Čarolija (Incantesimo)

Čarolija

Sve je spremno za veliko vjenčanje Barbare Nardi, poznate plastične kirurginje, i Roberta Ansaldija, no on se ne pojavljuje. Njegovo neobjašnjivo kašnjenje uznemiri Barbaru i njezinu obitelj, pomajku Tilly i oca Ivana. Istodobno, Roberto vozi u bolnicu trudnu djevojku koja jako krvari.
Liječnici čine sve što je u njihovoj moći da spase djevojku i dijete. Porode dijete, ali djevojci nema spasa. Užasnut razvojem situacije, Roberto bježi ne otkrivši djevojčin ni svoj identitet i ostavlja svoje tek rođeno dijete u bolnici. Ubrzo stiže na vjenčanje, ne otkrivši pravi razlog kašnjenja. Fotografiju preminule djevojke Monike, objavljenu u novinama, prepoznaje njezina majka Angela Berger, koja zbog šokantnih događaja doživljava živčani slom.

Tako počinje priča o prijevarama i strastima, iznevjerenim osjećajima i velikim ljubavima u kojoj će Barbara vidjeti urušavanje svoje osjećajne i profesionalne sigurnosti. Ona i cijela njezina obitelj žrtve su pakosnog plana Thomasa Bergera, brata djevojke umrle pri porodu, spremnog na osvetu. Međutim, Thomas i Barbara polako uviđaju da se njihova uzajamna mržnja pretvara u nekontroliranu privlačnost. Rađa se strast koja se bori s dvosmislenostima i podudarnostima što će do samog kraja stajati na putu njihovoj sreći…

“Čarolija” je još jedna uspješnica autorice Marie Venturi, koja je TV serijama poput “Una storia spezzata” i “Storia di Chiara” očarala ljubitelje tog televizijskog formata.
Mladu ženu u usponu karijere u medicinskoj profesiji, koja se ujedno ne želi odreći ljubavi i topline obiteljskog i privatnog života, oživila je Agnese Nano. Tu upečatljivu, temperamentnu Talijanku imali smo prilike gledati u remek-djelu kultnog redatelja Guiseppea Tornatorea “Cinema Paradiso”, kojim je dočarao rađanje svoje ljubavi prema čudesnom svijetu filmova, kao i u komediji “My best enemy” talijanskog kralja tog žanra Carla Verdonea. U ulozi njezina zgodnog, tajanstvenog supruga koji skriva veliku tajnu sjajno se snašao muževan Giovanni Guidelli (dramska fantazija braće Taviani “The night of the shooting stars”, obiteljska drama braće Taviani “Wild flower”, potresna drama “Where angels fear to tread”). Uzbudljiv sadržaj satkan od nepredvidivih zapleta, propitkivanja moralnih vrijednosti, prikaza najrazličitijih ljudskih sudbina, vrtloga ljubavi i strasti, kao i sjajna, uvjerljiva gluma čine ovu seriju jednom od najuspješnijih dramskih serija uopće.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.