Nataša Božić novinarsko pojačanje RTL-a

Nagrađivana novinarka Nataša Božić nova je politička reporterka RTL-a, koja je karijeru gradila pisanjem i izvještavanjem za najčitanije dnevne listove u Hrvatskoj – od Glasa Slavonije, Jutarnjeg lista pa do riječkog Novog lista.

Nataša Božić
Nataša Božić, nakon 15-godišnje profesionalne karijere novinarke u tiskanim medijima, stiže na TV ekrane RTL Televizije

Nakon završenog novinarskog studija na Fakultetu političkih znanosti, Nataša Božić počinje raditi kao novinarka-dopisnica Glasa Slavonije te 1998. pokretanjem novih dnevnih novina – Jutarnjeg lista, prelazi u novi tiskani medij, u kojem kao novinarka gradske rubrike izvještava iz Gradske skupštine Zagreba te javlja o najnovijim vijestima s političke scene grada i županije. Ubrzo u Jutarnjem listu preuzima odgovornost novinarke unutrašnje političke redakcije te izvještava iz parlamenta o radu oporbenih stranka te radi intervjue s istaknutim političarima hrvatske scene. Od rujna 2008. za Novi list Nataša izvještava iz Sabora i Ureda predsjednika, objavljuje vijesti i analitičke tekstove o aktivnostima glavnih političkih stranaka, piše tjednu kolumnu „Trn u peti“ te sudjeluje u pisanju za subotnje političko izdanje „Pogled“, u kojima se osvrće i komentira vruće političkih teme.

Pred nadolazeće parlamentarne izbore, Nataša Božić veliko je pojačanje Informativne redakcije RTL-a. Prvi put pred televizijskim kamerama u njenoj petnaestogodišnjoj profesionalnoj novinarskoj karijeri, Božić ćemo redovito pratiti u važnim reporterskim zadaćama.

Zbog značajnog doprinosa novinarstvu, 2003. primila je nagradu Jutarnjeg lista za najboljeg političkog novinara te 2010. nagradu Hrvatskog novinarskog društva “Marija Jurić Zagorka” za novinarstvo u tiskanim medijima.

“U mojoj kući TV se oduvijek pali prije svjetla, strastveni sam gledatelj news programa i zato se jako veselim, i zahvalna sam RTL-u, što sam dobila priliku upoznati televiziju i s one druge strane, iza TV ekrana. Pisani mediji su moje prvo novinarsko iskustvo i moja velika ljubav, sada mi je ogroman izazov sve ono što sam naučila u petnaest godina pisanja primijeniti u novom, sasvim drukčijem, kompleksnijem mediju. Novinarstvo je uvijek novinarstvo, i ja tu imam dosta utakmica u nogama, ali televizija je ipak nešto sasvim drugo, brzo, životno i nadasve uzbudljivo. Jedva čekam prva javljanja uživo!”, izjavila je Nataša Božić.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.