U ime časti – borba za pravu ljubav

“U ime časti” priča je o pravoj ljubavi koja se mora suočiti s predrasudama i mržnjom istočnjačkog i europskog svijeta.

U ime časti

Ilinca je 23-godišnja Rumunjka koja je tek počela raditi i još nije upoznala pravu ljubav. Amir je sin bogatog i moćnog emira, rođen u Beled el Nooru (Zemlji Svjetla). Prije nego što je upoznao Ilincu, iskusio je tragičan gubitak ljubljene supruge. Susreli su se slučajno, u klubu u Bukureštu i otpočetka shvaćaju da im je sudbina provesti život zajedno.

Njihova priča kao da je ravno iz Arapskih noći. Amir je spasi od nasilnog i ljubomornog muškarca, ukrca u privatni avion i odvede u magičnu zemlju gdje vode ljubav prvi put. Sljedeće jutro nije samo početak novog dana. To je novi početak za njih. Dok se avionom vraćaju u Bukurešt, oboje shvaćaju da je taj susret bio sudbinski određen: Ilinca ima poseban dar predskazanja i već je davno upoznala Amira u snovima, a Amir je uvijek htio pronaći djevojku poput nje.

Po povratku u stvarni svijet, oboje shvaćaju da je bajka gotova i da im neće biti lako ostati zajedno. Amir ima brata gladnog moći koji koristi njegovu vezu s kršćankom kako bi ga eliminirao iz upravljanja obiteljskom tvrtkom za prodaju dijamanata. Njegov otac, emir, nada se da će se Amir oženiti kuvajtskom princezom Munom kako bi ojačao svoj položaj na Istoku. S druge stane, Ilincina majka snažno se protivi njezinoj vezi s Arapinom. Poslije ćemo saznati da Ilincina majka krije strašnu tajnu: kad je bila kćerinih godina, doživjela je ljubavnu priču s muslimanom kojeg je pratila u njegovu državu i za kojeg se udala. Postupak koji je njoj djelovao uobičajen (razgovor s trgovcem na tržnici) doživljen je kao velika uvreda njezinu mužu i njegovoj obitelji pa je osuđena na ubojstvo iz časti. Živu su je zapalili na obali mora, ali uspjela je spasiti život. Ilincina majka jedna je od nekoliko žena koje su preživjele pokušaj ubojstva iz časti.

Uđite u svijet borbe za pravu ljubav, u seriji “U ime časti” od 9. lipnja, na programu Doma TV-a!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.