Nova sezona kviza “Tog se nitko nije sjetio” od jeseni na RTL-u

U svega šest tjedana emitiranja novi game show RTL Televizije postigao je izuzetan uspjeh! Postao je jedan od najomiljenijih formata mnogim gledateljima željnih znanja i zabave – u najzahtjevnijem terminu, svakog radnog dana od 19:10 sati, kviz je u nekoliko navrata bio gledaniji od središnjih informativnih emisija konkurentskih televizija!

Tog se nitko nije sjetio

Pilot faza RTL-ove nove, potpuno drugačije zabavne igre znanja “Tog se nitko nije sjetio”, završila je prošlog petka, 7. lipnja, nakon 30 emitiranih epizoda. Iako emitiran u najzahtjevnijem terminu od ponedjeljka do petka u 19:10 sati, format rađen prema licenci produkcijske kuće Endemol, u prosjeku je zainteresirao preko četvrt milijuna gledatelja, odnosno postigao prosječnu gledanost od 5,4% u totalu populacije. Prema rezultatima u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina, “Tog se nitko nije sjetio” je u nekoliko navrata bio gledaniji program dana i postao jaka konkurencija informativnom programu. Najgledanija epizoda bila je emitirana 2. svibnja, s udjelom u gledanosti od 32,1% u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina bila je najgledaniji format večeri na sve četiri nacionalne televizije, porazivši pritom središnje informativne emisije konkurentskih televizija!

Voditeljica Antonija Blaće i njezin kolega sveznalica Krešimir Sučević-Međeral pravo su osvježenje na malim ekranima. Oboje ne mogu dočekati da se ponovno nađu nasuprot natjecatelja u novoj sezoni.

– “Prva je sezona super prošla! Odlično smo se zabavljali na snimanjima, a u tih trideset epizoda natjecatelji su osvojili velike jackpotove. Ovo je prvi put da radim ovakvu vrstu formata i moram priznati da jedva čekam jesen i novu sezonu!” — izjavila je Antonija.

– “Jako sam zadovoljan ovim novim iskustvom. U početku sam mislio da će mi biti puno neugodnije i neprirodno pred kamerama, ali s vremenom je sve to nestalo. Bilo je iznimno ugodno iskustvo i radujem se povratku u novoj sezoni” — rekao je Krešimir.

Ovih se dana britanski dnevni list “The Guardian” bavio fenomenom ovoga formata koji je u samo pola godine postao omiljeni televizijski kviz milijuna Britanaca. Originalnu, britansku verziju kviza koji je počeo s emitiranjem 2009., svakodnevno prate milijuni gledatelja, a ovogodišnja prosječna gledanost je 3,6 milijuna. Trenutno se na BBC1 emitira deveta sezona “Pointlessa”, a uskoro će emitirati svoju 500. epizodu, dok je 600. već snimljena. Već petu sezonu zaredom gledatelje uveseljava ‘zvjezdana’ verzija ovog kviza u kojem poznate britanske ličnosti svojim općim znanjem prikupljaju novac u humanitarne svrhe. Također, Richard Osman, pomoćnik britanskom voditelju kviza Alexanderu Amstrongu i ‘čovjek koji zna sve’, ubrzo je postao jedan od omiljenih lica na televizijskim ekranima, iako je već duži niz godina povezan s televizijom kao kreativni urednik Endemola.

“Tog se nitko nije sjetio!” vraća se na ekrane RTL Televizije već ove jeseni zajedno s novim epizodama druge sezone u kojoj će se novi natjecatelji boriti za jackpot! Svi gledatelji koji žele sudjelovati u kvizu mogu se prijaviti na kviz.rtl.hr

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.