoj su Lejla i Oguz našli utočište. Gospodin Ali Riza će se na Nedžli iskaliti za ono što je proživio.Gospodin Mithat želi se čim prije preseliti u vilu. Prijedlog koji iznosi podsjeća obitelj na veliku štetu koja im je nanesena. Čak ih ni dobra vijest s kojom se Ševket vraća kući ne može natjerati da zaborave proživljene patnje.Više ništa neće biti kao prije.

Epizoda 182/312 (23.02.2012.)
Gospodin Ali Riza suočava se s Lejlom koja nije ništa naučila iz svojih pogrešaka. Za njega je udarac koji mu je nanesen neizdrživ, zbog čega na kraju završi u bolnici.Lejla pak ne zna ništa o tome što se dogodilo ocu. Klupko se uz mnogo patnje otpetljava, a time i tajne koje su članovi obitelji Tekin krili jedni od drugih polako počinju izlaziti na svjetlo dana.Ševket od Ferhunde saznaje što se dogodilo te kuca na njezina vrata ne bi li otkrio gdje je Lejla.

Epizoda 181/312 (22.02.2012.)
Dok Oguza nema, Džejda kreće slijediti skrivenu istinu. Ševket se suočava s neočekivanom opasnošću na novom poslu, prisiljen je lagati kako bi mogao nastaviti svoj put te se pokorava Erkanovu rješenju situacije.Mithat, novi vlasnik kuće, dolazi pred gospodina Alija Rizu s novim planom ne bi li se čim prije preselio. Gospođa Hajrije je pod velikim stresom zbog Mithatova pritiska. Briga koju nosi na leđima sve više počinje izlaziti na površinu.Gospodin Ali Riza počinje sumnjati u Lejlu te počinje slijediti laži kako bi doveo istinu na vidjelo.

Epizoda 180/312 (21.02.2012.)
Ferhunde je vidjela Lejlu i Oguza zajedno na aerodromu te se odmah daje na posao kako bi iskoristila ovu izvanrednu priliku. Lejlu pak hvata panika kad sazna da ju je Ferhunde uhvatila. Oguz s jedne strane pokušava ohrabriti Lejlu, a s druge strane pokušava čitav događaj preokrenuti u vlastitu korist. Lejla ne zna ništa o Oguzovim neriješenim računima iz prošlosti koji mu stižu na naplatu, kao što ne zna ni da tek sada počinje prava borba.

Epizoda 179/312 (20.02.2012.)
Ferhunde na vratima očekuje uznemirujuća Lejlina poruka. No Ferhunde ne zna da to nije jedino iznenađenje koje joj Lejla priređuje. Lejla joj se namjerava osvetiti udarcem u njezinu najslabiju točku te otkriva njezine tajne iz prošlosti.Gospodin Ali Riza odlučuje Ševketu dati potporu u poslu s Katirom. Ta će ga odluka o potpori dovesti do sukoba s Lejlom, što će rezultirati njezinom velikom pobunom.S druge strane, projekt izgradnje ne ide onako kako je Ševket očekivao. Taj će ga novi posao uvaliti u neočekivane opasnosti.Čak i sada kada je gospođa Dževrije u staračkom domu, njezina odsustnost uvodi nemir u Tahsinovu i Fikretinu domu. Na kraju Tahsin odlučuje krenuti u začuđujuću igru kako bi vratio gospođu Dževrije natrag kući.Gospodin Ali Riza i njegova obitelj proživljavaju nevolje zbog novog vlasnika vile gospodina Mithata koji se čim prije želi preseliti u novi dom. Napokon, gospodin Ali Riza pronalazi rješenje.Lejla ponovno utočište pronalazi u prošlosti te potajno kreće u novu avanturu s Oguzom. Prepušta se lažima kako bi sakrila svoju veliku tajnu ne znajući kakva joj se velika igra sprema.

Epizoda 178/312 (17.02.2012.)
Projekt izgradnje ne ide onako kako je Ševket očekivao. Taj će ga novi posao uvaliti u neočekivane opasnosti.Čak i sada kada je gospođa Dževrije u staračkom domu, njezina odsustnost uvodi nemir u Tahsinovu i Fikretinu domu. Na kraju Tahsin odlučuje krenuti u začuđujuću igru kako bi vratio gospođu Dževrije natrag kući.Gospodin Ali Riza i njegova obitelj proživljavaju nevolje zbog novog vlasnika vile gospodina Mithata koji se čim prije želi preseliti u novi dom. Napokon, gospodin Ali Riza pronalazi rješenje. Lejla ponovno utočište pronalazi u prošlosti te potajno kreće u novu avanturu s Oguzom. Prepušta se lažima kako bi sakrila svoju veliku tajnu ne znajući kakva joj se velika igra sprema.

Epizoda 177/312 (16.02.2012.)
Ferhunde na vratima očekuje uznemirujuća Lejlina poruka. No Ferhunde ne zna da to nije jedino iznenađenje koje joj Lejla priređuje. Lejla joj se namjerava osvetiti udarcem u njezinu najslabiju točku te otkriva njezine tajne iz prošlosti. Gospodin Ali Riza odlučuje Ševketu dati potporu u poslu s Katirom. Ta će ga odluka o potpori dovesti do sukoba s Lejlom, što će rezultirati njezinom velikom pobunom.

Epizoda 176/312 (15.02.2012.)
Dok se priprema za odlazak s Džemom na odmor, ponovno se prisjeća svoje nezaboravne prošlosti koja je tjera da opet preispita svoje odluke.Ferhunde pristaje na rastavu od Ševketa nakon što s njime sklapa dogovor ne bi li se spasila od neplaćenih dugova. I dok Ferhunde samu sebe zavarava tom lažnom pobjedom, očekuju je šokantne vijesti koje će slomiti njezinu ustrajnost.S druge strane, Lejla prepričava istinu Nazmiju te shvaća da je Ferhunde ta koja je uništila njezinu nadu u budućnost.Gospodin Ali Riza predosjeća opasnost, ali njegovi su pokušaji bezuspješni. Lejla potajno kreće u osvetu Ferhunde.

Epizoda 175/312 (14.02.2012.)
Ne mogavši pobjeći od prošlosti, Lejla joj se odlučila vratiti te prihvati Oguzov poziv. I dok traži odgovore na svoja pitanja, očekuje ju večer puna iznenađenja koja će je natjerati da zaboravi prošlost.Fikret i Tahsin odlaze u starački dom po gospođu Dževrije kako bi je odveli natrag kući, no ondje ih očekuje jedna posve drukčija Dževrije. Dani koje je provela u staračkome domu postat će novi izvor nespokoja za Fikret i Tahsina. Nedžla svakim danom sve teže podnosi boravak u kući Džemovih roditelja te je sve više napeta.

Epizoda 174/312 (13.02.2012.)
Lejla dolazi pred Oguza kako bi se uvjerila da joj je on uistinu dao posao te počinje tražiti odgovore na pitanja koja joj se motaju po glavi.Lejla se po prvi put iznenada upoznaje s novim vlasnikom kuće Mithatom. Također ostaje zbunjena otkrivši da joj je Oguz već duže vrijeme za petama.Gospodin Ali Riza na večeri s prijateljima slavi prodaju kuće, ali u tom ga trenu obuzima tuga zbog oproštaja od očeve kuće. Posljednji tango u četvrti Bejlerbeji učinit će tu večeru nezaboravnom. Istog dana, Nedžla s Džemom kupuje kuću u kojoj će zajedno živjeti. Daleko od obitelji, Nedžla proživljava potpuno drukčije osjećaje. Za gospodina Alija Rizu i njegovu obitelj počinje težak period traženja novoga krova za svoje uspomene.

Epizoda 173/312 (10.02.2012.)
Gospodin Ali Riza napokon pronalazi kupca za kuću te ga obuzima tuga zbog toga što će kuću svog oca predati u ruke stranca. Ali on i dalje ne zna ono najvažnije vezano uz vlasnika nove kuće. Na potpuno neočekivanome mjestu, susrevši ponovno tragove prošlosti, Lejla ostaje zapanjena te odluči slijediti tragove. Lejla dolazi pred Oguza kako bi se uvjerila da joj je on uistinu dao posao te počinje tražiti odgovore na pitanja koja joj se motaju po glavi. Lejla se prvi put iznenada upoznaje s novim vlasnikom kuće Mithatom.

Epizoda 172/312 (09.02.2012.)
Nedžla uviđa da više neće moći živjeti u toj kući, te sestre ponovno postaju neprijatelji. Nazmi, koji sluša Džemovu verziju priče, uviđa kako je nanio Lejli veliku nepravdu te je pokušava ispraviti, ali zadane rane neće tako lako zacijeliti. Gospođa Hajrije, koja isprva krivca traži na krivome mjestu, na kraju saznaje da je Ferhunde ta koja je Nazmiju rekla istinu. Ne mogavši podnijeti ono što proživljavaju, odlučuje kazniti Ferhunde.

Epizoda 171/312 (08.02.2012.)
Ferhunde obećava Nazmiju da će mu širom otvoriti vrata prošlosti. Nazmi isprva ne uzima za ozbiljno sumnju koju mu je ona dala naslutiti odagnavši je na radosnoj obiteljskoj večeri. No ne mogavši se oduprijeti znatiželji i sumnjama, odluči se sastati s Ferhunde. Laži u koje se obitelj uplela jedna po jedna izlaze na vidjelo. Lejline nade za budućnost ponovno nestaju.

Epizoda 170/312 (07.02.2012.)
Nazmi se nalazi s Ferhunde. Nakon onoga što će mu ona reći, Lejline nade za budućnost ponovno padaju u vodu. Gospodin Ali Riza, čvrsto se držeći za svoju obitelj, pokušava odagnati tugu zbog prodaje kuće svog oca. Došao je dan za kojim su Lejla i Nedžla čeznule. Na večeri će se slaviti Džemov povratak iz vojske i razgovarat će se o datumu vjenčanja Nazmija i Lejle.

Epizoda 169/312 (06.02.2012.)
Doznavši od Gulšen za Lejlino vjenčanje, Ferhunde se daje na posao da bi se osvetila Lejli za njezinu namjerno odaslanu poruku. Odlučuje joj zadati udarac onamo gdje je najslabija – na Nazmija. Džem je odslužio vojsku. Zajedno s Nazmijem kreće prema Istanbulu. Za to vrijeme Ferhunde dolazi do Nazmija. Gospodin Ali Riza traži putove kako da se čim prije spasi iz nevolja zbog duga i kako da ovog puta uda svoju kćer onako kako treba. Rješenje koje je pronašao tiče se čitave obitelji.

Epizoda 168/312 (03.02.2012.)
Lejla, ohrabrena srećom, šalje vijest koja će doći do Ferhunde. Ljuta Ferhunde odlučuje riješiti nedovršene račune s gospodinom Alijem Rizom i njegovom obitelj te kreće u akciju. Ovog puta Lejline želje da se uda cijelu će obitelj uvući u unutarnji konflikt. Dolazi dan koji se čekao. Sve ide onako kako je Lejla željela. U večer na kojoj se govorilo o budućnosti umiješat će se gorak okus prošlosti.

Epizoda 167/312 (02.02.2012.)
Ševket i Ferhunde zaprepašteni su igrom koju vrijeme s njima igra. Ševket taj susret vidi kao dobru priliku da kaže ono što nije rečeno te govori ono što će potaknuti Ferhundein bijes. Nazmi radi svoj prvi veliki korak prema Lejli, želi upoznati njezinu obitelj i doći je zaprositi. Od toga dana, u kući gospodina Alija Rize kreće ugodna žurba. Svi se drže te lijepe vijesti da bi zaboravili ružne dane.

Epizoda 166/312 (01.02.2012.)
Nazmijeva majka, da bi došla o informacijama o Lejli, dolazi na opasna vrata. Vidjevši prepreku na sestrinu putu, Nedžla u posljednji trenutak spašava situaciju. Ferhunde traži način kako da naplati za ono što je proživjela te staje na vlastite noge i poduzima prve korake. Lejla ide rame uz rame s Nazmijem te ne osvrćući se iza sebe, nije svjesna opasnosti koja joj je za petama. Oguz poklekne pred znatiželjom te u stopu prati Nazmija. Ferhunde okreće novu stranicu i nastavlja svojim putem te priprema veliku igru čiji se tragovi neće tako lako moći izbrisati.

Epizoda 165/312 (31.01.2012.)
Lejla, koja je napravila prve korake u novom prijateljstvu s Nazmijem, odabire opasan put k sreći i zapetljava se u laži. Nazmijev je prvi dojam o Lejlinoj obitelji dobar. I dok Lejla proživljava sram zbog laži u koju je uvukla čitavu obitelj, zbog sreće je spremna nositi se s težinom tajni. Njezine riječi kojima je željela olakšati teret ponovno će povrijediti Nedžlu.

Epizoda 164/312 (30.01.2012.)
Nazmi, koji je u Istanbul došao da bi se našao s Lejlom, krati vrijeme do sastanka u kući Džemove obitelji. Za vrijeme tog posjeta ostaje začuđen novostima koje doznaje o Džemovu vjenčanju. Nazmi se za vrijeme sastanka trudi što bolje upoznati s Lejlom, no ona mu ne spominje ništa o svojoj prošlosti. Laž koju je Lejla pokrenula s vremenom postaje sve veća. Kada Nazmi dođe na upoznavanje s gospodinom Alijem Rizom i ostatkom obitelji, čitava obitelj postaje sudionik u laži.

Epizoda 163/312 (27.01.2012.)
Lejla je stekla dobar dojam o Nazmiju kojeg je tek upoznala. Iznenadna vijest koju je Nazmi primio prekida trenutke užitka. Lejla se boji da će tamno lice prošlosti otjerati sunce u sjenu te iznova gubi nadu. Krivac za Lejlin slomljeni ponos iznova je tik do nje.

Epizoda 162/312 (26.01.2012.)
U kući nastaje pravi metež kad uvidi da nije dobio potporu koju je očekivao od gospođe Hajrije. Hladni rat koji će dugo trajati bit će uzrok teških dana za sve ukućane. S druge strane, Ferhunde uživa u osjećaju pobjede. Asli koja je ustrajna da uspije u svojim nakanama uz pomoć svog oca nudi Ferhunde veliku ponudu. Ferhunde je stjerana u kut i sada je svakim korakom u opasnosti. Lejla je nakon duge zime zaslužila lijepo proljeće i ne znajući za sjenu koja je slijedi, okreće svoje lice novom suncu koje će joj ugrijati srce.

