Foo Fighters: Sonic Highways ekskluzivno na HBO GO

HBO s ponosom najavljuje premijeru glazbeno-dokumentarne serije „Foo Fighters: Sonic Highways“ čijih će svih osam nastavaka biti dostupno ekskluzivno na HBO GO-u, u ponedjeljak, 8. prosinca, od ranih jutarnjih sati.

Foo Fighters Sonic Highways

U ovoj novoj seriji „Foo Fightersi“ slave 20. godišnjicu snimajući odiseju kroz osam gradova u kojima su producirali svoj najnoviji, osmi studijski album.

Osnivač „Foo Fightersa“, Dave Grohl, režira seriju, koja ponire u glazbenu baštinu i kulturno tkivo osam gradova: Chicaga, Austina, Nashvillea, Los Angelesa, Seattlea, New Orleansa, Washingtona i New Yorka. Bend je snimao u legendarnim studijima koji su na neki način obilježili jedinstvenu povijest i udahnuli karakter svakoj lokaciji.

U svakome gradu snimili su po jednu pjesmu u kojoj su nastupile lokalne legende. Čak su i tekstovi nastali na eksperimentalan, dosad nečuven način: Grohl je odugovlačio s njihovim pisanjem sve do posljednjega dana svake sesije, puštajući da ga inspiriraju iskustva, intervjui i osobnosti koji su postali dio procesa. „Foo Fighters: Sonic Highways“ prema Grohlovim je riječima „ljubavno pismo povijesti američke glazbe“. Svaka epizoda ponire u identitet pojedinoga grada pokazujući kako je svaka oblast oblikovala te glazbenike u njihovim formativnim godinama te kako su oni, zauzvrat, utjecali na kulturno tkivo svojih rodnih gradova. Svaki umjetnik koji se pojavljuje u emisiji, bez obzira na žanr ili lokalitet, počeo je kao prosječan klinac s univerzalnim snom o stvaranju glazbe, uspjehu i slavi.

Prva epizoda ove glazbeno-dokumentarne serije će u periodu od 8. prosinca do 7. siječnja biti dostupna besplatno svim gledateljima u Hrvatskoj putem internet usluge videa na zahtjev HBO GO.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.