Djevojke – treća sezona: (ne)sretnije nego ikad

Glumica Lena Dunham autorica je ove poluautobiografske serije koja na komičan način promatra razna poniženja i rijetke trijumfe skupine djevojaka u ranim dvadesetima.

Djevojke

Lena Dunham vraća se s trećom, nestrpljivo iščekivanom sezonom svoje „Emmyjem“ i „Zlatnim globusom“ nagrađene humoristične serije „Djevojke“. Prateći nezgode skupine prijatelja u dvadesetim godinama u New Yorku, serija se usredotočuje na Hannu Horvath i njezine razne anksioznosti, komplekse i nesigurnosti dok se približava srednjim dvadesetima.

U trećoj sezoni Hannah je u ozbiljnoj vezi s Adamom, a njih dvoje svili su zajedničko gnijezdo u Hanninu stanu. Hannah također pokušava rehabilitirati svoju spisateljsku karijeru i usredotočuje se na to da izruči svoju elektronsku knjigu svom ekscentričnom izdavaču. U međuvremenu, Marnie se prilagođava životu nakon naglog i traumatičnog prekida s Charliejem i precizno radi na tome da izgradi život koji smatra da zaslužuje. Blizu diplome, ponovno slobodna Shoshanna osmisli plan kako bi stvorila (barem na papiru) zdravu ravnotežu između tulumarenja i učenja. Nastavljajući svoj niz ometanja života svih oko sebe, Jessa se pojavi i sklopi neobično prijateljstvo s napadnom očinskom figurom.

Tijekom 12 epizoda ove sezone prijateljstvo između djevojaka krhkije je nego ikad prije, dokazujući da je žensko prijateljstvo također vrsta ljubavne veze. Kao i uvijek, ljubav, život, seks i smrt mogu poremetiti zaobilazan put k zrelosti – i pojave se kad najmanje očekujete.

Premijera prvog nastavka serije „Djevojke“ je 17. siječnja u 20.35 h na HBO-u, a novi nastavci biti će emitirani petkom. Premijera putem usluge HBO GO će biti 13. siječnja, samo dan nakon američke premijere, dok će novi nastavci uslijediti ponedjeljkom.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.