Epizoda 161/312 (25.01.2012.)
Sramota koju gospodin Ali Riza proživljava na poslu i koja iz dana u dan raste tjera ga na odluku da napusti posao. U kući nastaje pravi metež kad uvidi da nije dobio potporu koju je očekivao od gospođe Hajrije. Sedef je svoju tihu ljubav napokon pretočila u nevini poljubac. Ševket misli da ne zaslužuje nešto tako vrijedno te dolazi pred Sedef. Ševketovi hladni osjećaji potpuno su dotukli Sedef. Sramota koju gospodin Ali Riza proživljava na poslu, i koja iz dana u dan raste, tjera ga na odluku da napusti posao.

Epizoda 160/312 (24.01.2012.)
Lejla će u jednome neočekivanom susretu shvatiti da tragovi prošlosti s vremenom blijede. Ferhunde, koja je rođendan dočekala s gorkim željama, za proslavu očekuje jako veliko iznenađenje. S novim će herojem krenuti na novi put ne bi li napisala novu priču. Sedef Ševketu s ljubavlju daruje jedan poljubac. Ševket pak misli da nije vrijedan takvog bogatstva.

Epizoda 159/312 (23.01.2012.)
Ševket se želi suočiti sa stvarnošću te dolazi pred Ferhunde. S onime što je vidio pobijedio je svoju bolest te je spreman za oporavak. Ali taj susret brigom zasjenjuje Leventove planove o vjenčanju. Asli želi iskoristiti Ševketovu patnju te ga poziva da se osveti Ferhunde, te je odlučna u tome da uspije.

Epizoda 158/312 (20.01.2012.)
Lejla želi krenuti potpuno ispočetka te se tražeći novi posao odjednom susretne sa svojom prošlošću. Asli kuje nove planove vezane uz udaju za Leventa, no on otkriva njezine stvarne namjere te joj podvaljuje varku. Ševket je odlučio potpuno izbrisati Ferhunde iz svoga života te odlazi do nje da bi se našli licem u lice. U tom trenutku u glavi mu nije ni prošlost ni budućnost, nego samo sadašnjost.

Epizoda 157/312 (19.01.2012.)
Gospodin Ali Riza gaji nadu za budućnost skupivši svu svoju djecu za isti stol povodom Ševketova povratka kući. Ševket ne primjećuje Sedefin pogled pun čežnje, nego napokon ostvarenom slobodom pokušava odagnati vlastitu čežnju. Prije nego što krene dalje svojim putem, želi nadomjestiti prazninu koju je ostavila Ferhunde. Ona je pak odlučna u tome da mu uništi svaku nadu i da sve okonča.

Epizoda 156/312 (18.01.2012.)
Ševket shrvan Ferhundeinim nepojavljivanjem na saslušanju dobiva tri iznenađujuća pisma. Svako mu je pismo rasvijetlilo ono što je proživio. Shrvan težinom novih saznanja, suočit će se sa svojim pogreškama. Dolazi veliki dan koji se čekao i Ševket izlazi pred suca. Čitava obitelj zajedno odlazi na saslušanje. Odluka koja se očekuje s velikim zanimanjem za sve će biti potpuno novi početak.

Epizoda 155/312 (17.01.2012.)
Dolazi velik dan koji se čekao i Ševket izlazi pred suca. Čitava obitelj zajedno odlazi na saslušanje. Gospodin Ali Riza poražen bespomoćnošću otvara vrata na koja dosad nikada nije dolazio te kreće s poslom uz gospodina Kemala. Neće mu biti lako podnijeti gubitak. Ferhunde kuje važne planove vezane za Leventa. Međutim, Asli, koja u tajnosti promatra svaki Ferhundein pokret, priprema veliku igru koja će stjerati Ferhunde i Leventa u kut.

Epizoda 154/312 (16.01.2012.)
Došlo je vrijeme da se Ferhunde suoči sa samom sobom. U Ševketu se rasplamsala nova nada da će opet biti s Ferhunde te s nestrpljenjem očekuje dan posjeta. Objavljen je datum njegova saslušanja. I dok se radovao toj lijepoj vijesti, nova vijest koja mu stiže potpuno ga uništi.

Epizoda 153/312 (13.01.2012.)
Gospodin Ali Riza ponovno je pokleknuo pred Ferhundeinim otrovnim riječima, razbolio se i završio u bolnici. Gospodin Ali Riza zajedno sa svojom ženom, gospođom Hajrije, odlazi k Ferhunde da bi zaštitio Ševketa od Ferhundeina otrova, no na kraju Ferhunde i njega samog otruje. Zbog toga je posljednjeg udarca završio u bolnici.

Epizoda 152/312 (12.01.2012.)
Lejline rane koje jako bole polako počinju zacjeljivati, što će uvelike pridonijeti njezinu ozdravljenju. Ferhundeine beskonačne želje samo što nisu rezultirale velikim patnjama. Ferhunde ponovno budi u Ševketu nadu da će biti zajedno i nije svjesna koliko to za njega može bito pogubno. Ali Gulšen je toga svjesna i više ne želi šutjeti. Ni gospodin Ali Riza nije svjestan kakva je Ferhunde zmija otrovnica. Riskirat će sve da spasi sina da ponovno ne padne pod čari Ferhundeina otrova.

Epizoda 151/312 (11.01.2012.)
Gospodin Ali Riza čini sve da bi spasio sina te ponovno dolazi pred Ferhunde. Međutim, Ferhunde ga je svojim teškim riječima gotovo otrovala. Oguz se još jedanput uvukao u Nedžlin život i ponovno joj stvorio probleme. Nedžla pak svakom izrečenom riječju kojom se željela opravdati još više razljuti Džema. Stvar postaje još gora kada se u nju umiješa i obitelj. Oguz ima druge planove kako da se opravda.

Epizoda 150/312 (20.01.2012.)
Ferhunde će izgubiti utvrdu u koju je imala najviše povjerenja. I dok Lejla pokušava zaliječiti svoje rane u bolnici, ruku spasa pružit će joj osoba od koje to uopće nije očekivala. Nedžla od Džemove obitelji prima radosnu ponudu. Oguz poput duha luta svojim prošlim životom. On će još jedanput postati uzrok briga gospodinu Aliju Rizi i njegovoj obitelji.

Epizoda 149/312 (09.01.2012.)
Gospodin Ali Riza odlučuje da će po posljednji put razgovarati s Ferhunde tražeći od nje da se drži podalje od Ševketa. Ali taj posjet daje Ferhunde još veću snagu. Ferhunde je i ovoga puta uvjerena da mu je upravo ona slaba točka te se koristi tom situacijom. Ševket je opet prevaren lažnim licem ljubavi. Asli mijenja svoju taktiku prema Ferhunde. Pokušat će je slomiti ondje gdje najmanje očekuje. Gulšen više ne može tajiti ono što se u njoj dosada nagomilalo.

Epizoda 148/312 (06.01.2012.)
Gulšen više ne može tajiti ono što se u njoj dosada nagomilalo. Ferhunde će izgubiti utvrdu u koju je imala najviše povjerenja. I dok Lejla pokušava zaliječiti svoje rane u bolnici, ruku spasa pružit će joj osoba od koje to uopće nije očekivala. Nedžla od Džemove obitelji prima radosnu ponudu. Oguz poput duha luta svojim prošlim životom. On će još jedanput postati uzrok briga gospodinu Aliju Rizi i njegovoj obitelji.

Epizoda 147/312 (05.01.2012.)
Gospodin Ali Riza odlučuje da će po posljednji put razgovarati s Ferhunde tražeći od nje da se drži podalje od Ševketa. Ali taj posjet daje Ferhunde još veću snagu. Ferhunde je i ovoga puta uvjerena da mu je upravo ona slaba točka te se koristi tom situacijom. Ševket je opet prevaren lažnim licem ljubavi. Asli mijenja svoju taktiku prema Ferhunde. Pokušat će je slomiti ondje gdje najmanje očekuje.

Epizoda 146/312 (04.01.2012.)
Lejla u potpuno neočekivanom trenutku ugleda Oguza, što joj ponovno otvori stare rane. Na Jamanovoj se poslovnoj večeri suočavaju Ferhunde i Asli. I dok se Aslina saznanja o Ferhunde gomilaju, kraj će večere za obje biti razočaravajući. Ševket okovan sumnjom traži pomoć od Lejle da bi vidio Ferhundeino pravo lice.

Epizoda 145/312 (03.01.2012.)
Lejla u potpuno neočekivanom trenutku ugleda Oguza, što joj ponovno otvori stare rane. I dok gospodin Ali Riza muku muči s Ferhunde koja se ne želi rastati od Ševketa, Ševket počinje preispitivati Ferhundeine osjećaje. Oguz polako počinje ubirati plodove svoga uspjeha u novome poslu. Da bi podmirio sve dugove iz prošlosti, prvo odlazi do Jamana.

Epizoda 144/312 (02.01.2012.)
Nakon što je sa strpljenjem podnosila sve hirove gospođe Dževrije, Fikret na kraju potpuno plane. Ševket i Ferhunde izlaze pred suca da bi se rastali. Prema svemu sudeći, Ferhunde, koja se bori za svoje pravo, jako dobro zna koje će oružje koristiti u ratu za svoja prava protiv Ševketa i njegove obitelji.

Epizoda 143/312 (30.12.2011.)
Činjenica da će Nedžla biti mladenka na Lejlu će utjecati na drukčiji način. Sestri priprema dar koji ona nikada neće zaboraviti. I dok se Nedžla sprema okrenuti novu stranicu u životu, Oguz nadu da se riješi okova traži na sudu. Nedžlino će vjenčanje svjedočiti nezaboravnim događajima. Vijest o tome da je Oguz oslobođen optužbe dolazi sve do svadbene sale. Slučajnosti katkad i nisu slučajnosti. Na pragu istih vrata morat će se suočiti troje ljudi koji su napravili iste pogreške.

Epizoda 142/312 (29.12.2011.)
Nedžla i Džem se vjenčaju. Njihovo će vjenčanje svjedočiti nezaboravnim događajima. Džemova obitelj na kraju dolazi na prosidbu Nedžle kao da su došli ispuniti neku dužnost. Odluka o braku koju obje strane nisu odobravale zbog rana prošlosti koje i dalje bole na kraju je ipak donesena. Nakon toga, svi kreću u borbu. Gospodin Ali Riza po treći će put ispratiti iz kuće mladenku. Ali po prvi će put, iako možda ne dobrovoljno, udati kćer jer je ona to tako željela.

Epizoda 141/312 (28.12.2011.)
Ferhunde ne može podnijeti poraz te odustaje od rastave od Ševketa. Ta situacija jako rastuži gospodina Alija Rizu i njegovu obitelj. Obitelj koja ne želi ni čuti za Ferhunde očito će se još dugo morati boriti s njome. S druge strane, gospođa Dževrije doznaje da je njezinim novcem zaustavljena konfiskacija kuće gospodina Alija Rize te nastaje veliki skandal. Odnos između Asli i Ferhunde svakim je danom sve napetiji. Da bi se domogla Leventa, Ferhunde u pitanje dovodi svoju čast. Oguz je potpuno shrvan viješću o Nedžlinoj udaji koju doznaje od Ševketa. Neće mu biti nimalo lako prijeći preko toga. Nedžla je sada sigurna da će Džemova obitelj biti velika prepreka njihovu vjenčanju te odustaje od te odluke. Nema hrabrosti tu odluku iznijeti pred ocem.

Epizoda 140/312 (27.12.2011.)
Oguz je zbog događaja koji su se dogodili u njegovoj ćeliji prebačen u Ševketovu ćeliju. Taj će događaj biti uzrok važnog pomaka u životima obojice. Zbog neplaćena kredita u kuću gospodina Alija Rize dolaze službenici zbog procjene njezine vrijednosti. Ako se dug ne podmiri u roku dvadeset i četiri sata, konfiskacija će se provesti u djelo. Bezizlazna će situacija natjerati Fikret na pogrešan korak.

Epizoda 139/312 (23.12.2011.)
Oguz je zbog događaja koji su se dogodili u njegovoj ćeliji prebačen u Ševketovu ćeliju. Taj će događaj biti uzrok važnog pomaka u životima obojice. Zbog neplaćena kredita u kuću gospodina Alija Rize dolaze službenici zbog procjene njezine vrijednosti. Ako se dug ne podmiri u roku dvadeset i četiri sata, konfiskacija će se provesti u djelo. Bezizlazna će situacija natjerati Fikret na pogrešan korak.

Epizoda 138/312 (22.12.2011.)
Zbog neplaćena kredita dolaze konfiscirati kuću gospodina Alija Rize. Nedžla ostaje iznenađena Džemovom prosidbom. Ta prosidba stvara nemir u gospodinu Aliju Rizi jer su proživljeni događaji još svježi. Misli da je Nedžla pristala udati se samo zato što je Džem tako htio te odlučuje da neće dopustiti to vjenčanje. Ni Džemova obitelj još ništa ne zna o toj odluci. Čak i da snaga ljubavi natjera da se zaboravi sve proživljeno, ljubav prema djetetu nije toliko nepromišljena poput ljubavi.

Epizoda 137/312 (21.12.2011.)
Gospodina Alija Rizu i gospođu Hajrije u bolnici očekuje lijepo iznenađenje. Gospodin Ali Riza, koji iz svake nevolje izađe još snažniji, nikada neće izgubiti nadu za budućnost. I Ferhunde je krenula u borbu za novi život. U trenutku najvećeg beznađa, ugleda svoju majku u kojoj pronalazi potporu.

Epizoda 136/312 (20.12.2011.)
Ferhunde je napustila kuću, a Ševket je od oca doznao da ga Ferhunde vara. Hoće li nakon toga moći u potpunosti izbaciti Ferhunde iz svoga života? Gospodin Ali Riza i gospođa Hajrije obavili su tešku dužnost. Vrativši se kući, umorne i iscrpljene dočeka ih loša vijest. Nedžla se otrovala plinom iz bojlera te je odvezena u bolnicu.

Epizoda 135/312 (19.12.2011.)
Ševket pak uviđa da je došlo vrijeme da donese odluku. Ševket, koji poznaje Ferhunde bolje od svih, počeo je primati signale o velikoj katastrofi. Suočavanje gospodina Alija Rize i Ferhunde bit će velik događaj. Gospodin Ali Riza i gospođa Hajrije odlaze u zatvor da bi vidjeli Ševketa i rekli mu za Ferhundeinu izdaju. Za to vrijeme, sudbina Lejli i Nedžli priprema veliku igru.

