Ines i Nikola

Instruktor postaje liječnik u popularnoj sapunici Ruža vjetrova

Novi lik serije „Ruža vjetrova“ stavit će na kušnju brak Ines i Marka!

Ines i Nikola
Stjepan Perić pojavljuje se u ulozi dr. Nikole u popularnoj Ruži vjetrova

Stjepan Perić pridružuje se glumačkoj ekipi „Ruže vjetrova“ u ulozi Nikole Krizmana, stručnjaka za liječenje neplodnosti. Ines u doktoru Nikoli nalazi oslonac i utočište od turbulentnog braka s Markom te on postaje opasna prijetnja Marku. Osim muževnosti, Nikola ima stabilnost i neovisnost, što je dobrodošla promjena u odnosu na Marka.

Stjepan Perić u seriji glumi doktora Nikolu – zrelog i sigurnog muškarca, širokih nazora, pouzdanog, odgovornog i stručnog. Studirao je klasičnu medicinu u Zagrebu, a zatim u Kini završio i istočnjačku „alternativnu“ medicinu. U svojim metodama liječenja koristi holistički pristup. Iako djeluje suzdržano, Nikola posjeduje pritajeni seksipil. Suosjećajan je i ljudi mu vjeruju, ali se teško otvara na osobnoj razini. Glavni razlog tome je tragedija koju je doživio: žena ga je ostavila jer se zaljubila u njegovog bliskog prijatelja. Pomažući drugima da krenu dalje i pronađu sreću, na neki način pomaže i sam sebi – njegova „unutarnja misija“ je zaliječiti rane i ponovno vjerovati u ljubav. Nakon što upozna Ines, kao svoju pacijenticu, pomaže joj izdići se iz teškog psihičkog stanja i vratiti vjeru u sebe. Veza koja se između njih stvara, koliko god oni to zanemaruju, osim profesionalnog, ima i osjećajni karakter. Ines tako postaje prva osoba nakon dugo vremena prema kojoj Nikola gaji osjećaje. Hoće li Ines ostati ravnodušna na Nikolinu pažnju?

Stjepan Perić je nakon završetka gimnazije upisao Pravni fakultet, no ljubav prema umjetnosti ipak je jača. Prekida studij prava i upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu koju završava 2008. godine. Osim igranja velikih uloga u kazalištu, igrao je i u mnogim hrvatskim TV serijama, kao što su “Instruktor”, “Balkan Inc.” i “Luda kuća”. Godine 2008. nominiran je za Nagradu hrvatskoga glumišta (u kategoriji mladi umjetnici do 28 godina) za ulogu Orina Mannona u drami “Elektri pristaje crnina” zagrebačkog HNK. Iste godine sudjeluje na regionalnom Sarajevo Talent Campusu, a godinu kasnije na Berlinale Talent Campusu; najprestižnijoj svjetskoj smotri filmskih talenata. Kao ko-autor i glavni glumac s redateljem Neviom Marasovićem snimio je pilot epizodu serije „Instruktor“, a godinu dana kasnije i ostatak serije (prvi hrvatski mockumentary) koju smo gledali na RTL Televiziji. Instruktor ubrzo postaje hit na TV ekranima te je već u startu nazvan “osvježenjem hrvatskog humora”.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.