Poirot, Agatha Christie – trinaesta sezona

U posljednjoj, 13. sezoni Poirot susreće stare prijatelje i prihvaća izazove novih istraga koje ponovno stavljaju na kušnju njegove male sive stanice.

Poirot

David Suchet već više od 25 godina tumači nadahnutog belgijskog detektiva Herculea Poirota pružajući nam pritom jedinstven niz bezvremenih kriminalističkih priča. U ovoj dirljivoj oproštajnoj sezoni Suchet ponovno preuzima ulogu najvećeg detektiva Agathe Christie i rješava svoje posljednje slučajeve. Očekujemo njegov veliki finale nakon rješavanja globalne urote koja ga je ponovno spojila s njegovim starim prijateljima Jappom, Hastingsom i gđicom Lemon. Udružuje se sa spisateljicom kriminalističkih romana Ariadne Oliver kako bi riješio opasan obiteljski misterij. Naposljetku se vraća u Styles gdje je riješio svoj prvi slučaj. Premda ga godine sustižu, a zdravlje izdaje, mozak mu još radi punom parom. U lovu je na ubojicu za kojim se gomilaju žrtve te postaje nemoćan i očajan.

Ova priča počela je prije 13 godina na vrhu litice u Eastbourneu. Bračni par umro je u tragičnim okolnostima. No nikad se nije doznalo je li general Ravenscroft (Adrian Lukis) ubio svoju ženu Molly (Annabel Mullion) ili ona njega.

Poirotov stari prijatelj dr. Willoughby (Iain Glenn) zamoli ga da istraži smrt njegova oca, uglednog profesora i psihijatra, koji se utopio u svojoj kadi za hidroterapiju, neugodnoj napravi u kojoj je prije više desetljeća liječio svoje pacijente. Slučaj zaintrigira Poirota koji želi pomoći prijatelju. Međutim, službeni istražitelj sumnjiči upravo dr. Willoughbyja. Poirotova stara prijateljica spisateljica kriminalističkih romana Ariadne Oliver (Zoe Wannamaker) zaokupljena je svojim slučajem. Na ručku književnika, kojeg se grozi, priđe joj gđa Burton-Cox (Greta Scacchi) i navaljuje da Ariadne otkrije istinu o Ravenscroftima jer se njezin sin Desmond (Ferdinand Kingsley) kani oženiti njihovom kćeri Celijom (Vanessa Kirby) te je zabrinuta da je možda naslijedila “gen ludila”.

Neorganizirana Ariadne upušta se u istraživanje slušajući polovična sjećanja otprije 13 godina dok metodični Poirot istražuje svježe ubojstvo uzdajući se u logiku. Postupno sastavlja slagalicu i otkriva da do istine može doći samo ako poveže dva slučaja. Tko je ubio prije 13 godina, a tko ubija danas?

Hoće li Poirot na samom kraju susresti nekoga sebi ravna? Doznajte u posljednjim epizodama od 19. siječnja u 17:55 na Prvom programu HRT-a!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.