Epizoda 134/312 (16.12.2011.)
Gospođa Hajrije uhvati Ferhunde zajedno s Leventom Tundželom te u kući izazove pravu oluju. Za Ferhunde više nema povratka. Jedino što se sada može učiniti jest na prikladan način reći Ševketu da ga Ferhunde vara. Ševket pak uviđa da je došlo vrijeme da donese odluku. Ševket, koji poznaje Ferhunde bolje od svih, počeo je primati signale o velikoj katastrofi.

Epizoda 133/312 (15.12.2011.)
Pada Ferhundeina maska – Fikret i Nedžla odlučuju da će pokazati Ferhundeino pravo lice i da će sve što znaju reći ocu. I dok joj laži jedna po jedna izlaze na svjetlo dana, Ferhunde uviđa da je uplovila u pogrešnu luku. Potpuno je razočarana Leventom Tundželom koji je i dalje sa svojom bivšom zaručnicom. Ali Ferhunde se ne namjerava predati. Gospodin Ali Riza odlučuje da će se i dalje ponašati oprezno da ne bi rastužio Ševketa. Ševket ne bi smio doznati što se dogodilo. U to vrijeme pismo koje stiže iz banke nagovještava obitelji da ih čekaju još teži dani. S drugog bojišta Lejla objavljuje novi rat Ferhunde. Traži savjet od odvjetnika Džana s namjerom da stjera Ferhunde u kut.

Epizoda 132/312 (14.12.2011.)
Nedžla odlučuje podijeliti svoja saznanja o Ferhunde s Fikret. U tom trenutku Tahsin dolazi kući s vrlo važnim dijelom zagonetke. Nedžla i Džem počinju slagati slomljene komadiće. Džem se približava Nedžli još jedan korak bliže. Ferhunde se, kriva za ono što je učinila, pokušava ne suočiti s ukućanima. Primorana suočiti se sa Ševketom, ponovno se krije iza suza. Gospođa Hajrije ponovno pada na njezine suze.

Epizoda 131/312 (13.12.2011.)
Ferhunde se piše smrtna presuda. Ferhunde pod izgovorom da je pored Ševketa vidjela Sedef poput roba vlastite pohlepe i bijesa diže jedra prema moru tame i prepušta se vjetru. Odlučila je da će nakon ovoga put nastaviti s Leventom Tundželom. Ševket, koji uzaludno čeka Ferhunde, počinje polako gubiti nadu zatvoren unutar četiri zida. Prisutnost gospođe Dževrije još više potiče napetost u kući gospodina Alija Rize.

Epizoda 130/312 (12.12.2011.)
Kad je Ferhunde kretala na put, ni sama nije vjerovala da će ići takvom brzinom te se putem susreće s novim iznenađenjima. Levent shvaća da Ferhunde nije onakva kakvom se predstavlja. Između Džema i Nedžle počinje piriti topli vjetar. U kući se pak svom silinom nastavlja hladni rat.

Epizoda 129/312 (09.12.2011.)
Ferhunde je na mukama da bi se zaštitila, a istovremeno pokušava izgubljene adute nadomjestiti novima te zbog toga priprema novo bojište za rat s ukućanima. Nedžla saznaje Lejlinu tajnu što dovodi do popriličnoga kaosa. Vatra koju je rasplamsala Ferhunde pretvara se u veliki požar.

Epizoda 128/312 (08.12.2011.)
Ferhunde je zaprijetila da će napustiti obitelj i kuću. Sada je obitelj suočena s vrlo važnom odlukom. Ili će svi dokazi izaći na vidjelo i nanijeti novi udarac Ševketu ili će se svi i dalje nastaviti skrivati iza svojih maski. Za Ševketa počinju još teži dani. Napetost unutar četiri zida još više raste. Fikret, koja u Adapazariju proživljava teške dane misleći na svoju obitelj i Ševketa, očekuje jako lijepo iznenađenje koje joj priređuje Tahsin. To će iznenađenje poprilično uznemiriti gospođu Dževrije.

Epizoda 127/312 (07.12.2011.)
Ševket umoran od svega što je proživio spokoj traži u jednome poznatom glasu. Lejla i Nedžla svaka zasebno kreću u potragu za Ferhundeinom tajnom. S druge strane, Fikret i Dževrije imaju svoju tajnu. Sedefini osjećaji polako prestaju biti tajna.

Epizoda 126/312 (06.12.2011.)
Dok sumnje u Ferhunde izjedaju Ševketa unutar četiri zida, Ferhunde pak pokušava probiti vlastite granice. Opet pronalazi spas u laži te poriče da je od Oguza uzela novac da bi odustala od optužbe. I Levent počinje sumnjati u Ferhunde te zbog toga i u kući poprilično počinje rasti napetost.

Epizoda 125/312 (05.12.2011.)
Ferhunde je pak svakim korakom sve bliže svom cilju. Više ne želi biti samo zaposlenica tvrtke Leventa Tundžela. Smišlja razne planove da bi je Levent Tundžel čim prije primijetio. Ništa ne prepušta slučaju. S druge strane, Džem saznaje za posjet svoje majke gospođi Hajrije. Taj ga bijes još više približava Nedžli. Sedef, koja svoju ljubav živi samo u svoja četiri zida, pronalazi nekoga s kime će moći podijeliti tajne koje nikomu nije rekla. Više ne može misliti ni na što drugo osim na Ševketa. U Ševketovoj je pak glavi samo jedna – Ferhunde. Da bi Ševket našao odgovore na svoja pitanja, stupa u kontakt s Ferhunde, no tu ga očekuje ružno iznenađenje.

Epizoda 124/312 (02.12.2011.)
Dogodilo se ono čega se gospodin Ali Riza bojao. Ševket i Oguz susreću se licem u lice u zatvoru. Jako se brine zbog činjenice da mu je sin u istom zatvoru kao i Oguz, čovjek koji mu je upropastio kćer. Pretpostavlja da bi Oguz mogao biti jako opasan za Ševketa. Ono čega se bojao i ostvarilo se. Odvrativši Ferhunde od podizanja optužbe novcem kojim ju je podmitio, Oguz uzdignute glave kreće u napad na Ševketa. Ševket je potresen onime što čuje od Oguza.

Epizoda 123/312 (01.12.2011.)
Džemova majka, gospođa Suzan, vidi Nedžlu kao ozbiljnu prijetnju. Iznenadni posjet gospođe Suzan gospođi Hajrije postaje pravo razočarenje.

Epizoda 122/312 (30.11.2011.)
Gospođa Dževrije hvata dobru priliku da bi povrijedila Fikret. Nedžla i Džem sve se češće počinju sastajati. Džemova majka, gospođa Suzan, vidi Nedžlu kao ozbiljnu prijetnju. Iznenadni posjet gospođe Suzan gospođi Hajrije postaje pravo razočarenje.

Epizoda 121/312 (29.11.2011.)
Ferhunde taji da je uzela od Oguza novac da bi odustala od optužbe. I Oguzu odgovara da taj dogovor ostane u tajnosti.Gospodin Ali Riza kreditom za koji je položio kuću kao jamstvo plaća Ševketov dug banci, ali svjestan je da nikada neće moći platiti zahvalnost koju osjeća prema Sedef.

Epizoda 120/312 (28.11.2011.)
Kad se Ševket sa svojim teretom nenadano pojavi, sa sobom donese svoje sjene i tamu. G. Ali Riza doživi napad bijesa pa Ševket utone u još dublju tamu. Ovoga puta nije sam. Kad Ferhunde dozna da je Sedef s njim, primijeti da ne pati kao prije. Ferhunde je sad usmjerena na svoj novi cilj i slijedi svoj novi put. Odlučuje se ponovno udružiti s Oguzom.Dok Ševket ispunjava živote ukućana, Lejla se za još korak približi Džanu, no kad se nađe oči u oči s Džanovom ženom Ojom, shvati da je na krivom putu. G. Ali Riza vlastitim rukama preda Ševketa policiji i doživi veliki slom. Dok se obitelj sprema za novu kušnju, g. Ali Riza primijeti sjenu koja prati Ševketa.

Epizoda 119/312 (25.11.2011.)
Ferhunde je počela polako provoditi plan koji joj je na pameti. Na dan kad je primljena na posao, toliko je sretna da i ne primjećuje opasnost koja joj prijeti. Oguz se oštro cjenka i poslao je Talataova brata da je uvjeri da odustane od tužbe. Slijedi Ferhunde kao sjena. Ferhunde je na pameti neriješen račun sa Sedef. Osvetit će se Ševketu preko Sedef.

Epizoda 118/312 (24.11.2011.)
Džem i Nedžla kao da u pepelu poslije požara traže ostatke. U zadnje se vrijeme često susreću. Oguz ponudi Ferhunde novac da odustane od tužbe. Ferhunde ne odbije nagodbu, ali neće dopustiti Oguzu da se jeftino izvuče. Ferhunde nastavlja svakim korakom gaziti po ljudima. Strpljivo se približava cilju. No riba koju ovoga puta pokušava uloviti neće biti mala i lagna kao Ševket.

Epizoda 117/312 (23.11.2011.)
Kad Ferhunde izgubi svaku nadu za Ševketa, bez riječi obavi pobačaj. Ferhunde, koja je uvijek povređujući olakšavala svoju bol, sad i sama pati. Traži novu luku u koju će se skloniti. Odlučuje se raditi. Ovoga puta cilja više. Odlučila je raditi za poznatoga poslovnog čovjeka, Leventa Tundžela.

Epizoda 116/312 (22.11.2011.)
G. Ali Riza opet se suočio s istinom koju je odbijao i prvi je put prisiljen razgovarati sa sinom. S druge strane Oguz dozna za Ševketovu situaciju. Ona ga ohrabri i misleći da Ferhunde jako treba novac, pošalje Džejdu da bi je uvjerila da odustane od tužbe. Džejda nema izlaza i s djetetom u naručju dolazi u kuću g. Alija Rize. Taj susret dovest će Ferhunde do novih odluka.

Epizoda 115/312 (21.11.2011.)
Kad Ferhunde dozna da je njezin muž, o kojem ništa nije čula otkad je pobjegao, u vezi sa Sedef, doživi veliko razočaranje. Shvaća da je odsad sama. Svoje krikove zakopa u bijesu i uroni u duboku tišinu. Ta je tišina svima zastrašujuća.

Epizoda 114/312 (18.11.2011.)
Gđa Nejir primijeti promjenu kod Sedef pa je pritisne i dozna što je bilo. S druge strane situacija zbog koje se odnos g. Alija Rize i gđe Hajrije narušio ponovno postaje tema razgovora. Vrijeme ponovno učini svoje. G. Ali Riza prisiljen se oprostiti od svoje neproživljene mladenačke „ljubavi“. Sedef sve teže čuva ono što nije mogla reći i pod majčinim pritiskom shvaća da više neće moći čuvati Ševketovu tajnu.

Epizoda 113/312 (17.11.2011.)
Ferhunde je doznala da je trudna. Osjeća se kao da je sama na svijetu. Prije nego što obitelji objavi vijest, treba malo vremena da razmisli što će. Kad zakasni kući, gđa Hajrije posumnja da je bila sa Ševketom. Za to vrijeme Sedef je sa Ševketom. Ispraća ga u sjene. Sedef odlučuje neko vrijeme čuvati Ševketovu tajnu.

Epizoda 112/312 (16.11.2011.)
G. Ali Riza najveći udarac doživi kada dozna za Ševktove igre s novcem. Ševket bježi ponijevši samo svoj veliki sram sa sobom. G. Ali Riza dozna jednu po jednu istinu o Ševketu. Njegovo iznenađenje zamijeni bijes, a Ferhunde ga dobro iskoristi. Obitelj je u raspadu i očekuju je teški dani. Dok se svi pitaju kako je Ševket koji je nestao, on samo traži Sedef. Događaji sve više zbližavaju Lejlu i Džana. G. Ali Riza preuzeo je Ševketov dug i slama se pod osjećajem srama. Ferhunde pak pokuša riješiti problem na svoj način, ali ovoga puta udari o zid. Obitelji koja se slama pod zadnjim događajima Ferhundeina vijest donosi nadu.

Epizoda 111/312 (15.11.2011.)
Nevina slučajnost poveća napetost između g. Alija Rize i gđe Hajrije. Gđa Hajrije na neko se vrijeme želi udaljiti od kuće pa odlazi k Fikret. Gđa Dževrije nanjuši probleme i svane joj sunce. Neočekivani večernji posjetitelji vijesnici su događaja koji će promijeniti život obitelji.

Epizoda 110/312 (14.11.2011.)
G. Ali Riza otvorio je godinama stara poglavlja i u kući odjekuju koraci prošlosti. Gđa Hajrije ljubomorna je na davno prošle osjećaje Alija Rize i nemoguće ju je umiriti. Za Ferhunde je ta situacija zabavna, bar je nakratko udaljava od problema. Ševket se pak pokušava izvući iz gliba dugova, ali sve dublje tone. Toliko je zaokupljen svojim problemima da ne razumije probleme Alija Rize.

Epizoda 109/312 (11.11.2011.)
Ferhunde je doznala da je trudna. Osjeća se kao da je sama na svijetu. Prije nego što obitelji objavi vijest, treba malo vremena da razmisli što će. Kad zakasni kući, gđa Hajrije posumnja da je bila sa Ševketom. Za to vrijeme Sedef je sa Ševketom. Ispraća ga u sjene. Sedef odlučuje neko vrijeme čuvati Ševketovu tajnu.

Epizoda 108/312 (10.11.2011.)
Dok se svi pitaju kako je Ševket koji je nestao, on samo traži Sedef. Događaji sve više zbližavaju Lejlu i Džana. G. Ali Riza preuzeo je Ševketov dug i slama se pod osjećajem srama. Ferhunde pak pokuša riješiti problem na svoj način, ali ovoga puta udari o zid. Obitelji koja se slama pod zadnjim događajima Ferhundeina vijest donosi nadu.

Epizoda 107/312 (09.11.2011.)
G. Ali Riza najveći udarac doživi kad dozna za Ševktove igre s novcem. Ševket bježi ponijevši samo svoj veliki sram sa sobom. G. Ali Riza dozna jednu po jednu istinu o Ševketu. Njegovo iznenađenje zamijeni bijes, a Ferhunde ga dobro iskoristi. Obitelj je u raspadu i očekuju je teški dani.

