Exkluziv Tabloid u potpuno novom ruhu

Od 4. studenoga u 17:30 sati “Exkluziv Tabloid” na RTL Televiziji kreće u sasvim novom ruhu i u trajanju od punih sat vremena!

Exkluziv Tabloid

Osim što će emisija “Exkluziv Tabloid” sada biti mnogo duža – u trajanju od sat vremena, kreativni tim magazinskog programa pripremio je osvježenje u vidu novih rubrika zabavnog sadržaja, a cijelom emisijom vladati će ‘kraljica tv sadržaja’ – kvalitetna reportaža.

– “Lokalnost je ono čemu se vodimo u novoj koncepciji. Novinari ‘Exkluziva’ bit će prisutni u svim dijelovima Hrvatske, na svakoj lokalnoj fešti, karnevalima, a promovirat ćemo lokalne običaje, ljude, junake dana i slično” — rekao je glavni urednik magazinskog programa Daniel Delale.

Uz dobro poznatu Editu Misirić, koja će i u novoj koncepciji “Exkluziv Tabloida” gledatelje voditi kroz 60 minuta vrhunskog televizijskog sadržaja, lijepa voditeljica imat će i svoju rubriku “Intervju tjedna”, u kojoj će ugostiti junake tjedna.

– “Editin idealan gost bi bio pilot koji je spustio zrakoplov DASH na nos, u zračnoj luci Zurich” — objasnio je Delale, dodajući da će, osim junaka, Edita razgovarati i s aktualnim poznatim osobama koje su se u tom tjednu po nečemu istaknule.

Novo ruho Exkluziv Tabloida donosi četiri nove rubrike. Prvi radni dan tjedna otvorit će tako Maja Perica, koja će biti na direktnoj vezi s RTL-ovim gledateljima, a koji će Maji slati pitanja, primjerice: kada je najbolje početi vježbati, kako nastaje uspješna manekenka, kako održati orhideju na životu? Ona će im pronaći tim stručnjaka iz svakog područja koje ih zanima ne bi li dobili najkvalitetnije odgovore na svoja pitanja.

Tu je i Ida Balen koja će, utorkom, po prvi put na televiziji ekranizirati poslovice. Kroz kratki skeč pokazat će kako bi jedna poslovica izgledala kada bi se koristila u stvarnom životu. Uz zabavne komentatore gledatelji će moći saznati imaju li te poslovice uistinu smisla.

Rašeljka Zemunović svake će srijede na male ekrane dovoditi neobične ljude. Ljudi su to koji se bave nečim čudnim, razni kolekcionari, čudni hobiji, čudni kućni ljubimci, neobični sportovi I bizarnosti svih vrsta.

Četvrtak je rezerviran za Editu Misirić i intervju tjedna.

Za kraj radnog tjedna, Dario Todorović bavit će se ispitivanjem najučestalijih predrasuda. Tako će ispitati jesu li Bračani uistinu škrti kako se priča, piju li uistinu Zagorci najviše u državi te jesu li Talijani bučni I lajavi.

– “‘Exkluziv Tabloid’ razveselit će sve one koji razmišljaju drugačije. Svaki dan, prva priča u ‘Exkluziv Tabloidu’ bit će najaktualnija tema tog dana u zemlji, a nećemo se libiti otvarati ni vruća pitanja na društvenoj sceni. Sve u svemu, nije nam se cilj zamjerati, nego provjeravati” — zaključio je Delale.

KREATIVNI TIM

Znatiželja je možda ubila mačku, ali ne i Maju Pericu jer ju je baš znatiželja dovela na televiziju, koja joj zadnjih 10 godina okupira život. Svoju je karijeru započela 2002. godine na tadašnjem CCN-u kao novinarka sporta. Ona možda ne zna sve tajne svemira, ali itekako zna doći do odgovora. Nema tog terena na koji nije kročila, a pred žuti je mikrofon ‘privela’ brojne sportaše, političare, domaće i strane zvijezde, a sada će tu priliku pružiti gledateljima Exkluziv Tabloida. Vaših 1000 zašto u njezinoj će rubrici dobiti 1000 zato.

Ida Balen novinarski je zanat ‘ispekla’ u Večernjem listu, u sektoru zdravstva te potom u Jutarnjem listu. Nakon toga otišla je na kanal RI kao urednica, novinarka i voditeljica informativnog programa. Kada izdvaja ono što je obilježava kao novinara, kaže da je pokreće ljudska znatiželja i želja da pomogne ljudima. Taj osjećaj, dodaje, slaže u rečenice kojima izvještava i izražava svoja zapažanja. Baš se od toga, najvećim dijelom, sastoji njezin novinarski posao. U Idinoj rubrici gledatelji će zajedno s njom otkrivati poslovice, a čovjek čovjeku neće biti vuk.

Rašeljka Zemunović prvi je novinarski posao odradila na Radio Studentu 1996., nakon toga u Informativnom programu HRT-a (Zagrebačka panorama, Dnevnik, TV oTV…) Istovremeno je objavljivala tekstove za mnogo pisanih medija. Na RTL Televiziji stalno je zaposlena od 2004.godine. Sudjelovala je u nastajanju magazinskog programa kao reporterka emisije “Exploziv”. Oduvijek impresionirana običnim, malim ljudima i njihovim neobičnim hobijima, strastima i karijerama, ne čudi da joj je pripala rubrika o neobičnim ljudima.

Dario Todorović 31-godišnji je diplomirani novinar, koji za sebe kaže da bježi od pressica, ceremonija i protokola te se skriva po mjestima gdje se mogu naći ‘čuknuti’ ekscentrici. Dario je tijekom karijere naučio da i nije neki problem biti ozbiljan novinar, ali istinski se zafrkavati ispred i iza kamere milijun je puta izazovnije. U poslu zazire od šablona pa uvijek gleda kako slikom i tekstom ispričati priču na nov način. Najnoviji izazov na terenu mu je ispitati predrasude koje su nam se svima uvukle duboko pod kožu i vidjeti pravimo li se sami pred sobom pametniji nego što zapravo jesmo.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.