Barakude – što sve zapravo znamo o vaterpolu?

Nova TV donosi jedinstveni projekt, prvu dokumentarnu seriju o vaterpolu. Ne propustite seriju prepunu emocija o najtrofejnijem hrvatskom sportu i ljudima koji su ga učinili tako velikim!

Foto: Ivo Biočina
Foto: Ivo Biočina

Oni su heroji koji su više puta zlatom obasjali našu zemlju i izazvali ponos u svakom od nas. Hrvatska vaterpolo reprezentacija naša je najtrofejnija reprezentacija, ali ima li vaterpolo doista status koji zaslužuje?

Odgovor na to pitanje u svom jedinstvenom projektu traži proslavljeni američki redatelj i producent hrvatskog podrijetla Peter Radovich. Kreativni direktor sportskog programa CBS-a, koji je u svojoj bogatoj karijeri osvojio čak 28 Emmyja, naše vaterpoliste odlučio je predstaviti kako to još nitko do sad nije napravio. TV serijal ”Barakude” prvi je Radovichev projekt u Hrvatskoj, a kroz seriju od pet dokumentarnih filmova donosi osobne priče naših zlatnih vaterpolista koji su po prvi puta u potpunosti otvorili vrata svojih domova i svojih života. Izuzetnom produkcijom prema najvišim svjetskim standardima TV serijal ”Barakude” uvodi nas u hrvatskoj publici neotkriven svijet naše najtrofejnije reprezentacije.

Više od dvije godine ekipa snimatelja pratila je naše zlatne heroje i tijekom njihovog sportskog dijela života, ali i onog osobnog, a kao rezultat tu je dokumentarni spektakl, serija prepuna emocija u američko-hrvatskoj produkciji koja prikazuje naše vaterpolske junake u novom svjetlu.

Ideja o dokumentarcu ”Barakude” rodila se nakon što su hrvatski vaterpolisti osvojili olimpijsko zlato, čime je stavljena točka na i četverogodišnjeg ciklusa pobjeda na svim svjetskim natjecanjima, te odlazak legendarnog izbornika Ratka Rudića i nekoliko ključnih igrača iz reprezentacije.

Filmski dokumentarni serijal prati naše vaterpoliste od prve utakmice nakon zlatne medalje u Londonu, kao krune četverogodišnjeg uspjeha i osvojenih svih zlatnih odličja, pa sve do kraja Europskog prvenstva 2014. u Mađarskoj.

Kroz seriju u pet nastavaka gledatelji Nove TV imaju priliku hrvatske vaterpolske reprezentativce upoznati iz dosad neviđenog kuta, od kućnog ogrtača, ljubavi, bazena, neočekivanih poraza, prijateljstva, teških treninga, do pobjedničkog postolja.

Barakude

Prva epizoda koja će se prikazati 6.srpnja na Novoj TV prisjetit će nas na trijumf na Olimpijskim igarama u Londonu. Nakon tog velikog uspjeha dolazi do velikih promjena. Ratko Rudić daje ostavku na mjesto izbornika, a na njegovo mjesto dolazi novi izbornik Ivica Tucak. Saznat ćemo između ostalog i koliko široka javnost zapravo poznaje vaterpolo, sport koji je polučio nevjerojatne uspjehe. U prvom nastavku upoznajemo nekoliko igrača reprezentacije, kondicionog trenera, upoznajemo sam sport i svu njegovu fizičku i psihičku težinu.

U svim epizodama serijala pratimo igrače u bazenu i na treninzima – ali ono najbitnije je da ih upoznajemo i kroz privatne živote, saznajemo kako žive naši heroji kada nisu u bazenu, upoznajemo njihove prijatelje i rodbinu. Kroz sve epizode se provlači i najveći problem reprezentacije – nedovoljna podrška ovog sporta na nivou države, ministarstva, ali i sponzora. Ako se uskoro nešto ne promjeni u općenitom odnosu prema ovom sportu, novi naraštaji neće imati mogućnosti zaigrati ovaj sport na sljedećim Olimpijadama, Svjetskim prvenstvima niti Europskim prvenstvima.

Ne propustite priče naših zlatnih vaterpolista u seriji koja će sa sigurnošću probuditi vaše emocije vjerno prikazujući život i strast vrhunskih sportaša. Upoznajmo Barakude, od 6. srpnja na Novoj TV!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.