Epizoda 106/312 (08.11.2011.)
Ali Riza otvorio je godinama stara poglavlja i u kući odjekuju koraci prošlosti. Gđa Hajrije ljubomorna je na davno prošle osjećaje Alija Rize i nemoguće ju je umiriti.Za Ferhunde je ta situacija zabavna, bar je nakratko udaljava od problema. Ševket se pak pokušava izvući iz gliba dugova, ali sve dublje tone. Toliko je zaokupljen svojim problemima da ne razumije probleme Alija Rize.Nevina slučajnost poveća napetost između g. Alija Rize i gđe Hajrije. Gđa Hajrije na neko se vrijeme želi udaljiti od kuće pa odlazi k Fikret. Gđa Dževrije nanjuši probleme i svane joj sunce. Neočekivani večernji posjetitelji vijesnici su događaja koji će promijeniti život obitelji.

Epizoda 105/312 (07.11.2011.)
Ševket se pokušava izvući iz močvare u koju je zaglibio. Sve svoje nade ostavlja na kockarskom stolu. G. Ali Riza otvara godinama stara poglavlja. Glasovi iz prošlosti zadat će glavobolje gđi Hajrije.

Epizoda 104/312 (04.11.2011.)
Lejla bude svjedok tajnom dogovoru Ferhunde i Jamana.Nedžla se suočava s Džemom da bi popravila štetu od oluje koju je podigla Ferhunde. Gđa Hajrije to čuje i ponada se da će Nedžla u Džem opet završiti zajedno. S druge strane ohrabruje i Lejlu koja je jako zbunjena u vezi s Džemom.

Epizoda 103/312 (03.11.2011.)
Ševketa je g. Ali Riza uhvatio za kockarskim stolom. On ne može podnijeti stid pa se naljuti. G. Ali Riza i Ševket prvi se put sukobe. G. Ali Riza postavi se prema svim ukućanima. Ševket polako dodaje karike svom lancu i boreći se s beznađem, tone sve dublje. S druge strane gđa Hajrije ponadala se zbog Nedžlina susreta s Džemom i moli se da među njima ponovno nešto bude. Ferhunde pak napravi plan da usreći gđu Hajrije i počinje ga primjenjivati. G. Ali Riza pati zbog razočaranja koje su mu priuštila djeca i u neočekivanom se trenutku uzbudi zbog povjetarca koji mu donese miris prošlosti. Stare priče koje je s gđom Sevdom davno zatvorio poput knjige ponovno će se otvoriti.

Epizoda 102/312 (02.11.2011.)
G. Ali Riza prvi put razgovara s Lejlom o Džanu. S druge strane gđa Hajrije dozna da se Džan rastao i pomisli da bi on mogao biti dobra prilika za njezinu kćer pa počinje nagovarati Lejlu. Ševket je nesvjestan kako je upao u mrežu propasti i potpuno se predao kocki. G. Ali Riza uhvati Lejlu, koja mu je dala riječ da između nje i Džana neće biti ništa, ponovno u laži. Kad je prati, opet se susretne s ružnim iznenađenjem.

Epizoda 101/312 (01.11.2011.)
Fikretin i Tahsinov medeni mjesec nepomućeno se nastavlja usprkos zlostavljanjima gđe Dževrije. No kad se vrate, očekuje ih još teža kušnja.G. Ali Riza posumnja da između Lejle i Džana ima nešto, a Ferhunde ga podupire.

Epizoda 110/312 (31.10.2011.)
Oja se uvjeri da nešto postoji između Džana i Lejle. Dvije žene nađu se lice u lice. G. Ali Riza uhvati Lejlu u laži i počinje sumnjati da je u vezi s Džanom. Dok u kući g. Alija Rize vlada oštra zima, Fikret i Tahsin uživaju u proljeću.

Epizoda 99/312 (28.10.2011.)
Napetost između Nedžle i Lejle sve više raste i dok se dvije sestre pokušavaju otrgnuti od niti prošlosti, sve se više zapleću. U jednoj neugodnoj situaciji pokaže se da događaji u kući najviše utječu na Ajše.

Epizoda 98/312 (27.10.2011.)
Lejla je ljubomorna na pažnju koju g. Ali Riza i gđa Hajrije daju Nedžli i počinje se osjećati izostavljeno. Konkurencija između dvije kćeri sve više raste. Lejlina tišina zapravo sve čini nervoznima. Naposljetku izbije očekivana oluja. Nedžlin i Lejlin obračun izazove veliki skandal u kući. Gđa Hajrije smata da će Nedžlin boravak u kući uzrokovati još veće sukobe pa počinje na svoj način tražiti rješenje. Led između Fikret i Tahsina polako se topi pa je gđa Dževrije sve gore raspoložena. U početku ugodan događaj dovest će Fikret i gđu Dževrije do sukoba.

Epizoda 97/312 (26.10.2011.)
Gđa Hajrije smata da će Nedžlin boravak u kući uzrokovati još veće sukobe pa počinje na svoj način tražiti rješenje. Led između Fikret i Tahsina polako se topi pa je gđa Dževrije sve gore raspoložena. U početku ugodan događaj dovest će Fikret i gđu Dževrije do sukoba.

Epizoda 96/312 (25.10.2011.)
Lejla je ljubomorna na pažnju koju g. Ali Riza i gđa Hajrije daju Nedžli i počinje se osjećati izostavljeno. Konkurencija između dvije kćeri sve više raste. Lejlina tišina zapravo sve čini nervoznima. Naposljetku izbije očekivana oluja. Nedžlin i Lejlin obračun izazove veliki skandal u kući.

Epizoda 95/312 (24.10.2011.)
S Nedžlinim je povratkom nemir u kući sve veći. Uz Lejlino neraspoloženje ni Ševket ne uspijeva prihvatiti situaciju. Ali Riza želi održati obitelj na okupu i sad ima više posla nego ikada. Tahsin je sretan zbog Fikretina povratka kući, no planovi gđe Dževrije pali su u vodu i doživjela je veliko razočaranje. Ferhunde stalno stvara nove skandale. Ševketovo prijateljstvo s Jamanom vijesnik je loših dana. Ferhunde je primijetila Džemovo zanimanje za Lejlu i ne može izdržati da se ne umiješa. G. Ali Riza i gđa Hajrije žele provesti vikend izvan kuće da malo odahnu, ali gđa Hajrije susretne se sa Žulide, ženom koja želi upropastiti njezinu kćer, i izgubi kontrolu.

Epizoda 94/312 (21.10.2011.)
Talat se u zatvoru želi dokazati pred Oguzom pa stupi u kontakt sa svojim ljudima vani i počinje progoniti Nedžlu. Dok je glavna tema u obitelji odluka o tome hoće li se Nedžla vratiti kući, Ferhunde je zabrinuta za Ševketa, točnije, za sebe. Jer ako Ševket neće moći platiti zelenašima, morat će mu dati novac koji je skrivala. Bez Ševketova znanja uvuče Jamana u igru. S druge strane u Adapazaru je nastala velika zbrka. Kako Fikret odgađa povratak kući, njezino se samopouzdanje sve više smanjuje. Tahsin, koji se već prestao nadati, obznani svoje osjećaje i prizna joj svoju ljubav.

Epizoda 93/312 (20.10.2011.)
Lejla zbog boli svojih roditelja želi da se Nedžla vrati kući. Zapravo svi razumiju da će poslije toga sve biti teže, ali za Nedžlu se svakako nešto mora učiniti. Iako g. Aliju Rizi iz dubine duše dolazi da odmah ode i dovede Nedžlu kući, razmišlja o tome iz svih perspektiva. To je važna odluka. Svi su zabrinuti za Lejlu čije se emocije tek vraćaju u normalu. Nedžla se nakon svega što je prošla osjeća kao da se izvukla iz tamnice, no nije svjesna novog zida koji raste oko nje.

Epizoda 92/312 (19.10.2011.)
Obitelj u novinama pročita vijesti o Nedžli i s g. Alijem Rizom na čelu doživi veliku bol. Nedžla osjeća veliki stid. Pretpostavlja kako će se njezina obitelj osjećati kada pročita vijest pa nazove kući. Javi se Lejla. Lejlu je jako pogodilo što svi razmišljaju i razgovaraju o Nedžli. G. Ali Riza i gđa Hajrije ulože velik trud da bi Lejla osjetila što oni proživljavaju, ali s jedne strane razmišljaju i što da učine s Nedžlom.

Epizoda 91/312 (18.10.2011.)
Gđa Dževrije ponovno na svoj način sprečava Fkretino i Tahsinovo zbližavanje. Upravo u tom trenutku Fikret dozna što se dogodilo Ferhunde. Zbog toga se vraća u Istanbul da bi bila potpora obitelji. Koliko god da se Lejla trudila izbjegavati Džana, kao posljedica svega putevi im se stalno presijecaju. Za to vrijeme Nedžla otkrije Žulideino pravo lice i odlučuje se napustiti pansion. No to je vrlo zakašnjela odluka. Nedžla se u sasvim neočekivanom trenutku nađe usred nevjerojatnih događaja.

Epizoda 90/312 (17.10.2011.)
Oguzova otmica Ferhunde i njegovo nasilje duboko potrese obitelj. Bijes Ševketa i Alija Rize raste. Ferhundeina izjava u policiji razbijesni Ševketa. Ferhunde je od njega krila novac i opet mu lagala. Ševket shvati da nikada neće imati povjerenja u Ferhunde. Cijela obitelj opet je u pokretu da bi zavila Ferhundeine rane.

Epizoda 89/312 (14.10.2011.)
Fikret se prvi put posvađala s Tahsinom i mora donijeti odluku. Oguz je završio sve pripreme za bijeg u inozemstvo, no prije odlaska osjetit će svu Ferhundeinu mržnju što će na strani Alija Rize uzrokovati oluju.

Epizoda 88/312 (13.10.2011.)
Fikretina sramežljivost uzrokovala je nesporazume. Tahsin počinje misliti da se uzalud ponadao. Oguz je ranjen u zatvoru i odveden u bolnicu i ne razmišlja ni o čemu osim osveti. Ferhunde je doznala za Oguzov bijeg i zbog toga gubi san. Ferhundeino ime prvo je na Oguzovu popisu za osvetu.

Epizoda 87/312 (12.10.2011.)
Ševket je zaglibio u močvaru duga, a sada je na rubu da upadne u kandže kocke. Nedžla je pak u prstenu koji se sužava. Lejla je pod pritiskom Ferhunde koja je svjedok njezina zbližavanja s Džanom. Lejla je prvi put sama donijela odluku i mirna je. G. Ali Riza potpisao je ugovor s novom izdavačkom kućom i ovoga se puta mora suočiti sa svojim zdravstvenim problemima.

Epizoda 86/312 (11.10.2011.)
Ferhunde, Ševket i Lejla prihvaćaju poziv g. Jamana i odlaze na farmu da ondje provedu ostatak dana. Ondje su i odvjetnik Džan i njegova žena Oja. Oja ranije ode kući, a Džan želi ostati zbog Lejle. Ostatak dana traži priliku da nasamo razgovara s Lejlom i oni se sve više zbližavaju. Ševket i Ferhunde sklope nova prijateljstva. Ševket za društvo Jamanu sjeda na partiju karata za naizgled nevin stol i prepušta se igri nesvjestan novca koji se ondje vrti. G. Ali Riza i gđa Hajrije nakon Fikretina odlaska osjećaju prazninu i da bi vidjeli mjesto na kojemu Nedžla živi, dolaze u pansion kao gosti. Na povratku ih očekuje ružno iznenađenje.

Epizoda 85/312 (10.10.2011.)
Fikret prvi put nakon toliko mjeseci spava u roditeljskoj kući i sad u vlastitoj sobi, pred krevetom koji je pripremljen da u njemu spavaju ona i Tahsin, mora donijeti odluku. Ta odluka zapravo je korak prema novom životu. Put u Istanbul ispao je dobro za sve, ali kada dođe vrijeme povratka u Adapazar, za Fikret će taj oproštaj biti još teži. Ubrzo nakon povratka gđa Dževrije počet će pokazivati svoje pravo lice.

Epizoda 84/312 (07.10.2011.)
G. Ali Riza i gđa Hajrije pitaju se gdje je Nedžla i zabrinuti su za nju. Ali Riza napokon pronađe Nedžlin trag, ali ne vide opasnost koja je vreba. Ševket dozna da nožem koji su mu zabili u leđa upravlja Ferhunde. Odigra se veliki obračun. Fikret je zbog proslave iznenađenja opet u roditeljskoj kući. Fikret i Tahsin koji u istoj kući spavaju u odvojenim krevetom u roditeljskoj kući prvi put dijele sobu.

Epizoda 83/312 (06.10.2011.)
Kad stupica koju je postavila Ševketu baš i ne uspije, Ferhunde počne kovati nove planove i strpljivo iščekivati dan osvete. Ševket vidi stupicu, ali umjesto da se pokuša spasiti, u panici upadne u još veće nevolje.

Epizoda 82/312 (05.10.2011.)
Dok Nedžla pokušava stajati na svojim nogama, i ne sluti kakve namjere ima Žulide koja za vrijeme bolesti ne napušta njezino uzglavlje. Ferhunde želi vlastitim očima vidjeti Oguzovu propast pa s Jamanom odlazi na sud. Ševket se previja pod težinom svoje pogreške i ne može ni pogledati oca u oči. Odlučuje se odseliti s Ferhunde. Vijest koja je izašla u novinama zasjenjuje Ferhundeinu sreću. Ona kuje nevjerojatan plan da bi se osvetila za burnu svađu koja je buknula između nje i Ševketa.

Epizoda 81/312 (04.10.2011.)
Ferhundeina hrabrost koju joj daje to što drži Ševketa u šaci počinje podizati oluje u kući. Kada gđa Hajrije izgubi strpljenje i podigne glas, napetost poraste. U Fikretinoj se kući oluje počinju stišavati. Deniz je zahvalna Fikret koja joj pruža potporu. Kad se odnos Fikret i Deniz popravi, Dževrije izgubi saveznika i njezino ponašanje postaje nepodnošljivo. G. Ali Riza svjestan je Ševketovih problema. Ševketova šutnja još više povećava njegove brige.

