David Skoko – novi mentor Jezikove juhe

22.08.2014

TV emisije, TV najave


Ove će jeseni vrhunski chef David Skoko, zajedno s Ivanom Zidarom, pomagati posrnulim vlasnicima restorana diljem Hrvatske i probuditi ih iz uspavanosti i manjka kreativnosti u pripremi hrane, ali i ostalih stvari koje restoran čine uspješnim – od osoblja do promocije!

Ivan Zidar i David Skoko

Nakon dvije godine pauziranja s malih ekrana, ove jeseni na RTL se vraća jedan on najzanimljivijih reality formata „Jezikova juha“, i to u novom ruhu zajedno s novim gastro savjetnikom. David Skoko, chef najboljeg restorana u Hrvatskoj za 2014. godinu, konobe „Batelinu“ pored Pule, pomagat će ugostiteljima u nevolji koji nikako da se othrvaju, za njih itekako gorućim problemima poput praznih stolova, loše kemije među zaposlenicima ili nezanimljivih jelovnika koji nikoga ne privlače.

Osim što je proglašen najboljim restoranom, konoba njegove ribarske obitelji posljednjih godina postala je popularna zbog maštovitog jelovnika na kojem poslužuju dnevno svježi, lokalni ulov pripremljen na originalan način. „Batelinom“ je bio oduševljen i renomirani chef Anthony Bourdain koji je, u sklopu snimanja Emmyjem nagrađene putopisno-kulinarske emisije „No Reservations“, prošle godine gostovao kod obitelji Skoko i njihovoj konobi posvetio posvetio čak 11 minuta u emisiji diveći se njihovim delicijama.

Novi mentor David je sve samo ne tipičan kuhar jer svojim gostima, koji svoj stol moraju rezervirati i nekoliko dana unaprijed, poslužuje maštovita jela i od manje poznatih vrsta ribe i morskih plodova koji su kvalitetom jednako dobri kao i tuna, losos, dagnje ili kamenice, i to prema davno zaboravljenim receptima. Davidova ljubav prema hrani traje cijelog života. Svoje prvo jelo, tjesteninu carbonaru, pripremio je već sa sedam godina, ali na malo drugačiji način, a moto njegove kuhinje je koristi samo lokalne namirnice.

U ovom nesvakidašnjem izazovu gurmanu, motoristu, kamperu i globtroteru Davidu će od velike koristi biti i njegov dugogodišnji najbolji prijatelj, Ivan Zidar, koji je prije tri godine ostavio posao video produkcije, grafičkog dizajna i fotografije i počeo zarađivati kao freelancer kuhajući za druge. Ivan, koji je još sa 17 godina radio u Italiji kao pomoćni kuhar u trattoriji, u lipnju se ove godine vratio iz Lyona gdje je završio kulinarski institut Paula Bocusea i savladao tajne francuske kuhinje u kojoj se kao delicije poslužuju upravo što jednostavnija, domaća jela.

Tim „Jezikove juhe“ je spreman, a jesu li gledatelji? Odgovor na to pitanje doznat ćemo već ove jeseni, u novoj sezoni kulinarskog reality na RTL TV!

, ,

About Moja TV

Moja TV je online od 15. 5. 2006. godine, a u protekle četiri godine postao je jedan od najprepoznatljivijih portala o televiziji koji svakodnevno privlači desetke tisuća posjetitelja željnih informacija iz TV svijeta.

Pogledaj sve postove od Moja TV

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s