Rebelde

Priča o socijalnim razlikama među tinejdžerima koje je sudbina spojila u elitnoj školi.

Rebelde
RBD - prva sezona, od 5. siječnja u 18:15 sati na Novoj TV!

Ljubav, zavist, mržnja i osveta, samo su neke od prepreka na koje će naići tijekom školske godine. Sudbina će ih, unatoč njihovim društvenim razlikama, ujediniti radi njihove ljubavi prema glazbi.

Radnja meksičke serije događa se u elitnoj školi koja djeci izuzetno bogatih roditelja pruža vrhunsko obrazovanje. Ugled, novac i pozicija u društvu, glavni su čimbenici po kojima se mjeri vrijednost pojedinih učenika. No, elitna škola ima i program u kojem učenici slabijeg materijalnog stanja mogu pohađati ovu školu. Upravo ti učenici dobivaju stipendiju, te zbog toga u školi dobivaju ‘niži’ status. Unutar škole postoji i tajno društvo ‘Loža’, kojem je cilj održati takozvanu čistoću unutar same škole. Glavni cilj te organizacije je zagorčavanje života stipendiranim studentima, te pronalazak načina da ih zauvijek potjeraju iz škole.
Četvero tinejdžera Mia (Anahi), Miguel (Alfonso Herrera), Diego (Christopher Uckermann) i Roberta (Dulce Maria), naći će se u novoj školskoj godini te unatoč njihovih razlikama u statusu i položaju na društvenoj ljestvici, njihove će se sudbine ispreplesti zbog velike ljubavi prema glazbi.

Roberta, Miguel, Diego, Mia, te njihovi školski kolege okusit će nova iskustva koja će im pomoći u njihovom moralnom i intelektualnom razvoju, a pod utjecajem Enriquea Madariaga oni će morati preispitati i vrijednosti svojih roditelja. Madriaga, poznati pisac, te bivši učenik škole u kojoj danas predaje etiku, izvest će svoje učenike na pravi put, te proglasiti rat zloglasnoj ‘Loži’.

Ovi tinejdžeri moraju se probuditi i suočiti sa stvarnim svijetom i okolinom u kojoj su na vrhu moć, tradicija i materijalna dobra. No, samo će oni duhom najsnažniji pronaći hrabrost i boriti se za svoje pravo da osjećaju, vole, budu voljenima, te rušiti društvene prepreke i biti svoji.

2 misli o “Rebelde”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.