Epizoda 80/312 (03.10.2011.)
Vijest koja stigne iz Adapazara pomuti radost. Tahsin i Fikret doznali su da je Deniz pobjegla od kuće i navrat-nanos vraćaju se kući. Ferhunde je doznala Ševketovu tajnu i još je jača. Ševket se našao u škripcu. G. Ali Riza zabrinuto promatra Ševketovu promjenu. Denizin povratak kući pretvara se u problem. Fikret i Tahsin odsad će ratovati na različitim frontovima.

Epizoda 79/312 (30.09.2011.)
Dok se Fikret svojim beskrajnim strpljenjem trudi podnositi Dževrije, njezin odnos s Deniz puca. Tahsin i Fikret umorni su od svega što se događa. Mjesto koje su odbrali za odmor na prvom zajedničkom putovanju u sjeni je velikog stabla. Hoće li se Fikret u očinsku kuću iz koje je pobjegla moći vratiti pod ruku sa strancem?

Epizoda 78/312 (29.09.2011.)
G. Ali Riza koji Nedžlu slijedi kao sjena izgubio je kćerin trag, ali miran je jer je doznao da je ostavila Oguza. Nedžla je odlučna održati riječ koju je ocu dala u pismu. U potpunosti će izbaciti Oguza iz života. Ševket koji zbog svoje pohlepe za novcem tone kao da je uhvaćen u vrtlog, nastavlja lagati sebi i obitelji. Ferhunde kreće u akciju da bi doznala otkud mu novac. Kad ne uspije natjerati Ševketa da joj kaže, odlučuje se okrenuti svojim metodama.

Epizoda 77/312 (28.09.2011.)
Šutnja je u prošlosti jako naudila Fikret. Istu pogrešku više neće ponoviti. Dok razgovara s Tahsinom o Deniz spremna je na sve. Anonimno pismo koje je stiglo Aliju Rizi kod Ferhunde je izazvalo nevjerojatnu znatiželju, a u kući uzbuđenje. To pismo dovede g. Alija Rizu i gđu Hajrije na istu adresu.

Epizoda 76/312 (27.09.2011.)
No da bi rane zacijeljele, g. Ali Rizi i njegovoj obitelji treba više vremena. Nedžla je zadobila zadnji udarac kad je Oguz doveo Džejdu u kuću. Zna da više neće moći biti s njim. Dok traži izlaz, Nedžla shvati koliko je bespomoćna. Ševketov odnos s Ferhunde dobrano je narušen i on se počinje suočavati sa svojim pogreškama. No, laž rađa laž i Ševket sve dublje tone. Lejla svoje osjećaje koje nije mogla prenijeti na papir odlučuje reći Aliju Rizi u lice. Više ništa neće ostati neizrečeno.

Epizoda 75/312 (26.09.2011.)
G. Ali Riza s jedne strane pokušava pobijediti u borbi za život, a s druge pokušava zaliječiti rane svoje djece. Lejla se napokon pobuni. Dosadilo joj je sve gledati kroz ružičastu koprenu.

Epizoda 74/312 (23.09.2011.)
Fikret i Tahsin nalaze se pred novim raskrižjem. Dok se Fikret gubi, Ferhunde traži priliku za osvetu. Fikret ostaje prisiljena Tahsinu ispričati priču koju nije htjela podijeliti ni s kim. Tahsin i Fikret opet su se našli na raskrižju. Fikret će se vratiti korak unatrag, prema starom životu ili će ostati i u stranom životu potražiti mjesto za sebe i svoju priču. Ševket se već dobrano izgubio. Njegova ambicija primila ga je pod ruku kao loš prijatelj i sve dublje tone u svoju vlastitu tamu. Ferhunde je izgubila svaku nadu u njega.

Epizoda 73/312 (22.09.2011.)
Dok g. Ali Riza provodi besane noći zbog djece, Ševket učini ono čega se najviše boji i posegne za tuđim novcem. Uloži novac s računa svoga klijenta na burzu i podiže svoj glas da bi utišao glas svoje savjesti i uzrokuje velike sukobe u kući. Ferhunde misli da je Sedef razlog Ševketove nervoze pa kuje planove protiv nje. S druge strane, Dževrijeini glasnici ispričaju Dževrije Fikretinu priču. Fikret je sada suočena s novim ispitom. Oguz je pak u škripcu između dvije žene. S jedne je strane Nedžla, a s druge Džejda. Oguz je pod pritiskom. G. Ali Riza prati Nedžlu poput sjene i vidi kako je Oguz muči. Nakon toga pretvorit će se u Oguzovu noćnu moru.

Epizoda 72/312 (21.09.2011.)
G. Ali Riza shvatio je da se Nedžla kaje i odlučio je pratiti kćer, makar izdaleka, kao sjena. S druge strane, Tahsinov i Fikretin život počeo je dobivati boju. Počeli su praviti male korake jedno prema drugom. No na svakom koraku ispriječit će im se gđa Dževrije. Fikretino strpljenje polako nestaje. Ševket pak više ne može podnijeti besparicu. Ferhundeina neutaživa pohlepa sve više tjera Ševketa u kut. Ševket se utječe zadnjemu što može učiniti kao sin Alija Rize. Pregazi svoj ponos i posegne za tuđim novcem.

Epizoda 71/312 (20.09.2011.)
Nedžla se gorko kaje. Zbog Oguza se odrekla doma i obitelji i sada sa zadnjom nadom čeznutljivo pomatra vrata kuće pred kojom se našla, svoj dom i obitelj, kao da promatra vlastitu prošlost. Hajrije vidi njezin dolazak i njezin utjecaj u kući sve više raste. Oguzov se otrov posvuda širi.

Epizoda 70/312 (19.09.2011.)
Odnos između g. Alija Rize i Ferhunde napet je, u kući više nema ni trunke mira. Lejla je odbila liječenje i njezino je stanje sve teže. G. Ali Riza nesretan je zbog kćerina stanja i u pomoć mu priskače odvjetnik Džan. Dok u Fikretinoj kući vlada lažna sreća, Nedžla će shvatiti da je stigla do kraja puta i počet će tražiti utočište.

Epizoda 69/312 (16.09.2011.)
Za to vrijeme u odnosu g. Ali Rize i Ferhunde napetost sve više raste.Ono što izlađe na vidjelo na kraju Ferhundeina i Oguzova sukoba opameti Nedžlu. Skupo će platiti svoje povjerenje u Oguza. Ipak, Nedžla mu još želi vjerovati. Jedini joj je izlaz da se suoči s istinom i Džejdom. Ferhundeina osveta više povrijedi Lejlu nego Nedžlu. Odnos između g. Alija Rize i Ferhunde napet je, u kući više nema ni trunke mira. Lejla je odbila liječenje i njezino je stanje sve teže.

Epizoda 68/312 (15.09.2011.)
Ševket je od Ferhundeina najljućeg neprijatelja doznao njezine tajne i njegov bijes raste kao lavina. Ferhundein je ponos povrijeđen i nabrušena je kao britva. Najteži udarac zadobije od Sedef. Oguz je nesvjestan Ferhundeinih planova i spreman je na novi početak. Posjet gđe Nejir i Sedef, iako kratak, u Fikretin život unosi dašak proljeća. Ferhunde je opet nanjušila lovinu i ne ostavlja svoju novu pouzdanicu. Dok Lejla broji dane do rastave od Oguza, cijena koju Nedžla plaća sve više raste.

Epizoda 67/312 (14.09.2011.)
Oguz misli da je sve što mu se događa dio Ferhundeina plana i igra opasnu igru da bi joj se osvetio. Uhvatio je priliku da stjera Ferhunde u kut. Sad je njezin brak u velikoj opasnosti. Došao je red na Ševketa da traži objašnjenje.

Epizoda 66/312 (13.09.2011.)
Kad joj je sestra pobjegla s mužem, Lejla je doživjela veliku traumu i sad se želi suočiti s onima koji su je uzrokovali. Suočiti se znači pogledati im u oči. Viknuti Nedžli sve što ne zna o Oguzu. Naravno i o Džejdi, kao i o mogućnosti da ona nosi Oguzovo dijete.Nakon tog susreta, u Nedžlinoj i Oguzovoj vezi počinje novo razdoblje. Nedžla više ne zna komu da vjeruje. Jako se kaje zbog svega, ali vratiti vrijeme nije moguće.

Epizoda 65/312 (12.09.2011.)
Oguz i Nedžla u strahu su od Lejlinih stalnih telefonskih zlostavljanja i prijetnja pa promijene telefonske brojeve da bi si zameli trag. No Nedžla ne želi u potpunosti nestati. Iako je njihova veza slaba i nezdrava, daje svoj novi broj Ferhunde koju smatra svojom vezom s kućom. Lejla nastavlja progoniti svoj plijen, nanjuši ga, prati Nedžlin trag i uhvati Oguza i nju u stupicu.

Epizoda 64/312 (09.09.2011.)
Kada g. Ali Riza isprati Fikret u njezin novi život i vrati se kući, svi ga ukućani uzbuđeno očekuju. Svi su se, uključujući Ferhunde, jednodušno nadali da će Ali Riza spriječiti Fikretin odlazak. Kad se g. Ali Riza kući vrati pobijeđen, to će protumačiti kao novi početak.

Epizoda 63/312 (08.09.2011.)
Još jedan list s obiteljskog stabla g. Alija Rize odnio je vjetar: njegovo najstarije dijete, Fikret, udala se za čovjeka kojeg uopće ne poznaje i krenula prema Adapazaru. Tahsin na željezničkom kolodvoru čeka Fikret kao da čeka stranca. No njihovo pravo putovanje započet će nakon ovoga.

Epizoda 62/312 (07.09.2011.)
Fikret, nakon što potpiše i dobije potvrdu o vjenčanju, brizne u plač. Plače zbog svega što je doživjela, zbog nakupljene boli, neostvarenih snova i budućnosti za koju ne zna što joj donosi. G. Ali Riza pun boli izbriše Nedžlu iz svog života. Ne želi da se u kući ne spominje ni njezino ime. Jaman ne odustaje od progona Oguza. Nedžla se već pokajala, ali zna i da taj put nema povratka. Lejlino je stanje sve gore. G. Ali Riza mora ostati na nogama i biti snažan. Čak i kad mu Fikret kaže da se udala… Čak i dok u tišini izlazi iz kuće, ukrcava se u vlak i kreće u novi život… G. Ali Riza mora ostati na nogama. Mora ostati snažan da bi jednoga dana mogao prihvatiti ruke svoje djece koja su danas rasuta kao lišće na vjetru. On je želio da ne budu povrijeđeni, da ne pate, ali sad on pati.

Epizoda 61/312 (06.09.2011.)
Fikretin odlazak i Nedžlin bijeg od kuće i Lejlino stanje koje se pogoršava iz dana u dan duboko su povrijedili g. Alija Rizu. Ne propustite završnu epizodu prve sezone serije „Kad lišće pada“ u kojoj će vrtlog osjećaja doseći vrhunac, u kojoj će obitelj Tekin nastaviti polako napredovati prema novim katastrofama i uz koje gledatelji neće moći savladati suze!

Epizoda 60/312 (05.09.2011.)
Kad mu Džemova obitelj kaže da su zaruke raskinute, g. Ali Riza ostaje kao gromom ošinut. Oguz i Nedžla u panici pripremaju bijeg. Kad Lejla zatekne Nedžlu kako se pakira nastaje pakao. Fikret ne može spriječiti veliku svađu ni spriječiti Nedžlu. Nedžlin odlazak izludi Lejlu. Prizor koji dočeka Alija Rizu i gđu Hajrije kad se vrate kući s mirazom je zastrašujuć. Lejla doživi slom živaca i završi u bolnici. G. Ali Riza shrvan je i ne može vjerovati u ono što se događa. Sav svoj bijes usmjerava na Fikret i okrivi je da snosi dio krivnje u toj sramoti jer je šutjela iako je znala istinu. Fikret više nema snage to podnositi. Dok Nedžla i Oguz, nesvjesni onoga što ih čeka, idu prema aerodromu, Fikret s Tahsinom odlazi matičaru.

Epizoda 59/312 (02.09.2011.)
S Nedžlinim povratkom kući počinje veliki ispit za Alija Rizu i njegovu obitelj. Lejla shvaća da je učinila veliku pogrešku kad je oca zamolila da vrati Nedžlu kući. Neće se moći nositi s time. Njezino kajanje raste, a s njim i neraspoloženje. Nedžla nikomu od ukućana ne može pogledati u oči i proživljava jako teške trenutke. G. Ali Riza ulaže veliki napor da bi očuvao ravnotežu u kući. Lejla počinje raditi u Jamanovoj tvrtki da bi se udaljila od kuće. Nedžla pak traži posao i u tome će joj opet pomoći otac. Ševket se pokorava Ferhundeinoj želji i zapliva u opasnim vodama. Gđa Dževrije u žurbi je da popuni Fikretino mjesto. Fikret se odluči vratiti kući, ali očekuje je ružno iznenađenje.

Epizoda 58/312 (01.09.2011.)
Lejla zbog boli svojih roditelja želi da se Nedžla vrati kući. Zapravo svi razumiju da će poslije toga sve biti teže, ali za Nedžlu se svakako nešto mora učiniti. Iako g. Aliju Rizi iz dubine duše dolazi da odmah ode i dovede Nedžlu kući, razmišlja o tome iz svih perspektiva. To je važna odluka. Svi su zabrinuti za Lejlu čije se emocije tek vraćaju u normalu. Nedžla se nakon svega što je prošla osjeća kao da se izvukla iz tamnice, no nije svjesna novog zida koji raste oko nje. Talat se u zatvoru želi dokazati pred Oguzom pa stupi u kontakt sa svojim ljudima vani i počinje progoniti Nedžlu. Dok je glavna tema u obitelji odluka o tome hoće li se Nedžla vratiti kući, Ferhunde je zabrinuta za Ševketa, točnije, za sebe. Jer ako Ševket neće moći platiti zelenašima, morat će mu dati novac koji je skrivala. Bez Ševketova znanja uvuče Jamana u igru. S druge strane u Adapazaru je nastala velika zbrka. Kako Fikret odgađa povratak kući, njezino se samopouzdanje sve više smanjuje. Tahsin, koji se već prestao nadati, obznani svoje osjećaje i prizna joj svoju ljubav.

