Rebelde – druga sezona

Rođeni pod sretnom zvijezdom, oni su buntovnici s razlogom. U potrazi za srećom, stvorit će vlastita pravila i mijenjati svijet.

Rebelde - druga sezona
Novac i moć ne znače ništa jer ljubavni jadi ne biraju svoje žrtve. Ali uz ljubav, glazba je jezik koji svi razumiju, a ljubav prema glazbi izbrisat će razlike i ujediniti mlade buntovnike.

Na novom kanalu Doma TV gledamo drugu sezonu meksičke teen-serije „Rebelde“. U novim epizodama glavni junaci pohađaju nastavu u novoj školskoj godini, a sa svojih praznika vraćaju se i nekadašnji polaznici četvrte godine spremni za petu godinu svog školovanja.

Ravnatelj Pascual Gandia (Felipe Najera) uveo je nova pravila, ali i kamere koje će nadzirati školu, a njemu omogućiti veći nadzor učenika. Školski odbor zahtijeva pojačanje sportskih aktivnosti, pa će Gandia ubaciti i nove atletske programe. Uvodi se i obveza da učenici redovito mijenjaju svoje cimere, a tu su i dodatne izvannastavne aktivnosti, poput uzimanja učenika nižih razreda pod svoje tutorstvo.

Nakon što se Mia Colucci (Anahi) vrati s praznika, dočekuje je neugodno iznenađenje u studentskoj sobi. Umjesto starih cimerica, Celine (Estefania Villarreal) i Vico (Angelique Boyer), ondje pronalazi Pilar (Karla Cossio) i lijepu Sol (Fernanda Malo – Fuzz), koju Mia odmah detektira kao glavnu prijetnju. Sol je model, a kao takva ugrožava Mijin teško zaslužen status školske ljepotice i „kraljice mature“. Dolazi do brojnih sukoba, a Sol će dodatno otežati situaciju kad napravi nešto što je Mia smatrala nemogućim: prekinuti Mijino prijateljstvo s Celinom.

Ljubavni san Mie i Miguela (Alfonso Herrera) pretvara se u noćnu moru! Razlike među njima pokazale su se prevelikima te se, unatoč obostranoj zaljubljenosti, ova veza raskida. Roberta (Dulce Maria) i Diego (Christopher Uckermann), nakon pokušaja da ostanu prijatelji, ponovno postaju zakleti neprijatelji. Nakon što se Diego vrati s putovanja, od svog oca, političara Leona Bustamantea (Enrique Rocha) saznaje šokantnu vijest – njegova majka Galia (Tiare Scanda) napustila ih je i otišla živjeti s drugim muškarcem. No, Diego ne zna da mu njegov otac laže. Osjeća se izdanim, jer dvije žene koje je najviše volio, njegova majka i Roberta, napustile su ga. Diego isprva krivi sebe, grize se što im je vjerovao te se nesvjesno sve više počinje ponašati poput svog oca. Roberta čini sve kako bi zaboravila Diega, pa se sve više počinje družiti sa starijim Rogerom (Carlos Giron). Pokušava aktivno djelovati i mijenjati stvari. Na njezin život mnogo će utjecati i dolazak profesora Martina Revertea (Lisardo Guarinos).

Upoznat ćemo i Lupitinu (Maite Perroni) polusestru Dolores (Viviana Ramos), crnu ovcu obitelji. Lola uviđa kako svi vole njezinu dragu polusestru te poduzima sve kako bi joj život učinila nemogućim. Bianca (Allisson Lozz) je još jedno novo lice u školi, a pohađa drugi razred. Ona je prilično stidljiva, sprijateljit će se s Lolom, a zaljubiti u Inakija. Ove godine dvoje će profesora imati poseban utjecaj na učenike: Julia Lozano (Lourdes Reyes) i Martin Reverte. Julia predaje književnost. I sama je završila „Elite Way“, u kojem se uvijek osjećala isključeno zbog svog prosječnog izgleda. No, ona je žena s misijom, prvenstveno kako bi se osvetila svim onim klincima koji smatraju da je cijeli svijet njihov samo zato što su lijepi i bogati. Martin je otac jedne od učenica pete godine.

U školu „Elite Way“ stigli su i novi četvrtaši. Jedan od njih je i Tomasov (Jack Duarte) rođak Leonardo (Eleazar Gomez), koji dolazi iz manjega grada. Zahvaljujući stipendiji, koju dobiva zbog uspjeha u atletici, iako na ispitu nije imao dovoljno bodova, Leo nastavlja svoje školovanje. Atraktivni izgled omogućit će mu da se nađe u društvu godinu dana starijeg Miguela, ali i da postane prestižni trofej većine djevojaka u kampusu. Novi učenik postaje i Rocco (Diego Gonzales), alternativac koji odbija „obično“ i „prosječno“. Zbog svojih stavova postaje glavni izazivač nereda u školi. Sljedeći na listi novih je Inaki (Antonio Sainz), snobovski i elitistički nastrojen mladić koji se nastoji pridružiti Diegovom krugu prijatelja. Sebe doživljava neopisivo neodoljivim suprotnom spolu, a nastojat će pridobiti posebnu naklonost Mie i nove učenice Sol. Na kraju će se ipak orijentirati na mladu i neiskusnu Biancu.

Svaki dan donosi nove izazove koji će testirati buntovnike i dovesti ih korak bliže cilju: saznati tko su oni zapravo i što žele postići u životu. U svijetu kojim upravljaju odrasli, ovi mladi ljudi moraju preživjeti i voditi najtežu bitku – ustrajati u tome da ostanu svoji.

O popularnosti serije „Rebelde“ u Hrvatskoj, između ostalog, svjedoči gotovo 45.000 obožavatelja na hrvatskoj fan stranici Facebook.com/Rebelde.RBD, više od tristo ispisanih stranica u temi koja je o seriji otvorena na poznatom hrvatskom forumu te više od tisuću članova koji su, povezani s Facebookom, preporučili članak o „Rebelde“ s web-stranica Doma TV-a.
– Serija „Rebelde“ zasad ima najbolje rezultate u ciljnoj skupini 10 do 17 godina, što znači da su je njezini najvjerniji gledatelji, a to je tinejdžerska publika, brzo pronašli. Drago nam je da smo hrvatskim fanovima ispunili želju i donijeli im nove nastavke na naše TV ekrane – kažu nam na Doma TV te dodaju: „Gledatelji se još privikavaju na novi kanal i traže program za sebe. Vjerujemo da će se, nakon razdoblja prilagodbe, moći vidjeti pravi rezultati kanala Doma TV.“

22 misli o “Rebelde – druga sezona”

  1. ZNA LI TKO KAKO ĆE ZAVRŠITI REBELDE?
    NA YOU TUBEU SU SAMO NEPOVEZANE SNIMKE, JESU LI ONI NA KRAJU ŽIVI ILI MRTVI? MOLIM ODGOVOR!!

  2. gdje su samo našli takvog super glumca kao miguela(ALFONSO HERERA) i glumice roberte(DULCE MARIE)

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.