Hoće li Fatmagulina čast biti vraćena?

“Izgubljena čast”, najgledanija turska serija na hrvatskim ekranima, u kojoj glavne uloge igraju Beren Saat i Engin Akyürek, doživjet će svoje finale ovog petka.

Gledatelji će u završnici saznati hoće li Fatmagul vratiti svoju čast pred sudom i javnosti. Unatoč brojnim nedaćama suđenje je došlo do svojeg kraja, a ovog puta za zločin nad Fatmaful odgovaraju, osim počinitelja, i njezina šogorica Mukades, odvjetnik Munir i moćni Rešat Jašaran.

Iako je lik Fatmagul nestvaran, on je zapravo posvećen ženama i djevojkama koje i dalje čekaju ostvarenje svoje pravde. “Suđenje u Fethiju još traje. Slučaj trinaestogodišnje djevojčice trajao je deset godina, a na kraju su presudili da je ona pristala na čin, pa je kazna smanjena. U Dijarbakiru je silovana mentalno zaostala djevojka. Za vrijeme te noćne more nije vikala, pa su rekli da je pristala. Krivci su na slobodi. Suđenje za silovanje u Istanbulu traje već tri godine. Suđenja na Uskudaru, Bejogluu, u Vanu, Tundželiju, Samsunu, Izmiru, Mardini , Adani…” — završne su rečenice Fatmagul u seriji.

Glavna glumica Beren Saat i sama se u intervjuu na kraju snimanja serije osvrnula na problematiku silovanih žena: “Serija je privukla pažnju turskih djevojaka i ostalih u našoj zemlji što pokazuje koliko su ljudi zainteresirani za ovo pitanje. Prije nekoliko godina vodila se javna rasprava o silovanju i na koji se način djevojke-žrtve trebaju nositi s društvom. Primijetili smo kako je takva djevojka prečesto prisiljena odseliti se u drugi grad i s čime se sve mora još nositi. Kao i Fatmagul, nerijetko su djevojke siromašne, dok su njihovi silovatelji bogati.”

Svi gledatelji oduševit će se činjenicom da njihova junakinja očekuje prinovu, a kako će Fatmagul pobijediti saznajte ovog petka na Novoj TV.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.