Epizoda 57/312 (31.08.2011.)
Obitelj u novinama pročita vijesti o Nedžli i s g. Alijem Rizom na čelu doživi veliku bol. Nedžla osjeća veliki stid. Pretpostavlja kako će se njezina obitelj osjećati kada pročita vijest pa nazove kući. Javi se Lejla. Lejlu je jako pogodilo što svi razmišljaju i razgovaraju o Nedžli. G. Ali Riza i gđa Hajrije ulože velik trud da bi Lejla osjetila što oni proživljavaju, ali s jedne strane razmišljaju i što da učine s Nedžlom. Čim Fikret čuje za to, odgađa svoj povratak u Adapazar. I Tahsin čuje vijest i dolazi u Istanbul. Tahsinu se baš i ne sviđa Fikretina ideja da povede sestru sa sobom pa je njihov odnos narušen. Tahsin će se u Adapazar vratiti sam. Lejla ozbiljno razmatra situaciju. Pod velikim je utjecajem Ferhudenina govora i misli da njezini roditelji pate zbog nje pa shvaća da mora donijeti jako važnu odluku. Zbog te odluke život njezine obitelji opet će se promijeniti.

Epizoda 56/312 (30.08.2011.)
Oguzova otmica Ferhunde i njegovo nasilje duboko potrese obitelj. Bijes Ševketa i Alija Rize raste. Ferhundeina izjava u policiji razbijesni Ševketa. Ferhunde je od njega krila novac i opet mu lagala. Ševket shvati da nikada neće imati povjerenja u Ferhunde. Cijela obitelj opet je u pokretu da bi zavila Ferhundeine rane. Gđa Dževrije ponovno na svoj način sprečava Fkretino i Tahsinovo zbližavanje. Upravo u tom trenutku Fikret dozna što se dogodilo Ferhunde. Zbog toga se vraća u Istanbul da bi bila potpora obitelji. Koliko god da se Lejla trudila izbjegavati Džana, kao posljedica svega putevi im se stalno presijecaju. Za to vrijeme Nedžla otkrije Žulideino pravo lice i odlučuje se napustiti pansion. No to je vrlo zakašnjela odluka. Nedžla se u sasvim neočekivanom trenutku nađe usred nevjerojatnih događaja.

Epizoda 55/312 (29.08.2011.)
G. Ali Riza ne želi rastužiti gđu Hajrije pa joj ne kaže za svoje zdravstvene probleme. Gđa Hajrije pogrešno protumači promjene kod g. Alija Rize i preda se ženskim sumnjama. Džejda rađa i nema koga nazvati. Bezizlazna situacija spaja Džejdu i Nedžlu. Tahsin kod Fikret ne osjeća očekivanu bliskost pa naposljetku postavlja ultimatum. Fikret se prvi put posvađala s Tahsinom i mora donijeti odluku. Oguz je završio sve pripreme za bijeg u inozemstvo, no prije odlaska osjetit će svu Ferhundeinu mržnju što će na strani Alija Rize uzrokovati oluju.

Epizoda 54/312 (26.08.2011.)
Ševket je zaglibio u močvaru duga, a sada je na rubu da upadne u kandže kocke. Nedžla je pak u prstenu koji se sužava. Lejla je pod pritiskom Ferhunde koja je svjedok njezina zbližavanja s Džanom. Lejla je prvi put sama donijela odluku i mirna je. G. Ali Riza potpisao je ugovor s novom izdavačkom kućom i ovoga se puta mora suočiti sa svojim zdravstvenim problemima. Fikretina sramežljivost uzrokovala je nesporazume. Tahsin počinje misliti da se uzalud ponadao. Oguz je ranjen u zatvoru i odveden u bolnicu i ne razmišlja ni o čemu osim osveti. Ferhunde je doznala za Oguzov bijeg i zbog toga gubi san. Ferhundeino ime prvo je na Oguzovu popisu za osvetu.

Epizoda 53/312 (25.08.2011.)
Fikret prvi put nakon toliko mjeseci spava u roditeljskoj kući i sad u vlastitoj sobi, pred krevetom koji je pripremljen da u njemu spavaju ona i Tahsin, mora donijeti odluku. Ta odluka zapravo je korak prema novom životu. Put u Istanbul ispao je dobro za sve, ali kada dođe vrijeme povratka u Adapazar, za Fikret će taj oproštaj biti još teži. Ubrzo nakon povratka gđa Dževrije počet će pokazivati svoje pravo lice. S druge strane Ferhunde, Ševket i Lejla prihvaćaju poziv g. Jamana i odlaze na farmu da ondje provedu ostatak dana. Ondje su i odvjetnik Džan i njegova žena Oja. Oja ranije ode kući, a Džan želi ostati zbog Lejle. Ostatak dana traži priliku da nasamo razgovara s Lejlom i oni se sve više zbližavaju. Ševket i Ferhunde sklope nova prijateljstva. Ševket za društvo Jamanu sjeda na partiju karata za naizgled nevin stol i prepušta se igri nesvjestan novca koji se ondje vrti. G. Ali Riza i gđa Hajrije nakon Fikretina odlaska osjećaju prazninu i da bi vidjeli mjesto na kojemu Nedžla živi, dolaze u pansion kao gosti. Na povratku ih očekuje ružno iznenađenje.

Epizoda 52/312 (24.08.2011.)
Kad stupica koju je postavila Ševketu baš i ne uspije, Ferhunde počne kovati nove planove i strpljivo iščekivati dan osvete. Ševket vidi stupicu, ali umjesto da se pokuša spasiti, u panici upadne u još veće nevolje. G. Ali Riza i gđa Hajrije pitaju se gdje je Nedžla i zabrinuti su za nju. Ali Riza napokon pronađe Nedžlin trag, ali ne vide opasnost koja je vreba. Ševket dozna da nožem koji su mu zabili u leđa upravlja Ferhunde. Odigra se veliki obračun. Fikret je zbog proslave iznenađenja opet u roditeljskoj kući. Fikret i Tahsin koji u istoj kući spavaju u odvojenim krevetom u roditeljskoj kući prvi put dijele sobu.

Epizoda 51/312 (23.08.2011.)
Ferhundeina hrabrost koju joj daje to što drži Ševketa u šaci počinje podizati oluje u kući. Kada gđa Hajrije izgubi strpljenje i podigne glas, napetost poraste. U Fikretinoj se kući oluje počinju stišavati. Deniz je zahvalna Fikret koja joj pruža potporu. Kad se odnos Fikret i Deniz popravi, Dževrije izgubi saveznika i njezino ponašanje postaje nepodnošljivo. G. Ali Riza svjestan je Ševketovih problema. Ševketova šutnja još više povećava njegove brige. Dok Nedžla pokušava stajati na svojim nogama, i ne sluti kakve namjere ima Žulide koja za vrijeme bolesti ne napušta njezino uzglavlje. Ferhunde želi vlastitim očima vidjeti Oguzovu propast pa s Jamanom odlazi na sud. Ševket se previja pod težinom svoje pogreške i ne može ni pogledati oca u oči. Odlučuje se odseliti s Ferhunde. Vijest koja je izašla u novinama zasjenjuje Ferhundeinu sreću. Ona kuje nevjerojatan plan da bi se osvetila za burnu svađu koja je buknula između nje i Ševketa.

Epizoda 50/312 (22.08.2011.)
Fikret ulazi pod ruku sa strancem na vrata kroz koja je otišla sama i uplakana. No sad je Fikret stranac u toj kući. S čežnjom se zagrli s obitelji i suoči s prošlošću. Dok se raduje što su svi ponovno zajedno, pogledom traži Nedžlu. Dok vlasnica pansiona Žulide pokušava prodrijeti u Nedžlinu samoću, uhvati je u najslabijem trenutku. Vijest koja stigne iz Adapazara pomuti radost. Tahsin i Fikret doznali su da je Deniz pobjegla od kuće i navrat-nanos vraćaju se kući. Ferhunde je doznala Ševketovu tajnu i još je jača. Ševket se našao u škripcu. G. Ali Riza zabrinuto promatra Ševketovu promjenu. Denizin povratak kući pretvara se u problem. Fikret i Tahsin odsad će ratovati na različitim frontovima.

Epizoda 49/312 (19.08.2011.)
Oguz Lejli kupi auto što rezultira tajnim sukobom između Nedžle i Lejle. Gđa Hajrije jako je sretna. Fikret pak zna da je taj dar cijena šutnje. Detektiv kojeg je unajmio Jaman nalazi važne tragove. Oguz više ne može podnijeti zbližavanje Nedžle i Džema, a njegovo ponašanje zbunjuje Nedžlu. Gđu Hajrije s posjetom Džemovih roditelja umjesto radosti očekuje vrlo ružno iznenađenje.

Epizoda 48/312 (18.08.2011.)
Kad g. Ali Riza kaže da Džemova obitelj dolazi u posjet, atmosfera u kući naglo se promijeni. Gđa Hajrije ponada se da dolaze prositi Nedžlu. Ferhunde pokušava uvjeriti Ševketa da se presele u svoju kuću. Po njezinu mišljenju, Ali Riza i obitelj Ševketu su teret. Ali Riza čuje njihov razgovor i ponovno se slomi.

Epizoda 47/312 (17.08.2011.)
Vijest o prodaji kuće dočekana je s radošću. Ali Riza u tišini se oprosti od kuće u kojoj je sada gost. Sreća će kratko trajati, neočekivani će događaji dokrajčiti snove. Fikret je pod velikim pritiskom. Svi su joj izlazi zatvoreni. Izgubila je povjerenje ne samo u Lejlu nego i u sebe. Posjet Džemovih roditelja promijenit će život g. Alija Rize i njegove obitelji.

Epizoda 46/312 (16.08.2011.)
Požar koji je Fikret zapalila sve se više širi. Oguz misli da je Ferhunde poslala Jamanu izdajničko pismo, no kad shvati da ona ništa ne zna, posumnja na Lejlu. Posvađaju se dok se Lejla brani. Oguz shvati da krivca treba tražiti drugdje.

Epizoda 45/312 (15.08.2011.)
Vijest o Džejdinoj trudnoći odjeknula je kao bomba. Lejla je zbog te vijesti još jedanput slomljena. Izjeda je mogućnost da je dijete Oguzovo. I Oguz je zbunjen. Trudnoću vidi kao prijetnju sada kad je sve počelo ići nabolje. Oguz pritisne Džejdu, ali ni ona nije sigurna tko je djetetov otac. Lejla ne može sama nositi taj teret pa se povjeri Fikret. Fikret doživi još jedan šok vezan uz Oguza. Zaključuje da sada stvarno mora nešto poduzeti. S druge strane, kupci za kuću dolaze i odlaze. Naposljetku dolazi netko tko doista cijeni kuću. Nakon toliko mjeseci, ostvarenje svih snova napokon je blizu. Čim Ali Riza dobije predujam, baci se na posao da sve razveseli. Prvo vraća narukvice koje je gđa Hajrije poklonila Ferhunde kad se udavala za Ševketa.

Epizoda 44/312 (12.08.2011.)
Ferhunde više nema milosti prema nikomu. Fikret je shvatila što ona radi. Ferhunde je stjerana u kut i povrijedi Lejlu rekavši joj da je natjerala Oguza da pristane na brak. Nespokoj u kući nije jedina Ševketova briga. Do grla je u dugovima i obraća se ocu za pomoć. Ne postoji žrtva koju Ali Riza ne bi podnio za svoju obitelj. Koliko mu god bilo teško, odlučuje se prodati kuću punu uspomena iz djetinjstva i mladosti.

Epizoda 43/312 (11.08.2011.)
Optužba da je Ferhunde ukrala Fikretino zlato u kući prouzroči veliku napetost. Od Ali Rizina bijesa spasi je Lejlin poziv u pomoć. I u Lejlinoj je kući bio lopov. Kad Ali Riza čuje da mu je kći u nevolji, bez razmišljanja odlazi u njezinu kuću. Nije nimalo teško povezati dva događaja. Identitet lopova iznenađenje je koje nitko nije mogao predvidjeti. U kući g. Alija Rize više nijedan dan ne protekne bez svađe. Svaka Ferhundeina riječ puna mržnje zbog ljubomore na Sedef vodi je jedan korak dalje od Ševketa.

Epizoda 42/312 (10.08.2011.)
Sedef je potpisala ugovor s reklamnom agencijom i pred njom se otvaraju vrata jednog sasvim novog svijeta. Dugovi na kreditnoj kartici postaju Ševketova noćna mora. Ševket ima teškoća s plaćanjem pa se, znajući da to nije rješenje, okreće plaćanju duga novom pozajmicom. Ferhundeini doživljaji iz zlatnih dana uzrokuju velike sukobe u kući. Tanke napete niti koje vežu Fikret i Ferhunde dosegnule su točku pucanja.

Epizoda 41/312 (09.08.2011.)
Ferhunde je otkrila Oguzovo i Džejdino skriveno utočište i odmah kreće u akciju kako bi iskoristila priliku koja ju je dopala. Oguz se uspaniči i traži načine kako da je ušutka. Fikret, koja je inače uvijek bila najveća potpora ocu, sve se više udaljuje od njega. Kad joj Ali Riza pruži ruku, Fikret je neće odbiti, ali rane se neće tako lako zatvoriti.

Epizoda 40/312 (08.08.2011.)
G. Ali Riza i Oguz sreću se prvi put nakon vjenčanja. Dok svi čekaju bez daha i sa strahom od onoga što slijedi, Ali Riza donosi odluku koja će sve iznenaditi. Ali Rizina najveća potpora, Fikret, doživi veliko razočaranje. Fikret se povlači u svoju čahuru. Ševket burno reagira kad sazna da će Ferhunde početi raditi za Jamana. Fikret pak za nju više nema strpljenja. U kući vlada sve veća napetost. Sedef želi okrenuti svoj život u novom smjeru pa se prijavi za posao u jednoj reklamnoj agenciji. Ševket i Ferhunde odlaze u Jamanovu kuću na zabavu. Zvijezda je večeri krcate iznenađenjima Lejla. Ferhunde sazna Oguzovu i Džejdinu veliku tajnu. To je za nju prilika koja se ne propušta.

Epizoda 39/312 (05.08.2011.)
Gđa Nejir broji dane do vjenčanja no shvati da je pogriješila i odustane. Ali u posljednjem će se trenu pokajati zbog te odluke. Ferhunde skuje novi plan kako bi Oguza stjerala u kut. Oguz ne gubi ni trenutka, nego prelazi u protunapad. Njihovi će skriveni okršaji u kući g. Alija Rize uzrokovati velike događaje.

