Kad srce zatreperi – ljudske tragedije i sudbine

Nova njemačka serija “Kad srce zatreperi” (Herzflimmern – Liebe zum Leben) od 5. rujna u 9 sati na HRT 1 vodi nas u uzbudljivi svijet klinike smještene uz romantično jezero u fiktivnom gradu Sonnenbergu u bavarskim Alpama.

Kad srce zatreperi

U Sonnenbergu ekipa vrsnih liječnika, savjesnih medicinskih sestara i bolničara skrbi za svoje pacijente. Usto se svi oni suočavaju i sa svakodnevnim problemima, ljubavnim jadima i obiteljskim neprilikama.

U središtu zbivanja je obitelj kardiologinje prof. dr. Johanne Lindner koja je kao ravnateljica klinike odgovorna za sve što se događa na klinici. Sa svojim mužem Thomasom koji radi na Savezom ustavnom sudu u Leipzigu prevladava teškoće suvremenog obiteljskog života. Njezin sin Markus, ambiciozni mladi liječnik treba se vjenčati sa svojom kolegicom dr. Marie Egger. Bivša medicinska sestra završila je studij medicine u Münchenu i vraća se kao pomoćna liječnica na kliniku u Sonnenbergu. Medicinske sestre Karen i Henriette posebno se raduju povratku svoje bivše kolegice i njezinu vjenčanju. Tu su još glavna sestra Ursula i medicinski tehničar Mesut Acar kojeg svi vole zbog njegove dobroćudnosti i čestitosti.

Budnom oku glavne sestre Ursule ne može ništa promaknuti. Mješavinom energične strogosti i majčinskoga šarma skrbi se za svoje pacijente, ali i za cijelu bolničku ekipu. U njezinoj “Božjoj ljekarni” nađe se uvijek neka trava koja pomaže kad se pojavi kakav problem. No bračne razmirice dr. Shirley Wilson i dr. Rolanda Bernheimera ne može riješiti nikakva trava. Genijalnom kirurgu i osjetljivoj anesteziologinji brak se temeljito klima. Žrtva je njihova kći Vicky. Utjehu nalazi kod Lukasa, najmlađeg izdanka obitelji Lindner koji pak ima poseban odnos sa svojim djedom Aloisom.

Kad srce zatreperi Herzflimmern

Novi specijalist dr. Stefan Jung izaziva pomutnju u klinici. No njegov stari prijatelj Rolf Borowski, upravitelj klinike, želi ga se potajno što prije riješiti. I inače Borowski spletkari i kuje zle planove, jer želi bolnicu što prije pretvoriti u privatnu kliniku, a pritom mu među ostalim na putu stoji i njegov prijatelj dr. Jung. No on se u Sonnenbergu osjeća dobro sve dok se ne pojavi dr. Isabelle Jung, službeno još uvijek njegova žena, i izaziva pomutnju.

Gledatelji u svakom nastavku prate napete, duhovite i zabavne priče iz klinike u kojoj se ekipa liječnika i medicinskog osoblja bori s medicinskim i moralnim izazovima, suočava s ljudskim tragedijama i dramatičnim sudbinama, uključujući i treperenje srca.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.