Nijemi svjedok 14

Nijemi svjedok – četrnaesta sezona

Forenzički patolozi profesor Leo Dalton, dr. Harry Cunningham i dr. Nikki Alexander vraćaju se u jednoj od BBC-jevih najuspješnijih i najdugovječnijih kriminalističkih serija.

Nijemi svjedok 14
Nijemi svjedok – 14. sezona britanskog krimi-trilera od 19.10. u 23.15 sati na HTV-u 2

Svako truplo priča svoju priču: tko je bila ta osoba, kako je živjela, te najvažnije od svega, kako je umrla. Njezina prošlost tek se mora otkriti, a truplo je ključ te zagonetke.

U ovoj sezoni vidjet ćemo kako Nikki sve više obuzima uznemirenost nakon obdukcije djevojčice koju je ubio Jason Bodie. Nakon nekoliko sumnjivih smrti u bolnici Bodiejev liječnik Nigel Silverlake shrvan je krivnjom te ga tijekom navodnog pokušaja samoubojstva ubija policajac. Tim se upušta u istraživanje ovog složenog slučaja.
Nikki prihvaća privremeni premještaj u Sheffield gdje je zamole da zajedno s arheologom Patrickom Cainom pregleda tajanstveno, drevno truplo koje je iskopano u močvari prekrivenoj tresetom. Leo za to vrijeme u centru Lyell otkriva da truplo nije staro onoliko koliko su vjerovali te da je možda povezano s nizom ritualnih ubojstava mladih žena u Sheffieldu sredinom 1980-ih, koja se sada nastavljaju.

Tim istražuje i dva sumnjiva samoubojstva – žene izvučene iz rijeke u blizini vojne baze i vojnika na obuci, koji je ustrijeljen u lice. I dok policija istražuje slučajeve, tim se počinje pitati nisu li te dvije smrti možda povezane te ne pokušava li vojska zataškati mračnu tajnu.

Nikki i Harry izlaze na teren u nizozemsko veleposlanstvo koje je u rukama otmičara. Ubijeni su mnogi članovi veleposlanikove obitelji, a njegov unuk Jack je otet. No kada se pojavi šef odjela za protuterorizam detektiv Mansfield i raspusti britanske patologe, timu postaje jasno kako ne želi da istražitelji saznaju određene stvari.

Prva epizoda: A GUILTY MIND

Kad patolozi krenu u istraživanje triju ubojstava koja su se na jednom odjelu dogodila iste večeri, čini se kao da bi iza njih moglo stajati bolničko osoblje. Nikki sve više obuzima uznemirenost zbog silovanja i ubojstva djeteta. Nikki je mentalno sve nestabilnija pa je Harry i Leo natjeraju da se obrati psihijatru. No kada otkriju pravi identitet ubojice, kreću u utrku s vremenom da je spase.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.