Epizoda 38/312 (04.08.2011.)
Bijes gđe Hajrije, kad sazna da je Ali Riza od Lejle uzeo novac, ne može se stišati. Dok se Lejla, kojoj se brak omilio, nastavlja iz korijena mijenjati, Nedžla uplovljava u novu ljubav. Džem je naočit i iskren mladić, ali pravi je razlog Nedžline naklonosti bogatstvo njegove obitelji.

Epizoda 37/312 (03.08.2011.)
S druge strane, Lejla je nesretna u braku. Oguz se prema njoj loše ponaša. Kad se boli odbijanja pridoda ljubomora, Lejla postaje otresita. Jednoga dana kad Oguz opet kasni, Lejla pomisli da je kod Džejde, nazove njezina muža i laže kako bi provjerila Džejdu. Jaman ništa ne posumnja, ali Oguza, kad sazna za poziv, obuzme panika pred ženinom hrabrošću. Mora što prije popraviti odnos s Lejlom. Oguz promijeni ponašanje prema Lejli. Ona se u početku ne da lako uvjeriti, ali kada sazna da idu na medeni mjesec u Pariz, promijeni se i spusti koplja. Lejla je uživala u novcu i luksuzu i iz Pariza se vraća kao sasvim nova žena.

Epizoda 36/312 (02.08.2011.)
Hajrije, koja zbog Ferhundeine smicalice misli da se Ali Riza viđa s nekom ženom, preda se ljubomori i da ga pratiti. Lejla se u Ali Rizinu kuću, iz koje je otišla skrušeno, kao da bježi, vraća s dubokim kajanjem i da bi se ispričala ocu. Kad Ali Riza pred sobom ugleda Lejlu, shvati koliko mu je nedostajala. No hoće li joj moći oprostiti? Gđa Hajrije zbog Ferhundeine smicalice misli da se g. Ali Riza viđa s drugom. Obuzme je ljubomora i da ga slijediti. Ferhunde je sretna što će tako stvoriti zbrku.

Epizoda 35/312 (01.08.2011.)
Ferhunde je ljubomorna na Ševketa zbog Sedef i postavlja joj stupicu. Sedef izazove veliki skandal. I Ševket sazna što je Ferhunde učinila pa svađa raste. Ferhunde ima financijskih problema i nastavlja ucjenjivati Oguza. No Oguz to neće trpjeti. Stari g. Ihsan, česti posjetilac kafića, ljut je na život. Vlasnik kafića predloži mu da se oženi gđom Nejir. G. Ali Riza ne želi se miješati. Kad Hajrije, misleći da je kandidat za mladoženju vlasnik kafića, to kaže Nejir, nastane velika zbrka.

Epizoda 34/312 (29.07.2011.)
Neočekivano zbližavanje Ševketa i Sedef ne promakne Ferhunde. Ferhunde ljubomorno inzistira na toj temi i postavi stupicu Sedef i Ševketu. Nakon toga ništa neće biti kao prije.

Epizoda 33/312 (28.07.2011.)
Lejla se prvi put nakon onog događaja susretne s Oguzovom ljubavnicom Džejdom. Nakon vjenčanja koje se obavilo u tišini, Oguzov partner Jaman sve poziva na svadbenu večeru. Ševket pristaje kako Lejlu ne bi ostavio samu. Ono što se dogodi na večeri samo je početak velikih događaja koji slijede.

Epizoda 32/312 (27.07.2011.)
Fikret se prvi put usprotivi ocu. G. Ali Riza donio je tu odluku misleći i na drugu djecu. Ševket obznanjuje odluku obitelji Oguzu. Oguz igra ulogu mladoženje koja ga je dopala nakon Ferhundeine ucjene. Ferhunde počinje koristiti taj brak za vlastitu korist. Nastavlja ucjenjivati Oguza i od njega izvlačiti novac. Na dan vjenčanja jako je nesretna što će Lejla na taj način otići iz kuće. Ali Riza suznih očiju promatra pad prvog lista.

Epizoda 31/312 (26.07.2011.)
G. Ali Riza u suzama promatra vjenčanje Lejle i Oguza, drugim riječima, pad prvog lista. Njegova duboka tišina prekinuta je Oguzovom prošnjom Lejle. Ali Riza, koji je danima bio povučen u sebe, pobuni se i prospe sve što mu je na srcu. Fikret se protivi Lejlinu i Oguzovu braku. Za nju je očeva odluka jako važna. Lejla se zatvorila u svoju sobu i očekuje očevu odluku. Ali Riza Ševketu daje upute da započne proceduru za vjenčanje.

Epizoda 30/312 (25.07.2011.)
Oguz se ne namjerava oženiti Lejlom. Ferhunde se baš u trenutku kad je izgladila odnose s obitelji osjeća krivom što je sudjelovala u događajima. Kako bi sve ispravila, dolazi Oguzu na vrata i ucijeni ga. Oguzu ne preostaje ništa drugo negoli pokoriti se Ferhunde.

Epizoda 29/312 (22.07.2011.)
Požar koji je Fikret zapalila sve se više širi. Oguz misli da je Ferhunde poslala Jamanu izdajničko pismo, no kad shvati da ona ništa ne zna, posumnja na Lejlu. Posvađaju se dok se Lejla brani. Oguz shvati da krivca treba tražiti drugdje. Vijest o prodaji kuće dočekana je s radošću. Ali Riza u tišini se oprosti od kuće u kojoj je sada gost. Sreća će kratko trajati, neočekivani će događaji dokrajčiti snove. Fikret je pod velikim pritiskom. Svi su joj izlazi zatvoreni. Izgubila je povjerenje ne samo u Lejlu nego i u sebe. Posjet Džemovih roditelja promijenit će život g. Alija Rize i njegove obitelji. Gđa Hajrije zamoli Fikret za pomoć i zajedno počinju istraživati Ferhundeinu tajnu. Ono što saznaju, sve će ih jako iznenaditi. Istine polako počinju izlaziti na vidjelo. Ferhunde daje objašnjenja koja će šokirati sve. Dok se veliki zastor tajni u Ferhundeinoj prošlosti polako rastvara, g. Ali Riza ponovno se suočava s njome. Ferhundeine laži jedna po jedna počinju izlaziti na vidjelo.

Epizoda 28/312 (21.07.2011.)
Vijest o Džejdinoj trudnoći odjeknula je kao bomba. Lejla je zbog te vijesti još jedanput slomljena. Izjeda je mogućnost da je dijete Oguzovo. I Oguz je zbunjen. Trudnoću vidi kao prijetnju sada kad je sve počelo ići nabolje. Oguz pritisne Džejdu, ali ni ona nije sigurna tko je djetetov otac. Lejla ne može sama nositi taj teret pa se povjeri Fikret. Fikret doživi još jedan šok vezan uz Oguza. Zaključuje da sada stvarno mora nešto poduzeti. S druge strane, kupci za kuću dolaze i odlaze. Naposljetku dolazi netko tko doista cijeni kuću. Nakon toliko mjeseci, ostvarenje svih snova napokon je blizu. Čim Ali Riza dobije predujam, baci se na posao da sve razveseli. Prvo vraća narukvice koje je gđa Hajrije poklonila Ferhunde kad se udavala za Ševketa. Ferhundeina je prošlost nastavlja progoniti. Ševketa izjeda sumnja i misli da ga Ferhunde vara. Slijedi je, siguran da će je zateći s ljubavnikom, ali očekuje ga veliko iznenađenje. S tim se iznenađenjem otvara još jedan prozor Ferhundeine prošlosti..

Epizoda 27/312 (20.07.2011.)
Ferhunde je saznala da je g. Ali Riza odlučio prodati kuću kako bi platio Ševketove dugove i jako je sretna. Gđa Hajrije sanjari o novoj kući i čini sve što je u njezinoj moći kako bi se kuća svidjela kupcima. Oguz biva prisiljen pokoriti se Ferhundeinoj ucjeni. Suprotstavi mu se i Fikret koja je saznala za njegovu vezu s Džejdom. Oguz ne može podnijeti pritisak žena koje ga okružuju pa utjehu potraži u Nedžli. Nedžlu pak zanima Džem koji se g. Aliju Rizi jako sviđa i kojemu se divi. Dok Sedef napreduje na putu da postane zvijezda reklama, Ferhunde doživljava napadaj ljubomore i kad shvati da neće ništa postići bijesom, mijenja taktiku. Lejla i Oguz ne odbiju Jamanov poziv. Vijest koju joj u kući na farmi priopći Jaman sledi Lejlinu krv. Nedžlin i Lejlin odnos narušen je zbog Oguza. Nedžla odlazi Oguzovoj kući kako bi s njime razgovarala. Lejla se pita što ima među njima. Dok je Oguz pokušava uvjeriti, Lejlin dolazak zamrsi situaciju. U paketu koji je stigao Ferhunde nalaze se pisma koja su njoj napisana, ali vraćena neotvorena. S njima je i jedna poruka. Ferhunde sakrije pisma, ali ne primijeti da je poruka pala pod krevet. Usprkos Ferhundeinu protivljenju, osoba koja je zove nema namjeru odustati. Ferhunde se pristaje posljednji put s njome naći. Fikret je čuje dok razgovara na telefon i posumnja. Ševket pak pronađe poruku i poludi od ljubomore.

Epizoda 26/312 (19.07.2011.)
Optužba da je Ferhunde ukrala Fikretino zlato u kući prouzroči veliku napetost. Od Ali Rizina bijesa spasi je Lejlin poziv u pomoć. I u Lejlinoj je kući bio lopov. Kad Ali Riza čuje da mu je kći u nevolji, bez razmišljanja odlazi u njezinu kuću. Nije nimalo teško povezati dva događaja. Identitet lopova iznenađenje je koje nitko nije mogao predvidjeti. U kući g. Alija Rize više nijedan dan ne protekne bez svađe. Svaka Ferhundeina riječ puna mržnje zbog ljubomore na Sedef vodi je jedan korak dalje od Ševketa. Ferhunde više nema milosti prema nikomu. Fikret je shvatila što ona radi. Ferhunde je stjerana u kut i povrijedi Lejlu rekavši joj da je natjerala Oguza da pristane na brak. Nespokoj u kući nije jedina Ševketova briga. Do grla je u dugovima i obraća se ocu za pomoć. Ne postoji žrtva koju Ali Riza ne bi podnio za svoju obitelj. Koliko mu god bilo teško, odlučuje se prodati kuću punu uspomena iz djetinjstva i mladosti. Plan koji je Ferhunde provela u djelo lažući da je trudna je uspio, Hajrije i Ali Riza sami su joj došli kako bi je poveli kući. Ferhunde neko vrijeme uživa u pobjedi i potom pristane vratiti se kući. I Fikret je u djetetovo ime spremna zaboraviti što se dogodilo. Ferhunde je jako lijepo dočekana u kući, ali uznemiri je večernji telefonski poziv. Trudi se to sakriti pred ukućanima i kaže da je bio krivi broj. Kad je slijedeći put nazovu, sama je u sobi i pozivatelju kaže da se s njime ne želi naći. Nakon što spusti slušalicu, počne se gušiti u suzama. Financijski problemi počeli su jako mučiti Alija Rizu. Misleći na unuka koji će se roditi, odlučuje obnoviti kuću. Ta je njegova odluka dočekana s radošću, ali ovoga ih puta čeka nova zapreka.

Epizoda 25/312 (18.07.2011.)
Ferhunde je otkrila Oguzovo i Džejdino skriveno utočište i odmah kreće u akciju kako bi iskoristila priliku koja ju je dopala. Oguz se uspaniči i traži načine kako da je ušutka. Fikret, koja je inače uvijek bila najveća potpora ocu, sve se više udaljuje od njega. Kad joj Ali Riza pruži ruku, Fikret je neće odbiti, ali rane se neće tako lako zatvoriti. Sedef je potpisala ugovor s reklamnom agencijom i pred njom se otvaraju vrata jednog sasvim novog svijeta. Dugovi na kreditnoj kartici postaju Ševketova noćna mora. Ševket ima teškoća s plaćanjem pa se, znajući da to nije rješenje, okreće plaćanju duga novom pozajmicom. Ferhundeini doživljaji iz zlatnih dana uzrokuju velike sukobe u kući. Tanke napete niti koje vežu Fikret i Ferhunde dosegnule su točku pucanja. Vijest o Ferhundeinoj trudnoći odjekne kao bomba. Ševket ne zna što da učini. Hajrije i Ali Riza jako su radosni. Ali Riza razgovara sa Ševketom i kaže mu da se treba pobrinuti za obitelj i preuzeti odgovornost. Ševket odlazi na sastanak s Ferhunde s namjerom da se pomiri s njome. Ferhunde ga odbije. Ona zapravo na koljena želi baciti Alija Rizu.

Epizoda 24/312 (15.07.2011.)
Ali Riza zna da Sedef ljubav veže za Ševketa pa se suoči s njom i pita je želi li uistinu taj brak. Sedef je odlučna. Na dan zaruka Sedef saznaje da je Ferhundein i Ševketov odnos narušen i iznenadi se. Sedef napokon Ševketu prizna svoju ljubav.

Epizoda 23/312 (14.07.2011.)
Nezihova obitelj najavi svoj dolazak u Sedefine prosce. Gđu Nejir ta je vijest razveselila i traži Ali Rizinu pomoć. Zamoli ga da tu večer bude uz njih kao predstavnik i preuzme ulogu Sedefina oca. Ali Riza zna da Sedef ljubav veže za Ševketa pa se suoči s njom i pita je želi li uistinu taj brak. Sedef je odlučna. Na dan zaruka Sedef saznaje da je Ferhundein i Ševketov odnos narušen i iznenadi se. Sedef napokon Ševketu prizna svoju ljubav.

Epizoda 22/312 (13.07.2011.)
Stanje Lejle koju je Oguz silovao pogoršava se. Lejla je pala u depresiju i počela se slamati pod golemim teretom tajne koju skriva. Fikret počinje istraživati i velika tajna izlazi na vidjelo. I Ševket je u teškoj situaciji. Pod velikim je stresom zbog nezakonitog kredita u koji Oguz i Jaman žele ući pa jasno pokaže svoj stav. Međutim, kad Ferhunde za to sazna, sve kreće naopako. Ševket je na pragu da postane žrtvom velike igre.

