Smallville

Smallville – šesta sezona

Više ništa nije kao prije, slijedi konačni obračun između dobra i zla u šestoj sezoni o danima mladog Supermana. Od 24. veljače na Novoj TV.

Smallville

Svaki superheroj ima priču o svom početku… Na Novoj TV započinje šesta sezona nagrađivane serije o stanovnicima maloga grada ‘Smallvillea’ i njegovog najpoznatijeg super junaka! Ono što su gledatelji dugo očekivali, ono po čemu svi znamo priču o Supermanu, u novoj sezoni napokon se ostvaruje – Clark i Lex Luthor postaju zakleti neprijatelji. Nekada najbolji prijatelji sada su ogorčeni rivali – predstavnici dobra i zla.

Ova mitologija o Supermanu u novoj sezoni, sa spojem realizma i avanture, prerasta u pravu akcijsku seriju.

U novim nastavcima Clark će se morati izvući iz Fantomske zone, zatvora koji je stvorio njegov otac Jor-El. Clark je ondje zatočen bez svojih moći, a okružen je kriminalcima koji se žele osvetiti Jor-Elu koji ih je ondje zatvorio. Bivša asistentica Jor-Ela, Raya (Pascale Hutton), pomoći će Clarku u Fantomskoj zoni i učinit će sve kako bi se Clark spasio. No, hoće li i ostali zatvorenici pobjeći?

Clarkova podrška su oduvijek bili njegovi roditelji na Zemlji, Jonathan i Martha. U prošloj sezoni, Jonathan je umro uslijed infarkta nakon što je saznao da Lionel zna za Clarkovu tajnu. Osjećajući se odgovornim za smrt svoga oca, Clark se teško miri sa činjenicom da ga više nema u blizini. Martha preuzima njegovo mjesto u gradskom vijeću i zapošljava Lois. Martha se također teško prilagođava na činjenicu da nema Jonathana, no još je više zbunjuju osjećaji prema Lionelu Luthoru. Iako se Lionel nudi pomoći njenom sinu Clarku, Martha sumnja u njegovu iskrenost i motive zbog kojih to čini.

Lana se osjeća izdanom od strane Clarka, a utjehu nalazi u društvu Lexa. Ohrabrena Lexovom otvorenošću, Lana ostaje uz njega. U nastavcima koji slijede njihov odnos postaje sve ozbiljniji, a time se stvara i sve veći jaz između nje i Clarka. Iako Lex voli Lanu, nastavlja svoj put koji ga i dalje vodi u propast vođen silama zla. Lex je obećao Lani uvijek govoriti istinu, no shvaća kako neke stvari ipak mora zadržati za sebe kako ga ona ne bi napustila.

Definitivno je došao kraj prijateljstvu između Clarka i Lexa i oni postaju neprijatelji, a Clarku postaje sve teže zadržati za sebe svoju tajnu. Činjenica da je Lex sada sa Lanom, dodatan je motiv Clarku da spriječi Lexa u njegovim zlim namjerama.

U gradu se pojavljuje i novi milijarder Oliver Queen (Justin Hartley). Oliver nema neke super moći no vrlo je vješt strijelac koji je sudjelovao i na Olimpijskim igrama. Dolazi iz Star Cityja u Metropolis kako bi pružio pomoć zaraženima sa smrtonosnim virusom. Upoznaje Lois koja mu se jako svidi, a kada otkrije Clarkove sposobnosti predloži mu da se pridruži njegovom novom projektu, odnosno ligi super heroja!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.