Epizoda 21/312 (12.07.2011.)
Slika koju je Ali Rizina polusestra Sureja pokazala Ševketu i za koju je rekla da prikazuje Ali Rizinu bivšu ženu uzrokuje veliko iznenađenje. Ševket to ne može podijeliti s roditeljima. Ferhunde zna da će ta slika prouzročiti skandal pa je ukrade. No kad se slika pojavi, na površinu će izaći jedna sasvim druga gorka priča.

Epizoda 20/312 (11.07.2011.)
Lejla potajice izađe kuće na Oguzovo inzistiranje i pada u njegovu klopku. Nikomu ne može reći što joj se dogodilo. Povlači se u sebe. Na kraju se slama pod Fikretovim pritiskom i sve mu kaže. Fikret poludi od bijesa i odlazi do Oguzova ureda. Sureja, koju je obitelj Alija Rize odgojila i udala, dolazi u kuću. Raširenih ruku primaju staricu koja je ostala bez ikoga. Jedna od požutjelih fotografija u Surejinoj torbi otkriva veliku tajnu. Ferhunde i Ševket grdno se posvađaju te Ševket napusti kuću. Ukućani ne razumiju što se događa. Napetost sve više raste. S druge strane Sedef, koja je u potpunosti odustala od Ševketa, prihvaća Nezihovu ponudu. Vjenčat će se i otići u Ameriku.

Epizoda 19/312 (08.07.2011.)
Ali Riza burno reagira kad Ševket pristane da da kuću u najam. Kaže mu da će samo nakon njegove smrti moći srušiti kuću koju mu je ostavio otac. Ševket se kaje zbog ponude koju je prihvatio na Ferhundino inzistiranje. Dok Ali Riza sam šeće obalom kako bi se malo smirio, spašava od napada lutalice mladu ženu koja je s djetetom izbačena na ulicu u noći. Žena je krenula na put kako bi se sklonila u očinskoj kući. Ali Riza je otprati do kuće i njezina ga se priča jako dojmi.

Epizoda 18/312 (07.07.2011.)
Lejla i Nedžla se jako razvesele. Oguz shvaća da se Nedžla udaljila od njega i okreće se Lejli. Pokušava je zavarati darovavši joj mobilni telefon. Hajrije razgovara s Ferhunde kako bi privela kraju nemir u kući. Želi da se ona ispriča Aliju Rizi. Ferhunde se ne može pomiriti s tim da nije smekšala Alija Rizu premda mu se ispričala. Lejla se kaje što je prihvatila Oguzov dar i potajno ga zove kako bi mu dala novac. Ferhunde čuje razgovor. Kako bi se osvetila Aliju Rizi, smišlja plan kako bi ga razdvojila od njegove djece i uspijeva. Lejla i Nedžla se posvađaju. Ferhundinim željama nema kraja. Nagovori Hajrije i Ševketa da daju kuću u najam. Pritišće Ševketa da uvjeri Alija Rizu. Ševket izvodi oca na večeru. Ali Riza je sretan što će nasamo sa sinom provesti nekoliko sati. Večer koja je započela ugodno završit će razočaravajuće.

Epizoda 17/312 (06.07.2011.)
Ali Riza strašno se razljuti kada, dok se zabavlja sa kćerima, u vlastitoj kući vidi Oguza kojeg nije nikada htio vidjeti. Postalo je jasno zašto ih je Ševket poslao na odmor za vikend. I Hajrije je jako povrijeđena. Ševket, Ferhunde i djevojke osjete srdžbu Alija Rize. U kući ponovno počinju puhati hladni vjetrovi. Ferhunde i Ševket posjećuju Jamanove. Luksuzna kuća zaslijepi Ferhunde. Kad čuje da je Jamanova supruga Džejda dala svoj stari automobil na prodaju, dovodi Ševketa pred gotov čin i daje ponudu za njega. Dignut će kredit kako bi to platili. Tog se dana vraćaju kući autom. Oguz je bacio oko na Lejlu i neprestano se mota oko nje. Nejir odlazi izvan grada na pogreb nekog rođaka. Lejla i Nedžla ostaju sa Sedef. Lejla potajice izađe kuće na Oguzovo inzistiranje i pada u njegovu klopku. Nikomu ne može reći što joj se dogodilo. Povlači se u sebe. Na kraju se slama pod Fikretovim pritiskom i sve mu kaže. Fikret poludi od bijesa i odlazi do Oguzova ureda. Sureja, koju je obitelj Alija Rize odgojila i udala, dolazi u kuću. Raširenih ruku primaju staricu koja je ostala bez ikoga. Jedna od požutjelih fotografija u Surejinoj torbi otkriva veliku tajnu.

Epizoda 16/312 (05.07.2011.)
Ferhunda uspijeva izvršiti utjecaj na Lejlu i Nedžlu. Tada saznaje i za Nedžlinu vezu s Oguzom. G. Ali Riza sklapa dogovor s jednom izdavačkom kućom. Kod kuće počinje prevoditi. I Fikret mu pomaže. Ferhunde odlučuje dati otkaz. Neprestano se žali Ševketu kako se ne može na miru kretati u kući. Nagovori Ševketa da oca i majku pošalje na odmor za vikend. Hajrije se razveseli kad joj Ševket kaže da im je rezevirao mjesto u hotelu na otoku. Ali Riza se najprije usprotivi, ali na kraju pristane kako bi usrećio Hajrije. I njoj će dobro doći da na dva-tri dana budu sami. Oboje su jako sretni kad krenu na put. Sreću pomuti džepar koji Hajrije ukrade torbu. Umjesto na otok, prisiljeni su otići na policiju i vratiti se kući. Kad vide iznenađenje koje ih očekuje kod kuće, shvaćaju da ih je Ferhunde izigrala.

Epizoda 15/312 (04.07.2011.)
Kad se na Ševketovoj svadbi pojave iznenadni gosti, stvari postaju uzbudljive. Vidjevši Oguza u vlastitoj kući, Nedžla je iznenađena, a Ali Riza bijesan. A kad Ferhundin bivši muž dođe pijan i zaprijeti Ševketu, izbije nasilje. Ferhunde želi preuzeti vlast u kući od prvoga dana. Počinju nesuglasice s Fikret. Ona se Ševketu neprestano žali na njegovu obitelj. Ševket se nađe između dvije vatre i pokušava umiriti situaciju.

Epizoda 14/312 (01.07.2011.)
Ferhunde se ne sviđa ni Hajrije ni Fikret, ali djevojkama se od prvog trenutka jako svidi. Sedef za Ševketa osjeća beznadnu ljubav i uzruja se kad obitelj prihvati njegovu vezu s Ferhunde. Osjeća da više ne može živjeti i pokuša samoubojstvo prethodno ostavivši pismo naslovljeno na Ševketa. Gđa Nejir pronalazi kćer u nesvjesti, vrišti i traži pomoć od obitelji Alija Rize. Sedef brzo voze u bolnicu.

Epizoda 13/312 (30.06.2011.)
Ferhundina želja je ispunjena. Iako na silu, Ševket je dobio pristanak obitelji za vjenčanje s njom. Ferhunde stiže u kuću kako bi upoznala obitelj. G. Ali Riza teško prihvaća ovu situaciju. Ali zbog mira u kući pristaje upoznati Ferhunde. Već pri njihovu prvom susretu Ferhunde shvaća da je Ali Riza kula koju će teško srušiti.

Epizoda 12/312 (29.06.2011.)
G. Ali Riza kreće u pokretanje knjižare. Daje predujam vlasniku prostora. Ševket kaže gđi Hajrije da će se oženiti s Ferhunde i želi tu temu načeti s ocem. G. Ali Riza poludi od bijesa kad sazna da mu sin ima vezu s udanom ženom. Ferhunde se rastane od muža i čini pritisak na Ševketa zbog njihova vjenčanja. Na kraju završava svaku raspravu. Ševket je uzrujan. Ali g. Alija Rizu nije moguće uvjeriti. Gđa Hajrije se boji da će izgubiti sina pa uvjeri Alija Rizu i tako osigura da se situacija smiri. Napetost pri prvom susretu Alija Rize i Ferhunde glasnik je budućih nemirnih dana.

Epizoda 11/312 (28.06.2011.)
Ne mogavši odoljeti Ferhundinu inzistiranju da pođe s njom kući, Ševket bježi kroz prozor kad njezin muž nenadano stigne kući. Uzrujan se vraća kući. Kaže Fikretu što se dogodilo. Gđa Hajrije, koja za događaj saznaje od Fikreta, vrlo je tužna. Dok se ona povjerava gđi Nejir, Sedef ih čuje i silno se rastuži. Ferhunde se želi rastati od muža. To je za Ferhunde nemoguće. Samoj sebi naudi i kaže Ševketu da je njezin muž doznao za njihovu vezu i da ju je udario. Ševket se osjeća odgovornim za sve to.

Epizoda 10/312 (27.06.2011.)
Oguz s kojim se Nedžla viđa smišlja posao kako bi se dokazao šefu i dostiže cilj po cijenu toga da bude ranjen. Zaslužio je šefovo bezuvjetno povjerenje. Fikret dobiva dozvolu da prodaje svoje rukotvorine i daje ih jednom dućanu na Kapali. Sad će i on pridonijeti obiteljskom budžetu. Nakon romantične večere Ferhunda nagovori Ševketa da pođe s njom kući. Počinju voditi ljubav. Izbija nasilje kad njezin muž nenadano stigne kući…

Epizoda 9/312 (24.06.2011.)
Ševket je pao u Ferhundeinu mrežu i više ne vidi ništa osim nje. Ne želi ni misliti na to da je ona udana. A Ferhunde se trudi što prije riješiti muža. Izbija svađa i ona napušta muža i kuću. Sada je više ništa ne sprečava da bude sa Ševketom. G. Ali Riza misli kako je zbog nemira u kući težina čitave obitelji na Ševketovim leđima. Tražeći posao pronalazi dućan i odlučuje otvoriti knjižaru.

Epizoda 8/312 (23.06.2011.)
Ferhundin muž počinje sumnjati i prati Ferhunde koja od Ševketa krije da je udana. Kad se ona i Ševket sastanu, izlazi im na put. Ševketa teško pogodi kad sazna da je Ferhunde udana i odlučuje je se kloniti. Ali Ferhunde ga nema namjeru pustiti.

Epizoda 7/312 (22.06.2011.)
G. Alija Rizu teško pogodi vijest da se Lejlino ime povezuje s nesrećom. Dok Lejla daje izjavu policiji objašnjavajući što se dogodilo, stiže vijest o smrti starca kojeg je Gorkem udario motorom. Gorkem je pušten uz jamčevinu. Dok Lejlu peče savjest, Ali Riza, držeći samog sebe odgovornim čak i za ovaj događaj, odlazi na čovjekov pogreb. Nedžla i Oguz sve se više zbližuju.

Epizoda 6/312 (21.06.2011.)
Fikret se susretne sa starom ljubavi i osjećaji mu se podosta zakompliciraju. Nedžla se nastavlja viđati s Oguzom. Kad na vidjelo izađe laž koju je rekla Oguzu, nađe se u vrlo teškoj situaciji. Ali Oguz ne zna ništa o njezinim lažima. Lejlu peče savjest i kad policija stigne u kuću, događaj izlazi na vidjelo. Čitava obitelj doznaje za Lejlin događaj.

Epizoda 5/312 (20.06.2011.)
U obitelji g. Alija Rize stvari se poprilično zakompliciraju. Gorkem inzistira da se Lejla s tajne zabave vrati s njim na motoru kojim onda udare starca dok prelazi cestu. Stanje mu je kritično. Lejla prešuti ukućanima to što joj se dogodilo. Kad vidi da je događaj postao novinska vijest, uspaniči se. S druge strane, g. Ali Riza i gđa Hajrije svađaju se zbog nedostatka novca.

Epizoda 4/312 (16.06.2011.)
Dok Nedžla razmišlja kako će se vratiti kući jer uz sebe nema novca, biva prisiljena ući u auto na poziv nekog mladića. Taj mladić je Oguz Sansar Ijakapli, jedan od razloga zbog kojeg je Ali Riza dao otkaz. Oguz se iz nekog razloga upoznaje s Nedžlom ne znajući da je ona Ali Rizina kći. Nedžla se na prvi pogled zaljubljuje u Oguza. I Ševketa se dojmi Ferhunde koja s njim radi u istoj poslovnici. I za Lejlu počinju uzbudljivi dani. Potajno odlazi na prijateljičin rođendan. Taj će nevin izlet uzrokovati događaj koji će se ticati čitave obitelji.

Epizoda 3/312 (15.06.2011.)
U g. Aliju Rizi koji je dao ostavku s dužnosti u tvrtki „Altin Yaprak Anonim“ ponovno se rađa nada s viješću da Ševket počinje raditi. Kad on obitelji priopći da je dao otkaz, Hajrijeina reakcija na to uzrokuje napetu situaciju u kući. Sedef koju Ševket sreće prvog radnog dana pravi mu društvo dijelom puta kako bi s njim provela neko vrijeme pod izgovorom da ima nekog posla.

Epizoda 2/312 (14.06.2011.)
Preuređenje obiteljske kuće, Lejlin pripremni tečaj za sveučilište, Nedžlina i Ajšeina školarina počinju stanjivati mirovinu gospodina Alija Rize i on ponovno počinje raditi. Kad na novom poslu od njega zatraže da učini iznimku i ne slijedi svoje principe, ponovno daje ostavku. Budući da su uvjeti sada postali još teži, gđa Hajrije ne podupire tu odluku i u kući nastaje nemir. Kad Ševket, koji se vratio iz vojske, počne raditi u banci, teret Alija Rize postaje lakši. No kad Ševket ukrade srce udanoj ženi, stvari se mijenjaju. Ferhunde ubrzo preuzima vlast. Mijenja čitav poredak u kući. Ferhundeini neprestani zahtjevi i Lejlini i Nedžlini nerazumni troškovi opterećuju obitelj. G. Ali Riza nema snage pružiti otpor. Izgubio je i ekonomsku moć i autoritet.

Epizoda 1/312 (13.06.2011.)
Gospodin Ali Riza koji je čitav život posvetio odgajanju svoje petero djece na ispravan i moralan način daje ostavku na mjesto poglavara općine kad se od njega traži da zažmiri na nepravdu. Kada mu kći Nedžla biva primljena na sveučilište u Istanbulu, obitelj se odlučuje preseliti onamo.

Program mog televizora